Модельний ряд та характеристики перших процесорів Intel Nova Lake для настільних ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
S0N1C
Member

Повідомлення

Fulkrum: ↑ 08.10.2026 17:06 Отправлено спустя 1 минуту 58 секунд:
S0N1C: ↑ 08.10.2026 14:45тищу піцот калечних ядер
Точна копія комєнта інтелфана у день реліза 16 ядерного райзена 1800Х.
ну по перше 8 ядер у райзена 1800х, і ядра хоч і були однакові, але програвали по IPC інтеловським, тому мабуть і казали, шо купа ядер то авжеж добре, але навіщо :shuffle:

Відправлено через 18 хвилин :
ну і як результат, подивись зараз на ціни цих 1800Х та порівняй з 8700К, і зрозумій шо кількість ядер - це ще не все :rotate:
VladimirV
Member

Повідомлення

Проц в онлайн іграх (навіть на УЕ5) вирішує буквально все. Тому який там буде IPC в цих нових ЦП, як будуть працювати ядра з реально важким навантаженням для ЦП в іграх (і це апріорі не сингли, а мультіплеєр, в якому цп ніколи не можуть підготувати в важких сценах кадри для вк) - для мене важливо побачити.
Ось два приклади гри на УЕ5, де навіть нікому не потрібен той моніторинг кадрів, все наочно зрозуміло, що наприклад 9800x3d і 5900x - це взагалі не конкурентні ЦП для порівняння, і ніякі графіки тут не допоможуть, щоб вони там не показували. Бо реальність така як є. На одному ти не можеш грати, на іншому нормально.
Я не реклмамую не відео не стрімерів, по великому рахунку мені на них пофіг. Відео з прив'язкою до часу.
9800X3D
5900X
Fulkrum
Member

Повідомлення

S0N1C: ↑ 08.10.2026 17:35тому мабуть і казали, шо купа ядер то авжеж добре, але навіщо
Нe буду в тисячний раз писати що не всім проц потрібен для ігр у 720р на RTX5090.
S0N1C: ↑ 08.10.2026 17:35подивись зараз на ціни цих 1800Х та порівняй з 8700К, і зрозумій шо кількість ядер - це ще не все
А до чого тут вартість застарілих деталей на барахолці? Якийсь тредріпер перших серій з калічними ядрами зараз може дорого коштувати наприклад через те що під нього є мамки з 8 слотами PCI куди можна 8 карт втулити під Аі. 1800Х коштує дешево бо на АМ4 є купа кращих варіантів у тому числі нових, а на старий інтеловський сокет вже нічого не знайдеш, крім б/в.
Відповісти