Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
byaka
Member

Повідомлення

Radio Bay: 02.04.2026 00:47
byaka: 01.04.2026 23:55Дякую за пiдказку,послухаю в Портативi
То, что надо, если еще и голос нужен, то слушать, особенно, когда есть возможность, в голосе важны индивидуальные детали, то что запоминается, никакая кривая Хармана не опишет передачу фирменной хрипотцы Шаде, например, вообще никак. Для вокала нужна тембральная насыщенность, жир по-простому
Какая еще кривая?
Я про голос запитав тому що мав неприємний досвiд з prx i чув багато що планари в iem навушниках мають неприродну тональність.Ямахи навпаки були дуже натуральнi по звучанню з дуже широкою сценою що теж трохи засмутило тому що сцена в prx була меншою.
Radio Bay
Member

Повідомлення

byaka: 02.04.2026 01:07Я про голос запитав тому що мав неприємний досвiд з prx i чув багато що планари в iem навушниках мають неприродну тональність
Так, так, розумію, сам плиганув назад з планарів на дінами, але у повному розмірі. Ця підвищена детальність на шкоду комфорту мене почала втомлювати. Тут слухати, не погано б із своїм матеріалом на своєму джерелі. На портативі таке можливо. На стаціонарі тільки брати під заставу або у знайомих. Ну, це коли відомо, що треба
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Привіт!
Юра з теми про арм мене знайшов, і окрім пальців на руках та ногах зламав обидві мої пари Sony WH-CH520...
Що куплять? Я хочу щось нове, безпровідне і НЕ ЗАТИЧКИ

Думаю купити третю пару WH-CH520, тобто вже 4 в сім'ї.
Feras
Member

Повідомлення

byaka: 01.04.2026 23:37
vdemeshko: 01.04.2026 22:33
в целом все наушники что покупал оставили приятное впечатление
Я просто шукаю замiну для минулих Yamaha EPH-100 якi дуже добре для важких жанрiв музики себе зарекомендували,а зараз я бачив дуже багато навушникiв з кривою Хармана 2019 року яка здебільшого добре пiдходить для поп музики,але я не впевнений що щось по типу трека Egypt Central - Over and Under будет дiйсно круто грати в навушниках с кривою Хармана з тою ж енергетикою що i на ямахах.
спойлер
Зображення
Важких це метал і рок, чи великої складності відтворювання де багато інструментів і вокал?
Бо, як раз і шукаю собі ІЕМ саме під метал але не екстремальний чи дуже важкий. Якщо саме планари і виключно під важкі жанри то дуже недавно вийшли ROSESELSA x AAV CJ20 про них вже багатсько оглядів і їх тюнінг суто під метал і хард рок іншу музику грає норм, але це прям специфічні іем. І взагалі людина яка їх тюнінгувала AndyAudioVault прям металхеад в абсолюті.
byaka
Member

Повідомлення

Feras: 02.04.2026 09:30
byaka: 01.04.2026 23:37
Я просто шукаю замiну для минулих Yamaha EPH-100 якi дуже добре для важких жанрiв музики себе зарекомендували,а зараз я бачив дуже багато навушникiв з кривою Хармана 2019 року яка здебільшого добре пiдходить для поп музики,але я не впевнений що щось по типу трека Egypt Central - Over and Under будет дiйсно круто грати в навушниках с кривою Хармана з тою ж енергетикою що i на ямахах.
спойлер
Зображення
Важких це метал і рок, чи великої складності відтворювання де багато інструментів і вокал?
Бо, як раз і шукаю собі ІЕМ саме під метал але не екстремальний чи дуже важкий. Якщо саме планари і виключно під важкі жанри то дуже недавно вийшли ROSESELSA x AAV CJ20 про них вже багатсько оглядів і їх тюнінг суто під метал і хард рок іншу музику грає норм, але це прям специфічні іем. І взагалі людина яка їх тюнінгувала AndyAudioVault прям металхеад в абсолюті.
Потрiбнi для року,але iнодi iншi жанри слухаю.Я закцентував увагу на вокалi тому що слухаю nightwish та within temptation де вокал дуже важливий.
Взагалi я хотiв послухати щось з нової мети по типу Kiwi Ears KE4,але огляди на них дуже суперечливі, деякі автори пишуть про нечiткий бас.
Бачив огляд ROSESELSA x AAV CJ20 i якось їх не дуже хвалили навiть за рок Причому ачх у них нiби звичайна
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 02.04.2026 11:58 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
Feras
Member

