З’явилися технічні огляди Doom: The Dark Ages — протестовано 40 відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

MqM: 13.05.2025 21:52 Dune: Awakening в бетатесті підійде? Яи знову не пвдпалає під якісь критерії?
І ще Arc Raiders -там доволі відкриті локації, чи вимога такі як в Сталкер мінімум?
В мене із самого початку було уточнення - гра у відкритому світі, бо UE рушій відомий своїми статтерами при підвантаженні шейдерів. Але й крім цього більшість ігор на UE5 мають надвисокі вимоги та проблеми із оптимізацією.

"Dune: Awakening працює на Unreal Engine 5 - одному з найпотужніших і найсучасніших ігрових двигунів. Однак поточна реалізація показує, що потенціал двигуна використовується лише частково. Гра страждає від нестабільної продуктивності навіть на топових системах: трапляються просідання до 30 FPS у відкритому світі, особливо в моменти появи черв'яків або масових подій. Це викликає питання якості оптимізації. Багато заявлені особливості Unreal Engine 5, такі як Lumen (глобальне освітлення) та Nanite (потокове завантаження геометрії), або відключені, або працюють нестабільно. Візуальний аналіз показує, що система освітлення спрощена, а деталізація об'єктів часто ріжеться на далеких дистанціях. Це робиться заради продуктивності, але при цьому страждає атмосфера. Елементи декору пропадають чи провантажуються із затримкою, що ламає ефект занурення. Підсумок: використання UE5 виглядає швидше як маркетинговий хід, ніж технологічне досягнення. Без подальшої оптимізації, переробки мережного коду та інтеграції обіцяних функцій двигун сприйматиметься як перевантажена основа, яка стримує, а не розвиває гру."

ARC Raiders не є грою з відкритим світом. Та й про що говорити, якщо гра ще не вийшла та немає тестів.

Відправлено через 15 хвилин 43 секунди:
Denvys5: 13.05.2025 22:14
tornadox: 12.05.2025 14:21В сучасних іграх ТАА інтегрований глибоко не просто так
зробили лайняний візуал (шейдерний пайплайн, текстури, освітлення, геометрію, оберіть потрібне) - замазали темпоральним милом
темпоральне мило малює полоси - продамо вумну ші прибиралку полос з темпорального мила (тм)
А потім ігри 10 річної давнини де не було оцього лайна виглядають краще ніж нові ігри
ТАА став стандартом, бо кращий за більшість інших методів згладжування. SSAA, хоч і забезпечує найкращу якість, часто знижує FPS у 2-4 рази. Крім того, SSAA не має підтримки сучасних ефектів та має проблеми: погано працює з прозорими текстурами (наприклад, волоссям або травою), оскільки не враховує руху та складної геометрії у своїй вибірці.
Earanak
Member

kairo: 13.05.2025 23:01Підсумок: використання UE5 виглядає швидше як маркетинговий хід, ніж технологічне досягнення.
Не знаю откуда эта цитата... Но, маркетинг на UE5 в 2025, серьзено ? :spy: Да едрить-колотить, все проще ведь и на поверхности - Сейчас легче легкого найти пачку олухов низкооплачиваемых на разработку в UE5, чем на любом другом движке, пожалуй за исключением Unity, но с Unity хотя бы три извилины в мозгу должно быть а не две как в случае с UE5 ))
kairo
Member

Earanak: 13.05.2025 23:17
kairo: 13.05.2025 23:01Підсумок: використання UE5 виглядає швидше як маркетинговий хід, ніж технологічне досягнення.
Не знаю откуда эта цитата... Но, маркетинг на UE5 в 2025, серьзено ? :spy: Да едрить-колотить, все проще ведь и на поверхности - Сейчас легче легкого найти пачку олухов низкооплачиваемых на разработку в UE5, чем на любом другом движке, пожалуй за исключением Unity, но с Unity хотя бы три извилины в мозгу должно быть а не две как в случае с UE5 ))
Це питання не до мене, а до авторів ***(чомусь ховає назву сайту).
https://uk.***.com/mmorpg-/-%D0%BE% ... st-gpu-cpu
Earanak
Member

kairo, этот вопрос был не к вам, разумеется. Потому я в начале и написал - 'не знаю откуда эта цитата'.
erkins007
Member

tornadox: 13.05.2025 22:23 потім відкриваєш форум, а там 10 сторінок як місцеві просвітлені спорять яке краще мило, DLSS, DLAA, FSR чи XeSS, ніби вибір аромату якось міняє той факт, що ти миєшся помиями.
Найти мыло в нативном ДЛАА это нужно очень даже постараться)
MqM
Member

