Даніель Вавра у захваті від DLSS 5. Ця технологія робить Kingdom Come: Deliverance II реалістичнішою

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Как же рвет Радеонщиков, как же им важно всем рассказать как им не нужен DLSS/DLAA/FG, бедные малютки, ничего-ничего, лет через 6-7 и на их улице будет праздник когда выйдет какой нить FSR7 :weep:
kairo
Member

Rosberg: 01.09.2026 15:54Саме так, бо що TAA мило, що DLSS те ж мило, але з більшим фпс. Я ж кажу, може я сліпий.
По-перше, про який рівень DLSS та в якій роздільній йде мова? По-друге, якщо ТАА милить картинку, то DLSS додає швидкодію. Якщо вам треба максимальна якість без ТАА мила, є DLAA. Я бачу тут робочу технологію, а не маркетинг.
Enjthesilence
Member

Rosberg: 01.09.2026 16:00
Enjthesilence: 01.09.2026 15:55

в середньому на 15-16% потужніша за 4080супер + енергоефективніша. але знову таки, до чого все це? не будуть в найближчі покоління робити ставку на растер і типову продуктивність, як було раніше, тепер будуть робити ставку на тензори, рт, апскейлери та енергоефективність і через дифіцит всього і взагалі глобальну ситуацію в економіці, воно буде коштувати дорого.
От де ти бачиш енергоефективність? Поки що, ці технології потребують шаленої кількості енергії. Смішно просто, особливо якщо говорити про енергоефективність 5090.
так подивись чарт енергоефективності гпу, фпс\вт
Вложения
втвтв.png
kairo
Member

Enjthesilence: 01.09.2026 16:05так подивись чарт енергоефективності гпу, фпс\вт
ЛОЛ, 5090 енергоефективніша за 9070ХТ))
Filabatya
Member

5070(4070с) затусувалася до куркулів :gigi:
kairo
Member

Earanak: 01.09.2026 16:02 Как же рвет Радеонщиков, как же им важно всем рассказать как им не нужен DLSS/DLAA/FG, бедные малютки, ничего-ничего, лет через 6-7 и на их улице будет праздник когда выйдет какой нить FSR7 :weep:
Коли виходить новий DLSS))
спойлер
Изображение
MqM
Member

warp37: 01.09.2026 09:57 Я вчера сам попробовал - это вне всяких сомнений технология #1 в этом году и крупнейший графический прорыв с момента появления Frame Generation на GeForce 40. В играх Sony безумно выглядит.
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Класно Елі домалювали фінгали, наче вона брала участь в бійці за пляшку віскі :lol:
Набрякле обличчя 10 з 10 :D
MqM
Member

Earanak: 01.09.2026 16:02 Как же рвет Радеонщиков, как же им важно всем рассказать как им не нужен DLSS/DLAA/FG, бедные малютки, ничего-ничего, лет через 6-7 и на их улице будет праздник когда выйдет какой нить FSR7 :weep:
Я от на нвідіа і вмикаю длсс в критичних моментах, а так з радістю жив би без нього. Найбільше дратує, що в деяких іграх взагалі нативу, як опції немає! Просто вибирай між апскейлерами :shuffle:
kairo
Member

MqM: 01.09.2026 16:29а так з радістю жив би без нього
Із ТАА?))
MqM
Member

kairo: 01.09.2026 16:33
MqM: 01.09.2026 16:29а так з радістю жив би без нього
Із ТАА?))
Я граю на високій роздільній здатності, з великою щільністю пікселів на екрані. От як думаєш люблю з лупою видивлятися?
Загалом не пригадую, щоб я колись страждав від того. Може в середині нульових ці артефакти кидалися в очі
kairo
Member

MqM: 01.09.2026 16:40Я граю на високій роздільній здатності, з великою щільністю пікселів на екрані. От як думаєш люблю з лупою видивлятися?
Загалом не пригадую, щоб я колись страждав від того. Може в середині нульових ці артефакти кидалися в очі
Якщо вам мило ТАА не заважає, то які претензії до DLSS? Муляє думка, що то не святий натив?))
Геральт
Active Member

MqM: 01.09.2026 16:29 Найбільше дратує, що в деяких іграх взагалі нативу, як опції немає! Просто вибирай між апскейлерами :shuffle:
Можна приклад?
erkins007
Member

