Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

Filabatya: 08.12.2025 15:28 Не ту ссиль кинув, там буде два 5.5 2.5) більше питання чи не зашкодить воно упсам якщо я їх так два до одного роутера підєднаю?
тут або шукати доку/питати китайців, або шукати того, хто таке пробував (або розбирав упси і дивився що там всередині), бо фактично ті упси то бмс + банки + реле в красивому корпусі, з одними можна таке робити, з іншими не можна

або щоб не паритись, то робити як запропонували, або мій варіант з реле (тоді буде жерти спочатку з одного упса, потім іншого), або з діодами (обидва одночасно)

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
Filabatya: 08.12.2025 15:49 Дякую за розяснення, буду станціями допомагати марсріві.
воно ж не дуже буде допомагати, мініупс буде просто в байпасі працювати, доки станція не виключиться :think:
dimus8210
Member

Повідомлення

Filabatya: 08.12.2025 12:12 Питання від електрика, можу я заживити від двох марсрів(міні упс) один роутер через кабель сплітер? І онушку на сильніший упс повісити. Ціль щоб слабший упс не простоював бо онушка жре 1 ват, а роутер 6 ;)
як на мене логічніше продати два і придбати один потужніший :gigi:
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

И кому Вы б/у недо-ИБП продадите с ушатанными элементами? :gigi: Это уже только подарить кому-то, кто только становится на путь энерго резерва.
Сейчас такое: Б - батарея, П - потребитель. Оба (два) провода есть в наличии. Насколько я уловил.

Код: Виділити все

[Б1]───[П1]

[Б2]───[П2]
Задача - объединить источники с целью суммирования мощности.
Приобретаем два модуля (М). Разрезаем два провода (имеющихся), соединяем:

Код: Виділити все

[Б1]───[М1]───┐
              │
[Б2]───[М2]───┘───[Шина 12 В]───┬───[П1]
                                │
                                └───[П2]
На объединённый общий выход идут всё те же два провода (с пострадавшей длиной). Даже докупать ничего не нужно (кроме модулей). Может ШВВП 2x0,75 метр докупить в любом хозмаге :rotate: Из навыков: паять на уровне проводов / закрутить зачищенные провода в клеммы.
Если это сложно, то непонятно что паны забыли на форуме и в этой ветке :-/
Filabatya
Member

Повідомлення

просто час заряду марсрівки 6год, більше нема ніж є от вона і не встигає, протримала 5год в таких умовах пів ємкості там 60втг майже, роутре їсть 6ват. друга вдвічі менша, бо онушка їсть 1 ват. нормальний хлам)
а шо таке шина 12в? вмію робити скрутки і закручувати провода в ті клемники :lol:
дякую за детальну схему для професіоналів
там нема Рое то не ультра, там просто 21700 4 штуки замітсь 18650 от і ємкість збільшена вдвічі, принаймі так на коробці пише, китайці ж не намахують. зразу про це і подумав :up:
Востаннє редагувалось 08.12.2025 18:20 користувачем Filabatya, всього редагувалось 4 разів.
Hotspur
Member

Повідомлення

Filabatya: 08.12.2025 15:49крім деградації за 2 роки стукання в 100%
заміни акуми на нормальні і постав там радіатори на місця що гріються. Ще вимкни POE

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
acm_fan: 08.12.2025 17:56Из навыков: паять на уровне проводов / закрутить зачищенные провода в клеммы.
ельфійська магія :weep: :weep: :weep:. нард в таке не може, їм моя кнопка на роутер вже нанотехнолгії :lol:

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Filabatya: 08.12.2025 18:08там просто 21700 4 штуки замітсь 18650 от і ємкість збільшена вдвічі
ну там не такі 21700 щоб вдвічі
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Filabatya: 08.12.2025 18:08а шо таке шина 12в?
Общий плюс и общий минус. Шина - там где всё объединяется, ну камон :-/
Filabatya: 08.12.2025 18:08вмію робити скрутки і закручувати провода в ті клемники :lol:
Пол дела сделано :rotate:
Filabatya
Member

Повідомлення

а з якого паяльніка на алі можна почати, щоб був ефективний і багато не жер, не такий кінський як савдеповський. маю багато лампочок лед не робочих, наскільки розумію там як в гірлянді послідовне зєднання, відповідно запаяти перемичку на місце вигорівшої і лампочка має працювати але з меншою яскравістю :rolleyes:
Hotspur
Member

Повідомлення

Filabatya: 08.12.2025 19:43а з якого паяльніка на алі можна почати, щоб був ефективний і багато не жер, не такий кінський як савдеповський.
на ЮСБ там є штук 5 різних від 30-40 доларів до 200. зараз дам ссилку

Відправлено через 47 секунд:
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... e-home.0.0

для бомжів

Відправлено через 49 секунд:
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... in_prod%3A

