це покликання, не кожен так зможе.yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 20:38попереджую - це образа
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
AntonyKandaurov
Member
-
orange_deer
Member
Так більше ноутів на ARM чи AMD?) Чи напевно так, напевно ні, я вам нічого не винен.yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 20:38дозволю собі нагадати своє повідомлення:orange_deer: ↑ 06.04.2026 19:36Знайдіть хоча б для ноутбучного ринку статистику, де чітко видно, що частка ARM перевищила AMDви можете пересвідчитись особисто - що саме це я і сказавyuriy_dd: ↑ 05.04.2026 13:04доля АРМ в ноутах напевне вже більша ніж у АМД
чому ви мені продовжуєте навязувати інше?
Геній думки - закидає оціночне твердження, а потім шукає до яких би ще слів придертись лиш би не визнати що сказав це на основі власного фанатизму, а не реальної статистики. Було б інакше, вже давно б скинув статистику яка підтверджує його думку. Нічого нового, продовжуєте пробивати дно
Бо я вмію в елементарний фактчекінг перед тим як видавати щось тут, на відміну від вас. Вчіться гуглити, чи і на це у вас не вистачає знань?yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 20:38 чому фанати х86 - не кажуть що ви брешете? кругова порука?
-
denon312
Member
orange_deer
воно просто патологічне брехло, ще й банкрут.
воно просто патологічне брехло, ще й банкрут.
-
isusik63
Member
Ну это ваш опыт и для вас плохо , многим подходят связки ноут+ монитор.yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 20:41як я вже показав - насправді це ви збрехали, і крутитесь коли вас прижалиorange_deer: ↑ 06.04.2026 19:36В підсумку, за вами:
1) брехня про те що частка ARM вже більша за AMD на ноутбучному ринку
десктопи є і на М4+. Я ще раз кажу що не розумію людей що купують потужні ноути - як АРМ так і х86orange_deer: ↑ 06.04.2026 19:362) спроба маніпуляції в обмеженні вибірки статистики до ринку лептопів, бо для важких завдань ви самі радите десктоп
для М - я пропоную мак міні чи мак студіо + ейр для мобільності - вийде дешевше і краще, і 2 пристрої
особисто я багато років користувався ноутом до якого підєднував зовнішній монітор - мій досвід каже однозначно що це погано
Про других пишите что навязывают мысли , хотя на каждой странице этим занимаетесь вы .
-
kabostebeztak
Member
А якщо мені треба і потужність і портативність? Що, якщо я працюю віддалено і не можу брати і монітор, і мак студіо/міні?yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 20:41десктопи є і на М4+. Я ще раз кажу що не розумію людей що купують потужні ноути - як АРМ так і х86orange_deer: ↑ 06.04.2026 19:362) спроба маніпуляції в обмеженні вибірки статистики до ринку лептопів, бо для важких завдань ви самі радите десктоп
для М - я пропоную мак міні чи мак студіо + ейр для мобільності - вийде дешевше і краще, і 2 пристрої
особисто я багато років користувався ноутом до якого підєднував зовнішній монітор - мій досвід каже однозначно що це погано
Ну, наприклад, я влогер і мені треба змонтувати відео в 4к 60 фпс
-
kabostebeztak
Member
там +- однакова кількість на амд і процах еплorange_deer: ↑ 06.04.2026 21:15Так більше ноутів на ARM чи AMD?) Чи напевно так, напевно ні, я вам нічого не винен.yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 20:38
дозволю собі нагадати своє повідомлення:
ви можете пересвідчитись особисто - що саме це я і сказав
чому ви мені продовжуєте навязувати інше?
Геній думки - закидає оціночне твердження, а потім шукає до яких би ще слів придертись лиш би не визнати що сказав це на основі власного фанатизму, а не реальної статистики. Було б інакше, вже давно б скинув статистику яка підтверджує його думку. Нічого нового, продовжуєте пробивати дно![]()
80% х86, 20% арм від епл
навіть якщо було б більше арму - яка різниця? епл в будь якому разі набрали б свої 20% ринку.