Kairo, краще щось конкретніше вживати в параметрах ніж відкриттй світ, бо вони бувають різні в когось 10 км відкритий світ, в когось 100 км буде, і це буде різне масштабах і по навантаженню. В обох приведених іграх локації відкриті, а не коридорні - і думаю цього достатньо для перевірки продіукотаності. Якщо треба порівняння суто технічними характеристиками треба вже говорити про кількість полігонів в кажрі на відкритих просторах. Однаково рушій буде відображати обєкти за 1 кілометр від гоавця, хоч у відкритому світі чи просто великій карті.
В Анріл 5 була допевного часу проблема з рослинністю, анімованими обєктами та чомусь склом, яке завантажувалося одразу, а не поступово. З деревами виправили в 5.3, зі склом (усіма відображаючимм поверхнями) кажуть досі подвбна проблема.
kairo
Member

MqM: 14.05.2025 01:18 Kairo, краще щось конкретніше вживати в параметрах ніж відкриттй світ, бо вони бувають різні в когось 10 км відкритий світ, в когось 100 км буде, і це буде різне масштабах і по навантаженню. В обох приведених іграх локації відкриті, а не коридорні - і думаю цього достатньо для перевірки продіукотаності. Якщо треба порівняння суто технічними характеристиками треба вже говорити про кількість полігонів в кажрі на відкритих просторах. Однаково рушій буде відображати обєкти за 1 кілометр від гоавця, хоч у відкритому світі чи просто великій карті.
В Анріл 5 була допевного часу проблема з рослинністю, анімованими обєктами та чомусь склом, яке завантажувалося одразу, а не поступово. З деревами виправили в 5.3, зі склом (усіма відображаючимм поверхнями) кажуть досі подвбна проблема.
Я ж вже все неодноразово описав. У великих світах більше варіацій матеріалів і освітлення, отже, більше шейдерів - частіші мікрофризи. Dune: Awakening, має погану оптимізацію, я скинув посилання.
MqM
Member

kairo: 14.05.2025 12:33
MqM: 14.05.2025 01:18 Kairo, краще щось конкретніше вживати в параметрах ніж відкриттй світ, бо вони бувають різні в когось 10 км відкритий світ, в когось 100 км буде, і це буде різне масштабах і по навантаженню. В обох приведених іграх локації відкриті, а не коридорні - і думаю цього достатньо для перевірки продіукотаності. Якщо треба порівняння суто технічними характеристиками треба вже говорити про кількість полігонів в кажрі на відкритих просторах. Однаково рушій буде відображати обєкти за 1 кілометр від гоавця, хоч у відкритому світі чи просто великій карті.
Я ж вже все неодноразово описав. У великих світах більше варіацій матеріалів і освітлення, отже, більше шейдерів - частіші мікрофризи. Dune: Awakening, має погану оптимізацію, я скинув посилання.
Але ці матеріали однаково завантажуються поступово, так званий стрімінг текстур.
Якщо так званий розробник буде мати багато унікальних обєктів з унікальними 4к текстурами то можна будь який рушій завалити.
Я не вважаю, що в Анріл настільки велика свобода дій, що можна робити в ньому сцени наче з кінофільмів без наслідків.
Я можу привести приклад Source 2, ні що не заважає мені зробити рівень з 4к матеріалами і моделями по 100к полігонів, як це зробив автор Cache для брезенту на ящику.
OldGoodGames
Member

erkins007: 13.05.2025 22:15
OldGoodGames: 13.05.2025 19:14Тоді принаймні було видно ці технології і як воно розвивається, і покупка нової вк була виправданою і ціни доречі були значно адекватніші.
Ага и болт стоял и спина не болела
єбстєствєнний хід речей у природі,
"раніше було краще"©
:)
Inqizitor2022
Member

kairo: 13.05.2025 23:17 ТАА став стандартом, бо кращий за більшість інших методів згладжування.
MSAA 4x где? Почему предлагается только мыло?
kairo
Member

