Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

tablestikus: 26.10.2025 11:20На підсилювачі теж впевнений бо кабель і роз'єм живлення двохконтактний.
А так?
Силові апаратні роз'єми, я за Schurter
TTAF є на гвинтах
lewerlin
Member

Radio Bay: 26.10.2025 17:34Там мало обертонів, по яким, особисто мені, легко орієнтуватися. В мене якось на спір була проблема відрізнити мп3-320 від вав у навушниках (HD650)
Випас по обетонам на беквокалі. Так то я чув, що звук більш зажатий, але хотів чітко сформолювати різницю
Я, приміром, слухаю багато трансу. І там дуже чітка різниця на низах. В lossy мідбас стає некомфортним, відносно швидко втомлює. Але воно вилазить на зразу. Наприклад, гарно зконвертоване МP3/ААС/WMA ти хочеш перемкнути на інший плейлист, або взагалі вимкнути, хвилин через 40, тоді як лозлесс слухається годинами.
Z440_User
Member

Radio Bay
Можливості своїх вух я знаю, колись було цікаво себе перевірити, тим паче що в тій суперечці як раз дізнався про цей плагін.
Заслухав аж поки не перестав розрізняти навіть 128кб від флаку :lol:
Radio Bay
Member

Z440_User: 26.10.2025 18:01Можливості своїх вух я знаю, колись було цікаво себе перевірити
Я теж це робив з цікавості, чому б і ні
Z440_User: 26.10.2025 18:01Заслухав аж поки не перестав розрізняти навіть 128кб від флаку
Так, вуха та мозок втомлюются і, до речі, мені відкритим звуком легше
lewerlin: 26.10.2025 17:56Я, приміром, слухаю багато трансу. І там дуже чітка різниця на низах
Тут у кожного своє та й взагалі ми сприймаємо музику по-різному. Різний досвід, смаки й т.д.
Z440_User
Member

Навіть колись порівнював різницю між:
Естонія ЕП-010 + Shure M97xE + Optonica SO-9100 + SX-9100 + Fisher STE-1150 / Амфітон ТДС-15
VS
Електроніка ЕП-060 + Audio-Technica VM540ML + Optonica SO-9100 + SX-9100 + Fisher STE-1150 / Амфітон ТДС-15
VS
HiRes 24/96 Official + Audigy 2ZS через її блок p16v + Optonica SO-9100 + SX-9100 + Fisher STE-1150 / Амфітон ТДС-15
перемикаючи селектор входу на льоту.
"Пабєділа дружба" ))))) У кожного були як плюси, так і мінуси.
спойлер
П.С. Коли в кінці 2000-х протоптав собі дорожку в зарубіжні інтернет-магазини і почав тягати собі вініл, був прикол із моїм товаришем.
Грала у мене ця свіжопридбана краса:
IMG20251026180848.jpg
На треку "I Don't Believe In Your Love" товарищ затих, прослухав вступ (там в лівому каналі гітара сольно розпочинає композицію вступним рифом), потім видав що воно звучить як його маршаловський комбік, нашо я йому показав перелік обладнання на якому здійсновався запис (є на вкладці) і сказав, "так воно і писалося на такому комбіку як у тебе" ;) .
Була тоді у мене ще Електроніка ЕП-017 з башкою Grado Red...
EPU.JPG
OldGoodGames
Member

lewerlin
Radio Bay
Дякую! :beer:
По результату відпишусь.
feson
Member

OldGoodGames: 26.10.2025 15:14 lewerlin
Дуже Вам дякую за таке розгорнуте пояснення :)
А для чого/кого такі вимоги до якості звука?
Для аудіоманів аудіофілів?
Я навіть погано відрізняю mp3 від flac :) Можливо техніка така?

ps
поки замовив asus xonar dgx, якщо усе буде гуд поділюся враженнями :)
Давайте я Вам допоможу з враженнями - xonar dgx карта яка випускалася 10 років тому на елементній базі 20ти річної данини так як Асус жадібний.....
Які враження нам це дає - по перше це старий кодек від цирруса який не музикальний не детальний та взагалі видає мутний звук.
По друге це отцтойні (іменно так) ОУ 5532 які поплюжать те що наробив кодек цирруса......по ітогу маємо звук який значно гірший ніж ALC1150 11200 який є на мат платах.

Якщо хочеться враження - то хоча б такий цапчик.....HiBy Digital D1 Type C
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... 94617476_1

Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
Там у ньому цифра на SA (буде робити ASIO всюди ХР-11 та андроід) та непоганий вже майже сучасний цап з вбудованими ОУ які значно кращі за 5532.
Hotspur
Member

Z440_User: 26.10.2025 18:29Навіть колись порівнював різницю між:
Естонія ЕП-010 + Shure M97xE + Optonica SO-9100 + SX-9100 + Fisher STE-1150 / Амфітон ТДС-15
VS
Електроніка ЕП-060 + Audio-Technica VM540ML + Optonica SO-9100 + SX-9100 + Fisher STE-1150 / Амфітон ТДС-15
VS
HiRes 24/96 Official + Audigy 2ZS через її блок p16v + Optonica SO-9100 + SX-9100 + Fisher STE-1150 / Амфітон ТДС-15
перемикаючи селектор входу на льоту.
"Пабєділа дружба" ))))) У кожного були як плюси, так і мінуси.
слухати треба на системах різного класу. тоді + - є різниця
feson
Member