порівнювати щось взагалі не вважаю коректним бо люди що купляють маки куплятимуть їх незалежно від того що у них всередині, хоч х86, хоч арм, хоч ріск 5
сьюзан з цициннаті, штат охайо яка на макос з часів аймаку г3 ні на яку машину з вінслопом не перейде
рівно як і антоніна, 40 років з Вінниці яка з часів віндовс 95 юзає тільки віндовс
є звісно люди які купляють тупо те що їм подобається як я, але таких мало і х86 комп'ютери приваблюють універсальністтю (пам'ятаємо, контр страйк після автокаду) і довговічністтю (лінукс дає +10 років життя майже будь якому залізу)
а амд стримує оем машина інтел
цікаво, яка частка у вінслопу на арм?
-
kabostebeztak
Member
парую висєри юри про макбук нео - 600 доларів це дохріна за тротлінг, 8гб озп і 256гб ссд без можливості апгрейду або ремонту. ще й ні вінслоп, ні лінукс з де схожим на вінслоп не поставити. якщо його дати моїй мамі то вона кожні 10 хвилин буде мене кликати щоб я щось замість неї зробив
едіт: там ще й usb a немає, і usb 3.0 тільки один і ніяк на самому девайсі не відмічений, ПРОБЛЕМА ЯКУ ВИРІШИЛА САМА Ж ЕПЛ В 2012 ЗРОБИВШИ ВСІ ПОРТИ USB 3.0
едіт: там ще й usb a немає, і usb 3.0 тільки один і ніяк на самому девайсі не відмічений, ПРОБЛЕМА ЯКУ ВИРІШИЛА САМА Ж ЕПЛ В 2012 ЗРОБИВШИ ВСІ ПОРТИ USB 3.0
Востаннє редагувалось 07.04.2026 10:03 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
-
kabostebeztak
Member
гигигигигиAntonyKandaurov: ↑ 06.04.2026 20:43це покликання, не кожен так зможе.yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 20:38попереджую - це образа
-
kabostebeztak
Member
весь форум преображенськийAntonyKandaurov: ↑ 06.04.2026 20:43це покликання, не кожен так зможе.yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 20:38попереджую - це образа
а юра шаріков
-
yuriy_dd
Member
по тому що я бачив - майже на рівні було, але з того часу я думаю що доля АРМ - виросла - саме тому я так і написавorange_deer: ↑ 06.04.2026 21:15 Так більше ноутів на ARM чи AMD?) Чи напевно так, напевно ні, я вам нічого не винен.
тобто у вас вже притензія не лише до фактів, але й навіть до формату подачі?orange_deer: ↑ 06.04.2026 21:15Геній думки - закидає оціночне твердження, а потім шукає до яких би ще слів придертись лиш би не визнати що сказав це на основі власного фанатизму, а не реальної статистики. Було б інакше, вже давно б скинув статистику яка підтверджує його думку. Нічого нового, продовжуєте пробивати дно
може ви дасте якісь факти що підтверджують вашу думку? наприклад цікавить - який ноут за 600 в США буде найскорішим для офісних завдань чи браузингу? щоб був калібрований якісний екран, і хороший корпус?
ви збрехали приписавши мені фразу яку я не говорив, а тепер крутитесь бо я вас прижавorange_deer: ↑ 06.04.2026 21:15Бо я вмію в елементарний фактчекінг перед тим як видавати щось тут, на відміну від вас. Вчіться гуглити, чи і на це у вас не вистачає знань?
