Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

«Лише цієї доби маємо понад 26 атак на наші енергетичні об'єкти. Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська та Полтавська області фактично перебувають під щоденним прицілом ворога», — сказала Гринчук. 7 жовтня 2025.

Мда, почалось.
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.10.2025 13:50 «Лише цієї доби маємо понад 26 атак на наші енергетичні об'єкти. Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська та Полтавська області фактично перебувають під щоденним прицілом ворога», — сказала Гринчук. 7 жовтня 2025.

Мда, почалось.
Київ по акб пустий. вимели все.
1985god
Member

Повідомлення

Timedemo: 09.10.2025 08:52
Hotspur: 08.10.2025 13:50 «Лише цієї доби маємо понад 26 атак на наші енергетичні об'єкти. Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська та Полтавська області фактично перебувають під щоденним прицілом ворога», — сказала Гринчук. 7 жовтня 2025.

Мда, почалось.
ні разу не проблема , доставка НП від 800 грн за 5 кВт\год АКБ :rotate:
Hotspur
Member

Повідомлення

Timedemo: 09.10.2025 08:52Київ по акб пустий. вимели все.
ахахахахахахахахахаха. ору в голос
murzik
Member

Повідомлення

Hotspur
не смішно
Масований російський обстріл Харківської та Полтавської областей знищив близько 60% газовидобутку України, — Bloomberg.

"Якщо удари продовжаться, то до кінця березня Україні потрібно буде купити приблизно 4,4 млрд кубометрів газу вартістю майже €2 млрд", — пише видання.

Ця сума є еквівалентною майже 20% річного споживання України.
якщо буде дефіцит газу і електроенергії одночасно, це ляже все. 1 куб газу = 10 квт*годин.
fludimir
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.10.2025 01:51
shatun: 01.10.2025 12:04Це запросто. Що цікаво - ціна все рівно стала більшою проти 2023, а якість вже тю-тю...
Так. Зараз шось такої якості 300+ :weep:
Продам свій майже не юзаний DN-022 за $250 :D

А на гибридные инверторы цена тоже так выросла? Все думаю может заменить свой 12В еасан к которому две батареи параллельно на 24В инвертор и подключить батареи последовательно. Хотя мощности мне его вполне хватает, но бесит что в режиме ибп он шумит как пылесос даже на 100вт нагрузке байпасом
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 09.10.2025 18:53якщо буде дефіцит газу і електроенергії одночасно, це ляже все. 1 куб газу = 10 квт*годин.
купим в ЕС за гроші ЕС. Якщо супер холодної зими не буде я не чекаю чогось більшого ніж блекаут на 1-2 дні

Відправлено через 21 секунду:
fludimir: 09.10.2025 19:09Продам свій майже не юзаний DN-022 за $250
:weep: :weep: :weep:

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
fludimir: 09.10.2025 19:09А на гибридные инверторы цена тоже так выросла? Все думаю может заменить свой 12В еасан к которому две батареи параллельно на 24В инвертор и подключить батареи последовательно. Хотя мощности мне его вполне хватает, но бесит что в режиме ибп он шумит как пылесос даже на 100вт нагрузке байпасом
на все піднялось х1.5 х2 ціни. крім батарей (ну там де я їх купляю вони дешевші в опті ніж були в 2024). Що там на Алі по батареям я не дивився рік
Timedemo
Member

Повідомлення

1985god: 09.10.2025 13:45
Timedemo: 09.10.2025 08:52

ні разу не проблема , доставка НП від 800 грн за 5 кВт\год АКБ :rotate:
де є дейки пробішки по 750 баксів?
Hotspur
Member

Повідомлення

Ну шо :D. Понеслась кобила в щавель :lol:. Сиджу в блекауті з 3 ночі :rotate:
nochnik89
Member