Він виграє у ES9318 тим що працює всюди а не тільки на 10 та вище....і ще це без ASIO..... :super:
OldGoodGames
Member

feson
можливо :)
завжди буде шось краще... :)
але я дуууже невибагливий "аудиоман" чи "аудіофіл",
Доречі поглянте на мій нік, я люблю ретро, я сам вже ретро :laugh:
Остання зовнішня звукова карта була 27років тому Forte Media FM801 pci якщо не помиляюся,
Далі були вбудовані ріалтекі,
Тому цей експірієнс з xonar dgx я думаю буде корисним :)
Последний раз редактировалось OldGoodGames 26.10.2025 18:47, всего редактировалось 6 раз.
Z440_User
Member

Hotspur: 26.10.2025 18:38 слухати треба на системах різного класу. тоді + - є різниця
Згоден. В машині у мене система іншого класу, звук значно гірший за домашню. Порівнював. ;)

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
feson
А може людині звук для іграшок треба, як там з іграшками+asio?
Раніше було зовсім ніяк, а зараз?
Shaolin_Style
Member

OldGoodGames: 26.10.2025 18:41 feson
можливо :)
я дуууже невибагливий "аудиоман" чи "аудіофіл",
Доречі поглянте на мій нік, я люблю ретро, я сам вже ретро :laugh:
Остання зовнішня звукова карта була 25років тому Forte Media FM801 pci якщо не помиляюся,
Далі були вбудовані ріалтекі,
Тому цей еспірієнс з xonar dgx я думаю буде корисним :)
Я собственно тот кто карту и предложил.
Скажу так - наушники уровня Sennheiser G4ME\Razer Tiamat 7.1 она раскрывает, в отличии от встройки. Надеюсь карта зайдет :up:
feson
Member

OldGoodGames: 26.10.2025 18:34 lewerlin
Radio Bay
По результату відпишусь.
У DG є тільки один плюс підсилювач на навушники DRV601 - та й той треба доводити до звучання бо там обвязка....погана.
OldGoodGames
Member

feson: 26.10.2025 18:47
OldGoodGames: 26.10.2025 18:34 lewerlin
Radio Bay
По результату відпишусь.
У DG є тільки один плюс підсилювач на навушники DRV601 - та й той треба доводити до звучання бо там обвязка....погана.
Доречі про підсилювач для навушників,
А нічого не буде якщо я до цього зеленого виходу підключу активну F&D 2.1?
Тобто не буде "занадто підсиленя" якщо вихід вже підсилений + активна система на нього?
Radio Bay
Member

Z440_User: 26.10.2025 18:29"Пабєділа дружба" ))))) У кожного були як плюси, так і мінуси.
Буває таке, стикався, вінтажні лампи "Фотон" проти МЕЛЗ :)
feson
Member

OldGoodGames: 26.10.2025 18:50
feson: 26.10.2025 18:47

Доречі про підсилювач для навушників,
А нічого не буде якщо я до цього зеленого виходу підключу активну F&D 2.1?
Тобто не буде "занадто підсиленя" якщо вихід вже підсилений + активна система на нього?
Нічого не буде. Бо то малопотужний підсилювач - активну F&D 2.1 він не спалить...... :laugh:

Отправлено спустя 4 минуты 13 секунд:
В принципі - DRV601 кращій за 5532 так шо включати в зелену дірку - то непогана ідея....в тому лайні DG...... :up:
tablestikus
Member

Radio Bay: 26.10.2025 17:42
tablestikus: 26.10.2025 11:20На підсилювачі теж впевнений бо кабель і роз'єм живлення двохконтактний.
А так?
Силові апаратні роз'єми, я за Schurter
TTAF є на гвинтах
Це звісно можна - але не те що б я хотів дуже лізти в середину схемотехніки і підпаюватся до кола землі краньої на платі.

Відправлено через 46 секунд:
lewerlin: 26.10.2025 17:56
Radio Bay: 26.10.2025 17:34Там мало обертонів, по яким, особисто мені, легко орієнтуватися. В мене якось на спір була проблема відрізнити мп3-320 від вав у навушниках (HD650)
Випас по обетонам на беквокалі. Так то я чув, що звук більш зажатий, але хотів чітко сформолювати різницю
Я, приміром, слухаю багато трансу. І там дуже чітка різниця на низах. В lossy мідбас стає некомфортним, відносно швидко втомлює. Але воно вилазить на зразу. Наприклад, гарно зконвертоване МP3/ААС/WMA ти хочеш перемкнути на інший плейлист, або взагалі вимкнути, хвилин через 40, тоді як лозлесс слухається годинами.
А ще бувають такі лайняві флаки криві що гірші за мп3, не раз зустрічав. Але їх на слух досить сильно вже відрізняю.
lewerlin
Member

tablestikus: 26.10.2025 19:46А ще бувають такі лайняві флаки криві що гірші за мп3, не раз зустрічав.
Частіше всього - апконверт з мр3. І дуже рідко воно криве зі студії. Апконверт моментально палиться по спектру рівним зрізом на 20кгц і нижче. Тру 44.1 вже матиме зріз на 22кгц. Фейковий хай-рез також так визначається, зріз завжди на половині початкової частоти дискретизації(все по Найквісту), скільки його конвертером потім не апскейли.
Radio Bay
Member

tablestikus: 26.10.2025 19:46А ще бувають такі лайняві флаки криві що гірші за мп3, не раз зустрічав. Але їх на слух досить сильно вже відрізняю
Бувають, типа хайрез, а "полка" на 16kGz
F*cking полка
Изображение
Чим шукати полку
24/96
Изображение
Трохи інфи
l-m
Member

Radio Bay: 26.10.2025 20:56Бувають, типа хайрез, а "полка" на 16kGz
З електронною музикою може бути хайрез, але з "полкою", якщо використовувались низькоякісні семпли при її створенні.
Ответить