може тому що 4к в перформанс то і є 1080р заапскейлені до 4к...Filabatya: ↑ 30.06.2026 14:56 AlienFighter
4к в перформансі(длсс4.5) виглядає краще за фулл хд в длаа(нативі)
Та як людині зверху кваліті більше подобається за длаа
Зараз вийде другий рей реконстрекшен(денойзер) буде ляпота![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Минуле та майбутнє DLSS — як технології NVIDIA змінюють бюджетний геймінг
-
Misanthrop
Member
-
Filabatya
Member
Misanthrop
Мав на увазі 2к длаа, але рішив не уточнювати, щоб в комрада не стався рецедив нативу
Мав на увазі 2к длаа, але рішив не уточнювати, щоб в комрада не стався рецедив нативу
-
gooodorsage
Junior
Більше скажу - я особисто задовбався вмикати цей DLSS. У мене не 4K-монітор, а UltraWide 34" (3K чи скільки там) на 165 Гц, але в топових тайтлах я просто змушений вмикати апскейлер, бо розробники банально забивають на оптимізацію.AlienFighter: ↑ 30.06.2026 14:53 Власникам 4к моніторів, які вимушені використовувати (їсти кактус) DLSS, не сподобається мій коментар, але навіть топова відеокарта GeForce 5090 в 4к багато кадрів не здатна видати, незважаючи на те, що жере електроенергію немов ядерний реактор. Все таки 600Вт - це дуже багато, оплавлені конектори 12VHPWR та 12V-2x6 не дадуть збрехати. Менш потужні відеокарти ще гірше справляються з 4к. Тому власники 4к моніторів змушені включати DLSS та радіти, що відеокарта, в яку витрачено не мало коштів, починає "тягнути" 4к.
Поряд з тим власникам full-hd моніторів будь-які апскейлери є злом, бо апскейл з 720р до 1080р виглядає так собі, навіть у божественному варіанті DLSS. Тому приходиться вимикати чудо інновацію та грати в нативі. Спасає те, що сучасні відеокарти у 1080р видають непоганий fps.
Щодо консолей, то їх часто підключають до телеків, де 4к стало нормою, тому народження апскейлерів типу PSSR2/FSR4 було питанням часу, бо не секрет, що залізо консолей далеко не таке потужне як хотілося, тому без апскейлера в 4к видати навіть 30 fps є завданням, м'яко говорячи, не простим.
Теоретично DLSS мав би допомагати старим картам витягувати сучасну картинку. Але за фактом - в іграх, де завезли нормальну оптимізацію, моєї RTX 5090 вистачає із головою, щоб усе працювало на 100+ FPS. А там, де її немає: Frame Generation з'їдає й без того невисоку кількість кадрів, звичайний DLSS милить картинку, а DLAA - забирає ще більше ресурсів карти. Про промені Хуанга взагалі мовчу, вони ріжуть FPS у 2–3 рази.
Ось і маємо «безкомпромісний геймінг» на зв'язці RTX 5090 + Ryzen 9 9950X3D, який насправді складається суцільно з компромісів.