Windows 11 нарешті вдалося обігнати Windows 10 за популярністю

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Timedemo
Member

Повідомлення

FirstTDM: 08.07.2025 17:27
1000*0,2=200 сек, т.е. 3 мин 20 сек - ну что сказать... я обычно думаю, размышляю и прикидываю в течении рабочего дня, а только потом "работаю" - т.е. для меня, да и для
угу, это же лучшее время. а бывает то и больше ведь.

Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
FirstTDM: 08.07.2025 17:27 Да, конечно, каждые 3-5 лет надо менять железо. Это реальность - иначе отстаёшь от передовых разработок.
Безусловно, есть отрасли, где железо стабильно - ну вот там и нет вопросов - работает на MS-DOS или 7-ке - ну так не трогаем и не сравниваем с 11-й виндой.
а где же прогресс? прогресс в том, чтобы виджет погоды первый раз открывался быстро нужен ссд? ибо хард тупит? тебя это не удивляет? что раньше калькулятор на харде сразу открывался, а на 11й винде нужен ссд, чтобы открылся быстро калькулятор? отккрывался не киберпанк, а калькулятор. меня например это возмущает, понятное дело, что я на это повлиять не могу, купил как миленький ссд. но мы то тут обсуждаем как раз переходы винды и т.д.

Відправлено через 39 секунд:
FirstTDM: 08.07.2025 17:27 Удачи! Бывает и так! :beer:
взаимно :beer:

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
artko: 08.07.2025 17:25
Timedemo: 08.07.2025 17:16 но 99 процентов даже сегодня пользователей не используют продукты жрущие больше 4х оперы (игры не в счет).
Google Chrome дивується, що їм ніхто не користується :)
)))) так открой диспетчер задач. и посмотри сколько процессов гугл хрома. или там один экзешник берущий 4+ гиг оперы?
отож бо и воно як то кажуть.

Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
FirstTDM: 08.07.2025 17:27 p.s. Просто завидую - бывает пришлют мультимедийные файлы с "новейшими" форматами - пока разберешься, минут 20-30 проходит...
у меня конструктор есть, с которым работаю по монолитам сложным иногда. у него новый комп сделанный под 7ю винду, всего лишь ради флеш плейера. потому что много простых эффективных инструментов рабоющих на флеше. А новых не завезли, либо напаривают в готовых сложных программных пакетах. Условно это как ради калькулятора переходить на 11ю винду, только нужно ставить какойто сумашедший продукт на 20гигов ради одного калькулятора.

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
SergiusTheBest: 08.07.2025 18:12
Shtopor: 08.07.2025 17:55 Про ПКМ дійсно - сховали все у Show More Options - навіщо, кому це заважало? Чому не дали вибору показувати повне меню чи часткове.
Це найбільше тригерить мене. Сподіваюся, це можна якось через реєстр вимкнути.
повне меню можна зробить. а от тупняк не можна пробрать.
block_stupid
Member

Повідомлення

Sub-Zero: 08.07.2025 15:52Ну понятно, что есть изменения, они в любой ОС есть. Даже в каждой версии MacOS и Linux. Но, народ тревожат не косметические изменения, а изменения жрущие ресурсы и не приносящие пользы юзеру.
Ще раз, хоча б запитай в ChatGPT....косметичні...блін.
Те що ви всі бачите тільки косметику, то ваші проблеми. Те що ваш не шпарить вірусня кожного дня, це також косметика?

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Геральт: 08.07.2025 16:10В тій "Win7SP11" абсолютно всратий інтерфейс, як її не називай. Воно тупо не для людей зроблено.
А ото для людей пуск з папочками в папочках, в папочках, в папочках з ярличками, промахнувся раз, знову грайся з змійку-лабіринтик.
Хоча в 11 пуск те щоб файний, найкращий пуск у 10-ці (який також хейтили безбожно).