Повідомлення

Slyvka Denys channel SDV
Ніхрена не добрий ранок.
З 6 ранку у мене дзвінки с питаннями. Одразу відповіді, бо постійно дзвонить телефон.
Буде невеликий гайд з типовими ситуаціями.
- Так це не тільки в Вас так. Майже у всіх.
- Низька напруга в мережі не тільки в Вас.
- Помилка W03 сьогодні це не проблема фаз – а проблема невідповідної якості мережі. Не потрібно клацати 0/120/240 і навпаки. Сьогодні це переважно низька напруга та перекос між фазами.
- Якщо інвертор пищіть – то якщо не дратує – хай пищіть. Напруга підніметься – він підхопить і почне заряд. Якщо дратує – відключить йому мережу, а за кілка годин подивіться що з напругою і спробуйте знову.
- Інверторів 6 кВт Deye немає ні в кого. От зовсім. Спеціально подивився – 43 дні як я купував останній. Вони будуть 15-18 жовтня майже у всіх постачальників. На Біомі як мінімум. Але не тільки.
- Інвертори всі окрім 6 кВт будуть днями. Всіх хвилює 12 кВт 3 фази – вона теж буде от-от. Обіцяють понеділок вівторок. Одразу напишу в каналі де є і що за ціни.
- Хто в нас в черзі – на Вас все є.
- Ні, ми не можемо поза чергою. Навіть якщо Ви великий начальник. В черзі заступники міністрів, керівники силових структур та народні депутати. Нікого викинути не можу. Вибачте. Додайте сюди що співробітники хворі – от і виходить те що є.
- Зарядних пристроїв для генератора від базових станцій пів року як немає. Один постачальник обіцяє вже пів року – от от – та наразі нуль. Треба моніторити ОЛХ. Вони там чогось називаються «блок живлення». На систему 48 вольт на літій-залізофосфаті підходять такі блоки із напругою 54-55 вольт. Так і від велосипедів/гіроскутерів і всякого такого підходить. Обирайте потужність не більше ніж половина потужності генератора. А краще трохи менше.
- Якщо стабілізатор не пропускає напругу на інвертор і не витягує її до прийнятних значень – ставити байпас без толку – інвертор не візьме 160 вольт аж ні як.
- В мене не можна купити обладнання. Я такий саме покупець як Ви – просто беру більше. Переважна більшість моїх постачальників забороняє мені продаж – тільки на встановлення.
- Також не приймаю замовлення – черга наразі на 2027 рік на початок. Два десятки дзвінків сьогодні ще до 8 ранку – «ви нам рахували торік в травні… березні… квітні.. – ми вже готові! Зможемо розпочати хоча б завтра?» Вибачте – мені хочеться всім допомогти – але це фізично не можливо.
- Якщо Ви вчора не включили свій квартирний ДБЖ і не зарядили його – то батарея не факт що повна, якщо він стояв з нового року і сьогодні навряд буде цілий день живити Вашу квартиру. Не дивуйтесь! Коли зарядиться – все стане ок.
- На каналі від 28 вересня є пост як налаштувати зимовий режим чи режим відключень – там все детально розписано.
Шановні читачі. Роблю все що можу – із раннього ранку на телефоні – відповідаю на всі питання термінові переважно у читачів. Будь ласка – якщо в Вас не терміново – давайте трохи пізніше. Хай вже всі дістануть свої квартирні ДБЖ/інвертори.
Всім терпіння!
Дякую за розуміння!
P.S. також за допомогою можна звернутись на форум каналу у відповідний розділ.
Hotspur
Member

Повідомлення

nochnik89: 10.10.2025 11:34Ніхрена не добрий ранок.
однозначно

Відправлено через 59 секунд:
куплю я напевно собі ще 4 штучки 320 :shuffle:
tablestikus
Member

Повідомлення

пішла 13 година блекауту)
Hotspur
Member

Повідомлення

tablestikus: 10.10.2025 15:41 пішла 13 година блекауту)
так
fludimir
Member

Повідомлення

5 годин посидів на батареях, перший раз з минулого літа як інвертор поставив і відключення закінчилися
Hotspur
Member

Повідомлення

fludimir: 10.10.2025 17:10 5 годин посидів на батареях, перший раз з минулого літа як інвертор поставив і відключення закінчилися
в мене 15 годин блекауту вже
Z440_User
Member

Повідомлення

В мене вітчизняний інтерактивний ДБЖ "Кулон" фірми Елекс на 1кВт + 2*100А*г автомобільних аккума для авто із функцією "старт-стоп". Чистий синус, сквозний нуль, тривалі перегрузки для пускових токів електродвигунів і виходу їх на режим...
Після графіків 12...14 годин без світла/2...4 години зі світлом напругою 160...190В, прийшло розуміння що ті всі кВт'и непотрібні, бо в тебе працює інверторний холодильник(влітку)/котел(взимку) та пара світлодіодних лампочок, а ти ходиш і дивишся - чи дотягнеш ти до наступного сеансу електропостачання та чи встигнеш зарядитися.
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 10.10.2025 18:19В мене вітчизняний інтерактивний ДБЖ "Кулон" фірми Елекс на 1кВт + 2*100А*г автомобільних аккума для авто із функцією "старт-стоп". Чистий синус, сквозний нуль, тривалі перегрузки для пускових токів електродвигунів і виходу їх на режим...
Після графіків 12...14 годин без світла/2...4 години зі світлом напругою 160...190В, прийшло розуміння що ті всі кВт'и непотрібні, бо в тебе працює інверторний холодильник(влітку)/котел(взимку) та пара світлодіодних лампочок, а ти ходиш і дивишся - чи дотягнеш ти до наступного сеансу електропостачання та чи встигнеш зарядитися.
свинець це не те що треба. і треба більша ємність
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur
Запропонуйте в цінах 2024р кращій співставний варіант по ціні 15тис.грн за комплект (ДБЖ+Аккум мінімум 200А*г), який буде сам все робити без моєї участі і який можна спокійно залишити без нагляду? ;)
В сенсі підключив, виставив струм заряду і забув про нього. Є світло - заряджає АКБ + стабілізатор, зникло світло - автоматично перекинувся на батарею, з'явилося - автоматично перейшов в режим зарядне+стаб.
Hotspur
Member

Повідомлення

Оновлено: Згодом в «Укренерго» додали, що після обстрілу знеструмлена значна кількість споживачів у дев’яти областях і Києві. У них всіх ввели аварійні відключення. Тому в підсумку, аварійні вимкнення діють у:

Києві;
Київській області;
Донецькій області;
Дніпропетровській області;
Черкаській області;
Чернігівській області;
Харківській області;
Сумській області;
Полтавській області;
Одеській області.
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur
Уходив на роботу вранці, десь біля 8:00 світло вимкнули, зараз прийшов з роботи, ще немає, батарей вистачить ще на 3-4 години до повного розряду, якщо окрім котла та холодильника дозволити собі трохи подивитися ТВ та вимикати всюди світло і користуватись чимось на кшталт настільної лампи.
Відповісти