Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Hotspur
Member
«Лише цієї доби маємо понад 26 атак на наші енергетичні об'єкти. Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська та Полтавська області фактично перебувають під щоденним прицілом ворога», — сказала Гринчук. 7 жовтня 2025.
Мда, почалось.
Мда, почалось.
-
Timedemo
Member
Київ по акб пустий. вимели все.Hotspur: ↑ 08.10.2025 13:50 «Лише цієї доби маємо понад 26 атак на наші енергетичні об'єкти. Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська та Полтавська області фактично перебувають під щоденним прицілом ворога», — сказала Гринчук. 7 жовтня 2025.
Мда, почалось.
-
1985god
Member
ні разу не проблема , доставка НП від 800 грн за 5 кВт\год АКБTimedemo: ↑ 09.10.2025 08:52Київ по акб пустий. вимели все.Hotspur: ↑ 08.10.2025 13:50 «Лише цієї доби маємо понад 26 атак на наші енергетичні об'єкти. Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська та Полтавська області фактично перебувають під щоденним прицілом ворога», — сказала Гринчук. 7 жовтня 2025.
Мда, почалось.
-
Hotspur
Member
ахахахахахахахахахаха. ору в голосTimedemo: ↑ 09.10.2025 08:52Київ по акб пустий. вимели все.
-
murzik
Member
Hotspur
не смішно
не смішно
якщо буде дефіцит газу і електроенергії одночасно, це ляже все. 1 куб газу = 10 квт*годин.Масований російський обстріл Харківської та Полтавської областей знищив близько 60% газовидобутку України, — Bloomberg.
"Якщо удари продовжаться, то до кінця березня Україні потрібно буде купити приблизно 4,4 млрд кубометрів газу вартістю майже €2 млрд", — пише видання.
Ця сума є еквівалентною майже 20% річного споживання України.
-
fludimir
Member
Продам свій майже не юзаний DN-022 за $250Hotspur: ↑ 08.10.2025 01:51Так. Зараз шось такої якості 300+shatun: ↑ 01.10.2025 12:04Це запросто. Що цікаво - ціна все рівно стала більшою проти 2023, а якість вже тю-тю...![]()
А на гибридные инверторы цена тоже так выросла? Все думаю может заменить свой 12В еасан к которому две батареи параллельно на 24В инвертор и подключить батареи последовательно. Хотя мощности мне его вполне хватает, но бесит что в режиме ибп он шумит как пылесос даже на 100вт нагрузке байпасом
-
Hotspur
Member
купим в ЕС за гроші ЕС. Якщо супер холодної зими не буде я не чекаю чогось більшого ніж блекаут на 1-2 дніmurzik: ↑ 09.10.2025 18:53якщо буде дефіцит газу і електроенергії одночасно, це ляже все. 1 куб газу = 10 квт*годин.
Відправлено через 21 секунду:
fludimir: ↑ 09.10.2025 19:09Продам свій майже не юзаний DN-022 за $250
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
на все піднялось х1.5 х2 ціни. крім батарей (ну там де я їх купляю вони дешевші в опті ніж були в 2024). Що там на Алі по батареям я не дивився рікfludimir: ↑ 09.10.2025 19:09А на гибридные инверторы цена тоже так выросла? Все думаю может заменить свой 12В еасан к которому две батареи параллельно на 24В инвертор и подключить батареи последовательно. Хотя мощности мне его вполне хватает, но бесит что в режиме ибп он шумит как пылесос даже на 100вт нагрузке байпасом
-
Timedemo
Member
де є дейки пробішки по 750 баксів?
-
Hotspur
Member
Ну шо
. Понеслась кобила в щавель
. Сиджу в блекауті з 3 ночі 
-
nochnik89
Member
Slyvka Denys channel SDV
Ніхрена не добрий ранок.
З 6 ранку у мене дзвінки с питаннями. Одразу відповіді, бо постійно дзвонить телефон.
Буде невеликий гайд з типовими ситуаціями.
- Так це не тільки в Вас так. Майже у всіх.
- Низька напруга в мережі не тільки в Вас.
- Помилка W03 сьогодні це не проблема фаз – а проблема невідповідної якості мережі. Не потрібно клацати 0/120/240 і навпаки. Сьогодні це переважно низька напруга та перекос між фазами.
- Якщо інвертор пищіть – то якщо не дратує – хай пищіть. Напруга підніметься – він підхопить і почне заряд. Якщо дратує – відключить йому мережу, а за кілка годин подивіться що з напругою і спробуйте знову.
- Інверторів 6 кВт Deye немає ні в кого. От зовсім. Спеціально подивився – 43 дні як я купував останній. Вони будуть 15-18 жовтня майже у всіх постачальників. На Біомі як мінімум. Але не тільки.
- Інвертори всі окрім 6 кВт будуть днями. Всіх хвилює 12 кВт 3 фази – вона теж буде от-от. Обіцяють понеділок вівторок. Одразу напишу в каналі де є і що за ціни.
- Хто в нас в черзі – на Вас все є.
- Ні, ми не можемо поза чергою. Навіть якщо Ви великий начальник. В черзі заступники міністрів, керівники силових структур та народні депутати. Нікого викинути не можу. Вибачте. Додайте сюди що співробітники хворі – от і виходить те що є.
