Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
QFlash
Member

Повідомлення

Так зрозумів на foobar2000х64 немає плагіну лінійного входу, як колись на winamp можна було подавати з лінійного входу. Ладно хрин з ним.
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash: 08.04.2026 15:05 Щодо оцифровщиків, які альтернативи аудішина? Хоча без проблем, якраз пошукаю.
Я користувався Sound Forge та Audacity.
Десь з 2010року - Audacity
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User: 08.04.2026 15:30Десь з 2010року - Audacity
Дякую. Є таке, гадаю ліпшого нема. B-)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Вообще пора забыть, как когда-то играло, это только после пятой интересно и то не всем,
звук поменялся, уши, восприятие
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 08.04.2026 15:26
QFlash: 08.04.2026 15:05Але чомусь мені запамяталися AKAI з таким мясистим басом
Стрийняття змінюється — для мене колись ЗК SB Live! була супер картою і таких випадків вистачає, смаки змінюються, спогади залишаються
Я досі тепло згадую свій Амфітон 101 )
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 08.04.2026 18:16Я досі тепло згадую свій Амфітон 101 )
Та в мене також згадок вистачає, але я не нупружую суспільство, бобінники та кесетники я бачив і крутив, але то спогади для кухні, а не для ком'ютерного форуму )
tablestikus
Member

Повідомлення

хех, досить цікаво

Відправлено через 22 секунди:
Radio Bay: 08.04.2026 18:44
tablestikus: 08.04.2026 18:16Я досі тепло згадую свій Амфітон 101 )
Та в мене також згадок вистачає, але я не нупружую суспільство, бобінники та кесетники я бачив і крутив, але то спогади для кухні, а не для ком'ютерного форуму )
Ну я теж згадую, але знову володіти не бачув сенсу)
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 08.04.2026 20:13але знову володіти не бачув сенсу
Абсолютно
vltk
Member

Повідомлення

Z440_User: 08.04.2026 11:17
feson: 07.04.2026 23:26 Скачаю для тестування цапів та звукових карт.
vltk: 08.04.2026 00:37 Я уверен, что если скачать этот ролик и открыть в аудишине, то увидим кошмар. Если у вас есть этот трек оцифрованный с винила (хотя не думаю что это поможет) или в редбуке или в хайрезе рип с СД - выложите его на fex.net файлообменик (это наш бывший ex.ua) для послушать.
Ну так то ж ютубчик, я не знаю яку варіацію вони під відео змонтували.

Ось flac 24/44.1 мастерінг з динамічним діапазоном 2дБ.
Wintersun - Sons Of Winter And Stars
Послушал в 24/44, перекодировал аудишином в редбук (16/44 и добавил дизеринг) и снова послушал другим виндовым плейром. Все перевел в контейнер wav. Выложил редбук вариант на фех.нет. Ниже картинка в аудишн - запись очень перекомпрессирована. Это не очень тестировочный файл, особенно с точки зрения натуральности тембровой звучания.

https://fex.net/s/ye0bfbt
спойлер
SOW.PNG
Radio Bay
Member

Повідомлення

vltk: 08.04.2026 21:07запись очень перекомпрессирована
Даже на ухо слышно, такое впечатление, что одна середина прёт, аж харю скривило.

Арфы хотите, это к Валенвейдеру
Вот вам арфа, а тот трек сотрите к *ерам

І взагалі класний альбом Caverna Magica Налаштовуйте вуха
Востаннє редагувалось 08.04.2026 21:42 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 2 разів.
SERGBILL
Member

Повідомлення

QFlash: 08.04.2026 15:30 Так зрозумів на foobar2000х64 немає плагіну лінійного входу
так, деяких плагінів x64 не існує. але музичний плеєр це і не той додоток, де є сенс від 64 бітної версії.
irynavesna
Junior

