Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
QFlash
Member
Англійською I am 45 years old - я на 45 років старий.vdemeshko: ↑ 08.04.2026 10:46Да я сам дед на 47 году
Я робив ставку на УНЧ. MA8950 та MX50SE однаково співає на 30W/
Так, дійсно АС треба ще шукати. Про-те я чую вже співає.
Відправлено через 18 хвилин 34 секунди:
Також шукаю де вписати рік, а то просто дату народження ставишQFlash: ↑ 08.04.2026 10:57Англійською I am 45 years old - я на 45 років старий.
-
Z440_User
Member
feson: ↑ 07.04.2026 23:26 Скачаю для тестування цапів та звукових карт.
Ну так то ж ютубчик, я не знаю яку варіацію вони під відео змонтували.vltk: ↑ 08.04.2026 00:37 Я уверен, что если скачать этот ролик и открыть в аудишине, то увидим кошмар. Если у вас есть этот трек оцифрованный с винила (хотя не думаю что это поможет) или в редбуке или в хайрезе рип с СД - выложите его на fex.net файлообменик (это наш бывший ex.ua) для послушать.
Ось flac 24/44.1 мастерінг з динамічним діапазоном 2дБ.
Wintersun - Sons Of Winter And Stars
-
QFlash
Member
Якось непогано, чути барабани чітко ніби посередині між АС виражено, середні та спів вокалу пливуть в просторі.Z440_User: ↑ 08.04.2026 11:17Ось flac 24/44.1 мастерінг з динамічним діапазоном 2дБ.
Так є момент коли атаки на різких фронтах звучання на середніх тихіше, але БАС веде музичну картину - саме то. Ніби стає виразнішим і чіткішим.
Так саме середні виходять на задній план, бас - чіткий, яскравий. Все слідує за басом. Може я не правий.
Ніякої каші, ніякої. Якось.
Відправлено через 12 хвилин 21 секунду:
Вибачте мене дурного, але я кожен, кожен транзистор тримав в руках і перевіряв при 100 град, на текучість по всім переходам, перш ніж ставити в УНЧ.
Якщо у Вас співає, нічого робити не треба, я збирав УНЧ по конструктору. Пердак ще пізніше пошукаю на електронних регуляторах.
Якось. Можливо. Та хрин з ним.
Можливо Rачок не справуються з таким потоком інформації.
Відправлено через 7 хвилин 58 секунд:
Z440_User
Якщо Ви хочете щось зробити, викиньте гетинакс, не робіть на ньому нічого, це лайно і воно для звуку -
Текстоліт. Чи щось сучасне, я знаю про що кажу.
Відправлено через 23 хвилини 28 секунд:
Я колись слухав в універі щось зі Scorpions, Berliner Philharmoniker
Якось.
-
Z440_User
Member
QFlash, нічого нікуди не повинно упливати, зникати чи ще щось. Все повинно лінійно гратись та не глушити один одного. Не повинно звалюватися в кашу та інше. Причому як на тихій, так і середній гучності як мінімум.
Стосовно швидкості системи та такого іншого.
На вступі Кай Хахто валит бластбіт в розмірності 3/4. Система має надати можливість розчути в тій стіні звуку роботу рук з чітким прорахунком малюнку "раз-два-три-раз-два-три-..." причому воно не повинно потонути в звуці роботи ніг та відмалювати змінний тріольний малюнок другої руки по тарілках.
Початок другої частини треку після паузи за першою частиною (початок десь на 2:30), коли починає одна гітара, підключаються барабани, граються "збівки", а потім в один момент звучить "та-да-дат, та-да-дат, чш", от тут удари по барабану повинні прозвучати як постріли, коротко та різко, з характерним металевим післязвуком СЧ звону металевого ободу барабана, та не проковтнути коротке "чш" від чайни (така, "вивернута" тарілка).
Це тільки маркерні моменти партії ударних, а так в треку ще багато моментів є, які можуть потонути, замаскуватися, розмазатися на системі яка не вигрібає.
Щільність, компресія та купа всього іншого - ото і є такий собі "стрес-тест" системи. Чи може вона такий плотний сигнал переварити без каші та відіграти його лінійно.
Якось так...
На подив, в запису присутня сцена яка не тільки розтягнута між АС, а і ближче/далі від слухача. І навіть трохи ширше ніж стоять АС.Якось непогано, чути барабани чітко ніби посередині між АС виражено, середні та спів вокалу пливуть в просторі.
Стосовно швидкості системи та такого іншого.
На вступі Кай Хахто валит бластбіт в розмірності 3/4. Система має надати можливість розчути в тій стіні звуку роботу рук з чітким прорахунком малюнку "раз-два-три-раз-два-три-..." причому воно не повинно потонути в звуці роботи ніг та відмалювати змінний тріольний малюнок другої руки по тарілках.
