Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Кто-то пробовал соединить bms seplos, с jk?
Они могут общаться друг с другом?
geka3250
Member

Geinz21
1985god
якщо цікавить ремонт, то можу глянути до зарядок)
1985god
Member

geka3250 я вже глянув , все залито ризиною повністью :weep: Дякую за пропозицію.

Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
Cirax: 21.11.2025 22:22 Кто-то пробовал соединить bms seplos, с jk?
У Інверторів можна обрати протокол зв’язку, в акумуляторних батарей deye теж можна через спеціальний програматор спеціальним софтом, колись викладав в цій темі, але сам не пробував, по інструкції це зробити виглядає дуже простим, програматор коштує щось ~200 $ в Китаї, софт є. А по сеплос краще в них в сервісі запитувати , вони себе позиціонують як супер крутий бренд , як у джикона який протокол хто зна. Норм інвертор і та ж дея підтримують їх з 10ок.
Hotspur
Member

Cirax: 21.11.2025 22:22Кто-то пробовал соединить bms seplos, с jk?

1 jk bms наскільки я знаю має свій протокол який не всі розуміють
2 шось там зробити можна але це точно не просто і не дешево
Cirax
Member

Hotspur: 22.11.2025 13:58
Cirax: 21.11.2025 22:22Кто-то пробовал соединить bms seplos, с jk?

1 jk bms наскільки я знаю має свій протокол який не всі розуміють
2 шось там зробити можна але це точно не просто і не дешево
JK работает по протоколу deye, без малейших проблем.
Их там штук 20 разных.
Hotspur
Member

Cirax: 22.11.2025 14:09JK работает по протоколу deye, без малейших проблем.
це я не знав

Відправлено через 2 години 37 хвилин 3 секунди:

Lifepo4 вічні :rotate:
Z440_User
Member

Геральт: 11.11.2025 15:25Вже мабуть 2й рік працює "свинцевий" Eleks kulon разом з 280A ліфером. На ДБЖ виставив 20А, почастішають відключення, виставлю макс- 30А. На BMS обмежив загальну напругу до 13,5. На банках тримається десь 3,35-3,4. Ну, недозаряджені трохи. Їм же краще. При поточному споживанні (котел, ноут, монітор, роутер) ємності спокійно вистарчає на кілька циклів відключень.
Показометр АКБ на елексі при зарядці коректно показує? На свинці він росте по мірі заряду, відповідно падає по мірі розряду.
Взяв на тест 100А*г liitokala (https://click.ua/shop/akumulyatorna-bat ... lEQAvD_BwE), по факту розряда до 10,5В ДБЖ вимкнувся і став ждуном мережі, по факту появи мережі автозапуск та заряджання, але ось вже 5 годин зарядки, а на показометрі лише 2 сегменти АКБ. Свинюка вже показувала б як мінімум три (50%).
Хоча по загальним признакам ДБЖ наче як під навантаженням зарядки, пихтить і клеми з дротами можна сказати що теплі (ну це якщо порівнювати з предметами поруч).
dimus8210
Member

Z440_User: 22.11.2025 21:11
Геральт: 11.11.2025 15:25Вже мабуть 2й рік працює "свинцевий" Eleks kulon разом з 280A ліфером. На ДБЖ виставив 20А, почастішають відключення, виставлю макс- 30А. На BMS обмежив загальну напругу до 13,5. На банках тримається десь 3,35-3,4. Ну, недозаряджені трохи. Їм же краще. При поточному споживанні (котел, ноут, монітор, роутер) ємності спокійно вистарчає на кілька циклів відключень.
Показометр АКБ на елексі при зарядці коректно показує? На свинці він росте по мірі заряду, відповідно падає по мірі розряду.
Взяв на тест 100А*г liitokala (https://click.ua/shop/akumulyatorna-bat ... lEQAvD_BwE), по факту розряда до 10,5В ДБЖ вимкнувся і став ждуном мережі, по факту появи мережі автозапуск та заряджання, але ось вже 5 годин зарядки, а на показометрі лише 2 сегменти АКБ. Свинюка вже показувала б як мінімум три (50%).
Хоча по загальним признакам ДБЖ наче як під навантаженням зарядки, пихтить і клеми з дротами можна сказати що теплі (ну це якщо порівнювати з предметами поруч).
основна ємність ліферів наче в межах 3-3.45В на банку, крива розряду майже пряма, тому показометр розрахований на свинець не покаже реальної картини
Hotspur
Member