Повідомлення

а які найкращі критерії для вибору звукової карти?
Radio Bay
Member

Повідомлення

irynavesna: 08.04.2026 21:56а які найкращі критерії для вибору звукової карти?
Бюджет, як буде застосовуватися: ТЗ
Z440_User
Member

Повідомлення

vltk: 08.04.2026 21:07 Ниже картинка в аудишн - запись очень перекомпрессирована. Это не очень тестировочный файл, особенно с точки зрения натуральности тембровой звучания.
Так а я і не казав про тембральну натуральність і все таке.
Я з самого початку казав що воно насичене-перенасичене і тут мова про те щоб система в кашу не звалилася на тому щільному компресованому сигналі чи взагалі не потонула від того звукового тиску.

Про тембральну достовірність, повітряність, шурхіт ніжок електронів та інше - то до інших треків.

:dontknow:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 08.04.2026 22:09і тут мова про те щоб система в кашу не звалилася на тому щільному компресованому сигналі
Та жужжит мерзко и всё, никто никуда не падает

Відправлено через 19 хвилин 33 секунди:
irynavesna: 08.04.2026 21:56а які найкращі критерії для вибору звукової карти?
USB комбайн: цап + підсилювчдля вух в одному, чим дорожче, тим здебільшого ліпше і формулюємо що в нього втикати будемо
Z440_User
Member

Повідомлення

Ну жужить то хай жужить...
Мені творчість зайшла.

Ось ще трек:
Тиць
Без коментарів, цікаво почитати що народ почув, на що увагу звернув...
:rotate:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 08.04.2026 23:56Без коментарів, цікаво почитати що народ почув, на що увагу звернув...
*ерова електрощина з закосом під смус-джаз, звук не живий, записано погано, може AI, пластик пластиком, 15 сек вимкнув

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Це греє на голову ліпше
Зображення
Z440_User
Member

Повідомлення

:laugh:
Radio Bay, підкину тобі таймінг: фрагмент з 1:50 та фрагмент з 2:55 :-P
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 09.04.2026 00:15підкину тобі таймінг: фрагмент з 1:50 та фрагмент з 2:55
Я що, повинен слухати хвилину цього лайна, щоб щось шукати?
QFlash спитай, в ньго УНЧ крутий

Відправлено через 52 хвилини 43 секунди:
Слухайте Спотіфай, якщо не знаєте де нормльну музику брати, капець
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 09.04.2026 00:12 *ерова електрощина з закосом під смус-джаз, звук не живий, записано погано, може AI, пластик пластиком, 15 сек вимкнув
Тренований слух не обманеш :D
Там взагалі немає живого запису, то все суто електронщина десь біля 2010 року. Навіть "вокал" то синтезатор мови.
Radio Bay: 09.04.2026 01:13 Я що, повинен слухати хвилину цього лайна, щоб щось шукати?
То фрагменти де 27Гц, 42Гц та щось біля 60Гц. Цікаво було хто що почув з цих фрагментів.

П.С. В знайомого на машині під автозвук (дісципліна SPL, досягнення - давка 144Дб на 50Гц) при сильній гучності (було фізично боляче знаходитись в салоні під час відтворення), на 42Гц мотор з 1500-1700 об/хв холостих обертів генератор майже задавив двигун коли пісилювач потягнув з нього струм. Зловив газом в підлогу, але прийшли 27Гц та мотор вище 3000об/хв не зміг набрати, ті хто були біля мотору, казали що багаторучейковий ремінь генератора що суто для підсилювача встановлено - почав пробуксовувати. Десь під кінець треку відірвало замок багажника від давки звуку. Але то норм, у нього і скло вилітало і задню панель кузова по живому метал розривало, і двері розривало...
Radio Bay: 09.04.2026 01:13 Слухайте Спотіфай, якщо не знаєте де нормльну музику брати, капець
Та знаємо, знаємо...
Ось, свіженьке придбання розпакував та слухаю.
спойлер
IMG20260409182643.jpg
IMG20260409182943.jpg
Відповісти