Чутки про повернення Sony до ексклюзивності ігор посилюються — на сайтах деяких студій зникла згадка про PC

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

та її всі куплять :D
waryag
Member

Entar: 07.04.2026 14:41Так а що вони втрачають? :) Їм та желєзка може не дуже то і треба була? ПК - а з ними і вінда - продається (в розвинутих країнах за неї платять). Геймпас - продається. Люди що грають з підпискою геймпассу купують там і DLC і внутрішньоігрові покупки, ітд. Вони "пожертвували" продажами залізяки яка продавалась по собівартості, заради того щоб платформа з їхньою ОС була привабливішою, і заради прибутків від геймпассу, вінди, ШІ сервісів тощо.

У майків величезні прибутки завдяки корпоративному сектору. Вони взагалі можуть собі дозволити щоб їхній ігровий підрозділ був збитковим, заради репутації та "взнаваності". Менеджер вдома пограє в дешевому геймпассі, а потім в компанії трішки позитивніше буде ставитися до витрат на майкрософтський сервіс :gigi:
Поділитеся місцем у чудовому бункері, в якому просиділи останній рік-два? :popcorn:

Майки дуже не задоволені діяльністю ігрового підрозділу, тому спробували "покращити" бізнес іксбокс. Для цього вони провели кілька хвиль звільнень працівників, розпускали студії, відміняли проєкти, радикально підняли ціну на геймпасс і викинули свої ігри на ПС.

І як вишня на тортику - повернутий на ШІ Наделла змінив Філа Спенсера на ШІ-дівчину, що майже нічого не знає про геймінг.
Entar
Member

waryag: 07.04.2026 16:33 Поділитеся місцем у чудовому бункері, в якому просиділи останній рік-два? :popcorn:

Майки дуже не задоволені діяльністю ігрового підрозділу, тому спробували "покращити" бізнес іксбокс. Для цього вони провели кілька хвиль звільнень працівників, розпускали студії, відміняли проєкти, радикально підняли ціну на геймпасс і викинули свої ігри на ПС.

І як вишня на тортику - повернутий на ШІ Наделла змінив Філа Спенсера на ШІ-дівчину, що майже нічого не знає про геймінг.
Я дійсно не дуже слідкую за цими новинами і оперував даними про прибутки і доходи компанії, в тому числі від ігрового підрозділу.
ІМХО, 290 грн (раніше було 220 здається) це дуже демократично. На фоні вартості ігр по 2000+ грн, фактично рік підписки як півтори ААА гри. На фоні вартості підписки на WoW в 360 грн (на одну гру!), підписка на TESO взагалі дорогуща, + регулярні аддони.
Я відносно недавно взагалі дізнався про те що на ПК можна грати по геймпассу ( :laugh: :laugh: :laugh: ), і коли її оплачував то з задоволенням пройшов/недопройшов ігр сумарною вартістю в 10 тис за 3-4 місяці.
Геральт
Member

Entar: 07.04.2026 17:02 ІМХО, 290 грн (раніше було 220 здається) це дуже демократично.
Демократично, тільки useless. Заради цікавості глянув, чи є там Crimson, нема. Чи був RE requiem? Також навряд. DS2?
Та й взагалі, підписки - зло.
Entar
Member

Геральт: 07.04.2026 18:11 Демократично, тільки useless. Заради цікавості глянув, чи є там Crimson, нема. Чи був RE requiem? Також навряд. DS2?
Там є Експедиція, Облівіон, Драгон ейдж, Форза, зе альтерс, ітд ітп, та й взагалі купа непоганих ігор.
Зло? Зло порівняно з чим? З купівлею ігор за повну вартість (яку в нас мало хто може собі дозволити якщо купувати реально всі бажані ігри), чи порівняно з торентами? :)

На мій погляд то непоганий компроміс між цими двома варіантами. З одної сторони, тратиш в місяць менше вартості відерця курочок в KFC, з іншої, є ачівки, мультиплеєр, актуальні патчі та версії ігор.
Геральт
Member

Entar
Зло в принципі, за своєю суттю. А порівняно з торентами, то зло в квадраті.
З одної сторони 290 грн, а з іншої - набір старого хламу. Ясно, що якщо нема Crimson, то щасливий власник підписки буде змушений ганяти Облівіон. За відсутності RE буде бігати в драгонаж. Але то час вбити, а не пограти в задоволення. Як ТВ-канали в готелі: що дають, тим і задовільнямось.
MqM
Member

