Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

spong
https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-gig ... o32u2.html
там в відгуках той Павел, то страшна людина :eek: пробую під нього косити :gigi:
то новий волед від лижі, але 32йок ще нема в наявності, як і нових куледів
FirstTDM
Member

Повідомлення

spong: 25.03.2026 21:13и еще не понимаю почему этот настолько дороже
https://click.ua/shop/monitor-msi-31dot ... ent=535670
Там 240Гц еще и KVM есть и 90Вт Power Delivery - потому и дороже
spong: 25.03.2026 21:13MSI 31.5" MAG 322UP-E16 QD-OLED Black 165Hz а это нормальный вариант ? В клике с промо 45к выходит. https://click.ua/shop/monitor-msi-31dot ... ent=591612
или этот https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... rus-fo32u/ ?
Оба монитора на одной матрице - картинки будут идентичные - можно брать любой по настроению и кошельку... у меня MSI - там чаще обновы выходят и модельный ряд шире...

Отправлено спустя 3 минуты 27 секунд:
Filabatya: 25.03.2026 21:27або просто економити і брати гігу за 35 на 3тьому куледі.
Это отличный вариант по цене и качеству :up:
https://hotline.ua/computer-monitory/gi ... ?tab=about

Отправлено спустя 53 секунды:
Filabatya: 25.03.2026 21:27новий кулед 32 4К, а може і 5К буде по цікавій ціні
Неизвестно когда будут и по какой цене...

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
spong: 25.03.2026 22:03Чи ви маєте на увазі, що скоро будть дешевші ? Можливо, але це так можно вічність чекати
Угу... можно ждать очень долго...

Имхо, на сегодня 4K 32" на QD-OLED 3-го поколения от MSI или Gigabyte - это самая эффективная покупка с эффектом Вау! :super:
Filabatya
Member

Повідомлення

FirstTDM
там в тій гізі що має р в кінці, крім повноцінного 2.1 дісплей порта є ще той тамп сі що ви пишете, щоб ноут заряджати типу :up:
спойлер
настільки круте зображення, що постійно забуваю включити шдр в іграх, головну фічі цих моніторів, зображення і так після 76гц ВА просто відвал башки ОСОБЛИВО В ШУТЕРАХ, через відклик матриці, більше пишу не вам, а тим хто сумніваається і далі дивиться на мінілед і тому що накатив пивця :lol:
spong
Member

Повідомлення

FirstTDM: 25.03.2026 22:22Там 240Гц еще и KVM есть и 90Вт Power Delivery - потому и дороже
понял, ну мне из этого ничего не надо.
Filabatya: 25.03.2026 22:10 spong
там в відгуках той Павел, то страшна людина :eek: пробую під нього косити :gigi:
то новий волед від лижі, але 32йок ще нема в наявності, як і нових куледів
Спасибо. Действительно хорошая цена. Тут наверное без вариантов :super:
Filabatya
Member

Повідомлення

spong
3 роки гарантії, гіга рулить. Гнилобайт фор зе він :D то стара китайська хламіна кінця 2024 року :rotate:
але як купите, то софт відразу обновіть, щоб мене потім не проклинали :spy:
спойлер
є два олед: самсунг- куде олед і лджі - в олед. кожен має свої плюси і мінуси різні технології, в новому поколінні знов все трішки помінялось, то вам товарищ зверху може розписати, я скажу за 35ть взагалі поіксу що то, з такою картинкою :lol:
спойлер
240гц, тільки там нема дісплей порта 2.1 буде дінамік стрім компрешен, то теж пофіг :lol:
краще б я цього всього не знав і просто купив цей монітор :up:
Тай загалом, МСАй дорожча марка за Гігу, особливо в моніторах, потужніше тільки Асус, то як Соні B-)
Востаннє редагувалось 25.03.2026 23:08 користувачем Filabatya, всього редагувалось 17 разів.
spong
Member

Повідомлення

Filabatya

я вот только не понял, это просто OLED ? не QD-oled ? :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
Filabatya: 25.03.2026 22:52 spong
3 роки гарантії, гіга рулить. Гнилобайт фор зе він :D то стара китайська хламіна кінця 2024 року :rotate:
але як купите, то софт відразу обновіть, щоб мене потім не проклинали :spy:
а чим ця гіга відрізняється від https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... p-qd-oled/ ?