kairo: 01.09.2026 15:032026й потроху минає, а люди досі таке пишуть
Тут как в анекдоте будет "то не люди, то менти". В нашем случае АМДшники)
Геральт: 01.09.2026 15:05The native resolution
И к чему этот поток бреда?
item2: 01.09.2026 15:42Вивести проміжний кадр в буфер приблизно через 0,5 часу від базового fps не є непосильною задачею, що вимагає тільки апаратних блоків. Достатньо прямих рук в розробника і ти це знаєш.
Просто вывести конечно не есть. Вывести плавно, без увеличения задержек даже с вертикалкой, без артефактов и рывков это уже сложнее.
Даже у нвидиа фг 22 года и фг щас это две разные вещи.
Rosberg: 01.09.2026 15:54що TAA мило, що DLSS те ж мило, але з більшим фпс. Я ж кажу, може я сліпий
Не може, а точно
Rosberg: 01.09.2026 16:00Смішно просто, особливо якщо говорити про енергоефективність 5090.
5090 очень энергоэффективна. Фпс на ват у нее гораздо лучше чем у радеонов
Earanak: 01.09.2026 16:02Как же рвет Радеонщиков, как же им важно всем рассказать как им не нужен DLSS/DLAA/FG, бедные малютки, ничего-ничего, лет через 6-7 и на их улице будет праздник когда выйдет какой нить FSR7
Ну так, ребята от мантры "лучи не нужны, тензоры не нужны" отходили 7 лет, а тут такая подстава с длсс5
kairo: 01.09.2026 16:06ЛОЛ, 5090 енергоефективніша за 9070ХТ))
Это в стоке. 5090 еще очень хорошо андервольтится. -10% потребления при +10% производительности в парк кликов на кривой получается.
Последний раз редактировалось erkins007 01.09.2026 16:46, всего редактировалось 1 раз.
AlexWest
Member

Ефект зловісної долини нехило лупашить, коли персонаж з реалістичним лицем рухається, як буратінка. Коли не рухаються – божественно. В майбутніх іграх розрабам доведеться запаритись над анімаціями рівня GTA 6 чи поки хоча б Death Stranding 2/TLOU 2, щоб відповідало графіці DLSS5+. Ну, а Нвідіа там піджене залізо – за це можна не переживати. Думаю, 6000 серію заточать під цю тему. Переживати треба тільки за ціни. Ну й за те, щоб дожити.
Последний раз редактировалось AlexWest 01.09.2026 16:46, всего редактировалось 4 раза.
miroslav_mm
Member

Шановні, те що зараз всі обговорюють, це ще сирий продукт, зверніть увагу, бібліотека nvngx_dlssnr.dll зараз працює через костиль, і нічого не робить крім рендеренгу фінального фрейма. Фактично це такий Фотошоп на виході. Бібліотеки самого апскейлінгу і генерації не працюють. Тому говорити про продуктивність і фінальний результат зарано. Але навіть в поточний момент видно, що за цією технологією велике майбутнє.

Дуже гарний приклад з The.Last.of.Us.Part.II, той випадок, коли в цілому це вже виглядає як круте кіно, бо в першу чергу компанія зробила дуже круті анімації руху персонажів. І для прикладу Кіберпанк2077 або якась інша ААА гра, картинка з ДЛСС5 крута, але все портять недосконалі анімації, фотореалістична картинка але вона не сприймається як кіно.

Отже роблю висновок, в майбутньому розробникам не потрібно сильно робити упор на графіку, все домалює нейромережа, але потрібно створювати крутий моушн дизайн персонажів.
MqM
Member

kairo: 01.09.2026 16:41
MqM: 01.09.2026 16:40Я граю на високій роздільній здатності, з великою щільністю пікселів на екрані. От як думаєш люблю з лупою видивлятися?
Якщо вам мило ТАА не заважає, то які претензії до DLSS? Муляє думка, що то не святий натив?))
Бо апскейлери буквально домальовують пікселі! Звісно більшість артефактів виправили, але памʼятаю ось такі приколи, коли один обʼєкт ставав зовсім іншим бо він досить далеко і нейронка нездатна зрозуміти, що це є. До речі на длсс досі буде певна мазанина в динамічних іграх
Последний раз редактировалось MqM 01.09.2026 16:50, всего редактировалось 1 раз.
MqM
Member

Геральт: 01.09.2026 16:42
MqM: 01.09.2026 16:29 Найбільше дратує, що в деяких іграх взагалі нативу, як опції немає! Просто вибирай між апскейлерами :shuffle:
Можна приклад?
Killing Floor 3, Gears of War: E-day бета версія
erkins007
Member

MqM: 01.09.2026 16:48До речі на длсс досі буде певна мазанина в динамічних іграх
Если играть на ultra performance, то непременно будет.
kairo
Member

MqM: 01.09.2026 16:48Бо апскейлери буквально домальовують пікселі! Звісно більшість артефактів виправили, але памʼятаю ось такі приколи, коли один обʼєкт ставав зовсім іншим бо він досить далеко і нейронка нездатна зрозуміти, що це є. До речі на длсс досі буде певна мазанина в динамічних іграх
Яка різниця, що робить DLSS під капотом, головне результат. Чомусь мило ТАА вас влаштовує, а робота DLSS ні)
Earanak
Member

miroslav_mm, я на этой 'сырой' технологии уже наиграл 20 часов и мне нравится. Пусть даже это игра на движке 2002 года, но выглядит то кайфово :lol:
Последний раз редактировалось Earanak 01.09.2026 16:55, всего редактировалось 2 раза.
Ответить