Початок другої частини треку після паузи за першою частиною (початок десь на 2:30), коли починає одна гітара, підключаються барабани, граються "збівки", а потім в один момент звучить "та-да-дат, та-да-дат, чш", от тут удари по барабану повинні прозвучати як постріли, коротко та різко, з характерним металевим післязвуком СЧ звону металевого ободу барабана, та не проковтнути коротке "чш" від чайни (така, "вивернута" тарілка).
Це тільки маркерні моменти партії ударних, а так в треку ще багато моментів є, які можуть потонути, замаскуватися, розмазатися на системі яка не вигрібає.
Щільність, компресія та купа всього іншого - ото і є такий собі "стрес-тест" системи. Чи може вона такий плотний сигнал переварити без каші та відіграти його лінійно.
Якось так...
-
QFlash
Member
Ну ОК. Я грішу на Raчок. Воно такі жанри не бере по повній. Але мені вже подобається.Z440_User: ↑ 08.04.2026 12:28Стосовно швидкості системи та такого іншого.
Якось так...
Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
Його навіть нема в flacQFlash: ↑ 08.04.2026 12:27Scorpions, Berliner Philharmoniker
Памятаю цей альбом був з моїм улюбленим раптором T-REX/ на обложці.
Последний раз редактировалось QFlash 08.04.2026 12:45, всего редактировалось 2 раза.
-
Z440_User
Member
QFlash, я ж не просто так написав що моя Audigy 2ZS місцями "тонула" на цьому треці. 
-
QFlash
Member
Z440_User
Так, так.
Але в мене тільки середина в осаді, а бас і ударні на висоті.
І високі чіткі, сс-сс, хоча їх там мало чути, ніякого цикання і тому подібного.
Якось.
Відправлено через 14 хвилин 8 секунд:
https://nnmclub.to/forum/viewtopic.php?t=9239&start=30
Так, так.
І високі чіткі, сс-сс, хоча їх там мало чути, ніякого цикання і тому подібного.
Якось.
Відправлено через 14 хвилин 8 секунд:
Якесь, схоже наче.QFlash: ↑ 08.04.2026 12:38Памятаю цей альбом був з моїм улюбленим раптором T-REX/ на обложці.
https://nnmclub.to/forum/viewtopic.php?t=9239&start=30
-
Z440_User
Member
От як раз на першій частині, під час тої "стіни звуку", друга гітара не просто монотонно жужжить фоном, там ритмічний малюнок грається, його легко там почути коли система не тоне. Як раз на СЧ та mid bass.QFlash: ↑ 08.04.2026 12:46 Z440_User
Так, так.
Знову-таки, на тій стіні звуку там не просто с-с-с на тарілках. Там розсип заліза в якому і "с-с-с", і "ч-ш-ш", і "дзинь", і "дінь", і ще там всякі інші звуки від тарілок, в залежності від того як та по якій з них грає Кай.І високі чіткі, сс-сс, хоча їх там мало чути, ніякого цикання і тому подібного.
Якось.
Я слухаю музику а не звуки. Якщо апарат дозволяє передати емоції, нюанси виконання, енергетику, розібрати партії музикантів, оцінити ідеї та ходи того чи іншого музиканта в творі, наприклад оті самі дінь-дзинь в грі, де і як вставлено і який малюнок загалом це дало, і таке інше - то все в порядку.
Сам звук на предмет АЧХ я слухаю лише перші декілька секунд, так воно звучить чи не так, є завал чи немає, вірю чи не вірю. Далі я слухаю музику і аналізую музичні партії які я чую.
Якщо я не можу розібрати якусь партію - автоматом виходить що десь косяк, починаючи від самого запису, закінчуючи АС.
-
QFlash
Member
Z440_User
Я підтримую Вашу наполегливість та завзятість, для мене вистачає того що є.
Щодо Вільми 102, якщо там плати на текстоліті, забутьте, воно чудово співає за свої кошти.
Я хотів Ореля 101 взяти, але є версіїї з текстолітом і з гетинаксом. Тож Ромашка драна на текстоліті, але все поміняно.
З япана хіба AKAI чудове рішення.
Я підтримую Вашу наполегливість та завзятість, для мене вистачає того що є.
Щодо Вільми 102, якщо там плати на текстоліті, забутьте, воно чудово співає за свої кошти.
Я хотів Ореля 101 взяти, але є версіїї з текстолітом і з гетинаксом. Тож Ромашка драна на текстоліті, але все поміняно.
З япана хіба AKAI чудове рішення.
-
lewerlin
Member
Дякую. Кращий трек для тестів, що я чув.Z440_User: ↑ 08.04.2026 11:17Ось flac 24/44.1 мастерінг з динамічним діапазоном 2дБ.