для людей з багатої сім'ї
Filabatya
Member

Повідомлення

Hotspur
2 прікольний змінні жала, в мене якраз є 67 точі зарядка під нього. так говорю ніби колись шось паяв) але чогось він менш потужний за перший, але другий більшу температуру має :up:
Shpoker
то вже треба тестер купляти шоб бачити потім шо закоротило, полярність дивитися, я хотів халяви як з упсами, бачив в неті як ті перемички ставили. то шо тут шину треба паяти то з лампочками якесь окиснення пішло як з Інтелом) ви маєте на увазі що пару мертвих настільки підняли напругу в колі шо решта вже теж не жильці в цій лампочцуі чи навпаки понизили шо діод доживає?
Боже який я донний :lol: подякував комради, це вже напевно старість шо цікаво шось попаяти навчитися стало :gigi:
GreenMile
розумію про шо ви, чогось любив раніше дивитися відео майнера в носках, там процес напевно подібний тільки на малій платці в цьому випадку, треба стіл для розігріву або феном зверху гріти, перед тим залудити і на припой їх посадити :up:
дякую за зекономлений час, але ж на чомусь я маю вчитися, як куплю то Хотспурівське Жало :insane:
Ехх, а я їх так збирав ті лампочки :weep:
Востаннє редагувалось 08.12.2025 20:34 користувачем Filabatya, всього редагувалось 15 разів.
Shpoker
Member

Повідомлення

Filabatya
собирай критическое количество лед лампочек одинаковых, а потом лови чудо мануал

понадобится:
0) пинцет, совковый паяльник, ножницы, припой, немного мыслительного процесса

сам мануал:
1) фиксируем паяльник горизонтально, буквально на кирпиче или кастрюле
2) ломаем аккуратно лампочку, отстегиваем (отпаиваем совковым паяльником) пластину со светодиодами
3) КЛАДЕМ пластину на паяльник из пункта 1, фиксируем что б не болталась (тем же кирпичем или проволочкой)
4) включаем советское поделие в розетку
5) ждем....ждем.... (как разогреется - ну, пару минут)
6) снимаем ПИНЦЕТОМ целые элементы, откладываем о сторону, остальное - выбрасываем

7) на место выброшенного кладем вторую пластину от лампочки, которую ремонтируем
8) ждем...ждем... (и нарезаем припой из расчета по 2 "шарика" на каждый диод для замены)
9) снимаем пинцетом убитое
10) кидаем по шарику припоя на контакты
11) опускаем диод из пункта 6 (не перепутав сторону) на место, повторяя для каждого дохлого диода
12) отключаем паяльник и ждем, пока остынет
13) собираем лампу взад

да, лампочки должны быть одинаковые (ну или проверяй на каком напряжении диоды зажигаются), что б диоды были одинаковыми, иначе есть шанс выгорания их через пару секунд.
из плюсов - это реально ремонт, а не оттягивание конца лампочки на пару недель из-за перемычки
GreenMile
Member

Повідомлення

Filabatya: 08.12.2025 19:43 відповідно запаяти перемичку на місце вигорівшої
По-перше, на діодах падає напруга, замкнувши один ви збільшете напругу в усьому ланцюгу, що не піде їм на користь :) По-друге, я вам просто зекономлю час: можете навіть не починати, такого колгоспного "ремонту" вистачає тільки щоб в тіктоку для наївних показати від кількох хвилин до кількох днів роботи, далі вигорає наступний діод, а за ним наступний і так далі. Ви зараз подумаєте, що, якщо у вас є кілька згорівших лампочок, то ви зможете з двох зробити одну, пересадивши робочі діоди з одної на іншу - то фіг там знову :gigi: Те, що паяльником ви там нічого не зробите - то ще така справа, але проблема в тому, що коли діоди почали вигорати - то уже їх кінець життєвого циклу всіх, просто у когось трошки раніше у когось трошки пізніше. Зазвичай це від перегріву, і коли згорає один, то інші погорять найближчим часом теж.
Я колись грався такою маячнею, максимум, на що вистачало такого ремонту - десь 1,5 місяці і далі просто лавиноподібно сдихали всі інші. Єдиний варіант ремонту - це купити на аліку купку нових смд світлодіодів і пересадити всі нові, але паяльником ви цього не зробите.
Hotspur
Member

Повідомлення

GreenMile: 08.12.2025 20:25По-перше, на діодах падає напруга, замкнувши один ви збільшете напругу в усьому ланцюгу, що не піде їм на користь По-друге, я вам просто зекономлю час: можете навіть не починати, такого колгоспного "ремонту" вистачає тільки щоб в тіктоку для наївних показати від кількох хвилин до кількох днів роботи, далі вигорає наступний діод, а за ним наступний і так далі.
треба ставити спротив або резістор чи ніхроомку. в мене працює на специфічній лампі 1+ рік. звичайну лампу я б викинув
GreenMile
Member

Повідомлення

Shpoker: 08.12.2025 20:16 из плюсов - это реально ремонт
Нажаль, це ремонт заради ремонту і по суті те саме "оттягивание конца лампочки на пару недель".

