Новости
Последние статьи и обзоры
Даніель Вавра у захваті від DLSS 5. Ця технологія робить Kingdom Come: Deliverance II реалістичнішою
-
Earanak
Member
Как же рвет Радеонщиков, как же им важно всем рассказать как им не нужен DLSS/DLAA/FG, бедные малютки, ничего-ничего, лет через 6-7 и на их улице будет праздник когда выйдет какой нить FSR7 
-
kairo
Member
По-перше, про який рівень DLSS та в якій роздільній йде мова? По-друге, якщо ТАА милить картинку, то DLSS додає швидкодію. Якщо вам треба максимальна якість без ТАА мила, є DLAA. Я бачу тут робочу технологію, а не маркетинг.Rosberg: ↑ 01.09.2026 15:54Саме так, бо що TAA мило, що DLSS те ж мило, але з більшим фпс. Я ж кажу, може я сліпий.
-
Enjthesilence
Member
так подивись чарт енергоефективності гпу, фпс\втRosberg: ↑ 01.09.2026 16:00От де ти бачиш енергоефективність? Поки що, ці технології потребують шаленої кількості енергії. Смішно просто, особливо якщо говорити про енергоефективність 5090.Enjthesilence: ↑ 01.09.2026 15:55
в середньому на 15-16% потужніша за 4080супер + енергоефективніша. але знову таки, до чого все це? не будуть в найближчі покоління робити ставку на растер і типову продуктивність, як було раніше, тепер будуть робити ставку на тензори, рт, апскейлери та енергоефективність і через дифіцит всього і взагалі глобальну ситуацію в економіці, воно буде коштувати дорого.
-
kairo
Member
ЛОЛ, 5090 енергоефективніша за 9070ХТ))Enjthesilence: ↑ 01.09.2026 16:05так подивись чарт енергоефективності гпу, фпс\вт
-
Filabatya
Member
5070(4070с) затусувалася до куркулів 
-
kairo
Member
Коли виходить новий DLSS))Earanak: ↑ 01.09.2026 16:02 Как же рвет Радеонщиков, как же им важно всем рассказать как им не нужен DLSS/DLAA/FG, бедные малютки, ничего-ничего, лет через 6-7 и на их улице будет праздник когда выйдет какой нить FSR7![]()
- спойлер

-
MqM
Member
Класно Елі домалювали фінгали, наче вона брала участь в бійці за пляшку віскіwarp37: ↑ 01.09.2026 09:57 Я вчера сам попробовал - это вне всяких сомнений технология #1 в этом году и крупнейший графический прорыв с момента появления Frame Generation на GeForce 40. В играх Sony безумно выглядит.
- спойлер
![]()
Набрякле обличчя 10 з 10
-
MqM
Member
Я от на нвідіа і вмикаю длсс в критичних моментах, а так з радістю жив би без нього. Найбільше дратує, що в деяких іграх взагалі нативу, як опції немає! Просто вибирай між апскейлерамиEaranak: ↑ 01.09.2026 16:02 Как же рвет Радеонщиков, как же им важно всем рассказать как им не нужен DLSS/DLAA/FG, бедные малютки, ничего-ничего, лет через 6-7 и на их улице будет праздник когда выйдет какой нить FSR7![]()
-
kairo
Member
Із ТАА?))MqM: ↑ 01.09.2026 16:29а так з радістю жив би без нього
-
MqM
Member
Я граю на високій роздільній здатності, з великою щільністю пікселів на екрані. От як думаєш люблю з лупою видивлятися?
Загалом не пригадую, щоб я колись страждав від того. Може в середині нульових ці артефакти кидалися в очі
-
kairo
Member
Якщо вам мило ТАА не заважає, то які претензії до DLSS? Муляє думка, що то не святий натив?))MqM: ↑ 01.09.2026 16:40Я граю на високій роздільній здатності, з великою щільністю пікселів на екрані. От як думаєш люблю з лупою видивлятися?
Загалом не пригадую, щоб я колись страждав від того. Може в середині нульових ці артефакти кидалися в очі
-
Геральт
Active Member
Можна приклад?MqM: ↑ 01.09.2026 16:29 Найбільше дратує, що в деяких іграх взагалі нативу, як опції немає! Просто вибирай між апскейлерами![]()
-
erkins007
Member
Тут как в анекдоте будет "то не люди, то менти". В нашем случае АМДшники)kairo: ↑ 01.09.2026 15:032026й потроху минає, а люди досі таке пишуть
И к чему этот поток бреда?Геральт: ↑ 01.09.2026 15:05The native resolution
Просто вывести конечно не есть. Вывести плавно, без увеличения задержек даже с вертикалкой, без артефактов и рывков это уже сложнее.item2: ↑ 01.09.2026 15:42Вивести проміжний кадр в буфер приблизно через 0,5 часу від базового fps не є непосильною задачею, що вимагає тільки апаратних блоків. Достатньо прямих рук в розробника і ти це знаєш.
Даже у нвидиа фг 22 года и фг щас это две разные вещи.
