Так-с, ігрові консолі сучасні на х86, то чому тоді пк х86 не підходить для ігор і треба брати консоль?
Нагадаю про пересічного не ойтішнєга та пк.
Ми ж про прикладне використання шайтан-коробки яка думає цифрами. А то як із совком, який робив найкращі ракети, але звичайному люду від цього користі в побуті було 0,000%
- Людина ввечері хоче пограти в стрілялки/гонялкі: 1,5фпс через емулятор + 1,5 натівні древні іграшки + купа того що не запускається. А ще пограти людина хоче на геймпаді/рулі/інша ігрова переферія яка чудово працювала з ПК до переїзду на святий епл.
- людина хоче подивитися кіношку: ок, є безкоштовний VLC
- людина хоче послухати музику: ок є безкоштовні.
- Інет: ок, є купа браузерів, месенджерів, коротше з онлайн-сервісами питання закрите.
- людині треба вдома щось доробити з роботи, або дитині повчитися. Як там справи із MS Word, Excel, PowerPoint?
Ну і суто робочі прикладні питання:
- людина (наприклад я), працює на механообробному виробництві, або бавиться з 3Д друком, як там справи з SOLIDWORKS або Kompas 3D?
- як там із дровами до якогось масового принтеру типу lbp-2900, мфу типу mf440?
- учням-студентам-офісникам часто треба відсканувати, розпізнати та закинути того паперового документа в word/excel для подальшої роботи з ним. Як з цим на святому еплі?
Ось у мене до пк підключено HDMI-TV та HDMI-монітор, у кума DisplayPort-Монітор 2шт+HDMI-тв. Умовно, купую чудову, потужну, прекрасну, емейзінг коробочку Mac Studio і викидаю в сміттєвий бак той нікчемний х86.
Як мені чи куму підключити наявні екрани до макстудіо? А ще у мене бездротовий ЮСБ комплект клава з мишою та мфу самсунг scx-3405. А у кума USB осцилограф, мікроскоп та якийсь програмно-апаратний стенд на com-port.
Це виходить що нам з кумом не доторкнутися до святого емезінга? Та і багатьом іншим з потребами на кшталт перелічених вище?
І доречі, 99,9% людей з потребами що я перелічив, взагалі не відчують тої швидкості однопотіка при побутовій взаємодії з ПК.
Apple - чудова, емейзінг, закрита програмно-апаратна платформа, яка емейзінг лише в умовах використання закритої екосистеми епл
Скажу так, при переїздах з xeon е5440 - х3470 - е5 2690v4 у простій взаємодії з ПК по типу "тиць сюди-з'явилася менюшка" я взагалі не бачу різниці, різниця з'являється коли треба зробити щось rar'ом, розпізнати відсканований текст, завантаженість відеокарти (а відповідно і FPS) в іграх, анімація та рухи в 3D CAD'і (знову завантаження відеокарти даними з проца), і таке інше, але такі всі завдання є багатопоточними.