Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Cirax
Member
Кто-то пробовал соединить bms seplos, с jk?
Они могут общаться друг с другом?
-
geka3250
Member
Geinz21
1985god
якщо цікавить ремонт, то можу глянути до зарядок)
1985god
якщо цікавить ремонт, то можу глянути до зарядок)
-
1985god
Member
geka3250 я вже глянув , все залито ризиною повністью
Дякую за пропозицію.
Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
У Інверторів можна обрати протокол зв’язку, в акумуляторних батарей deye теж можна через спеціальний програматор спеціальним софтом, колись викладав в цій темі, але сам не пробував, по інструкції це зробити виглядає дуже простим, програматор коштує щось ~200 $ в Китаї, софт є. А по сеплос краще в них в сервісі запитувати , вони себе позиціонують як супер крутий бренд , як у джикона який протокол хто зна. Норм інвертор і та ж дея підтримують їх з 10ок.Cirax: ↑ 21.11.2025 22:22 Кто-то пробовал соединить bms seplos, с jk?
-
Hotspur
Member
Cirax: ↑ 21.11.2025 22:22Кто-то пробовал соединить bms seplos, с jk?
1 jk bms наскільки я знаю має свій протокол який не всі розуміють
2 шось там зробити можна але це точно не просто і не дешево
-
Cirax
Member
JK работает по протоколу deye, без малейших проблем.Hotspur: ↑ 22.11.2025 13:58Cirax: ↑ 21.11.2025 22:22Кто-то пробовал соединить bms seplos, с jk?
1 jk bms наскільки я знаю має свій протокол який не всі розуміють
2 шось там зробити можна але це точно не просто і не дешево
Их там штук 20 разных.
-
Hotspur
Member
це я не знавCirax: ↑ 22.11.2025 14:09JK работает по протоколу deye, без малейших проблем.
Відправлено через 2 години 37 хвилин 3 секунди:
Lifepo4 вічні
-
Z440_User
Member
Показометр АКБ на елексі при зарядці коректно показує? На свинці він росте по мірі заряду, відповідно падає по мірі розряду.Геральт: ↑ 11.11.2025 15:25Вже мабуть 2й рік працює "свинцевий" Eleks kulon разом з 280A ліфером. На ДБЖ виставив 20А, почастішають відключення, виставлю макс- 30А. На BMS обмежив загальну напругу до 13,5. На банках тримається десь 3,35-3,4. Ну, недозаряджені трохи. Їм же краще. При поточному споживанні (котел, ноут, монітор, роутер) ємності спокійно вистарчає на кілька циклів відключень.
Взяв на тест 100А*г liitokala (https://click.ua/shop/akumulyatorna-bat ... lEQAvD_BwE), по факту розряда до 10,5В ДБЖ вимкнувся і став ждуном мережі, по факту появи мережі автозапуск та заряджання, але ось вже 5 годин зарядки, а на показометрі лише 2 сегменти АКБ. Свинюка вже показувала б як мінімум три (50%).
Хоча по загальним признакам ДБЖ наче як під навантаженням зарядки, пихтить і клеми з дротами можна сказати що теплі (ну це якщо порівнювати з предметами поруч).
-
dimus8210
Member
основна ємність ліферів наче в межах 3-3.45В на банку, крива розряду майже пряма, тому показометр розрахований на свинець не покаже реальної картиниZ440_User: ↑ 22.11.2025 21:11Показометр АКБ на елексі при зарядці коректно показує? На свинці він росте по мірі заряду, відповідно падає по мірі розряду.Геральт: ↑ 11.11.2025 15:25Вже мабуть 2й рік працює "свинцевий" Eleks kulon разом з 280A ліфером. На ДБЖ виставив 20А, почастішають відключення, виставлю макс- 30А. На BMS обмежив загальну напругу до 13,5. На банках тримається десь 3,35-3,4. Ну, недозаряджені трохи. Їм же краще. При поточному споживанні (котел, ноут, монітор, роутер) ємності спокійно вистарчає на кілька циклів відключень.
Взяв на тест 100А*г liitokala (https://click.ua/shop/akumulyatorna-bat ... lEQAvD_BwE), по факту розряда до 10,5В ДБЖ вимкнувся і став ждуном мережі, по факту появи мережі автозапуск та заряджання, але ось вже 5 годин зарядки, а на показометрі лише 2 сегменти АКБ. Свинюка вже показувала б як мінімум три (50%).
Хоча по загальним признакам ДБЖ наче як під навантаженням зарядки, пихтить і клеми з дротами можна сказати що теплі (ну це якщо порівнювати з предметами поруч).
-
Hotspur
Member
зарядка не потужнаZ440_User: ↑ 22.11.2025 21:11Взяв на тест 100А*г liitokala (https://click.ua/shop/akumulyatorna-bat ... lEQAvD_BwE), по факту розряда до 10,5В ДБЖ вимкнувся і став ждуном мережі, по факту появи мережі автозапуск та заряджання, але ось вже 5 годин зарядки, а на показометрі лише 2 сегменти АКБ. Свинюка вже показувала б як мінімум три (50%).
