Ринок геймерського «заліза» та периферії за підсумками року зросте на 35%, вважають аналітики JPR

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Z440_User: 23.09.2025 14:56Як ви гадаєте, в медицині краща ситуація?
Я на цьому етапі бухтіння завжди ставлю питання: то ви за те, щоб "зруйнувати старе і побудувати нове", беручи в цьому активну участь? Чи за позицію "звалити та забити", проявляючи обережну пасивність щодо активного руйнування?
Бо третього, зазвичай, і немає :dontknow: Ми ж не будемо розглядати варіант "бухтіти на форумі поки ще можу", вірно ж? :D
AntonyKandaurov
Member

dead_rat
Я більше про те що менеджерів валом а трубу міняє в камері один слюсар і зварник, але відзвітувати мають цілій когорті "менеджерів" бо без них ніяк :D
Z440_User
Member

Ostin
Особисто я намагаюся привити дитині практичні знання, вміння щось робити руками, а також пояснити як працює щось, але не до кінця, щоб дитина сама дійшла до фіналу і отримала кінцевий результат. Враховуючи що він у мене школярик, у мене ще є час підготуватись до подальшої освіти. Але фундамент закладаю зараз. З іграми не обмежую, але фільтрую контент більш-менш корисний та розвиваючий. При першій можливості - так, вперед на вулицю, потім будеш в телефоні/компі втикати.
А стосовно наявної кризи - я не знаю як діяти..
yuriy_dd
Member

Z440_User: 23.09.2025 15:52але не до кінця, щоб дитина сама дійшла до фіналу
скільки років дитині? коли малі - вони ще хочуть щось робити
стають старші - забивають буквально на все, і все одно доведеться заставляти
Z440_User
Member

yuriy_dd
9 років, але він вже якось замість чергових годин майнкрафту в телефоні, зробив детекторний приймач (я навіть здивувався що на середніх/довгих хвилях ще щось є) - в нього стільки радощів було, сам зробив і воно працює! Давав пробувати щось спаяти, підкинув декілька журналів "юний технік" з всякими поробками (ну валяється стопка в гаражі, каюсь), тягну з собою щось по автомобілю робити або в дворі (допоможи, бо сам не справлюсь)...
Якщо бачу що йому це цікаво і це щось корисне, докладаю зусиль щоб це розвивати.
yuriy_dd
Member

Z440_User: 23.09.2025 16:08зробив детекторний приймач
дуже круто. Я пробував з Ардуіно - спочатку було цікаво, потім закинули, я не заставляв
Z440_User: 23.09.2025 16:08підкинув декілька журналів "юний технік" з всякими поробками (ну валяється стопка в гаражі, каюсь)
ха, я теж виписував колись, і додаток - але не збереглись
Z440_User: 23.09.2025 16:08 Якщо бачу що йому це цікаво і це щось корисне, докладаю зусиль щоб це розвивати.
дуже правильно, я розививав так як і я колись був - в математику (він сам вивів формулу суми арифметичної прогресії ще до школи) і інформатику - призер всеукраїнських, зараз в ICPC - мріє на Євпропу вийти

але я кажу - що почнеться що він буде заперечувати все - років в 12-14
я відправив в фіз-мат ліцей - дуже добре, але там дуже грузять, 9-ий клас, 1-е вересня, перший урок фізики, домашня зайняла 19 сторінок ..
Z440_User
Member

yuriy_dd: 23.09.2025 17:04 Я пробував з Ардуіно - спочатку було цікаво, потім закинули, я не заставляв
Бо не було подальшого розвитку. Спочатку цікаво щось зробити, потім зробити щось працююче. Цікаво, класно. За звичай на цьому етапі все. Крапка.
Але подальші кроки це вже підштовхування застосування своїх поробок та здобутих знань у власному побуті, вдосконалення чогось. Це стимулює подальший розвиток.
Ну, а далі - підказки що цим ще можна гроші заробити, тож вчись, фантазуй, развивайся далі, пробуй перетворювати свої поробки та навички у гроші.

Принаймні для мене такий варіант спрацював. Як раз у віці 14+ захопився радіоелектронікою, бо зламався магнітофон, який ніхто чинити не схотів. Батьки його віддали для експериментів + додали до нього паяльник з оловом та показали в якому напрямку знаходиться бібліотека. Вперед, дєрзай, а ми підтримаємо. Потім було багато поробок "о, вийшло і навіть працює", потім "нащо купувати, там жменя кт315, ща щось виготовлю", закінчуючи "ну естраднік 2*500вт буде коштувати 100$, якщо якийсь ящик притарабаните - 80$".
yuriy_dd
Member

Z440_User: 23.09.2025 18:02Принаймні для мене такий варіант спрацював. Як раз у віці 14+ захопився радіоелектронікою, бо зламався магнітофон, який ніхто чинити не схотів. Батьки його віддали для експериментів + додали до нього паяльник з оловом та показали в якому напрямку знаходиться бібліотека. Вперед, дєрзай, а ми підтримаємо
і ви це робили, бо не було такого відволікаючого - як ігри
ну і були проблеми - бо хотілось працюючий магнітофон

а сучасні діти мають все, в них не виникає потреба, в них нема нудьги
yuriy_dd
Member

Ректорка Львівської політехніки пояснила, чому в Україні низькі знання з математики

Коли я вступала до університету, то всі готувалися за підручником Сканаві. Якщо ти розв'язав усі задачі зі Сканаві, точно складеш будь-який екзамен з математики. Рівень задач, який зараз є в НМТ, значно нижчий

https://ukranews.com/ua/news/1106762-re ... matematyky

може місцеві мають здогадки - чому незважаючи на значно нижчий рівень вимог - оцінки у учнів суттєво нижчі?
чим відрізняються діти умовних 90-х і зараз?
dead_rat
Member

yuriy_dd
Це старчєске ворчання.