Повідомлення

byaka: 02.04.2026 11:29
Feras: 02.04.2026 09:30

Потрiбнi для року,але iнодi iншi жанри слухаю.Я закцентував увагу на вокалi тому що слухаю nightwish та within temptation де вокал дуже важливий.
Взагалi я хотiв послухати щось з нової мети по типу Kiwi Ears KE4,але огляди на них дуже суперечливі, деякі автори пишуть про нечiткий бас.
Симфо-метал це один з моїх жанрів який я слухаю :super: - within temptation, delain, xandria, serenia, epica, after forever тобто крім широкої сцени вокал для мене теж важливий, а так як у сімфо-металі високий жіночий вокал у деяких груп навіть оперний вокал то що б він був без сибілянтів і навушники те пронизували мій мозок постійними s,t,h поки мої темні іем - ISN H20 які я хочу перевірити саме на сибілянто-активних композиціях ще не "прогрілись". Однак, якщо композиція нормальної якості то Kiwi Ears Quintet який трохи старіший і більш яскравий на середені і верхніх частотах ніж КЕ4 звучить достойно, вони у мене ще не дуже довго, тому треба що б іем пройшли прогрівку і мій мозок теж звик до їх звучання.
byaka
Member

Повідомлення

Feras: 02.04.2026 11:56
byaka: 02.04.2026 11:29
Симфо-метал це один з моїх жанрів який я слухаю :super: - within temptation, delain, xandria, serenia, epica, after forever тобто крім широкої сцени вокал для мене теж важливий, а так як у сімфо-металі високий жіночий вокал у деяких груп навіть оперний вокал то що б він був без сибілянтів і навушники те пронизували мій мозок постійними s,t,h поки мої темні іем - ISN H20 які я хочу перевірити саме на сибілянто-активних композиціях ще не "прогрілись". Однак, якщо композиція нормальної якості то Kiwi Ears Quintet який трохи старіший і більш яскравий на середені і верхніх частотах ніж КЕ4 звучить достойно, вони у мене ще не дуже довго, тому треба що б іем пройшли прогрівку і мій мозок теж звик до їх звучання.
Поки що замовив Tiandirenhe TD15, тому що ачх схожа на ямаху i вони мають багато бассу.Якiсть в Tiandirenhe ще та рулетка судячи з вiдгукiв, але за 20$ можна i зiграти.
Вирiшив трохи зачекати поки Kiwi Ears чи 7hz timeless 2 не з'являться в наших магазинах,нехотiлось би викинути на вiтер 200$ якщо чимось не зайдуть.
Feras
Member

Повідомлення

byaka: 02.04.2026 12:28
Feras: 02.04.2026 11:56
Поки що замовив Tiandirenhe TD15, тому що ачх схожа на ямаху i вони мають багато бассу.Якiсть в Tiandirenhe ще та рулетка судячи з вiдгукiв, але за 20$ можна i зiграти.
Вирiшив трохи зачекати поки Kiwi Ears чи 7hz timeless 2 не з'являться в наших магазинах,нехотiлось би викинути на вiтер 200$ якщо чимось не зайдуть.
Я знайшов у нас Kiwi Ears КЕ4 які продаються в магазині там і інших моделей ІЕМ вистачає які виходили 1-2 роки тому, включаючи перші Таймлесс і дуже рекомендовані для року Hidizs MP145 але ціни якісь дивно низькі + гарантія від них, однак я телефону не знайшов
спойлер
https://laptop.kiev.ua/z.php?w=Kiwi-Ears-KE4-ym7
я цей сайт надибав коли шукав у нас в продажі Hidizs MP145 і там багато чого я перевірив от тільки виглядає цей сайт дуже підозріло дешево.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Feras: 02.04.2026 11:56а так як у сімфо-металі високий жіночий вокал у деяких груп навіть оперний вокал то що б він був без сибілянтів і навушники те пронизували мій мозок постійними s,t,h
Ці валаючі баби мені і так мозок та виха виносять, але то діло смаку. Я собі уявляю, що буде, якщо туди сибілянтів та горб десь на АЧХ накрутити. Співчуваю. До речі, непогано для тестів :)
byaka
Member

Повідомлення

Feras: 02.04.2026 13:17
byaka: 02.04.2026 12:28
Я знайшов у нас Kiwi Ears КЕ4 які продаються в магазині там і інших моделей ІЕМ вистачає які виходили 1-2 роки тому, включаючи перші Таймлесс і дуже рекомендовані для року Hidizs MP145 але ціни якісь дивно низькі + гарантія від них, однак я телефону не знайшов
спойлер
https://laptop.kiev.ua/z.php?w=Kiwi-Ears-KE4-ym7
я цей сайт надибав коли шукав у нас в продажі Hidizs MP145 і там багато чого я перевірив от тільки виглядає цей сайт дуже підозріло дешево.
Зараз навiть китайскi бренди пiдробляють, тому теж якось з пiдозрою ставлюсь до подiбних знижок,але дякую що подiлились магазином. :up:
FarCry
Member

Повідомлення

спойлер
Arya.png
Итак, имел честь познакомиться с этими Hifiman Arya Stealth. Первые впечатления после двух дней плотных тестов - положительные, но ИМХО - за полную цену их покупать никогда в жизни не стал бы. Ну не стоит оно того.

