В Європі відеокарти GeForce RTX 50-ї серії за останній рік подорожчали в середньому на 66%

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Krovatka
Member

Повідомлення

Почитал тему, смотрю на свою 4090 и думаю может продать? :idea:
(с) Можно, а зачем? :gigi:

Сколько сейчас реальная цена на 4090? :rolleyes:
yariksom
Member

Повідомлення

Krovatka: ↑ 09.10.2026 10:08Сколько сейчас реальная цена на 4090?
Від 130 і вище.
Filabatya
Member

Повідомлення

Там бадильова інтеграшка в райзені :gigi:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Аціо: ↑ 09.10.2026 06:22 А що вас не влаштовує у повернені коштів?
спойлер
За законом повертається вартість у більший бік, якщо здешевшало за чеком, якщо здорожчало за вартістю на сайті, якщо немає на сайті товару враховується вартість інших торгівельних мережах або за аналог. Так уразі чого знадобиться писати вимогу посилаючись на закон, а може навіть звернутись до держ потреб спожив служби, витратити зайвий тиждень на очікування, та і все знімати по можливості щоб були докази у разі відмови магазину.
Ну а магазин уразі чого - якщо буде порушувати закон, цілком собі буде оштрафовано х10, а вам повернені кошти вже примусово. А якщо зовсім виявляться неадекватні продавці так їх і зовсім закриють на ретельну перевірку усіх операцій.
► Так, а на кой мені кошти? :D Мені карта потрібна! Хіба для того я більше пів-року збирав, позичав ці кошти, майже "не спав ночами" - підгадував момент для покупки..., щоб в результаті лишитися при них же і без карти? :) (тим більше, що я не так давно вже всім пороздавав, в кого їх залучав).
► В цілому, я до того за кошти написав, що навряд чи хто зараз буде заморочуватись серйозним ремонтом по гарантії і варіант з поверненням коштів, тим більше - по вартості на день продажу, то - скоріш за все :gigi: .
спойлер
► В моєму випадку - якщо не відремонтують, то кошти 101% зі 100% точно повернуть, навіть, якщо СЦ напише, що вина 100% моя і я "стрибав на ній ногами", але на те я в свого постачальника перевіреного і беру "важкі на гаманець" комплектуючі, щоб взагалі, у випадку чого, не займатися особисто всім отим, про що тут написано останні сторінок 4. ( :gigi: Насправді, мій постачальник знає, що в мене навіть 8600GT з 2008-го року від Гігабайта, на пасивному охолодженні, які через одну дохли від перегріву через рік експлуатації... досі в робочому стані експлуатується, тому він скоріше повірить в те, що оптовик або СЦ щось мутять, ніж в те, що я дійсно пострибав на відеокарті ногами, навіть, якщо це дійсно буде правдою! :) І не 8600-ю єдиною: в моїх "переляканих" руках - рідко що коли здихає не по заводському браку або не від зверх-тривалого терміну експлуатації...).
► Але це все - лірика; бажаю, щоб нікому при поточній ситуації не довелося "бодатися" за ремонт чи відшкодування відеокарти чи пам'яті. :up:
S0N1C
Member

Повідомлення

Krovatka: ↑ 09.10.2026 10:08 Почитал тему, смотрю на свою 4090 и думаю может продать? :idea:
(с) Можно, а зачем? :gigi:

Сколько сейчас реальная цена на 4090? :rolleyes:
на форумі бачив 125 на днях :shuffle:
Аціо
Member

Повідомлення

МОНАХ: ↑ 09.10.2026 12:05 В моєму випадку - якщо не відремонтують, то кошти 101% зі 100% точно повернуть, навіть, якщо СЦ напише, що вина 100% моя і я "стрибав на ній ногами"
Тю так взагалі у чому питання?
Якщо реально своя людина постачальник, то це тоді 1000% заміна на нову аналогічну,
або тоді зовсім не своя людина, тут одну перемінну треба прибрати з двох.
Бо навіть не своя людина постачальник він повертає вартість товару у більший бік, придбаєте одразу нову.
МОНАХ
Member

Повідомлення

Аціо: ↑ 09.10.2026 12:15 Якщо реально своя людина постачальник, то це тоді 1000% заміна на нову аналогічну...
► Там трохи по іншому:
спойлер
мій постачальник не має виходів на закордон - він барижить від наших оптовиків, інше питання, що він може "попросити" оптовика "пошукати по гарній ціні привезти" для "дорогого (в сенсі - хорошого, а не "з великим гаманцем"!) клієнта" і по собівартості закупки віддати по повній заводській гарантії. Питання заміни товару на аналогічний - це вже виключно по рішенню оптовика; в ситуації, коли оптовик не зможе "порішати" (не залежно від причини), мій постачальник, по крайній мірі, гарантовано поверне мені мої кошти, хай би яка там ситуація не склалася.
dead_rat
Member

