Intel розпочала підвищення цін на процесори Core минулих поколінь

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
l-m
Member

Повідомлення

Зазвичай на минулі покоління ціни знижуються, але в Інтел свій шлях :rotate:
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

цікаво, хто в них такі ідеї пропонує?
це ж потрібно мати схвалення на вищому рівні
все таки дійсно, якщо заведеться якась гниль, то вивести її можна лише через format c:
чому ж не випускають нові проци на сокет 1700 якщо він такий популярний? легко можна 12 p-ядер + 8e, а ще краще 14-16p, без е-, особливо для дешевих серверів/робочих станцій. Бажаючих купити море, адже плати і память вже давно є. Заодно погану репутацію одноразового сокета почистили б
Bukakanga
Member

Повідомлення

мдя... то ли прикупить 12600, пока не началось, то ли уже ну его нафиг...
Nekros
Member

Повідомлення

ronemun: 17.10.2025 16:49 цікаво, хто в них такі ідеї пропонує?
все таки дійсно, якщо заведеться якась гниль, то вивести її можна лише через format c:
Це тому що по продажам інтел 200 не продається зовсім і розуміють що їх рефреш теж не буде продаватися.
Короче, добре 14000 лінійка продається, зараз підвищать ціни і її перестануть купляти :gigi:
ronemun: 17.10.2025 16:49 чому ж не випускають нові проци на сокет 1700 якщо він такий популярний?
Чел… це інтел :gigi:
У них був кофілейк який мав сокет як і попередник але процесори були несумісні :lol:
Kyro
Member

Повідомлення

Конец 2025, Интел глубоко в убытках а методы как в золотые 2010е. Удачи им там и всего хорошего.
Я хочу таки дождаться того момента когда софт будет оптимизироваться и тестироватся на АМД в 1ю очередь а эти придурки поживут в таких "конкурентных условиях" лет 5.
Sanьka
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.10.2025 15:4335K в офіціалів. 29 це усілякі сировози.
285K офф має прайс в 29 на сьогодні.
Ти ж розумієш, що воно нікому не тре?
Воно гірше за минуле покоління і тим більш гірше за АМД.
Коли товар гарно продається, ціну на нього не скидають. От хто в здоровому глузді купить той же 265?
Спочатку зеконом на Інтелі, а потім переживай чи не заглючить, чи не буде бсодів, чи не утне Інтел ще якоїсь фігні. Краще переплатити і отримати стабільні і більш продуктивні АМД в яких бонусом підтримка сокетів 100500 років.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.10.2025 18:12Краще переплатити і отримати стабільні і більш продуктивні АМД в яких бонусом підтримка сокетів 100500 років.
Наприклад, інтегрована графіка Radeon в мене працює з глюками, коли ввімкнене апаратне прискорення. А на Intel 2015 року все добре, але це не озаначає що Intel краще, просто у AMD є ще баги у драйверах, відповідно ще не та стабільність, не повна.

P.S. І в інших, хто використовував інтегровану графіку AMD так само з глюками. Це хоча б правда, а не зайти на форум і набрехати, що все працює.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.10.2025 18:12Ти ж розумієш, що воно нікому не тре?
Ти знов починаєш свою шарманку про ігрунів ))
Sanьka: 17.10.2025 18:12От хто в здоровому глузді купить той же 265?
Той, хто знає для чого купує. Я купив і задоволений.
Sanьka: 17.10.2025 18:12Спочатку зеконом на Інтелі, а потім переживай чи не заглючить, чи не буде бсодів.
Тут якраз все рівно навпаки ))
Sanьka: 17.10.2025 18:12Краще переплатити і отримати стабільні і більш продуктивні АМД
Помиляєшся, в робочих задачах вони відстають. Навіщо купувати повільніше і дорожче, якщо можна купити швидше і тепер ще й дешевше
Sanьka: 17.10.2025 18:12 яких бонусом підтримка сокетів 100500 років.
У мене є AM5 і мене навіть на ньому це не цікавить

