Я про голос запитав тому що мав неприємний досвiд з prx i чув багато що планари в iem навушниках мають неприродну тональність.Ямахи навпаки були дуже натуральнi по звучанню з дуже широкою сценою що теж трохи засмутило тому що сцена в prx була меншою.Radio Bay: ↑ 02.04.2026 00:47То, что надо, если еще и голос нужен, то слушать, особенно, когда есть возможность, в голосе важны индивидуальные детали, то что запоминается, никакая кривая Хармана не опишет передачу фирменной хрипотцы Шаде, например, вообще никак. Для вокала нужна тембральная насыщенность, жир по-простомуbyaka: ↑ 01.04.2026 23:55Дякую за пiдказку,послухаю в Портативi
- Какая еще кривая?
Новини
Останні статті і огляди
Выбор наушников
-
byaka
Member
-
Radio Bay
Member
Так, так, розумію, сам плиганув назад з планарів на дінами, але у повному розмірі. Ця підвищена детальність на шкоду комфорту мене почала втомлювати. Тут слухати, не погано б із своїм матеріалом на своєму джерелі. На портативі таке можливо. На стаціонарі тільки брати під заставу або у знайомих. Ну, це коли відомо, що требаbyaka: ↑ 02.04.2026 01:07Я про голос запитав тому що мав неприємний досвiд з prx i чув багато що планари в iem навушниках мають неприродну тональність
-
kabostebeztak
Member
Привіт!
Юра з теми про арм мене знайшов, і окрім пальців на руках та ногах зламав обидві мої пари Sony WH-CH520...
Що куплять? Я хочу щось нове, безпровідне і НЕ ЗАТИЧКИ
Думаю купити третю пару WH-CH520, тобто вже 4 в сім'ї.
Юра з теми про арм мене знайшов, і окрім пальців на руках та ногах зламав обидві мої пари Sony WH-CH520...
-
Feras
Member
Важких це метал і рок, чи великої складності відтворювання де багато інструментів і вокал?byaka: ↑ 01.04.2026 23:37Я просто шукаю замiну для минулих Yamaha EPH-100 якi дуже добре для важких жанрiв музики себе зарекомендували,а зараз я бачив дуже багато навушникiв з кривою Хармана 2019 року яка здебільшого добре пiдходить для поп музики,але я не впевнений що щось по типу трека Egypt Central - Over and Under будет дiйсно круто грати в навушниках с кривою Хармана з тою ж енергетикою що i на ямахах.
- спойлер
Бо, як раз і шукаю собі ІЕМ саме під метал але не екстремальний чи дуже важкий. Якщо саме планари і виключно під важкі жанри то дуже недавно вийшли ROSESELSA x AAV CJ20 про них вже багатсько оглядів і їх тюнінг суто під метал і хард рок іншу музику грає норм, але це прям специфічні іем. І взагалі людина яка їх тюнінгувала AndyAudioVault прям металхеад в абсолюті.
-
byaka
Member
Потрiбнi для року,але iнодi iншi жанри слухаю.Я закцентував увагу на вокалi тому що слухаю nightwish та within temptation де вокал дуже важливий.Feras: ↑ 02.04.2026 09:30Важких це метал і рок, чи великої складності відтворювання де багато інструментів і вокал?byaka: ↑ 01.04.2026 23:37
Я просто шукаю замiну для минулих Yamaha EPH-100 якi дуже добре для важких жанрiв музики себе зарекомендували,а зараз я бачив дуже багато навушникiв з кривою Хармана 2019 року яка здебільшого добре пiдходить для поп музики,але я не впевнений що щось по типу трека Egypt Central - Over and Under будет дiйсно круто грати в навушниках с кривою Хармана з тою ж енергетикою що i на ямахах.
- спойлер
Бо, як раз і шукаю собі ІЕМ саме під метал але не екстремальний чи дуже важкий. Якщо саме планари і виключно під важкі жанри то дуже недавно вийшли ROSESELSA x AAV CJ20 про них вже багатсько оглядів і їх тюнінг суто під метал і хард рок іншу музику грає норм, але це прям специфічні іем. І взагалі людина яка їх тюнінгувала AndyAudioVault прям металхеад в абсолюті.
Взагалi я хотiв послухати щось з нової мети по типу Kiwi Ears KE4,але огляди на них дуже суперечливі, деякі автори пишуть про нечiткий бас.
Бачив огляд ROSESELSA x AAV CJ20 i якось їх не дуже хвалили навiть за рок Причому ачх у них нiби звичайна
- спойлер

Востаннє редагувалось 02.04.2026 11:58 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
-
Feras
Member
Симфо-метал це один з моїх жанрів який я слухаюbyaka: ↑ 02.04.2026 11:29Потрiбнi для року,але iнодi iншi жанри слухаю.Я закцентував увагу на вокалi тому що слухаю nightwish та within temptation де вокал дуже важливий.Feras: ↑ 02.04.2026 09:30
Важких це метал і рок, чи великої складності відтворювання де багато інструментів і вокал?