А ще робочий стіл засраний ярличками, і також папочка в папочці, в папочці з папочками з ярличками..
Тьфу..
Раніше трава зеленіше ще мабуть була?
Геральт: 08.07.2025 16:10Як її налаштувати щоб мати нормальне меню ПКМ, повне? А не ПКМ+more options?
Нормальне це яке? Оте засране кожний всратим софтом в тому числі майок??? Який також треба було через реєстр пиляти. Ну так в реєстрі також можна перемкнути і щоб було по дефолу старе контекстне меню.
На 11 норм меню, тільки знову тривожні дзвіночки що дехто хоче туди подобавляти лайна.
Sub-Zero
Member

Повідомлення

block_stupid: 08.07.2025 18:58запитай в ChatGPT
Так я у тебя хочу. Что там такого важного?
block_stupid: 08.07.2025 18:58 Те що ваш не шпарить вірусня кожного дня, це також косметика?
На семёрке по сей день не шпарит.
block_stupid
Member

Повідомлення

Alexsandr: 08.07.2025 16:16Это е...ий микшер звука в 11 вообще сделан максимально неудобно
А для мене максимально зручно, найзручніший який був за весь час.
Ото можна не вирубати телеметрії і ділитись відгуками на форумах підтримки. І репорти кидати через центр відгуків.

Відправлено через 5 хвилин 6 секунд:
Timedemo: 08.07.2025 17:01когда сторонние продукты работают лучше.
Краще це як? Безперервно грузити проц, переважно постійно скануючи хард, від чого і проц і велику нагрузі під очікуванням даних?
Чи передача по мережі всіх даних? За ці всі роки жодного нормального антивірусу не було. Завжди приходилося допилювати утиліатми, або взагалі не юзати АВ, а обходитись утилітами та як мінімум гігієною і не лазити по цифровим смітникам.

Відправлено через 8 хвилин 16 секунд:
Timedemo
Хотів би написати в "гуглі забанили?". Але невже так важко замість тієї простині лудизму задати питання в LLM?
В ядрі купа переробок, особливо по віртуалізації та безпеці. Робота з дровами, в комплексті одразу є купа базвих дров, які на більшості машин одразу працюють, а не срата 7-ка, до встановлення якої треба готуватися як похід.
Я пам'ятаю як всі хетили Аеро і вмикали класичну тему, а зараз то топ? На 10-ці без прозорсті можна було отримати умовно класичну тему (там навтіь там серед набору і була класична).
Найзручніший пуск, нормальна робота з дисками, краще відновлення системи після збоїв від кривих рученьок, примусові оновлення періодичні, щоб не плодилось ботнетів по світу. Я б ще на роутери таке зробив.
А для мене ще є Sandbox, WebView2 на який я молюся з моменту його анонсу на 10-ці з підкидання 1-ї dll, а не трахатися з CEF чи недай бог IE...
WSL, підтримка та інтеграція з браузерами, коли користуачам можна доставляти софт в браузери, із сповіщеннями системними і не треба встановлювати чергове лайно на комп.
Провідник з вкладками.
В цілому по безпеці та дровам принцип нульової довіри, який буде вдосконалюватися, та і це приводить до відсутності, або мінімальної кількості крашів.
ReFS, це те що мені в голову прийшло і те що мені важливо. Весь перелік можеш отримати сам...лол.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Timedemo: 08.07.2025 16:50да на.х она нужна
"Я думаю, що роль кібербезпеки трохи перебільшена."
:rotate: :rotate: :rotate:
Геральт
Active Member

Повідомлення

block_stupid: 08.07.2025 19:03 А ото для людей пуск з папочками в папочках, в папочках, в папочках з ярличками, промахнувся раз, знову грайся з змійку-лабіринтик.
Хоча в 11 пуск те щоб файний, найкращий пуск у 10-ці (який також хейтили безбожно).
Найкраший пуск в 7ці. О, до речі, ще згадав. Вертикально ти таскбар в 11ці не розмістиш, хоч трісни. А так історично склалось, що мон ширший ніж вищий. І по горизонталі більше місця, а отже таск бар мені зручніше розміщувати вертикально
block_stupid: 08.07.2025 19:03 А ще робочий стіл засраний ярличками, і також папочка в папочці, в папочці з папочками з ярличками..
В мене всі ярлики погруповані. І знаєш що? Ярлик при додаванні в 7ці з'являвся одразу. В 10/11 інколи треба роб. стіл рефрешити.
block_stupid: 08.07.2025 19:03 Нормальне це яке?
Нормальне це таке, в якому до опції добираєшся за 1 клік а не 2. Ще жодного разу на 11 мені не був потрібний "перший" рівень того меню, постійно треба те, що в "more options"
block_stupid
Member