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
Sanьka
Ти знов намагаєшся робити якісь висновки, оперуючи написами в барних тулалетах і на парканах зроблені тими, хто їх в очі не нюхав і не знає на що в они реально годяться.
Тому я на ці заяви дивлюсь з деякою "милотою" )) А тобі подібні підсвистують. Ну що я тут скажу, продовжуйте. Вже все давно обсказано 40 разів і не бачу сенсу повторювати.
А ви далі будете носитися з fps в сталкері. На здоров*я
den888
Member

Повідомлення

leif: 17.10.2025 13:58
Reinmar: 17.10.2025 13:49Топовий проц взагалі вже 1000$, все ще ціни для людей, народні?
а який стосунок має топовий проц до "народних" цін? народне це щось там типу 7500ф і в такому дусі. або навіть пропозиції на вічноживому ам4.

ну і компанія яке має краще іміджеве становище на ринку (кожен школяр знає, що райзен = круто, а інтел то якась пенсіонерська двіжуха) буде ставити вище ціни просто тому що це все одно дозволяє тримати попит на бажаному рівні. безпощадні закони риночку
Ви забули написати «на Алі» по стільки-то баксів.
Кому взагалі треба той 7500ф …
Sanьka
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.10.2025 19:09. Я купив і задоволений.
Ахах, я не здивований, бо казав за тах хто
Sanьka: 17.10.2025 18:12От хто в здоровому глузді
Тому Інтелу лишається тільки втюхувати свої подєлія всяким упоротим фанатикам, і знтжувати на них ціни.
А більш менш швидке минуле покоління робити дорожчим і менш привабливим на фоні лахміття коре ультра.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.10.2025 20:28Тому Інтелу лишається тільки втюхувати свої подєлія всяким упоротим фанатикам, і знтжувати на них ціни.
Ти більше поводишся як фанатик, бігаючи і бездумно пропагуючи один бренд користувачам, які обрали собі різні бренди під різні задачі і називаєш їх фанатиками, розказуєш хто при здоровому глузді а хто ні. Срслі? Ти просто смішний. :lol:
спойлер
Повторюй щодня перед дзеркалом "я розумніший за усіх" і можливо це стане реальністю (ні)
У мене все )

Відкрий очі, універсального пристрою на всі випадки не існує. Вмюди потрібно чимось пожертвувати. Колись ти це зрозумієш.
Востаннє редагувалось 17.10.2025 21:35 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 2 разів.
Alligator
Member

Повідомлення

leif: 17.10.2025 13:38 як вино :pray:
превратились у уксус? :D
daesz
Member

Повідомлення

Зображення

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
Donate: 17.10.2025 13:07Все ще грають в лідера ринку
Дурень думкою багатіє :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Sanьka
Намагаюсь зрозуміти логіку, по якій ти існуєш на цій планеті. І не можу. Допоможи мені.

Тобі потрібно зібрати/оновити робочий комп на момент дня Х, в якому вже є обидва нових покоління обох брендів. Ти чітко знаєш, для чого комп: працювати в adobe camera raw/light room. Грати ти на ньому не плануєш, тому тести ігор на твоє рішення не впливають.
Дивишся загальні тести
спойлер
Зображення
Так, процесор А всюди швидший за модель Б із навіть більшим числом потоків і ціною.
Нехай, але потрібно глянути результати в софті з яким мені працювати.
Дивимось: https://www.pugetsystems.com/pugetbench ... Processor/

І тут процессор А з нижчою ціною обходить процесор Б із вищою ціною.

Куплю процесор Б, бо якийсь Санька на форумі написав що всі процесори А гівно а процесори Б - на всі випадки життя.
І в результаті - і собі в штани насрав інтелу на зло і амд зайву копійочку закинув.