-
Z440_User
Member
dimus8210, розряд показував +/-, питання в зарядці. Так я розумію що буде трохи недозаряд, 14В на АКБ у нього я не бачив, не дає його зарядне вище 14В.
Просто неможу зрозуміти, чи йде зарядка чи ні. 2 діоди "показометра" зажглися і завмерло, далі не росте, напруга 13.5В висить на клемах АКБ, хоча дроти наче як умовно теплі. По ідеї якби БМСка відключила АКБ то дроти б не були теплі, та і ДБЖ ймовірно б ругнувся що зник акумулятор...
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Просто неможу зрозуміти, чи йде зарядка чи ні. 2 діоди "показометра" зажглися і завмерло, далі не росте, напруга 13.5В висить на клемах АКБ, хоча дроти наче як умовно теплі. По ідеї якби БМСка відключила АКБ то дроти б не були теплі, та і ДБЖ ймовірно б ругнувся що зник акумулятор...
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
ДБЖ заряджає струмом 20А, виставив відповідно напису на АКБ.Hotspur: ↑ 22.11.2025 21:47 зарядка не потужна
-
Hotspur
Member
такdimus8210: ↑ 22.11.2025 21:44 тому показометр розрахований на свинець не покаже реальної картини
-
dimus8210
Member
може бмс обмежує струм заряду, зручно струмовими кліщами дивитись якщо бмс не смартZ440_User: ↑ 22.11.2025 21:50 dimus8210, розряд показував +/-, питання в зарядці. Так я розумію що буде трохи недозаряд, 14В на АКБ у нього я не бачив, не дає його зарядне вище 14В.
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:ДБЖ заряджає струмом 20А, виставив відповідно напису на АКБ.Hotspur: ↑ 22.11.2025 21:47 зарядка не потужна
тут вже експерементальним шляхом дивитись на час роботи при розряді
-
Z440_User
Member
Відставити паніку, вже 3 лампочки
- спойлер
-
Hotspur
Member
-
Z440_User
Member
Але є де взяти
Тим часом вже 5 лампочок і 13,85В на клемах.
Коротше, із свінцем показометр рівномірно зростав, з ліфером сидів на двох лампочках майже весь час, а потім раз і майже повна шкала...
Я панікувати почав )))
-
Геральт
Member
Ні, показометр толком і на свинці не працював. Бо з повного заряду могло кілька год одну поділку зменшувати, а з третьої до другої, умовно, за якісь хвилини (то так, по пам'яті).Z440_User: ↑ 22.11.2025 21:11 Показометр АКБ на елексі при зарядці коректно показує? На свинці він росте по мірі заряду, відповідно падає по мірі розряду.
Апкою на BMS ходжу, якщо треба глянути.
А заряд вже й на слух розрізняю )
Воно (кулон) гуде специфічно, коли заливає. Причому там зарядка "підходами". Заряджає до межі на комірку/батарею (виставлені на бмс), далі бмс відключає зарядку і пробує потрошку періодично допихати. Може так і днями цикати (якщо світло є).
-
Z440_User
Member
Геральт, ну так, він інший звук дає при зарядці. Але у мене v4 версії, показометр наче норм на свині показує. Ліфера по розрядці теж показував норм, а ось із зарядкою 100А*г струмом 20А сидів на 2 лампочках показометра 5 годин і за 15хв набив інші 4 лампочки.
P.S. 13,92В на клемах АКБ.
P.S. 13,92В на клемах АКБ.
-
1985god
Member
Навіщо незрозумілу акб літокалу , якщо за менші гроші є нормальні бренди із сша : power queen, li time, redodo, dc house, eco w…Z440_User: ↑ 22.11.2025 21:11Показометр АКБ на елексі при зарядці коректно показує? На свинці він росте по мірі заряду, відповідно падає по мірі розряду.Геральт: ↑ 11.11.2025 15:25Вже мабуть 2й рік працює "свинцевий" Eleks kulon разом з 280A ліфером. На ДБЖ виставив 20А, почастішають відключення, виставлю макс- 30А. На BMS обмежив загальну напругу до 13,5. На банках тримається десь 3,35-3,4. Ну, недозаряджені трохи. Їм же краще. При поточному споживанні (котел, ноут, монітор, роутер) ємності спокійно вистарчає на кілька циклів відключень.
Взяв на тест 100А*г liitokala (https://click.ua/shop/akumulyatorna-bat ... lEQAvD_BwE),
-
Z440_User
Member
Хтось щось про гроші казав?1985god: ↑ 22.11.2025 23:03 Навіщо незрозумілу акб літокалу , якщо за менші гроші є нормальні бренди із сша : power queen, li time, redodo, dc house, eco w…
Я його на тест взяв. Прогнати цикл і подивитись як на нього наявний свинцевий ДБЖ відреагує.
Якщо все влаштує - буду собі вже щось більш притомне обирати / збирати, а цей поверну там де взяв.
-
Hotspur
Member
підтримую1985god: ↑ 22.11.2025 23:03якщо за менші гроші є нормальні бренди із сша : power queen, li time, redodo, dc house, eco w…