Повідомлення

leif: ↑ 08.10.2026 17:00 оце звісно державні інституції у нас зафейлили остаточно, народ не вірить в можливість відстояти свої права навіть в такому дрібному випадку :facepalm:
Ага, дрібному, 3 косаря баксів різниці, це скільки зарплат пересічного менеджера у магазині?
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 09.10.2026 14:32
leif: ↑ 08.10.2026 17:00 оце звісно державні інституції у нас зафейлили остаточно, народ не вірить в можливість відстояти свої права навіть в такому дрібному випадку :facepalm:
Ага, дрібному, 3 косаря баксів різниці, це скільки зарплат пересічного менеджера у магазині?
Кошти буде повертати Розетка, а не менеджер.
dead_rat
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 09.10.2026 14:53
dead_rat: ↑ 09.10.2026 14:32
А з чиєї зп вона її вичте?

Я в студентські часи встиг попрацювати в супермаркеті щоб знати наскільки гнила ця система. Всі збитки оплатять з зп співробітників хто не зміг відбитися від клієнта
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 09.10.2026 15:07
kairo: ↑ 09.10.2026 14:53

Я в студентські часи встиг попрацювати в супермаркеті щоб знати наскільки гнила ця система. Всі збитки оплатять з зп співробітників хто не зміг відбитися від клієнта
Як Розетка вирахує 250к від ЗП в 25к? Якщо не виплатять ЗП, пише скаргу в Держпраці і Розетка отримає позапланову перевірку та штраф. Далі заява в поліцію про вчинення кримінального правопорушення. В нас люди просто не звикли захищати свої права.
Востаннє редагувалось 09.10.2026 15:16 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
mertvei
Member

Повідомлення

Аціо
В тебе був так випадок? Ти так теоретично? Просто цікаво?
dead_rat
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 09.10.2026 15:15
dead_rat: ↑ 09.10.2026 15:07

Як Розетка вирахує 250к від ЗП в 25к?
Любі друзі, в ці нелегкі часи нам довелося прийняти складне рішення по скасуванню місячного бонуса для всіх співробітників (с)

Для того ж зп і складається з бази і бонуса, що його можна завжди урізати. Але ж я вже 12 років не живу в Україні, то напевно люди стали чесніші і більше так не роблять.
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat
Зараз в Україні гостра кадрова криза. Люди просто позвільняються. Тримаються за роботу лише ті, хто мають бронь, а це явно не менеджери із відділку повернень.
leif
Member

Повідомлення

А хіба в випадку гарантії витрати не на MSI умовній? До чого тут розетка взагалі панове? І тим паче якийсь манагер :D
dead_rat
Member

Повідомлення

leif: ↑ 09.10.2026 15:44 А хіба в випадку гарантії витрати не на MSI умовній? До чого тут розетка взагалі панове? І тим паче якийсь манагер :D
Не певен, що уся сума.
Бо відразу бачу схематоз: магаз бере 5090 хай за 4к$ у мсі, продає мені за умовні 10к.
Потім робить псевдо-гарантійний випадок і вимагає в мсі 10к по чеку.
leif
Member

Повідомлення

"Псевдо гарантійний випадок" має підтвердити СЦ мсі чи партнер мсі.

А гарантія від виробника, магазин там ні до чого, мені здається
dead_rat
Member

Повідомлення

leif: ↑ 09.10.2026 15:56 "Псевдо гарантійний випадок" має підтвердити СЦ мсі чи партнер мсі.

Так магнитом палили карти після майнінгу, щоб забрати гроші назад. Я про таке, СЦ підтвердить
S0N1C
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 09.10.2026 16:21
leif: ↑ 09.10.2026 15:56 "Псевдо гарантійний випадок" має підтвердити СЦ мсі чи партнер мсі.

Так магнитом палили карти після майнінгу
це як? :eek:
dead_rat
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 09.10.2026 16:59
dead_rat: ↑ 09.10.2026 16:21
Так магнитом палили карти після майнінгу
це як? :eek:
Не памʼятаю як саме, але фішка була що кристал помирав без зовнішніх симптомів і карти здавали по гарантії
Відповісти