Z440_User: 22.11.2025 21:11Взяв на тест 100А*г liitokala (https://click.ua/shop/akumulyatorna-bat ... lEQAvD_BwE), по факту розряда до 10,5В ДБЖ вимкнувся і став ждуном мережі, по факту появи мережі автозапуск та заряджання, але ось вже 5 годин зарядки, а на показометрі лише 2 сегменти АКБ. Свинюка вже показувала б як мінімум три (50%).
зарядка не потужна
Z440_User
Member

dimus8210, розряд показував +/-, питання в зарядці. Так я розумію що буде трохи недозаряд, 14В на АКБ у нього я не бачив, не дає його зарядне вище 14В.
Просто неможу зрозуміти, чи йде зарядка чи ні. 2 діоди "показометра" зажглися і завмерло, далі не росте, напруга 13.5В висить на клемах АКБ, хоча дроти наче як умовно теплі. По ідеї якби БМСка відключила АКБ то дроти б не були теплі, та і ДБЖ ймовірно б ругнувся що зник акумулятор...

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Hotspur: 22.11.2025 21:47 зарядка не потужна
ДБЖ заряджає струмом 20А, виставив відповідно напису на АКБ.
Hotspur
Member

dimus8210: 22.11.2025 21:44 тому показометр розрахований на свинець не покаже реальної картини
так
dimus8210
Member

Z440_User: 22.11.2025 21:50 dimus8210, розряд показував +/-, питання в зарядці. Так я розумію що буде трохи недозаряд, 14В на АКБ у нього я не бачив, не дає його зарядне вище 14В.
Просто неможу зрозуміти, чи йде зарядка чи ні. 2 діоди "показометра" зажглися і завмерло, далі не росте, напруга 13.5В висить на клемах АКБ, хоча дроти наче як умовно теплі. По ідеї якби БМСка відключила АКБ то дроти б не були теплі, та і ДБЖ ймовірно б ругнувся що зник акумулятор...

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Hotspur: 22.11.2025 21:47 зарядка не потужна
ДБЖ заряджає струмом 20А, виставив відповідно напису на АКБ.
може бмс обмежує струм заряду, зручно струмовими кліщами дивитись якщо бмс не смарт
тут вже експерементальним шляхом дивитись на час роботи при розряді
Z440_User
Member

Відставити паніку, вже 3 лампочки :laugh:
спойлер
IMG20251122220945.jpg
Hotspur
Member

dimus8210: 22.11.2025 21:54зручно струмовими кліщами дивитись якщо бмс не смарт
в нього їх немає :lol: :gigi:
Z440_User
Member

Hotspur: 22.11.2025 22:13 в нього їх немає :lol: :gigi:
Але є де взяти :D

Тим часом вже 5 лампочок і 13,85В на клемах.

Коротше, із свінцем показометр рівномірно зростав, з ліфером сидів на двох лампочках майже весь час, а потім раз і майже повна шкала...
Я панікувати почав )))
Геральт
Member

Z440_User: 22.11.2025 21:11 Показометр АКБ на елексі при зарядці коректно показує? На свинці він росте по мірі заряду, відповідно падає по мірі розряду.
Ні, показометр толком і на свинці не працював. Бо з повного заряду могло кілька год одну поділку зменшувати, а з третьої до другої, умовно, за якісь хвилини (то так, по пам'яті).

Апкою на BMS ходжу, якщо треба глянути.
А заряд вже й на слух розрізняю )
Воно (кулон) гуде специфічно, коли заливає. Причому там зарядка "підходами". Заряджає до межі на комірку/батарею (виставлені на бмс), далі бмс відключає зарядку і пробує потрошку періодично допихати. Може так і днями цикати (якщо світло є).
Z440_User
Member

Геральт, ну так, він інший звук дає при зарядці. Але у мене v4 версії, показометр наче норм на свині показує. Ліфера по розрядці теж показував норм, а ось із зарядкою 100А*г струмом 20А сидів на 2 лампочках показометра 5 годин і за 15хв набив інші 4 лампочки.
P.S. 13,92В на клемах АКБ.
1985god
Member

Z440_User: 22.11.2025 21:11
Взяв на тест 100А*г liitokala (https://click.ua/shop/akumulyatorna-bat ... lEQAvD_BwE),
Навіщо незрозумілу акб літокалу , якщо за менші гроші є нормальні бренди із сша : power queen, li time, redodo, dc house, eco w…
Z440_User
Member

1985god: 22.11.2025 23:03 Навіщо незрозумілу акб літокалу , якщо за менші гроші є нормальні бренди із сша : power queen, li time, redodo, dc house, eco w…
Хтось щось про гроші казав?
Я його на тест взяв. Прогнати цикл і подивитись як на нього наявний свинцевий ДБЖ відреагує.
Якщо все влаштує - буду собі вже щось більш притомне обирати / збирати, а цей поверну там де взяв.
Hotspur
Member

1985god: 22.11.2025 23:03якщо за менші гроші є нормальні бренди із сша : power queen, li time, redodo, dc house, eco w…
підтримую
Ответить