Коли я вчився, то теж розповідали які попередні покрління були розумні, а ми дурні. Нам казали що от параллельна група розумні, а ви дурні. Параллельній групі казали все те саме.
Кожен дід що зараз, що тисячу років тому скиглить що от молодь не та, не поважає, от я в їх роки…

А по класиці, ви самі навели що 5% знають математику дуже добре. І десь завжди так і було в усі часи.
Ostin
Member

yuriy_dd
Сенсу від тих оцінок, якщо потім йдеш хто-зна куди працювати? Оті кілька відсотків, що розбираються і мають гарні оцінки - ото і є люди, кому від природи то заходить і вони будуть чи можуть це використовувати якимось чином. А навіщо воно все іншим, якщо навіть державі того не треба в масштабах країни? Це я кажу як людина, яка вчилась в класі математичного спрямування і брала участь в олімпіадах обласного рівня. Будьте реалістами, не треба вчитись заради вчитись. Треба вчитись і вирішувати якусь поставлену мету-задачу, а не оцінки здобувати.
yuriy_dd
Member

Ostin: 24.09.2025 11:36Треба вчитись і вирішувати якусь поставлену мету-задачу, а не оцінки здобувати.
тому що розумні люди зроблять роботу краще

я був не давно в сервісі - і я без досвіду можу зробити роботу краще - придумати як, ніж місцеві працівники які мають досвід
dead_rat
Member

yuriy_dd: 24.09.2025 11:40
Ostin: 24.09.2025 11:36Треба вчитись і вирішувати якусь поставлену мету-задачу, а не оцінки здобувати.
тому що розумні люди зроблять роботу краще

я був не давно в сервісі - і я без досвіду можу зробити роботу краще - придумати як, ніж місцеві працівники які мають досвід
На словах я теж Лєв Талстой.

На дєлє за червоний диплом пропонують йти за 100$ просиджувати штані в НИИ(як воно українською?)
Ostin
Member

yuriy_dd
Від того, що ви почнете перегружувати дітей масово посиленим вивченням математики - вони не ставатимуть розумніші. Я це бачив на своєму досвіді. У нас в класі, який типу був заради математики, нормально її знали на шкільну програму всього кілька людей (це щоб екзамен скласти не переймаючись). Всі інші - статисти як і всюди. І я впевнений, що вони краще англійську вчили б, якби повернути час назад.
Последний раз редактировалось Ostin 24.09.2025 11:44, всего редактировалось 2 раза.
leif
Member

yuriy_dd: 24.09.2025 11:40місцеві працівники які мають досвід
геймери, інфа 100%
dead_rat: 24.09.2025 11:42На словах я теж Лєв Талстой.
українські аналоги цієї приказки ще краще ;)
особливо я котірую: На словах Іван Багряний, а на ділі лох ***ний

Відправлено через 43 секунди:
dead_rat: 24.09.2025 11:42(як воно українською?)
так і буде, НДІ
yuriy_dd
Member

Ostin: 24.09.2025 11:43Від того, що ви почнете перегружувати дітей масово посиленим вивченням математики
а те що попереднє покоління її вчило сильно більше - і якось не відчувало перегрузки

і я бачив рівень вивчення математики в США на факультеті словянських мов. Чому в США - так сильно вчать математику, навіть де вона не профільна?
dead_rat
Member

yuriy_dd: 24.09.2025 11:50
Ostin: 24.09.2025 11:43Від того, що ви почнете перегружувати дітей масово посиленим вивченням математики
а те що попереднє покоління її вчило сильно більше - і якось не відчувало перегрузки

і я бачив рівень вивчення математики в США на факультеті словянських мов. Чому в США - так сильно вчать математику, навіть де вона не профільна?
Дідусю, заспокойтеся, ще сто рочків тому далеко не всі вміли читати/писати.
Ostin
Member

yuriy_dd: 24.09.2025 11:50попереднє покоління її вчило сильно більше - і якось не відчувало перегрузки
Як і користі хоча б якоїсь :D
yuriy_dd: 24.09.2025 11:50Чому в США
Бо може в США можна потім піти і працювати інженером за нормальні гроші?
leif
Member

yuriy_dd
які ваші пропозиції? може створите петицію на сайті президента? ЗАБОРОНИТИ ВСІ ком'ютерні ігри з метою порятунку української нації. якщо впіймають за іграшками окрім шахів, то тому хто грає на х86 -- 10 ГОД ТЮРМИ, якщо на арм -- 3 роки умовно і штраф 199999 грн
dead_rat
Member

leif
Відключити інтернет, тв, ігри - народжуваність піде вгору :gigi:
Ответить