Повідомлення

Timedemo: 08.07.2025 16:50сегодня вход в 11ю винду, это 16 гиг оперы, 4ядра, ссд и куча времени убирать ненужное га..но, отключать ненужные службы, и всякую срань под себя подгонять
Брехня, а відключення служб та іншого ніде нічого не давало, ні на 7 ні на 11, і не дасть, бо воно майже нічого не їсть
AFU_power
Member

Повідомлення

Так і знав що в цій темі будуть фонати він10 і він7, а чого ж не ХР? :lol:
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

block_stupid: 08.07.2025 19:23 Брехня, а відключення служб та іншого ніде нічого не давало, ні на 7 ні на 11, і не дасть, бо воно майже нічого не їсть
Раніше давало швидше завантаження та менше споживання пам'яті. Але з SSD та 16 ГБ пам'яті воно вже неактуально.
Alligator
Member

Повідомлення

AFU_power: 08.07.2025 19:23 Так і знав що в цій темі будуть фонати він10 і він7, а чого ж не ХР? :lol:
Так в топіку він 11 вже порівнювали з 98 та казали, що 95 була краще. :lol:
AFU_power
Member

Повідомлення

Alligator: 08.07.2025 19:31
AFU_power: 08.07.2025 19:23 Так і знав що в цій темі будуть фонати він10 і він7, а чого ж не ХР? :lol:
Так в топіку він 11 вже порівнювали з 98 та казали, що 95 була краще. :lol:
Мрак
block_stupid
Member

Повідомлення

Timedemo: 08.07.2025 16:50Да банально интервал между строками в списках файлов стал огромный, чтобы меньше видеть, и это надо в реестре править, чтобы опять плотность была нормальное.
га?
спойлер
Зображення
На 7-ці десь в половину більше проміжок

Відправлено через 4 хвилини 40 секунд:
Shtopor
Ніяк, тільки патчерами всякими.
Щоб не чекати, поки вилізе прев'ю, я собі в реєстри виставив затримку десь в 50мс чи менше, на показ прев'ю і підписів. Хоча проблем з великою кількістю ікононок не маю. але бісить коли було 400мс дефолтної затримки чи може навіть секундаю

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Shtopor: 08.07.2025 17:55Чи, наприклад, як змінити в ноуті дію коли закриваєш кришку? Або функції кнопки On/Off, функції гібернації, режими роботи процесора - ну чому ці функції є в старій панелі інстументів, але не новій? Я хоч знаю що вони десь мають бути бо юзав ці опції. А новий юзер як це знайде?
Є сон, але так відображення гібернації треба окремо вмикати. Ну по телеметрії мабуть ніхто, або майже ніхто це не використовує, а вкиористовують сон, от його і залишили. Спрощують інтерфейс. Навіщо щоб ос виглядала як кабіна пілота?

Відправлено через 58 секунд:
Shtopor: 08.07.2025 17:55кому це заважало?
мені, завжди.
Постійно треба було чистити через реєстр

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Shtopor: 08.07.2025 17:55щоб вікно налаштувань одразу весь екран перекривало
В мене чомусь не перекриває і займає менше ніж 7-чна панель задач.

Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
Геральт: 08.07.2025 19:20Найкраший пуск в 7ці
В 10-ці)))))
Геральт: 08.07.2025 19:20Вертикально ти таскбар в 11ці не розмістиш, хоч трісни
Є таке, колись використовувати зверху. Але в цілому шо так, шо сяк, ні холодно ні жарко.
Геральт: 08.07.2025 19:20В мене всі ярлики погруповані. І знаєш що? Ярлик при додаванні в 7ці з'являвся одразу. В 10/11 інколи треба роб. стіл рефрешити.
А в мене пустий робочий стіл, там тільки бувають папки і файли, для одного проекту над яким працюю сьогодні.
Все інше закріплено в швидкому доступі провідника, або яконки в пуску, або на панелі задач, в залженості від частоти використання.
стосовно з'являння ярлика після рефрешу, не сперечатимусь є таке, але мені також побоку, мене це не зачіпає чомусь, просто в курсі цього, коли яке гамно-софт вліпило ярлик коли не просять.
Геральт: 08.07.2025 19:20Нормальне це таке, в якому до опції добираєшся за 1 клік а не 2
Я краще за півсекунди зроблю 2 кліки, ніж буди півхвилин в змійку-лабіринтик гратись.
І таки 2 кліка в 7-ці також, пуск ти силою думки відкриває чи шо.

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
SergiusTheBest: 08.07.2025 19:29Раніше давало швидше завантаження та менше споживання пам'яті.
Всі об'єктивні тести показували, що воно ніфіга не давало і не дає.
Навіть зараз купа таких відео. Зато такі умніки не знають що дійсно може підвищити стабільність і буст в задачах на 0-20%, але це ж думати треба)))
Timedemo
Member

Повідомлення

block_stupid: 08.07.2025 19:52
Timedemo: 08.07.2025 16:50Да банально интервал между строками в списках файлов стал огромный, чтобы меньше видеть, и это надо в реестре править, чтобы опять плотность была нормальное.
га?
спойлер
Зображення
На 7-ці десь в половину більше проміжок
Мабуть 11ту ніколи не ставив
0kie
Member

Повідомлення

Shtopor: 08.07.2025 17:55чому ці функції є в старій панелі інстументів, але не новій? Я хоч знаю що вони десь мають бути бо юзав ці опції. А новий юзер як це знайде?
Не нужно было заниматься сотворением новояза, привыкать к нему, а потом путаться. Нет никакой "старой панели управления" и "новой". Есть "Панель управления" и есть "Опции". Смотри как это называется в родном для Винды английском языке и называй вещи своими именами. "Панель управления" спокойно ищется "Поиском" и запускается. Также в настройках "Персонализации" можно включить отображение на рабочем столе её значка и "Этот компьютер". Насколько помню - уже в 7-ке значок "Панели" по дефолту не выводился на рабочий стол. В чём проблема? "Поиск" отключил и заодно "Индексацию", бо воно ж жере ресурси, так? :laugh:
Shtopor: 08.07.2025 17:55туплячий пошук по папкам, досі не показується розмір папок
Нормальный "Поиск", находит всё. Даже фрагмент слов или текста в текстовых документах. По умолчанию настройки оптимальны, всё работает. Ты это выключил или "оптимизировал"? Твои проблемы.
Shtopor: 08.07.2025 17:55софт з магазину не відображається в старому меню встановлення програм
Нечего ему делать в "старом" меню удаления программ. Есть полноценное новое - там ему и место.
Shtopor: 08.07.2025 17:55Про ПКМ дійсно - сховали все у Show More Options - навіщо, кому це заважало? Чому не дали вибору показувати повне меню чи часткове.
Меня всегда бесил "полный" набор контекстного меню. У меня там много всякого софта "отметилось" и каждый раз лопух на половину экрана бесит. Хочешь "старый" вариант - купи сторонний файловый менеджер типа Тотал Коммандер - там лопух старого образца. Или ты мазохист и привык вместо полноценного двухпанельного менеджера пользоваться "Проводником"? Пусть и с вкладками, от которых толку ноль? :gigi:
Востаннє редагувалось 08.07.2025 20:34 користувачем 0kie, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Active Member