Из положительного:
- Крутая, широкая сцена
- Очень чёткий и детальный звук. Настолько детальный, что я начал замечать новые нюансы в любимых треках. Вау эффект есть, но не такой большой как я думал. (За такие то деньги)
- Наушники лёгкие, посадка прям очень удобная. Можно забыть, что они на голове. За счёт открытого корпуса - можно сидеть долго без потных ушей.

Из нейтрального:
- За счёт брутальной детальности, одни треки вызывают восторг как при первом прослушивании... в то время как другие просто физически больно слушать. Если исходная запись шумная... такого, "гаражного типа" - то эти наушники усиливают любой треск и цокот. :gigi:

Из негативного:
- Говенный, жёсткий заводской шнурок.
- Никакущий комплект поставки. Специально пошёл в сеть смотреть что предыдущий владелец забыл положить назад в коробку... Оказалось, что ничего и не было.

Для прослушивания использовал свой комп с Sound Blaster AE-7 > Музыка с Qobuz в Hi-Res 24bit 96kHz.
До этого шесть лет пользовался Audio-Technica ATH-M50X
Bloodfallen
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 02.04.2026 01:28 Привіт!
Юра з теми про арм мене знайшов, і окрім пальців на руках та ногах зламав обидві мої пари Sony WH-CH520...
Що куплять? Я хочу щось нове, безпровідне і НЕ ЗАТИЧКИ

Думаю купити третю пару WH-CH520, тобто вже 4 в сім'ї.
Обирай любі:
Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear
Sennheiser HDB 630
Sony WH-1000XM6
Sony WH-1000XM4
Anker Soundcore Space Q45 Wireless
Radio Bay
Member

Повідомлення

FarCry: 02.04.2026 14:20одни треки вызывают восторг как при первом прослушивании... в то время как другие просто физически больно слушать. Если исходная запись шумная... такого, "гаражного типа" - то эти наушники усиливают любой треск и цокот
Есть такое
FarCry: 02.04.2026 14:20Говенный, жёсткий заводской шнурок
Если менять, то осторожней с серебром
Hotspur
Member

Повідомлення

Binary × Gizaudio Chopin ваші думки :shuffle:
byaka
Member

Повідомлення

Hotspur: 06.04.2026 22:33 Binary × Gizaudio Chopin ваші думки :shuffle:
Просто ще однi навушники з ачх хармана,акцентом на мiдбас та наближеним вокалом .Скорiше не коштують своїх 200$
Судячи з порiвняльних метрик на сайтi iemranking KZ AM16 якi коштую у 5 разів менше не те щоб дуже сильно програють Шопену
спойлер
inter.jpg
tablestikus
Member

Повідомлення

Я тут було зізрів на аудезе LCD-2c, але вийшла засада - схоже в офіціалів що дадуть ок розсрочку один склад на всі магази у нас і там тіки одні залишилися після повернення розпаковані і вже кимось полапані. Тож прийшлося відмовитися і тут я згадав за український стартап з планарами і замовив собі audio verum 2, десь на заводі вже виготовляються)
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 11.04.2026 13:38замовив собі audio verum 2
Крутий оберт, респект і гроші розумні

Відправлено через 10 хвилин 51 секунду:
Головне розуміти, що планари та дінами — це зовсім різні моделі звуку, але тут поки сам не спробуєш, не зрозумієш. З ними треба пожити
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.04.2026 16:16
tablestikus: 11.04.2026 13:38замовив собі audio verum 2
Крутий оберт, респект і гроші розумні

Відправлено через 10 хвилин 51 секунду:
Головне розуміти, що планари та дінами — це зовсім різні моделі звуку, але тут поки сам не спробуєш, не зрозумієш. З ними треба пожити
Я один раз в житті слухав планари і мені дуже відбилося що звук там дуууууже був незвичний і мені сподобався. Але звісно буду довго в себе тестити )
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 11.04.2026 16:55Я один раз в житті слухав планари і мені дуже відбилося що звук там дуууууже був незвичний і мені сподобався
Так, вперше вони вражають. Далі тільки свої вуха та свій смак. Там ще питання до підсилювача будуть, до 94дБ, але то вже інша пісня, для початку треба увімкнути та пожити з ними тиждень. У любому випадку - це навушники - лінза
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 11.04.2026 17:28
tablestikus: 11.04.2026 16:55Я один раз в житті слухав планари і мені дуже відбилося що звук там дуууууже був незвичний і мені сподобався
Так, вперше вони вражають. Далі тільки свої вуха та свій смак. Там ще питання до підсилювача будуть, до 94дБ, але то вже інша пісня, для початку треба увімкнути та пожити з ними тиждень. У любому випадку - це навушники - лінза
Ну мій на навушники 80мВ дає. Для аудезе це було б так собі, але на верум має бути з головою.
Відповісти