Не може, а точноRosberg: ↑ 01.09.2026 15:54що TAA мило, що DLSS те ж мило, але з більшим фпс. Я ж кажу, може я сліпий
5090 очень энергоэффективна. Фпс на ват у нее гораздо лучше чем у радеоновRosberg: ↑ 01.09.2026 16:00Смішно просто, особливо якщо говорити про енергоефективність 5090.
Ну так, ребята от мантры "лучи не нужны, тензоры не нужны" отходили 7 лет, а тут такая подстава с длсс5Earanak: ↑ 01.09.2026 16:02Как же рвет Радеонщиков, как же им важно всем рассказать как им не нужен DLSS/DLAA/FG, бедные малютки, ничего-ничего, лет через 6-7 и на их улице будет праздник когда выйдет какой нить FSR7
Это в стоке. 5090 еще очень хорошо андервольтится. -10% потребления при +10% производительности в парк кликов на кривой получается.kairo: ↑ 01.09.2026 16:06ЛОЛ, 5090 енергоефективніша за 9070ХТ))
Последний раз редактировалось erkins007 01.09.2026 16:46, всего редактировалось 1 раз.
-
AlexWest
Member
Ефект зловісної долини нехило лупашить, коли персонаж з реалістичним лицем рухається, як буратінка. Коли не рухаються – божественно. В майбутніх іграх розрабам доведеться запаритись над анімаціями рівня GTA 6 чи поки хоча б Death Stranding 2/TLOU 2, щоб відповідало графіці DLSS5+. Ну, а Нвідіа там піджене залізо – за це можна не переживати. Думаю, 6000 серію заточать під цю тему. Переживати треба тільки за ціни. Ну й за те, щоб дожити.
Последний раз редактировалось AlexWest 01.09.2026 16:46, всего редактировалось 4 раза.
-
miroslav_mm
Member
Шановні, те що зараз всі обговорюють, це ще сирий продукт, зверніть увагу, бібліотека nvngx_dlssnr.dll зараз працює через костиль, і нічого не робить крім рендеренгу фінального фрейма. Фактично це такий Фотошоп на виході. Бібліотеки самого апскейлінгу і генерації не працюють. Тому говорити про продуктивність і фінальний результат зарано. Але навіть в поточний момент видно, що за цією технологією велике майбутнє.
Дуже гарний приклад з The.Last.of.Us.Part.II, той випадок, коли в цілому це вже виглядає як круте кіно, бо в першу чергу компанія зробила дуже круті анімації руху персонажів. І для прикладу Кіберпанк2077 або якась інша ААА гра, картинка з ДЛСС5 крута, але все портять недосконалі анімації, фотореалістична картинка але вона не сприймається як кіно.
Отже роблю висновок, в майбутньому розробникам не потрібно сильно робити упор на графіку, все домалює нейромережа, але потрібно створювати крутий моушн дизайн персонажів.
Дуже гарний приклад з The.Last.of.Us.Part.II, той випадок, коли в цілому це вже виглядає як круте кіно, бо в першу чергу компанія зробила дуже круті анімації руху персонажів. І для прикладу Кіберпанк2077 або якась інша ААА гра, картинка з ДЛСС5 крута, але все портять недосконалі анімації, фотореалістична картинка але вона не сприймається як кіно.
Отже роблю висновок, в майбутньому розробникам не потрібно сильно робити упор на графіку, все домалює нейромережа, але потрібно створювати крутий моушн дизайн персонажів.
-
MqM
Member
Бо апскейлери буквально домальовують пікселі! Звісно більшість артефактів виправили, але памʼятаю ось такі приколи, коли один обʼєкт ставав зовсім іншим бо він досить далеко і нейронка нездатна зрозуміти, що це є. До речі на длсс досі буде певна мазанина в динамічних іграхkairo: ↑ 01.09.2026 16:41Якщо вам мило ТАА не заважає, то які претензії до DLSS? Муляє думка, що то не святий натив?))MqM: ↑ 01.09.2026 16:40Я граю на високій роздільній здатності, з великою щільністю пікселів на екрані. От як думаєш люблю з лупою видивлятися?
Последний раз редактировалось MqM 01.09.2026 16:50, всего редактировалось 1 раз.
-
MqM
Member
Killing Floor 3, Gears of War: E-day бета версіяГеральт: ↑ 01.09.2026 16:42Можна приклад?MqM: ↑ 01.09.2026 16:29 Найбільше дратує, що в деяких іграх взагалі нативу, як опції немає! Просто вибирай між апскейлерами![]()
-
erkins007
Member
Если играть на ultra performance, то непременно будет.MqM: ↑ 01.09.2026 16:48До речі на длсс досі буде певна мазанина в динамічних іграх
-
kairo
Member
Яка різниця, що робить DLSS під капотом, головне результат. Чомусь мило ТАА вас влаштовує, а робота DLSS ні)MqM: ↑ 01.09.2026 16:48Бо апскейлери буквально домальовують пікселі! Звісно більшість артефактів виправили, але памʼятаю ось такі приколи, коли один обʼєкт ставав зовсім іншим бо він досить далеко і нейронка нездатна зрозуміти, що це є. До речі на длсс досі буде певна мазанина в динамічних іграх