це ви думаєте що вмієте в елементарний фактчекінг - по факти навіть просто повторити не здатні, не вистачає знань
-
AntonyKandaurov
Member
Я теж багато чого можу думати але не факт що це є істиною. Наведи якісь докази в не домисли. Ми ж не на ресурсі для домогосподарокyuriy_dd: ↑ 07.04.2026 14:59я думаю
-
AntonyKandaurov
Member
Той хто пише " я так думаю" вимагає факти. Смішно.yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 14:59може ви дасте якісь факти
-
orange_deer
Member
Тут більше прикол в тому, що початково Юрій закинув тезу про "мізерну кількість таких користувачів як ми" під яких не буде підлаштовуватись більшість. див:kabostebeztak: ↑ 07.04.2026 09:42 там +- однакова кількість на амд і процах епл
80% х86, 20% арм від епл
навіть якщо було б більше арму - яка різниця?
Потім як виявилось мізерна кількість це користувачі макбуків - 20% проти 80% в кращому випадку. Юрій спробував зробити випад що от ARM вже займає більше ніж AMD для ноутбуків. див:yuriy_dd: ↑ 04.04.2026 16:50 Невже ви думаєте що користувачі відмовляться від макбуків - через мізерну к-ть користувачів типу вас?
(Тут у нього, до речі, логічна суперечність: спочатку каже, що люди не будуть відмовлятися від Макбуків через мізерну к-сть інших користувачів, а тепер намагається закинути, що то я негативно ставлюсь до тих, у кого менша частка у ноутах.)yuriy_dd: ↑ 05.04.2026 13:04 доля АРМ в ноутах напевне вже більша ніж у АМД - ви так само негативно ставитесь до ноутів на АМД?
Потім, коли я не полінувався знайти реальні цифри, які показують, що станом на зараз AMD більше ніж ARM, Юрій пробує перебити увагу на те, що я попросив його надати дані про загальний ринок, а він говорив лише про ринок ноутбуків. Круто, але навіть для ринку ноутбуків поки теж ARM менше ніж AMD. Замість того щоб спростувати це, Юрій: а) викручується що от сказав напевно, бо їх було майже однаково востаннє коли він перевіряв, а зараз напевно ARM вже більше; б) уникає розмови про частку ARM vs AMD в ноутах, бо я запропонував дані з загального ринку в додачу (бо ноутбук на всі задачі не підійде, як і казав сам Юрій); в) пробує знову перевести тему на крутий дешевий не пластиковий макбук ніо за 600 доларів у США.
-
orange_deer
Member
Я процитував вашу тезу:yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 14:59 ви збрехали приписавши мені фразу яку я не говорив, а тепер крутитесь бо я вас прижав
А далі запропонував вам розширити статистику до загального ринку (згрубша лептопи+десктопи), бо ви самі рекомендуєте лептоп+декстоп для професійної роботи. Ви досі не навели статистику яка б підтверджувала що ARM більше за AMD хоча б у лептопах. Але далі продовжуєте гратись в демагогію і уникаєте початкового питання: чи дійсно ARM більше в ноутах ніж AMD чи це просто було ваше оціночне судження? Ну що тут скажеш, прижав так прижав.yuriy_dd: ↑ 05.04.2026 13:04 доля АРМ в ноутах напевне вже більша ніж у АМД - ви так само негативно ставитесь до ноутів на АМД?
і це каже людина яка після того як їй показали факти: AMD - 21-22%, ARM - 18-19% зачепилась за те що я запропонував перейти на загальний ринок, а не лише лептопний. Замість того щоб подати дані які показують що ARM стало більше ніж AMD у лептопах і потім відмовитись переходити на загальний ринок. Не тільки ви тут вмієте задавати зручні для себе умови порівняння, упсyuriy_dd: ↑ 07.04.2026 14:59 тобто у вас вже притензія не лише до фактів, але й навіть до формату подачі?
