Відповісти зможе тільки той хто міняв, а таких я думаю тут не зустрінеш. Дівіться відео з розьорок ноута, може стане зрозуміло чи вам підійде чи ніTim: ↑ 25.11.2025 20:55 Доброго времени суток,есть ноут DELL Alienware 17 R5,сломана крышка верхняя,т.е куда руку ложим при игре,palm rest cover вроде как,и так же трещина еще сбоку,base cover вроде называется. Так вот,я правильно понимаю,что мне нужны запчасти H5J4R (нижняя крышка) и K3Y92 (верхняя крышка palmrest)? Просто знаю,бывают разные емкости аккумов,у меня максимальная,все равно подойдет? Chat gpt пишет,что это не важно.
И кстати многие продавцы пишут эти детали с названием типа под DELL Alienware 17 R4,т.е они взаимозаменяемые? Можно брать ,если в названии будет Alienware 17 R4?![]()
Новини
Останні статті і огляди
Клуб владельцев ноутбуков Alienware (Dell) + FAQ
-
zeera
Member
-
grotter
Junior
Вітаю усіх, допоможіть розібратися в чому може бути проблема: нещодавно придбав Alienware aria 51m r2 (i7-10700 без K та rtx 2080 super). Питання таке: в нього 2 зарядних пристроїв 330 та 180 ват, як можна його використовувати з однією зарядкою на 330 ват у іграх? тому що якщо я вимикаю зарядку на 180 ват через 2 хвилини проц знижує частоти до 1 МГц, турто буст відключений, в середньому в відносно важких іграх проц потребляє 35/40 ват а відюха десь 110/130 ват. Як я розумію однієї 330 ват має вистачати, в чому може бути причина? біос останній стоїть. а і ще: при підключенні двох зарядних пристроїв, та що мала гріється капець таке враження що тільки вона і працює тому що велика взагалі не гріється, но це тільки в іграх коли навантаження велике.
-
zeera
Member
Ви ж самі відповіли на своє питання. Не можна в ірах використовувати лише одну зарядку якщо не хочете щоб ноут троттлив. Скоріш за все в ноута частвово розділені ланцюги живлення, тому і два коннектора для блоків, а не один через роздвоювач як в мсі наприклад. За звичайної робити в мене малий блок на 240W теплий, а великий на 330W холодний. Загалом якщо б ви підєдлали ватметр до блоків, то ніяких 500Ватт ноут ніколи не бере з розетки)) навіть у самих потужних іграх чи бенчмарках це буде 160-190Ватт.grotter: ↑ 03.03.2026 17:47 Вітаю усіх, допоможіть розібратися в чому може бути проблема: нещодавно придбав Alienware aria 51m r2 (i7-10700 без K та rtx 2080 super). Питання таке: в нього 2 зарядних пристроїв 330 та 180 ват, як можна його використовувати з однією зарядкою на 330 ват у іграх? тому що якщо я вимикаю зарядку на 180 ват через 2 хвилини проц знижує частоти до 1 МГц, турто буст відключений, в середньому в відносно важких іграх проц потребляє 35/40 ват а відюха десь 110/130 ват. Як я розумію однієї 330 ват має вистачати, в чому може бути причина? біос останній стоїть. а і ще: при підключенні двох зарядних пристроїв, та що мала гріється капець таке враження що тільки вона і працює тому що велика взагалі не гріється, но це тільки в іграх коли навантаження велике.
-
grotter
Junior
zeera
Дякую за відповідь. Я якось дивився ремонт цього ноута і майстер казав що в нього конектори живлення за паралельні , і ще якось знаходив на редітє що чувак з таким же ноутом тільки з 2070 super юзав його з однією зарядкою на 330 ват і все було добре; тільки продуктивність на %10 ставала менше. Може це на рівні біосу в оновленнях зробили?
Дякую за відповідь. Я якось дивився ремонт цього ноута і майстер казав що в нього конектори живлення за паралельні , і ще якось знаходив на редітє що чувак з таким же ноутом тільки з 2070 super юзав його з однією зарядкою на 330 ват і все було добре; тільки продуктивність на %10 ставала менше. Може це на рівні біосу в оновленнях зробили?
-
grotter
Junior
grotter: ↑ 03.03.2026 17:47 Вітаю усіх, допоможіть розібратися в чому може бути проблема: нещодавно придбав Alienware aria 51m r2 (i7-10700 без K та rtx 2080 super). Питання таке: в нього 2 зарядних пристроїв 330 та 180 ват, як можна його використовувати з однією зарядкою на 330 ват у іграх? тому що якщо я вимикаю зарядку на 180 ват через 2 хвилини проц знижує частоти до 1 МГц, турто буст відключений, в середньому в відносно важких іграх проц потребляє 35/40 ват а відюха десь 110/130 ват. Як я розумію однієї 330 ват має вистачати, в чому може бути причина? біос останній стоїть. а і ще: при підключенні двох зарядних пристроїв, та що мала гріється капець таке враження що тільки вона і працює тому що велика взагалі не гріється, но це тільки в іграх коли навантаження велике.
Все питання закрито , я розібрався з цим сам. Дякую усім за увагу.
-
Yurii85
Junior
Всім доброго.Куплю відеокарту на Alienware m18x r2 не супер потужну ,не вгріту без глюків,головне щоб встала без всяких там прошивк біос і танців з бубном.Може хто має,пропонуйте.