Маніпуляція, 850$ в Україні за еір м4 це ж за б/в без гарантій.
yuriy_dd: ↑
06.02.2026 21:46
ви напевне не подивились відео і у вас не достатньо досвіду - ця проблема не вирішується - принаймі тоді не вирішувалась. Зараз такого стало менше. Про це кажуть багато людей
Я продивився відео і як не дивно, але там згадується що в маку та ж проблема, тільки в маку вона типу швидко фікситься в штатних налаштуваннях, а в вінді типу через костилі, я не знаю як там в звичайних ноутах, але в корпоративних з цим точно нема жодних проблем, по-перше, там в біосах окрема вкладка зазвичай, яка відповідає за паверменеджмент і там буває навіть апаратне вимикання живлення на юсб портах, по-друге, стару панель керування досі не прибрали з вінди, а відео вийшло 3 роки тому, тут справді питання до майкрософта, бо в тій панелі керування досі є багато цікавого, але потрапити в неї стає все важче, а аналогічного функціоналу в звичайних налаштуваннях він11 досі нема.
i7 1360p якраз 3 рочки, його мала б затронути ця проблема, але досі через панель керування фікситься, новіше ну хіба на 14 поколінні я можу ноут потикати, а так 10-13 покоління без проблем, також багато ноутів мав можливість пощупати на райзенах 2020-2025 років і там це не проявляється, можливо я просто відразу в панель керування лізу і все під себе налаштовую, ну пахне маніпуляцією, Ви кастоми на свій покофон шиєте, а в вінді глибше копнути не можете.
yuriy_dd: ↑
06.02.2026 21:46але з Віндовс я маю проблеми (як і багато інших, особливо з Він 11 - де Майкрософт визнає який тормознутий навіть File Explorer), а мене 100 сторінок пробують переконати про проблеми МакОС - яких я за 5+ років використання - не зустрів
При чому я не користуюсь додатковим софтом від Епл - тільки те що в системі є, і ніяким чиним мене Епл не заставляє щось робити
А Віндовс це робить прямим текстом - хоча би навязуючи свій One Drive і я вже задовбався його кожен раз відінстальовувати
Тут я згідний що він11 доволі тормознута, але на 4500u вона точно літає, є певні фрізи при відкриванні пуску чи ПКМ на робочому столі, але вони не більші як на основному компі з р7 9700х. На рахунок макос, Ви 100 сторінок доводите що вона Вам не подобається і взагалі не фанатієте від епл, а подобається прогресс арм

Поки найбільша проблема була це звичайна миша, скрол колесом інвертований і це один параметр для миші та тачпаду, якщо поставити галочку, то він стає правильний на миші та інвертований на тачпаді, також сам скрол дьорганий, фікситься це все LinearMouse. Ще в мене ПКМ у фіндері викликає мікролаг як на вінді при відкриванні пуску чи ПКМ в провіднику, а також часто фрізить анімація згортання/розгортання вікна та відкриванні центру керування свайпом по тачпаду, та й в загальному налаштування можна відкрити і просто потикати зліва різні категорії, відгук не моментальний, причому ситуація однакова що з енергозбереженням що без нього. А вандрайв відключається раз і назавжди штатно: в диспетчері задач просто вимикаєте з автозапуску.
5 років однопотоку, це Ваш сценарій, в мене теж є однопоточні навантаження, але паралельно з ними ще багато чого працює.
Маніпуляція. А що швидкі ноути з вентиляторами постійно крутять вентиляторами? По Ваших словах вентилятори крутяться мінімум на 10000об/хв і ви не заздрите тому котові який вирішить підійти до ноутбука ближче як на метр. В більшості ноутів вентилятор крутиться дуже мало кількість часу, більшу частину робочого дня він буде безшумний як еір, а так як працює Ваша дружина (ноут на одіялко і зідзвон без відео) там вертушка дуже малоймовірно що включиться. Та й якщо аргументувати що дома є тварини, то це теж не спрацює, бо шерстю забивається все, включаючи Ваш мак міні, в якого вертушка не зупиняється ніколи, хіба він спить чи вимнений.
Військовим дуже багато купував Dell Latitude типу 5270-5290 та 5470-5490 з посиленими батерейками ніби на 78вт, це ноути на 6, 7 та 8 поколінні і3-і7, на ютубі реально до 20 годин живуть. Також вони доволі міцні і вже підтримують штатно зарядку по type-c. В hp та lenovo є аналогічні лінійки.
Маніпуляція. Просто епл ставить доволі непогані ссд і тому своп доволі швидко працює, даємо віндовс пристрою адекватний ссд і все літає з 8 озу, перевірено особисто на ноутах на вінді з розпаяними 8гб без можливості апгрейду.
Однопотік лише з однопотоком у Ваших індивідуальних кейсах, які Ви накладаєте шаблоном на інших споживачів.