Асус дуже дорогі :insane:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Filabatya: 25.03.2026 22:28настільки круте зображення,
:super: :beer:
Filabatya: 25.03.2026 22:28що постійно забуваю включити шдр в іграх,
Надо не забывать :-P Да! В синглах ААА - шикарнейшая картинка!
spong: 25.03.2026 22:57я вот только не понял, это просто OLED ?
Не бывает просто OLED - есть QD-OLED от Samsung и WOLED от LG. И не путать QLED - это усовершенствованный LCD
spong: 25.03.2026 22:57а чим ця гіга відрізняється від https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... p-qd-oled/ ?
По сути - ничем... можно просто сравнить характеристики на родных сайтах производителей... можно выбирать по цене...

Я уже писал, что у MSI лучше поддержка и больше моделей в линейке 321/322
Bloodfallen
Member

Повідомлення

Приїхав сьогодні Dell Alienware AW2725D - 2560x1440 (QHD) - 280Hz - QD-OLED, максимально приємні враження від дисплею та якості збірки.
Потестив зображення, це неймовірно, порівняно з ips — небо і земля.
Є якісь поради щодо використання/ налаштування?) Для очистки екрану вже їде водичка від WHOOSH!.
GRISHMAN88
Member

Повідомлення

Господа добрый день.
Сейчас имею монитор gigabyte ad27qd ips 27 дюймов 144 герц 1440p. Сценарий использования 80% игры (в основном онлайн игры типа вартандер, пубг и тд. да и ААА синглами тоже не брезгую) и 20 % работа в офисных программах.
Загорелся я oled монитором. Даже есть мысли перейти на 32 дюйма к думаю 7900xtx потянет 100+ fps. Пошёл я сегодня в магазин глянуть на сие чудо https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-sam ... sixua.html
Да в демо ролике который был запущен цветастаятая картинка меня впечатлила и скорость матрицы тоже. Попросил подключить ноут и глянуть как обстоят дела с офисными программами и браузером так как наслышан, что не все идеально и был в шоке :rolleyes:
Ореолы вокруг шрифтов на белом фоне и чёрный шрифт с оттенками rgb цветов. Думаю, мириться с этим не смогу глаза вытекут. Может есть олед у которых данные особенности выражены не так ярко? Или лучше перейти на ips mini led? :think:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Bloodfallen: 26.03.2026 02:31Є якісь поради щодо використання/ налаштування?)
* включить все опции в разделе OLED Panel Maintenance
* очистку запускать каждые 4 часа Pixel Refresh
* скринсейвер Геометрический вальс на 5 мин

Имхо, этого достаточно... ну и работать в SDR под виндой, а для игр не забывать включать HDR...

Отправлено спустя 3 минуты 1 секунду:
GRISHMAN88: 26.03.2026 13:49Может есть олед у которых данные особенности выражены не так ярко?
Есть. Стоит посмотреть на 4К 32" мониторы MSI, Gigabyte, Asus, Dell...
GRISHMAN88: 26.03.2026 13:49Ореолы вокруг шрифтов на белом фоне и чёрный шрифт с оттенками rgb цветов.
Именно этот Самсунг не видел... кто его знает как они в магазине его настроили - испортить можно всё... :weep:

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
GRISHMAN88: 26.03.2026 13:49Попросил подключить ноут и глянуть как обстоят дела с офисными программами и браузером
А ноут точно был 4К? И кабель правильный? Я так понимаю, что кабель никак не DP...
GRISHMAN88
Member

Повідомлення

Прошерстил тему.
Я так понял цена качество из серии аналогов нет :D это
Filabatya
Member

Повідомлення

Вийдуть нові панелі літом, з'являть конкуренти, але питання чи цей лишиться по цій ціні і в наявності :shuffle:
FirstTDM
спойлер
Допройшов вчора cod mw 2019 з хдром, тепер тільки з ним, нічні місію просто пісня, любе джерело світла мишка сама наводиться, бо харить в нічному баченні. Коліматор неймовірно червоний.
Спочатку думав що беру цей монік для кіно, як конкурент с5 42, як же ж я помилявся :rotate:
Востаннє редагувалось 26.03.2026 15:57 користувачем Filabatya, всього редагувалось 5 разів.
l-m
Member

Повідомлення

GRISHMAN88: 26.03.2026 15:40 Прошерстил тему.
Я так понял цена качество из серии аналогов нет :D это
У нього точно така ж матриця як у Самсунгу що ви дивились. Отже, якщо то й Самсунг був вірно налаштований, а у вас просто дуже гарний зір, що на 4к 32" впадають в очі ореоли, то вам підійде тільки QD-OLED 5-го покоління з субпіксельною структурою RGB Stripe. Але наразі за такою матрицею є лише кілька моделей 34" 3440x1440, інші розміри треба чекати коли випустять.
Patruletz
Member