Wintersun - Sons Of Winter And Stars
-
Z440_User
Member
Я просто озвучую моменти на які особисто я звертаю увагу при прослуховуванні та оцінці.QFlash: ↑ 08.04.2026 13:30 Я підтримую Вашу наполегливість та завзятість, для мене вистачає того що є.
Бо як писав RadioBay
а це допомогаєТреба ж ще знати куди дивитися
аналізувати звукову картинку
шизаQFlash: ↑ 08.04.2026 13:30 Щодо Вільми 102, якщо там плати на текстоліті, забутьте, воно чудово співає за свої кошти.
Не всі акаяни однаково корисні, деякі гірші за совок третього класу по звуку, але красиві та мають купу кнопочок з лампочками, лінтяйкою та реверсом.QFlash: ↑ 08.04.2026 13:30 З япана хіба AKAI чудове рішення.
-
QFlash
Member
Ось кусок мого улюблено T-Rex
Тут не чути того масштабного звучання.
Хоча в ті роки на сраній касеті воно звучало просто чудово.
Відправлено через 7 хвилин 24 секунди:
Тут важко гадати на кавовій гущі, але якщо я кажу що співає, значить співає.
Почитайте Дага Селфа, або Боба Кордела.
Звукові карточки і так дійшли до рівня, що драний-сраний-дешманський DAC на порядок краще ніж 20 років тому.
Головне УНЧ (Amplifier)/
Якось.
- спойлер
Тут не чути того масштабного звучання.
Хоча в ті роки на сраній касеті воно звучало просто чудово.
Відправлено через 7 хвилин 24 секунди:
Ок. насолоджуйтесь тим що маєте. Я так роблю поки живий.Z440_User: ↑ 08.04.2026 13:44Не всі акаяни однаково корисні, деякі гірші за совок третього класу по звуку, але красиві та мають купу кнопочок з лампочками, лінтяйкою та реверсом.
Тут важко гадати на кавовій гущі, але якщо я кажу що співає, значить співає.
Почитайте Дага Селфа, або Боба Кордела.
Звукові карточки і так дійшли до рівня, що драний-сраний-дешманський DAC на порядок краще ніж 20 років тому.
Головне УНЧ (Amplifier)/
Якось.
Последний раз редактировалось QFlash 08.04.2026 14:33, всего редактировалось 1 раз.
-
Z440_User
Member
Будь ласка.lewerlin: ↑ 08.04.2026 13:42 Дякую. Кращий трек для тестів, що я чув.
Гадаю що з переліку мого обладнання в профілі видно що я саме так і роблюQFlash: ↑ 08.04.2026 14:13 Ок. насолоджуйтесь тим що маєте. Я так роблю поки живий.
-
vdemeshko
Member
у меня был такойQFlash:Я хотів Ореля 101 взяти
-
QFlash
Member
vdemeshko
В мої шкільні роки то було з області фантастики. В магазинах лише ходив подивитись на японську техніку і послухати.vdemeshko: ↑ 08.04.2026 14:42у меня был такой Орель МП-101С - вспомнил школьные годы
-
vdemeshko
Member
QFlash
в конце 80-х помню купили родители
усь радиотехника и колонки 35-ки
в конце 80-х помню купили родители
-
QFlash
Member
Кому цікаво по Amplifier
Даг і Боб на англійській. Рос. я не буду давати. Зрозуміло з якої причини.
Даг і Боб на англійській. Рос. я не буду давати. Зрозуміло з якої причини.
-
Radio Bay
Member
Це коли баби були красивіші та трава зеленіша? Ню ню.QFlash: ↑ 08.04.2026 14:13Тут не чути того масштабного звучання.
Хоча в ті роки на сраній касеті воно звучало просто чудово
Чекаю ч/б фотки у піонерських краватках
-
QFlash
Member
Ах, ах.Radio Bay: ↑ 08.04.2026 15:01Чекаю ч/б фотки у піонерських краватках
Pioneer також непогані в плані звучання.
Але чомусь мені запамяталися AKAI з таким мясистим басом.
Але все залежить від якості радіокомпонентів. Хоч на суперовій схемотехніці збирай УНЧ воно до дупи, якщо все неякісне і тече наче в каналізації по трубам.
Одне точно, в японських апартах ймовірність підробки була вкрай низькою.
Щодо оцифровщиків, які альтернативи аудішина? Хоча без проблем, якраз пошукаю.
-
Radio Bay
Member
Стрийняття змінюється — для мене колись ЗК SB Live! була супер картою і таких випадків вистачає, смаки змінюються, спогади залишаютьсяQFlash: ↑ 08.04.2026 15:05Але чомусь мені запамяталися AKAI з таким мясистим басом