Entar: 07.04.2026 18:19
Геральт: 07.04.2026 18:11 Демократично, тільки useless. Заради цікавості глянув, чи є там Crimson, нема. Чи був RE requiem? Також навряд. DS2?
Там є Експедиція, Облівіон, Драгон ейдж, Форза, зе альтерс, ітд ітп, та й взагалі купа непоганих ігор.
Зло? Зло порівняно з чим? З купівлею ігор за повну вартість (яку в нас мало хто може собі дозволити якщо купувати реально всі бажані ігри), чи порівняно з торентами? :)
.
Навіть типові вестерни не купують всі бажані ігри.
А взагалі давайте скажемо чесно, що ненаситгість наших геймерів більша ніж можливість то все пройти :D Проходити декілька ігор за місяць, але ж хочеться купляти десятками :weep:
1234waltz
Member

Геральт: 07.04.2026 18:47 Зло в принципі, за своєю суттю. А порівняно з торентами, то зло в квадраті.
З одної сторони 290 грн, а з іншої - набір старого хламу.
Топи в свіжолрелізнуті (навіть в день релізу) там теж є, просто "власні". Типу Doom Dark Ages, чи Ждалкера 2, чи Каловздутія, чи CCD 2, Outer worlds 2, High on life 1/2, Експедиція 33.
Більша частина всіх релізів Убіків та ЕА там є, включно зі спортивними. Вся Бєсєдка та Блізард. Тобто ААА тайтлів старих та нових там вистачає.
Щодо Resident Evil, вибачайте - в ГеймПассі 2-3 та 7-8 тільки, Реквієм то буде дуже жирно.
Геральт
Member

1234waltz: 08.04.2026 09:48 Топи в свіжолрелізнуті (навіть в день релізу) там теж є, просто "власні". Типу Doom Dark Ages, чи Ждалкера 2, чи Каловздутія, чи CCD 2, Outer worlds 2, High on life 1/2, Експедиція 33.
Більша частина всіх релізів Убіків та ЕА там є, включно зі спортивними. Вся Бєсєдка та Блізард. Тобто ААА тайтлів старих та нових там вистачає.
Щодо Resident Evil, вибачайте - в ГеймПассі 2-3 та 7-8 тільки, Реквієм то буде дуже жирно.
Старих ААА, старих.
Е33 та сталкера я й так купив би ( і купив). Щодо юбіків, не бачу ні Shadows ні Аватара, яким більше року вже.
Або давайте інакше..припустимо по грі на місяць. Назвіть 12 забавок, що вийшли, або які скоро вийдуть, заради яких я мав би влізти в ту підписку. Для оцінки смаків от вам список пройденого відносно недавно:
спойлер
- bloodlines2
- Е33
- Mafia OC
- Doom DA
- Khazan
- BF6 (кампанія)
- Reanimal
- RE Requiem
- DS2
- Crimson (в процесі)
Тобто цікавлять в першу чергу дорогі сінгли. Скажімо, Pragmata, буде?
1234waltz
Member

Геральт: 08.04.2026 11:32 Старих ААА, старих.
Тобто Doom Dark Ages, Ждалкер 2, новий Ніджа Гайден, Старфілд, Outer worlds 2, Awoved доступні в день релізу по підписці зістарились в день виходу, прям в перший :lol: Новий Індіана Джонс, ЗВ Outlaws та Хогвартс я так розумію теж доволі "старі" ААА.
Щодо юбіків, не бачу ні Shadows ні Аватара, яким більше року вже.
Аватар є. Якщо сонібої так страждають від відсутності AC Shadows в підписці за 290 грн на ІксБоксі, то чому вони не страждали від відсутності Сталкера 2 рік і купують його за фулпрайс. Велика загадка.
Khazan
Я дивлюсь ви поціновувач idian street food.
Геральт
Member

1234waltz
Doom приймається, С2 я і так би брав в колекцію, тому мимо. Гайден, Outer worlds 2 не цікавить, Старфілд, Avowed приймаються (якщо дійсно були на день релізу, бо я не слідкував). Індіана Джонс, Outlaws та Хогвартс старі, так. Аватар з 2023 і навряд чи був в день релізу
Ітого, за скількись там років назбиралось аж но 3 гри. По одній, цікавій для мене грі на рік, - це трохи замало, щоб мотивувати мене брати підписку )
В Khazan непогана бойовка і цікаві боси.
Shaolin_Style
Member

MessiaH: 05.04.2026 12:58
XXXshadyXXX: 05.04.2026 12:10Ну так на пк ведь эмуляторы работают в пару кликов, так что на эмуляторе спокойно без суеты в 8к 240фпс можно будет поиграть
Ты где-то видел рабочий на ПК эмуль пс4 или пс5, на котором можно нормально играть, а не с артефактами 15-20фпс?
так плохо, так отвратительно и ужасно что аж хенхелд консоли тянут:
Ответить