Повідомлення

Filabatya: 26.03.2026 15:45Вийдуть нові панелі літом, з'являть конкуренти
мало того що була категорія ждунів по відеокартам, так ще й будуть по моніторам.
про конкуренцію то сильно, два виробника панелей зі схожими характеристиками та цінами, це не конкуренція взагалі.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Filabatya: 26.03.2026 15:45Спочатку думав що беру цей монік для кіно, як конкурент с5 42, як же ж я помилявся
Ну да... для кино почти все oled хороши, а вот для HDR игр QD-OLED шикарен! :up:
спойлер
Особенно хорош HDR в:

Cyberpunk 2077
Alan Wake 2
Resident Evil 4 (Remake)
God of War: Ragnarök
Horizon (и Zero Dawn, и Forbidden West)
The Last jf Us II Remaster
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Indiana Jones and the Great Circle
GRISHMAN88
Member

Повідомлення

FirstTDM: 26.03.2026 15:05
Bloodfallen: 26.03.2026 02:31Є якісь поради щодо використання/ налаштування?)
* включить все опции в разделе OLED Panel Maintenance
* очистку запускать каждые 4 часа Pixel Refresh
* скринсейвер Геометрический вальс на 5 мин

Имхо, этого достаточно... ну и работать в SDR под виндой, а для игр не забывать включать HDR...

Отправлено спустя 3 минуты 1 секунду:
GRISHMAN88: 26.03.2026 13:49Может есть олед у которых данные особенности выражены не так ярко?
Есть. Стоит посмотреть на 4К 32" мониторы MSI, Gigabyte, Asus, Dell...
GRISHMAN88: 26.03.2026 13:49Ореолы вокруг шрифтов на белом фоне и чёрный шрифт с оттенками rgb цветов.
Именно этот Самсунг не видел... кто его знает как они в магазине его настроили - испортить можно всё... :weep:

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
GRISHMAN88: 26.03.2026 13:49Попросил подключить ноут и глянуть как обстоят дела с офисными программами и браузером
А ноут точно был 4К? И кабель правильный? Я так понимаю, что кабель никак не DP...
Кабель был hdmi. 4k разрешение поставили.
Посмотрел у самса матрица 3 поколения
Filabatya
Member

Повідомлення

Patruletz
Вже краще, ніж на ринку відеокарт 95% на 5%)
FirstTDM
Member

Повідомлення

GRISHMAN88: 26.03.2026 16:12Кабель был hdmi. 4k разрешение поставили.
Посмотрел у самса матрица 3 поколения
Странно... значит что-то с настройками или кабель плохой... ну нет таких багов у матриц 3-го поколения от Самсунга

https://pcmonitors.info/articles/qd-ole ... ng-issues/

Панель третьего поколения с высоким разрешением (DPI), используемая в 32-дюймовых моделях с разрешением 4K, еще больше улучшает ситуацию, сочетая улучшенную компоновку с гораздо более высокой плотностью пикселей. Как отмечалось в нашем видеообзоре одной из таких моделей, Dell Alienware AW3225QF , окантовка теперь исключительно тонкая и труднозаметная — поэтому для подавляющего большинства это не будет проблемой.
спойлер
Зображення
GRISHMAN88
Member

Повідомлення

Filabatya: 26.03.2026 15:45 Вийдуть нові панелі літом, з'являть конкуренти, але питання чи цей лишиться по цій ціні і в наявності :shuffle:
FirstTDM
спойлер
Допройшов вчора cod mw 2019 з хдром, тепер тільки з ним, нічні місію просто пісня, любе джерело світла мишка сама наводиться, бо харить в нічному баченні. Коліматор неймовірно червоний.
Спочатку думав що беру цей монік для кіно, як конкурент с5 42, як же ж я помилявся :rotate:
Ну у новых ценник явно не 35к будет
Filabatya
Member

Повідомлення

GRISHMAN88
спойлер
Я про старі на 3 поколінні мсай і самсунг :gigi:
В цій гізі просто нема діслей порта 2.1, а це мінус 100 баксів, провід до нього теж щось коштує в комплекті, це ж не делл жлоби, тай підставка не супер модна, але стальна і тайп сі каліч :up:
Можна навіть на 165гц сміло брати, в 4к це вже не так важливо :gigi:
50+ там буде, як пити дати :shuffle:
Відповісти