Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Filabatya: ↑ 07.10.2026 02:15 konb999
ваш профіль бачив, перечитав купу інфи по дену харману, чекаю коре і бачу що переплата за нуар ікс виправдана, але без прослуховування брати більше ніж за 500 вуха страшнувато, в ідеалі би послухати обидві модлелі.
поки шлях фт1 - шд480 про - ден кларк: коре чи нуар х(лаксін х8). коре наче вже для босоти, як я, в плані чуйки :up: правда втратили майже все що є в нурах х.
а слухаєте без фільтрів(тканинних вставок)? Коре то алюмінієві з срібними ободами, матовим деревом, за 900 баксів рітейл.
по лірікам може прогріти треба, конкурент Е3 гімном би не мав бути? :shuffle:
Если ты сисю мнёшь что брать из за цены, то настоятельно рекомендую fiio ft1pro. При всём моем парке дорогих наушников, они звучат просто обалденно! А еще когда узнаёшь их цену ты вообще не понимаешь как так... единственная претензия к материалам. Они конечно там бюджетненькие... а так в них и басс сочный прямо как в динамах(чего явно не хватает большинству планаров) и детализация хорошая планарная и средина более чем достаточно отрисована. В целом подача самую малость v образная, но только самую малость... в общем звук сочный музыкальный, чисто кайфовать от музыки игр и фильмов, а не выслушивать детали. Но, они открытые, - я так понял ты закрытые ищешь
Filabatya
Member

konb999
Проблема в тому що закриті виключно, вночі слухаю, замовив велюрові амбри для своїх фт1 без про. Конкурентом прошкам є б у верум 2 :shuffle:
MSiAventador
Member

Filabatya
Безпечний вибір бюджетних закритих навушників - SENNHEISER/EPOS GSP 600
ціни: 4 199 – 7 323 ₴
karokum
Member

Назбиралося трохи вражень/думок про згадані FT1 Pro і ще парочку IEM, і з'явилося натхнення їх розписати
Думки чисто казуально-суб'єктивні, без технічних деталей/досвіду/знань і трохи сумбурно
Може, комусь буде цікаво

FiiO FT1 Pro
спойлер
Мої перші планари, як і перша якісна аудіотехніка, тож враження посилені сильним контрастом. Але я би їх описав як перехід з 1080p на 2K чи з 60 Hz на 120 Hz+. Тобто різниця сильно помітна й очевидна, без потреби її вислуховувати. Загалом konb999 більш технічно їх уже розхвалив. Єдине - внесу ремарку про "басс сочный прямо как в динамах": низи справді виразні, але гулу, як у динамічних, там немає (у планарах, мабуть, і не може бути, але раптом когось введе в оману). Тобто деякі електронні баси, які на динамічних створюють гул або протяжно гудять, тут не звучать розлого. Натомість барабани, як і весь інструментал, звучать просто шикарно. Лайв-виступи звучать шикарно. Вокал дуже детальний. Верхи доволі яскраві. Я мав досвід м'якшого й згладженішого звучання (про що нижче), тож тепер можу сказати, що в деяких треках верхи можуть пошкрябати особливо чутливі вуха на вищих гучностях, гадаю, варто це зазначити. Я взагалі любитель вокалу, інструментів та лайв-виступів, і для такої музики вони, здається, ідеально підходять. Взагалі ця планарна швидкість мені дуже припала до смаку, коли звуки змінюють один одного різко, без жодного шлейфу. Ну і відкрите виконання - це для мене ще одне відкриття, зовсім інші враження від прослуховування: легко, просторо і, як уже тут говорили, звук ніби поряд, а не запханий у голову :rotate:
Я абсолютно задоволений ними, ні разу не пошкодував про вибір. Вони задали в уяві певний стандарт звучання, від якого можна відштовхуватися і з яким можна порівнювати. І тепер, коли з'являється бажання щось послухати, уявляєш не лише сам трек, а й усю ту магію (звучання), яку вони створюють навколо.
FiiO пора konb999 якийсь відсоток віддавати за те, що він так успішно "продає" їх людям :gigi:

Щодо згаданих недоліків: якість матеріалів справді не найкраща. У мене вже почала відламуватися кромка обшивки оголів'я, тож я відірвав її повністю. Цього не помітиш, не знаючи, чи має вона там бути, а що буде далі - час покаже. Також кріплення самих чаш до оголів'я на одну заклепку довіри не вселяє.
Як і пишуть в оглядах, оголів'я під час довгих сесій починає тиснути, але в мене поки не дійшли руки надрукувати чи купити широку підкладку. Та й не те щоб була потреба, бо для мене це навушники лише для зосередженого прослуховування музики, а не для фонового відтворення чогось. Сидіти в них увесь робочий день чи використовувати для ігрових сесій мені не сподобалося. Важкі, громіздкі - взагалі не той формат для мене. До того ж відкрите виконання пропускає у вуха всі сторонні звуки клавіатури/миші тощо, що в обох сценаріях відволікає.
Тому для цих цілей я почав підбирати собі IEM, тож перейдімо до них
Truthear Gate
спойлер
Мої перші IEM. Хтось їх у цій темі колись згадав, я глянув огляди/ціну і на якомусь розпродажі на Алі взяв, щоб спробувати, що таке IEM.
З хорошого можу виділити ергономіку: невеликі, легкі (але чого б їм не бути такими, драйвер один). Це перші й єдині мої внутрішньоканальні, які завжди сідають в одне й те саме положення і так, як треба. Усі інші, на моїй пам'яті, доводилося вставляти/підправляти на відчуття, щоб не запхати заглибоко чи криво (не виключаю, що це лише моя проблема).
В іншому, якщо не слухати нічого кращого, то вони доволі непогані (враховуючи ціну). За оглядами, у них усе добре з АЧХ, ніде не провалюються і не вилазять, і на відчуття так і є.
У мене IEM використовуються також для ігрових сесій, і ось тут вони можуть серйозно підвести. Мене ще жодні вуха в житті так не спантеличували, як ці. Якщо десь прочитаєте, що хтось у них став краще чути (я таке десь читав), то, може, до того він грав без звуку взагалі :D Абсолютно не рекомендую для компетитиву, особливо того, де окрім кроків є ще різні звуки оточення (PUBG, Arc Raiders, BF тощо). Після такого невдалого досвіду наступні я вже вибирав за оглядами/рейтингами/рекомендаціями для конкретних цілей, що й привело мене до наступного екземпляра.
TRIPOWIN x 0DiBi: Vivace
спойлер
Ці IEM я брав як дешевий варіант для змагальних ігор, тобто з пріоритетом на хорошу сцену і позиціонування. Їх часто рекомендували на Реддіті, а в рейтингу Fresh Reviews це найкращі з найдешевших (до $30). Порівняно з попередніми - небо і земля (хоча за ціною різниця не така велика). З ними немає жодних проблем визначити напрямок кроків чи стрільби, почути якесь шарудіння чи будь-який інший звук. У плані музичного звучання доволі яскраві. Якось не зловив я з ними конекту. Слухати їх на фоні впродовж робочого дня мені не хотілося, та й через їхню ергономіку я не міг довго в них сидіти, тож вирішив зробити крок далі.
JUZEAR x Z Reviews Defiant
спойлер
Останні й найдорожчі IEM, що в мене є. Вони дали мені зрозуміти, що таке тепле звучання. Вибирав за принципом bang for the buck до $100. І не прогадав. Якщо згадувати причину, чому я перейшов на них: тепер якість звучання такого рівня, що їх можна слухати під час робочих сесій і не мати бажання вимкнути чи витягнути з вуха. Посадка не прям ідеальна, та й вони доволі величенькі, але сидіти в них годинами не проблема, дискомфорт виникає вже десь під кінець дня. Взагалі зі ставленням до них вийшли певні американські гірки. Перше прослуховування було доволі емоційне, бо я увімкнув трек, який сам собою задуманий звучати тепло, і в поєднанні з їхньою теплою подачею це було щось абсолютно нове для мене. Проте що більше я слухав інструментальних композицій чи лайвів, то сильнішим ставало відчуття, що чогось бракує. Якоїсь іскри на верхах, тієї різкості, до якої я звик з FT1 Pro, і я вже почав потроху розчаровуватися. Бо все інше, окрім цієї яскравості, звучить дуже добре. Ну, на щастя, з часом вуха звикли до іншого звучання, і відчуття, що щось не так, зникло. Тепер вони в мене to go на кожен день, і поки бажання шукати щось інше не з'являється. Може, це магія теплого звучання, не знаю. Але для щоденного використання я б віддав перевагу саме такому забарвленню, оскільки відсутність різких призвуків менше тисне на голову, і залишати щось на фоні приємніше.
Ответить