Відправлено через 4 хвилини 39 секунд:
Hotspur: 08.12.2025 20:31
GreenMile: 08.12.2025 20:25По-перше, на діодах падає напруга, замкнувши один ви збільшете напругу в усьому ланцюгу, що не піде їм на користь По-друге, я вам просто зекономлю час: можете навіть не починати, такого колгоспного "ремонту" вистачає тільки щоб в тіктоку для наївних показати від кількох хвилин до кількох днів роботи, далі вигорає наступний діод, а за ним наступний і так далі.
треба ставити спротив або резістор чи ніхроомку. в мене працює на специфічній лампі 1+ рік. звичайну лампу я б викинув
Можна, але сенсу в цьому небагато, погорять наступні. В мене таке було, що прямо за один день по черзі згоріли 3 діоди після того, як я заміняв згорівші з іншої такої самої лампи. В звичайних лампочках які Е27, чи Е14 одна проблема - недостатнє охолодження, тому всі діоди деградують приблизно в один час. На великих діодних матрицях там є сенс займатись ремонтом (але там діоди зазвичай і не горять), а в звичайних лампочках - ні, ну хіба що, як казав вище, міняти разом всі діоди на нові.
Hotspur
Member

Повідомлення

GreenMile: 08.12.2025 20:37На великих діодних матрицях там є сенс займатись ремонтом (але там діоди зазвичай і не горять), а в звичайних лампочках - ні, ну хіба що, як казав вище, міняти разом всі діоди на нові.
в мене та лампа 80 см довжина
GreenMile
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.12.2025 20:48
GreenMile: 08.12.2025 20:37На великих діодних матрицях там є сенс займатись ремонтом (але там діоди зазвичай і не горять), а в звичайних лампочках - ні, ну хіба що, як казав вище, міняти разом всі діоди на нові.
в мене та лампа 80 см довжина
Ну, це явно незвичйана лампа, то ж з нею інша ситуація ))
1985god
Member

Повідомлення

Filabatya: 08.12.2025 15:49 Дякую за розяснення, буду станціями допомагати марсріві. Більше нема ніж є ось вона напевно і не встигає зарядитися, крім деградації за 2 роки стукання в 100% :shuffle:
за скільки часу доречі заряджається Марсіва 8000мА
======================
Filabatya
Member

Повідомлення

1985god
не знаю, вона на онушці, яка 1 ват їсть. вічні мальдіви :lol: більша бачив в огляді 6годин :insane: думаю 3-4 має бути
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Filabatya: 08.12.2025 19:43як в гірлянді послідовне зєднання, відповідно запаяти перемичку на місце вигорівшої і лампочка має працювати але з меншою яскравістю

Эм. Нет. Ну вообще не так. Сходите к нейронкам что ли :insane:
Filabatya: 08.12.2025 19:43маю багато лампочок лед не робочих

Аминь.
Остальные правильно написали - забыть. Вылетают светодиоды из-за температурной деградации (светят ярче паспорта + нещадящие условия).
Хочется оставить корпус и драйвер (если он рабочий) - менять модулем. На том же Али их 100500 видов.
Например: https://www.aliexpress.com/item/1005006113475435.html
Покупать поштучно смысл околонулевой, а для пакета на 5-10 шт нужны буквально идентичные начинки (в Ваших лампах).
Но всё это дикий оффтоп.

Паяльник с крутилкой на мощность (220 В) - 5 баксов, с кнопочками и экраном (лучше он) - 8 баксов. И наборы в комплекте по вкусу. С пинцетом, чехлом, припоем и т. д. В итоге за 10 взять вполне можно (с 2-5 разными жалами). Нормальный набор жал стоит как такой паяльник :gigi: Но для припаять раз в год проводки хватит базовых.
Например: https://www.aliexpress.com/item/1005009354402881.html
Не понимаю что такое USB паяльник и зачем он нужен.
Hotspur
Member

Повідомлення

acm_fan: 08.12.2025 22:54Не понимаю что такое USB паяльник и зачем он нужен.
коли треба в поїздці шось робити
evenmore
Member

Повідомлення

GreenMile: 08.12.2025 09:35 evenmore

До речі, нагадали ще про такі, українського виробника, гарні.
500Вт повністю безшумний, заряд 35А, і 1000Вт заряд до 60А.
У знайомого така 500-ка на холодильнику висить вже десть роки 2 чи 3, був задоволений.
Ценник за киловат что-то совсем нетолерантный. За ~25к у меня есть возможность взять бу промышленные 2-3квт, что намного интереснее. Думал уложиться в +/-10.
Відповісти