Взагалi я хотiв послухати щось з нової мети по типу Kiwi Ears KE4,але огляди на них дуже суперечливі, деякі автори пишуть про нечiткий бас.
-
byaka
Member
Поки що замовив Tiandirenhe TD15, тому що ачх схожа на ямаху i вони мають багато бассу.Якiсть в Tiandirenhe ще та рулетка судячи з вiдгукiв, але за 20$ можна i зiграти.Feras: ↑ 02.04.2026 11:56Симфо-метал це один з моїх жанрів який я слухаюbyaka: ↑ 02.04.2026 11:29
Потрiбнi для року,але iнодi iншi жанри слухаю.Я закцентував увагу на вокалi тому що слухаю nightwish та within temptation де вокал дуже важливий.
Взагалi я хотiв послухати щось з нової мети по типу Kiwi Ears KE4,але огляди на них дуже суперечливі, деякі автори пишуть про нечiткий бас.- within temptation, delain, xandria, serenia, epica, after forever тобто крім широкої сцени вокал для мене теж важливий, а так як у сімфо-металі високий жіночий вокал у деяких груп навіть оперний вокал то що б він був без сибілянтів і навушники те пронизували мій мозок постійними s,t,h поки мої темні іем - ISN H20 які я хочу перевірити саме на сибілянто-активних композиціях ще не "прогрілись". Однак, якщо композиція нормальної якості то Kiwi Ears Quintet який трохи старіший і більш яскравий на середені і верхніх частотах ніж КЕ4 звучить достойно, вони у мене ще не дуже довго, тому треба що б іем пройшли прогрівку і мій мозок теж звик до їх звучання.
Вирiшив трохи зачекати поки Kiwi Ears чи 7hz timeless 2 не з'являться в наших магазинах,нехотiлось би викинути на вiтер 200$ якщо чимось не зайдуть.
-
Feras
Member
Я знайшов у нас Kiwi Ears КЕ4 які продаються в магазині там і інших моделей ІЕМ вистачає які виходили 1-2 роки тому, включаючи перші Таймлесс і дуже рекомендовані для року Hidizs MP145 але ціни якісь дивно низькі + гарантія від них, однак я телефону не знайшов я цей сайт надибав коли шукав у нас в продажі Hidizs MP145 і там багато чого я перевірив от тільки виглядає цей сайт дуже підозріло дешево.byaka: ↑ 02.04.2026 12:28Поки що замовив Tiandirenhe TD15, тому що ачх схожа на ямаху i вони мають багато бассу.Якiсть в Tiandirenhe ще та рулетка судячи з вiдгукiв, але за 20$ можна i зiграти.Feras: ↑ 02.04.2026 11:56
Симфо-метал це один з моїх жанрів який я слухаю- within temptation, delain, xandria, serenia, epica, after forever тобто крім широкої сцени вокал для мене теж важливий, а так як у сімфо-металі високий жіночий вокал у деяких груп навіть оперний вокал то що б він був без сибілянтів і навушники те пронизували мій мозок постійними s,t,h поки мої темні іем - ISN H20 які я хочу перевірити саме на сибілянто-активних композиціях ще не "прогрілись". Однак, якщо композиція нормальної якості то Kiwi Ears Quintet який трохи старіший і більш яскравий на середені і верхніх частотах ніж КЕ4 звучить достойно, вони у мене ще не дуже довго, тому треба що б іем пройшли прогрівку і мій мозок теж звик до їх звучання.
Вирiшив трохи зачекати поки Kiwi Ears чи 7hz timeless 2 не з'являться в наших магазинах,нехотiлось би викинути на вiтер 200$ якщо чимось не зайдуть.
-
Radio Bay
Member
Ці валаючі баби мені і так мозок та виха виносять, але то діло смаку. Я собі уявляю, що буде, якщо туди сибілянтів та горб десь на АЧХ накрутити. Співчуваю. До речі, непогано для тестівFeras: ↑ 02.04.2026 11:56а так як у сімфо-металі високий жіночий вокал у деяких груп навіть оперний вокал то що б він був без сибілянтів і навушники те пронизували мій мозок постійними s,t,h
-
byaka
Member
Зараз навiть китайскi бренди пiдробляють, тому теж якось з пiдозрою ставлюсь до подiбних знижок,але дякую що подiлились магазином.Feras: ↑ 02.04.2026 13:17Я знайшов у нас Kiwi Ears КЕ4 які продаються в магазині там і інших моделей ІЕМ вистачає які виходили 1-2 роки тому, включаючи перші Таймлесс і дуже рекомендовані для року Hidizs MP145 але ціни якісь дивно низькі + гарантія від них, однак я телефону не знайшов я цей сайт надибав коли шукав у нас в продажі Hidizs MP145 і там багато чого я перевірив от тільки виглядає цей сайт дуже підозріло дешево.byaka: ↑ 02.04.2026 12:28
Поки що замовив Tiandirenhe TD15, тому що ачх схожа на ямаху i вони мають багато бассу.Якiсть в Tiandirenhe ще та рулетка судячи з вiдгукiв, але за 20$ можна i зiграти.