Inqizitor2022: 15.05.2025 21:10
kairo: 13.05.2025 23:17 ТАА став стандартом, бо кращий за більшість інших методів згладжування.
MSAA 4x где? Почему предлагается только мыло?
1. Несумісність із відкладеним рендерингом (Deferred Rendering)
2. Високе навантаження на продуктивність
3. Обмеження в обробці прозорості та дрібних деталей
AFU_power
Member

Все погано на 8гб картах :dontknow:
У мене гра переходить в режим слоумошин, коли підвантажує нові дані і не встигає, або закінчується відео пам'ять. Граю на мінімалках і длсс перформанс
Dremjke
Member

AFU_power: 15.05.2025 22:38Все погано на 8гб картах
В мене 3060 на 12гб. Налаштування High з DLSS Balance, 1440р монітор. Гра при цьому споживає 6.5гб VRAM. 55-70 кадрів стабільно в цьому діапазоні.
AFU_power
Member

Dremjke: 15.05.2025 22:44
AFU_power: 15.05.2025 22:38Все погано на 8гб картах
В мене 3060 на 12гб. Налаштування High з DLSS Balance, 1440р монітор. Гра при цьому споживає 6.5гб VRAM. 55-70 кадрів стабільно в цьому діапазоні.
В мене 1800p, на низьких пише що споживає 6.2гб, але по факту виходить за межі 8гб
Inqizitor2022
Member

kairo: 15.05.2025 21:22 1. Несумісність із відкладеним рендерингом (Deferred Rendering)
Думаю, при желании разрабов игр и директХ пункты 1 и 3 без проблем бы решались. А пункт 2 - за качество без мыла нужно платить, глядишь, народ бы в очередь за 5090 становился. А так я вообще не могу без мыла играть, если не дают АА отключать. Если дают - сразу отключаю, конечно.
AFU_power
Member

Inqizitor2022: 16.05.2025 00:51
kairo: 15.05.2025 21:22 1. Несумісність із відкладеним рендерингом (Deferred Rendering)
Думаю, при желании разрабов игр и директХ пункты 1 и 3 без проблем бы решались. А пункт 2 - за качество без мыла нужно платить, глядишь, народ бы в очередь за 5090 становился. А так я вообще не могу без мыла играть, если не дают АА отключать. Если дают - сразу отключаю, конечно.
Тут затик в тому, що ігри ід софт ще з дум етернал тільки на вулкані, в тому числі Індіана Джонс та Дум дарк ейдж
Kib
Member

Спробував гру в геймпасі і що можу сказати, це вже не той дум що був. Акцент на мілі атаки в геймплеї дуже сильно відчувається і я б не сказав що це пішло грі на користь, плюс реалізація цього мілі файту, я б сказав не найвищому рівні.
Графа то окрема тема, з власних спостережень та і по огляду діджітал фаундрі, різниці між медіум і ультра найтмер налаштуваннями практично нема, тільки окремі налаштування дають хоч якось помітну різницю. Якість текстур загалом бажає бути кращою, і мені взагалі здається місцями гірше ніж в етьорнал. Анімація вогню, осередки якого багато де розкидані по мапі то взагалі максимальне дно, дуже всрато виглядає як для такого рівня гри і таких вимог.
Висновок, може якось пограю ще, але щось не дуже тягне, та і взагалі це було зрозуміло для мене ще до основного релізу по переглядам стрімів.
Reinmar
Member

4070S - 1140, ультра найтмар настройки, пул текстур вправо - он не повышается автоматом со сменой пресета. В общем максимальные ультра +ТАА в районе 70 фпс - 1 уровень. (Хотя на втором уровне выше - уже 90). С ДЛАА вместо ТАА минус 5-6 фпс. С ДЛСС квалити на 1 уровне 85 фпс, далее не мерял, выключил. В целом доволен, все выкрутил и круто плавно. Но конечно такой "графон" по ожиданиям на такой карте должен быть в 100+ фпс по умолчанию. Но что есть, то есть. А по геймплею игра супер, по идее должно зайти тем, кто хочет понастальгировать по пейнкиллерам и т.д. С другой стороны зрелищно и динамично, как и молодежь любит. Впервые вижу в игре настройки баланса и сложности, где можно менять параметры геймплея в целом.
Ответить