Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

unique-neon: 02.02.2024 21:45 Varvar
Ну 28-29 Вт
Що більше за інтелівські 15 Вт навіть з армор крейтом.
Ось знайшов інтел 14700к в огляді
Споживає також десь 30 вт.
13700кф 22-28вт.
спойлер
27.jpg
тому реальна різниця пару вт, не в 2 рази точно.
Varvar
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
О-о-о, хоть хтось на моїй стороні)

Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
l-m: 02.02.2024 21:56Це тому що споживають не ядра на CCD, а SOC з контролером пам'яті та інфанті фабрика. Якщо вимкнути розгін пам'яті, то стане краще, але хто ж це буде робити задля 10 Вт економії
Це вже десь вища математика)
unique-neon
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 02.02.2024 22:00Ось знайшов інтел 14700к в огляді
13700кф 22-28вт.
На скрінах бачу наступне - min-20 max-30 в одбидвох інтел проців
Провожу аналогію зі своїм процом, максимальні скачки рідкісні в простої, можна орієнтуватись більше на мінімум ніж на максимум.
На відео від Varvar бачу min-28, max-45
На своєму проці поки друкую, бачу min-31, max-41

Так що так, виглядає інтел енергоефективніший без навантаження наразі
Востаннє редагувалось 02.02.2024 22:28 користувачем unique-neon, всього редагувалось 1 раз.
Timedemo
Member

Повідомлення

unique-neon: 02.02.2024 22:17
13700кф 22-28вт.
На скрінах бачу наступне min-20 max-30 в одбидвох проців
Провожу аналогію зі своїм процом, максимальні скачки рідкісні в простої, можна орієнтуватись більше на мінімум ніж на максимум.

і не тільки в простої, в простих задачах, ютуби, офісні програми, не складні кад програми, де не має навантаження на всі ядра і т.д. інтел менше споживае.
і це всі ще дивляться просто в хвінфо споживання тільки проца. а якщо це все підрубити через ваттметр, то амд платформа в загальному плані споживає ще більше ніж інтеловська.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

l-m: 02.02.2024 21:56
aaleksandrenko: 02.02.2024 21:49 Тому якоїсь помітної різниці в простої/мінімальній нагрузці 7950х3д чи 7800х3д немає.
Це тому що споживають не ядра на CCD, а SOC з контролером пам'яті та інфанті фабрика. Якщо вимкнути розгін пам'яті, то стане краще, але хто ж це буде робити задля 10 Вт економії :)
Для цікавості перевірив.
Скинув всі налаштування. Тільки со -20 залишив.
Стало 22вт замість 29 в простої :)
Нехай буде в розгоні :D
unique-neon
Member

Повідомлення

Timedemo
Погоджуюсь, проц же не бустить в стелю від того що музику треба програти, чи відео показати
Timedemo
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.02.2024 20:19
Varvar: 02.02.2024 17:59 GreenMile
Armoury crate...все ясно :) Далі нема про що говорити) В мене 7950х3д в стані спокою споживає десь 26-30ват, а у вас 8 ядер - 35-40.
Шо вам ясно, якщо він стільки ж споживає і без арморі? Просто на тому ПК вже немає hwmon, більше нічим показати споживання. Ну і так, арморі копає під райзен і підіграє інтелу, так і запишемо :laugh: Те що у 13900к з арморі 15Вт то як будете коментувати? :popcorn:
На словах у вас і прутень може бути 50 см, ви покажіть ваше споживання :-P
слухай. можно попросити один експеремент?
наприклад поставити тдп ліміт 150вт. на 7950х3д та 13900к. і з таким лімітом прогнати сайнбенч р23. цікаво скільки кожен набере балів при такому споживанні.
якщо хоть трохи накладно, то забий.
unique-neon
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 02.02.2024 22:28Скинув всі налаштування. Тільки со -20 залишив.
Файно, теж так хочу, але крешить мій навіть від СО -5. Але зважаючи, що самі ядра мало споживають на картину не мало би впливати
Timedemo
Member

Повідомлення

unique-neon: 02.02.2024 22:29 Timedemo
Погоджуюсь, проц же не бустить в стелю від того що музику треба програти, чи відео показати
саме так. да і в іграх, якщо інтелу трохи прикрутить тдп. то він холодний і мало споживає . то в стоці, мамки з них всі соки вижимають. і між 250вт і 350вт. різниця в продуктивності смішна.
Varvar
Member

Повідомлення

Маніпулювання. 45 - це з моменту запуску ХВІНФО, я ж спеціально хвилину знімав, потім ще півтори.
А розмови про те що система на Інтелі споживає менше ніж на АМД...ви ж трохи інженери чи куди? Як взагалі можна таке міряти, в кожного різний набір периферії в корпусі, в мене тільки одна ЗК в простої 50 ват жере. В когось 15 кулерів і 10ссд. Так абсолютно неможна порівнювати.