Щось у тебе в житті погане сталось колись і все з ніг на голову перевернулось. :-/
Мені тебе шкода, друже (
OldGoodGames
Member

Повідомлення

фанатів лохів мало не буває, схавають і попросять ще, на цьому і стоїть ще інтол! :laugh:

Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
ronemun: 17.10.2025 16:49 цікаво, хто в них такі ідеї пропонує?
чому ж не випускають нові проци на сокет 1700 якщо він такий популярний? легко можна 12 p-ядер + 8e, а ще краще 14-16p, без е-, особливо для дешевих серверів/робочих станцій. Бажаючих купити море, адже плати і память вже давно є. Заодно погану репутацію одноразового сокета почистили б
значить не все ще втачено, треба добити :)
VladimirV
Member

Повідомлення

den888: 17.10.2025 20:24Ви забули написати «на Алі» по стільки-то баксів.
А що тут такого поганого? Як китайці здатні залізти в кремній і щось там змінити, якщо тобі шлють новий ЦП? Там теж працює гарантія і не гірше, ніж в наших сіровозів.
Єдиний мінус, що Інтел ціни підняв.. Хоча, мені так то вже абсолютно фіолетово, кому хотів, зміг купити за дуже низькі ціни усю лінійку. Цікаво який аналог останній рік можна купити 14600KF за 136$? Скільки переплати за кожен фпс (як приклад) в $, дасть який-небудь дорожчий процесор?
Цікаво, а чого не хейтять АМД за підвищення цін на 7700 і 5700x3d (хто їх закупляв, той розуміє), чи "це другоє"? Бо вони теж занадто імбові по ціна/вихлоп для середньостатистичного юзера. А тут вже дві серії зверху (8 і 9) і їм теж треба продажі підіймати... Тобто не тільки Інтел, потрібно дивитись з нейтральних позицій.
Yalg
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.10.2025 22:25Ти чітко знаєш, для чого комп: працювати в adobe camera raw/light room. Грати ти на ньому не плануєш, тому тести ігор на твоє рішення не впливають.
Так собирай рабочую станцию, зачем покупать дичайший хлам, который хоть и хорош в рабочих задачах?
Поддерживать Интел в тот самый момент когда оно откровенно возит клиентам отходами жизнедеятельности по лицам - так себе идея.
erkins007
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.10.2025 19:09Ти знов починаєш свою шарманку про ігрунів ))
Вы же понимаете что большинство покупают новые процессоры именно для игр?
Мы не берём офисный сегмент где компы могут не меняться десяток лет и ноуты.
В ПК сегменте во главе угла именно игровая производительность.
Как только АМД сделала игрового короля, она сразу же начала жрать проценты рынка, потому что это известность это репутация, это мнение блогеров, СМИ, обзорщиков и т.д.
А все что остаётся Интел это говорить "ну он в рабочих задачах не хуже".
VRoman
Member

Повідомлення

Раз новые поколения плохо продаются, то надо сделать чтобы и старые тоже стали плохо продаваться. Гениально...

Мы то ждали что АМД станет подавляющим лидером за счёт низких цен, а оказывается она поглотит рынок за счёт повышения цен конкурента...
Sanьka
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.10.2025 22:25Намагаюсь зрозуміти логіку, по якій ти існуєш на цій планеті. І не можу. Допоможи мені.
Ахах, оце тебе порвало.
Ти збагни одне.
Інтел випустила деграднуте покоління, воно гірше за минуле, хоча і минуле було з глюками, але хоч продуктивне.
І все це ще більш жалюгідно виглядає на фоні АМД. В яких крім продуктивності ще й класичні плюшки АМД - довге життя сокетів і розлочений розгін майже усюди (Доречі ще й сумісність СО можна додати. Це дуже зручно).
А зараз Інтел починає спецом піднімати ціни на минуле покоління, хоча по логіці навпаки - минулі завжди дешевшають. Але як ще примусити купувати нове барахло?, корпорація ж хоче заробити.
А ти тут бігаєш і втираєш всім якусь "дічь" і не бачиш істини, хоча тобі про це всі говорять.
Схаменись і візьмись вже за голову, твій фанатизм не актуальний в 2025 році. :learn:
Відповісти