Повідомлення

block_stupid: 08.07.2025 19:52 І таки 2 кліка в 7-ці також, пуск ти силою думки відкриває чи шо.
До чого тут пуск? Провідником на жодному з віндовсів не користувався на регулярній основі. Бо він ніякий.
Я про створення текстового документу на роб. столі, наприклад
block_stupid
Member

Повідомлення

Геральт: 08.07.2025 20:28До чого тут пуск?
Бо говорили про пуск....
Геральт: 08.07.2025 20:28Я про створення текстового документу на роб. столі, наприклад
Що на 7, що на 10-11, це 2 кліки ПКМ -> Текстовий документ

Відправлено через 27 секунд:
Геральт: 08.07.2025 20:28Бо він ніякий.
Чудовий
Shtopor
Member

Повідомлення

0kie
Та ні, Вінду взагалі не чіпаю - немаю на це час. Особливо на корпоративному ноуті - але пошук усюди довго працює - на всіх ПК з Win 10/11, порівняно з Win 7. Можливо тому що шукає текст у файлах за замовчуванням. Чому немає опцій пошуку по даті, типу файлу і т.д., як це було раніше?

А ви навпаки в новому меню Windows Store знайдіть інші програми не встановлені через фірмовий магазин додатків.

Подивимося коли старий Control Panel приберуть - що тоді скажете.

Кому подобається повний ПКМ, кому ні - зробіть налаштування. А то купу інших налаштувань додали, а ПКМ та Taskbar забрали.

Total commander не юзав, не було потреби. "Дякую".
Востаннє редагувалось 08.07.2025 20:43 користувачем Shtopor, всього редагувалось 1 раз.
0kie
Member

Повідомлення

Shtopor: 08.07.2025 20:35в новому меню Windows Store знайдіть інші програми не встановлені через фірмовий магазин додатків
"Настройки" - "Приложения" - "Установленные приложения" и там есть всё, что установлено. Бывают некоторые хитро спрятанные программы, которые вообще нигде не отображаются - их отлавливаю сторонним приложением типа Аида64 и удаляю. Всё равно сейчас Аида в фоне грузится и работает из-за дополнительного экрана на корпусе. ;)

Отправлено спустя 1 минуту 17 секунд:
Shtopor: 08.07.2025 20:35Чому немає опцій пошуку по даті, типу файлу і т.д., як це було раніше?
Ибо нафиг никому не нужно. Вот и выпилили. Телеметрию все отрубают и Майкрософт не видит, что и как активно используешь в их ОС. Вот и решили, что данный функционал не нужен. :gigi:
А вот в Тотале "Поиск" полноценный и шустрый - рекомендую попробовать. :up:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Геральт: 08.07.2025 19:20Нормальне це таке, в якому до опції добираєшся за 1 клік а не 2
Ох... опять клики экономим и о 0,2 сек беспокоимся... :insane:

Да что же вы все такое делаете на работе/дома, что так важно кол-во кликов или пару сек подождать. ОС нужна для запуска софта - вот сели работать/играть, запустили несколько прог/игру или открыли 10-20 разнотипных документов и всё тут - работай/отдыхай...

Зачем считать кол-во кликов в винде? Ну ясное же, что кликов намного намного больше получается в офисе/документах и в проге/игре. Какая разница что там в меню винды - запустили офис/фотошоп/видео/CAD/редактор объектов... и что там еще нужно для работы и винды уже не видно...

Отправлено спустя 13 минут 41 секунду:
Shtopor: 08.07.2025 20:35А ви навпаки в новому меню Windows Store знайдіть інші програми не встановлені через фірмовий магазин додатків.
Я не знаю, что такое "новое меню Windows Store" - у меня в Win 11 есть два меню установленных программ и там ВСЁ всегда отображается:

* меню "Программы"
* меню "Приложения"

Если уж совсем запутались, то всё есть в Настройки/Приложения/Установленные Приложения

В чем проблема?
Timedemo
Member

Повідомлення

block_stupid: 08.07.2025 19:20 Відправлено через 5 хвилин 6 секунд:
Timedemo: 08.07.2025 17:01когда сторонние продукты работают лучше.
Краще це як? Безперервно грузити проц, переважно постійно скануючи хард, від чого і проц і велику нагрузі під очікуванням даних?
Чи передача по мережі всіх даних? За ці всі роки жодного нормального антивірусу не було. Завжди приходилося допилювати утиліатми, або взагалі не юзати АВ, а обходитись утилітами та як мінімум гігієною і не лазити по цифровим смітникам.