-
FarCry
Member
- спойлер
Из положительного:
- Крутая, широкая сцена
- Очень чёткий и детальный звук. Настолько детальный, что я начал замечать новые нюансы в любимых треках. Вау эффект есть, но не такой большой как я думал. (За такие то деньги)
- Наушники лёгкие, посадка прям очень удобная. Можно забыть, что они на голове. За счёт открытого корпуса - можно сидеть долго без потных ушей.
Из нейтрального:
- За счёт брутальной детальности, одни треки вызывают восторг как при первом прослушивании... в то время как другие просто физически больно слушать. Если исходная запись шумная... такого, "гаражного типа" - то эти наушники усиливают любой треск и цокот.
Из негативного:
- Говенный, жёсткий заводской шнурок.
- Никакущий комплект поставки. Специально пошёл в сеть смотреть что предыдущий владелец забыл положить назад в коробку... Оказалось, что ничего и не было.
Для прослушивания использовал свой комп с Sound Blaster AE-7 > Музыка с Qobuz в Hi-Res 24bit 96kHz.
До этого шесть лет пользовался Audio-Technica ATH-M50X
-
Bloodfallen
Member
Обирай любі:kabostebeztak: ↑ 02.04.2026 01:28 Привіт!
Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear
Sennheiser HDB 630
Sony WH-1000XM6
Sony WH-1000XM4
Anker Soundcore Space Q45 Wireless
-
Radio Bay
Member
Есть такоеFarCry: ↑ 02.04.2026 14:20одни треки вызывают восторг как при первом прослушивании... в то время как другие просто физически больно слушать. Если исходная запись шумная... такого, "гаражного типа" - то эти наушники усиливают любой треск и цокот
Если менять, то осторожней с серебромFarCry: ↑ 02.04.2026 14:20Говенный, жёсткий заводской шнурок
-
Hotspur
Member
Binary × Gizaudio Chopin ваші думки 
-
byaka
Member
Просто ще однi навушники з ачх хармана,акцентом на мiдбас та наближеним вокалом .Скорiше не коштують своїх 200$
Судячи з порiвняльних метрик на сайтi iemranking KZ AM16 якi коштую у 5 разів менше не те щоб дуже сильно програють Шопену
- спойлер
-
tablestikus
Member
Я тут було зізрів на аудезе LCD-2c, але вийшла засада - схоже в офіціалів що дадуть ок розсрочку один склад на всі магази у нас і там тіки одні залишилися після повернення розпаковані і вже кимось полапані. Тож прийшлося відмовитися і тут я згадав за український стартап з планарами і замовив собі audio verum 2, десь на заводі вже виготовляються)
-
Radio Bay
Member
Крутий оберт, респект і гроші розумніtablestikus: ↑ 11.04.2026 13:38замовив собі audio verum 2
Відправлено через 10 хвилин 51 секунду:
Головне розуміти, що планари та дінами — це зовсім різні моделі звуку, але тут поки сам не спробуєш, не зрозумієш. З ними треба пожити
-
tablestikus
Member
Я один раз в житті слухав планари і мені дуже відбилося що звук там дуууууже був незвичний і мені сподобався. Але звісно буду довго в себе тестити )Radio Bay: ↑ 11.04.2026 16:16Крутий оберт, респект і гроші розумніtablestikus: ↑ 11.04.2026 13:38замовив собі audio verum 2
Відправлено через 10 хвилин 51 секунду:
Головне розуміти, що планари та дінами — це зовсім різні моделі звуку, але тут поки сам не спробуєш, не зрозумієш. З ними треба пожити
-
Radio Bay
Member
Так, вперше вони вражають. Далі тільки свої вуха та свій смак. Там ще питання до підсилювача будуть, до 94дБ, але то вже інша пісня, для початку треба увімкнути та пожити з ними тиждень. У любому випадку - це навушники - лінзаtablestikus: ↑ 11.04.2026 16:55Я один раз в житті слухав планари і мені дуже відбилося що звук там дуууууже був незвичний і мені сподобався
-
tablestikus
Member
Ну мій на навушники 80мВ дає. Для аудезе це було б так собі, але на верум має бути з головою.Radio Bay: ↑ 11.04.2026 17:28Так, вперше вони вражають. Далі тільки свої вуха та свій смак. Там ще питання до підсилювача будуть, до 94дБ, але то вже інша пісня, для початку треба увімкнути та пожити з ними тиждень. У любому випадку - це навушники - лінзаtablestikus: ↑ 11.04.2026 16:55Я один раз в житті слухав планари і мені дуже відбилося що звук там дуууууже був незвичний і мені сподобався