-
orange_deer
Member
Тут все просто. Всім іншим користувачам форуму aka х86 фанатам потрібно фактами доводити свою думку, бо у них:AntonyKandaurov: ↑ 07.04.2026 15:23Той хто пише " я так думаю" вимагає факти. Смішно.yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 14:59може ви дасте якісь факти
Юрій може просто ділитись своїми суб'єктивними (на його думку експертними) оцінками чи припущеннями, бо у нього:yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 14:59 не вистачає знань
Know the differenceyuriy_dd: ↑ 07.04.2026 14:59 вистачає знань
-
yuriy_dd
Member
саме так - дуже малому % користувачів важливе те що ви називалиorange_deer: ↑ 07.04.2026 15:29про "мізерну кількість таких користувачів як ми" під яких не буде підлаштовуватись більшість
ви ж прямо брешите на те що я дійсно сказавorange_deer: ↑ 07.04.2026 15:29Юрій спробував зробити випад що от ARM вже займає більше ніж AMD для ноутбуків. див:
yuriy_dd: ↑ 05.04.2026 13:04
доля АРМ в ноутах напевне вже більша ніж у АМД
я сказав про одне, ви хоче заставити мене перейти на інше - але ж можна піти і ще дали - і включити туди смартфони - це ж теж всі користувачі мають? і багато задач вирішують саме на смартах - навіть офісні документи редагуютьorange_deer: ↑ 07.04.2026 15:29пробує перебити увагу на те, що я попросив його надати дані про загальний ринок, а він говорив лише про ринок ноутбуків
ну ви буквально заставляєте мене відповідати, про що я не знаюorange_deer: ↑ 07.04.2026 15:46А далі запропонував вам розширити статистику до загального ринку (згрубша лептопи+десктопи)
-
yuriy_dd
Member
насправді - це я доводжу те що кажу - посилання на незалежні оглядиorange_deer: ↑ 07.04.2026 15:50aka х86 фанатам потрібно фактами доводити свою думку
місцеві - і нічого сказати не можуть, і довести
-
kabostebeztak
Member
едіт: найскоріших може і немає, але серьозно, чєл, це офісyuriy_dd: ↑ 07.04.2026 14:59
тобто у вас вже притензія не лише до фактів, але й навіть до формату подачі?
може ви дасте якісь факти що підтверджують вашу думку? наприклад цікавить - який ноут за 600 в США буде найскорішим для офісних завдань чи браузингу? щоб був калібрований якісний екран, і хороший корпус?
MacBook Pro 2012 Unibody
Під лінуксом попрацює ще трошки, але там останні роки життя вже
MacBook Pro 2015 13 дюймів
За 100-150 євро у Франції знайти можна, в педофільських штатах америКККи думаю коштуватиме приблизно стільки же
Не останнє слово техніки звісно, але на лінуксі літатиме
MacBook Air M1. 500 баксів. І цим все сказано, правда хрін його знає як ти будеш ссд чинити коли він здохне.
ThinkPad ще напевно можна якийсь відшукати якщо кров з дупи треба вінслоп 11, але так як емейзінг воно працювати не буде бо вінслоп параша
Востаннє редагувалось 07.04.2026 16:33 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
-
kabostebeztak
Member
Хахахаха, хай кількість гравців кс2 подивиться в стіміorange_deer: ↑ 07.04.2026 15:29Тут більше прикол в тому, що початково Юрій закинув тезу про "мізерну кількість таких користувачів як ми" під яких не буде підлаштовуватись більшість. див:kabostebeztak: ↑ 07.04.2026 09:42 там +- однакова кількість на амд і процах епл
80% х86, 20% арм від епл
навіть якщо було б більше арму - яка різниця?
-
kabostebeztak
Member
Скинутись мені на мак міні як у юри для тестів все ще варіант (жартую)yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 16:05насправді - це я доводжу те що кажу - посилання на незалежні оглядиorange_deer: ↑ 07.04.2026 15:50aka х86 фанатам потрібно фактами доводити свою думку
місцеві - і нічого сказати не можуть, і довести
без ігор (да і взагалі) він мені і безкоштовно не треба, тому я буду максимально об'єктивним, хоча і ненавиджу сучасну епл (після 2015 лайно почали випускати)
Цікаво, а цей емейзінг підтримує ультравайд монітори?