Відправлено через 25 секунд:
Короче, ясно все з вами)
unique-neon
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 22:36Маніпулювання. 45 - це з моменту запуску ХВІНФО, я ж спеціально хвилину знімав, потім ще півтори
а я і не з кінця відео дивився ці значення, десь в першій половині
а як скрінили хлопці з gecid взагалі невідомо
Востаннє редагувалось 02.02.2024 22:38 користувачем unique-neon, всього редагувалось 1 раз.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo: 02.02.2024 22:28а якщо це все підрубити через ваттметр, то амд платформа в загальному плані споживає ще більше ніж інтеловська.
Ти поки що займаєшся маніпулюванням і підміною понять. Вибачаюсь, але це так і є, без жодного емпіричного доказу з твої сторони.
Востаннє редагувалось 02.02.2024 22:42 користувачем Varvar, всього редагувалось 1 раз.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

unique-neon: 02.02.2024 22:17
13700кф 22-28вт.
На скрінах бачу наступне - min-20 max-30 в одбидвох інтел проців

я й писав що є різниця в пару ват в простої. Який сенс до цього придиратись якщо це смішні цифри. Припустимо пк включений 24/7 один місяць при 5 вт різниці в простої це 3,6кв.
Треба відштовхуватись від реальних сценаріїв використання. Я брав для роботи та ігор. Робота не потребує високого навантаження, там нагрузка майже як в простої.
13600к в іграх в мене споживав десь 100 вт, цей 50. Це точно вигідніше чим різниця в простої 30 і 25 вт.
Не в іграх, особливо де корисні малі ядра то буде ефективніший інтел. Це ж не новина. Добре що проци різні, їх призначення різне, берете що підходить для вас і насолоджуєтесь ;)
l-m
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 02.02.2024 22:28
l-m: 02.02.2024 21:56
Це тому що споживають не ядра на CCD, а SOC з контролером пам'яті та інфанті фабрика. Якщо вимкнути розгін пам'яті, то стане краще, але хто ж це буде робити задля 10 Вт економії :)
Для цікавості перевірив.
Скинув всі налаштування. Тільки со -20 залишив.
Стало 22вт замість 29 в простої :)
Нехай буде в розгоні :D
Після того як скинули, чи почали зменшуватись у простої частоти контролера пам'яті та інфініті фабрики? (і відповідно збільшуватись під навантаженям)
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 22:38
Timedemo: 02.02.2024 22:28а якщо це все підрубити через ваттметр, то амд платформа в загальному плані споживає ще більше ніж інтеловська.
Ти поки що займаєшся маніпулюванням і підміною понять. Вибачаюсь, але це так і є, без жодного емпіричного доказу з твої сторони.
ну поперше я не забов"язаний доводити. подруге влітку я обирав куди йти в інтел чи в амд. і я в амд. і тоді, я чітко помітив прожорливість амд. в мене системник основний підключений через ваттметр. і конфіги були ідентичні, окрім материнки і проца, і тестував я тоді 13900к і 7900. і 7900 весь час програвав в звичайних задачах в споживанні від розетки. от і все. я трохи не розумію Вас чого Вас так це чипляє? ну є нюанси в споживанні, та з ціню наших конфігів це пилюка. Ви наче виробник АМД. і Вас це якось ображає. ми дорослі люди, спілкуємось об"єктивно про деякі речі.
Востаннє редагувалось 02.02.2024 22:47 користувачем Timedemo, всього редагувалось 1 раз.
unique-neon
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
Тут весь тред на 2-3 сторінки почався з того, що було сказано, що інтел з дрібним навантаженням споживає менше. В контраргументи було приведено тести з тех павер ап, де процесор під навантаженням (100% одне ядро, та всі ядра) і ви вище зіслались на скріни що 14700 споживає 30 вт, але на скрінах трохи не так. Те що різниця в 5-10 вт не така критична, коли ще в корпусі всяке різне стоїть - то не сперечаюсь.
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 22:38
viewtopic.php?f=2&t=264139&start=660

трохи нижче я викладав заміри 12600к проти 7900. все сток. с 13900к трохи пізніше порівнював, вже і там і там з розігнаною пам"ятью. але не фіксував і не викладав.
це про те, що я не просто щось росказую, а це робив з замірами.
Varvar
Member

Повідомлення

Timedemo: 02.02.2024 22:46та з ціню наших конфігів це пилюка
Ну то з цього тоді треба було починати, до чого тоді писанина на останніх 3-х сторінках:) Де той камрад GreenMile, що вимагав від мене відео, щось його не видно.

Можна на ти, можеш навіть послати, в нас же диспут)
Timedemo
Member

Повідомлення

Varvar: 02.02.2024 22:51
Timedemo: 02.02.2024 22:46та з ціню наших конфігів це пилюка
Ну то з цього тоді треба було починати, до чого тоді писанина на останніх 3-х сторінках:) Де той камрад GreenMile, що вимагав від мене відео, щось його не видно.

Можна на ти, можеш навіть послати, в нас же диспут)
ну як до чого. що інтел не таке дно вже як кажуть. і в нього є теж своі плюси. хоча амд зараз це просто топчик. і не дорого. і швидко, і економно. а коли немає чим заматись, щей заробляє пасивно, гріючи приміщення.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

unique-neon: 02.02.2024 22:47 aaleksandrenko
Тут весь тред на 2-3 сторінки почався з того, що було сказано, що інтел з дрібним навантаженням споживає менше. В контраргументи було приведено тести з тех павер ап, де процесор під навантаженням (100% одне ядро, та всі ядра) і ви вище зіслались на скріни що 14700 споживає 30 вт, але на скрінах трохи не так. Те що різниця в 5-10 вт не така критична, коли ще в корпусі всяке різне стоїть - то не сперечаюсь.
з дрібними навантаженнями точно так і є - Інтел краще. проц не задіює великі ядра, вистачає енергоефективних. Велике ядро жере до 30вт, енергоефективне до 10вт
Не дарма амд додала їх вже в мобільні проци для ноутбуків, де ефективність важлива в першу чергу. Мовчу вже про телефони де такий підхід не має альтернатив.
Відповісти