Відправлено через 8 хвилин 16 секунд:
Timedemo
Хотів би написати в "гуглі забанили?". Але невже так важко замість тієї простині лудизму задати питання в LLM?
В ядрі купа переробок, особливо по віртуалізації та безпеці. Робота з дровами, в комплексті одразу є купа базвих дров, які на більшості машин одразу працюють, а не срата 7-ка, до встановлення якої треба готуватися як похід.
Я пам'ятаю як всі хетили Аеро і вмикали класичну тему, а зараз то топ? На 10-ці без прозорсті можна було отримати умовно класичну тему (там навтіь там серед набору і була класична).
Найзручніший пуск, нормальна робота з дисками, краще відновлення системи після збоїв від кривих рученьок, примусові оновлення періодичні, щоб не плодилось ботнетів по світу. Я б ще на роутери таке зробив.
А для мене ще є Sandbox, WebView2 на який я молюся з моменту його анонсу на 10-ці з підкидання 1-ї dll, а не трахатися з CEF чи недай бог IE...
WSL, підтримка та інтеграція з браузерами, коли користуачам можна доставляти софт в браузери, із сповіщеннями системними і не треба встановлювати чергове лайно на комп.
Провідник з вкладками.
В цілому по безпеці та дровам принцип нульової довіри, який буде вдосконалюватися, та і це приводить до відсутності, або мінімальної кількості крашів.
ReFS, це те що мені в голову прийшло і те що мені важливо. Весь перелік можеш отримати сам...лол.
це все супер. і треба, і класно. одне не класно. що банальні, прості речі, на потужних процесорах і нових операційних системах сьогодні виконуються повільніше в рази, ніж на 20ти річних процесорах і вінді 7.

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
block_stupid: 08.07.2025 19:20 Краще це як? Безперервно грузити проц, переважно постійно скануючи хард, від чого і проц і велику нагрузі під очікуванням даних?
мабуть ти не користувався нормальними продуктами. не знаю що воно там грузило, але кор2 дуо і він 7 працювало швидше все, ніж сьогодні 7950х і він 11. Я про інтерфейс вінди і т.д.

Відправлено через 7 хвилин 5 секунд:
FirstTDM: 08.07.2025 20:58 Зачем считать кол-во кликов в винде? Ну ясное же, что кликов намного намного больше получается в офисе/документах и в проге/игре. Какая разница что там в меню винды - запустили офис/фотошоп/видео/CAD/редактор объектов... и что там еще нужно для работы и винды уже не видно...
значит ты не работал в таком режиме, когда клики эти влияют на твою работу. либо не делал чего-то серьезного и долгого.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Timedemo: 08.07.2025 21:56значит ты не работал в таком режиме, когда клики эти влияют на твою работу. либо не делал чего-то серьезного и долгого.
Так НЕ бывает никогда!!! :)

Или серьёзно и долго работаем или клики в винде считаем! По другому никак!

- - -

Ладно. Холивар прекращаем, всё это уже было, начиная с времен MS-DOS - всё равно все рано или поздно перейдут на Win 11... а потом еще на что-нибудь свежее.

Просто напомню классику:

Windows - довольно бесполезная надстройка над DOS, которая только выглядит красиво, а на самом деле отнимает время пользователя, память на дисках и оперативную память ЭВМ. Неискушенные пользователи, начавшие работать с этой надстройкой под сильным воздействием ее обманчивой красоты, впоследствии с трудом заставляют себя изучать команды DOS.

Персональные ЭВМ в инженерной практике (С) 1989 год :rotate:
Відповісти