- Зарядних пристроїв для генератора від базових станцій пів року як немає. Один постачальник обіцяє вже пів року – от от – та наразі нуль. Треба моніторити ОЛХ. Вони там чогось називаються «блок живлення». На систему 48 вольт на літій-залізофосфаті підходять такі блоки із напругою 54-55 вольт. Так і від велосипедів/гіроскутерів і всякого такого підходить. Обирайте потужність не більше ніж половина потужності генератора. А краще трохи менше.
- Якщо стабілізатор не пропускає напругу на інвертор і не витягує її до прийнятних значень – ставити байпас без толку – інвертор не візьме 160 вольт аж ні як.
- В мене не можна купити обладнання. Я такий саме покупець як Ви – просто беру більше. Переважна більшість моїх постачальників забороняє мені продаж – тільки на встановлення.
- Також не приймаю замовлення – черга наразі на 2027 рік на початок. Два десятки дзвінків сьогодні ще до 8 ранку – «ви нам рахували торік в травні… березні… квітні.. – ми вже готові! Зможемо розпочати хоча б завтра?» Вибачте – мені хочеться всім допомогти – але це фізично не можливо.
- Якщо Ви вчора не включили свій квартирний ДБЖ і не зарядили його – то батарея не факт що повна, якщо він стояв з нового року і сьогодні навряд буде цілий день живити Вашу квартиру. Не дивуйтесь! Коли зарядиться – все стане ок.
- На каналі від 28 вересня є пост як налаштувати зимовий режим чи режим відключень – там все детально розписано.
Шановні читачі. Роблю все що можу – із раннього ранку на телефоні – відповідаю на всі питання термінові переважно у читачів. Будь ласка – якщо в Вас не терміново – давайте трохи пізніше. Хай вже всі дістануть свої квартирні ДБЖ/інвертори.
Всім терпіння!
Дякую за розуміння!
P.S. також за допомогою можна звернутись на форум каналу у відповідний розділ.
Ніхрена не добрий ранок.
З 6 ранку у мене дзвінки с питаннями. Одразу відповіді, бо постійно дзвонить телефон.
Буде невеликий гайд з типовими ситуаціями.
- Так це не тільки в Вас так. Майже у всіх.
- Низька напруга в мережі не тільки в Вас.
- Помилка W03 сьогодні це не проблема фаз – а проблема невідповідної якості мережі. Не потрібно клацати 0/120/240 і навпаки. Сьогодні це переважно низька напруга та перекос між фазами.
- Якщо інвертор пищіть – то якщо не дратує – хай пищіть. Напруга підніметься – він підхопить і почне заряд. Якщо дратує – відключить йому мережу, а за кілка годин подивіться що з напругою і спробуйте знову.
- Інверторів 6 кВт Deye немає ні в кого. От зовсім. Спеціально подивився – 43 дні як я купував останній. Вони будуть 15-18 жовтня майже у всіх постачальників. На Біомі як мінімум. Але не тільки.
- Інвертори всі окрім 6 кВт будуть днями. Всіх хвилює 12 кВт 3 фази – вона теж буде от-от. Обіцяють понеділок вівторок. Одразу напишу в каналі де є і що за ціни.
- Хто в нас в черзі – на Вас все є.
- Ні, ми не можемо поза чергою. Навіть якщо Ви великий начальник. В черзі заступники міністрів, керівники силових структур та народні депутати. Нікого викинути не можу. Вибачте. Додайте сюди що співробітники хворі – от і виходить те що є.
- Зарядних пристроїв для генератора від базових станцій пів року як немає. Один постачальник обіцяє вже пів року – от от – та наразі нуль. Треба моніторити ОЛХ. Вони там чогось називаються «блок живлення». На систему 48 вольт на літій-залізофосфаті підходять такі блоки із напругою 54-55 вольт. Так і від велосипедів/гіроскутерів і всякого такого підходить. Обирайте потужність не більше ніж половина потужності генератора. А краще трохи менше.
- Якщо стабілізатор не пропускає напругу на інвертор і не витягує її до прийнятних значень – ставити байпас без толку – інвертор не візьме 160 вольт аж ні як.
- В мене не можна купити обладнання. Я такий саме покупець як Ви – просто беру більше. Переважна більшість моїх постачальників забороняє мені продаж – тільки на встановлення.
- Також не приймаю замовлення – черга наразі на 2027 рік на початок. Два десятки дзвінків сьогодні ще до 8 ранку – «ви нам рахували торік в травні… березні… квітні.. – ми вже готові! Зможемо розпочати хоча б завтра?» Вибачте – мені хочеться всім допомогти – але це фізично не можливо.
- Якщо Ви вчора не включили свій квартирний ДБЖ і не зарядили його – то батарея не факт що повна, якщо він стояв з нового року і сьогодні навряд буде цілий день живити Вашу квартиру. Не дивуйтесь! Коли зарядиться – все стане ок.
- На каналі від 28 вересня є пост як налаштувати зимовий режим чи режим відключень – там все детально розписано.
Шановні читачі. Роблю все що можу – із раннього ранку на телефоні – відповідаю на всі питання термінові переважно у читачів. Будь ласка – якщо в Вас не терміново – давайте трохи пізніше. Хай вже всі дістануть свої квартирні ДБЖ/інвертори.
Всім терпіння!
Дякую за розуміння!
P.S. також за допомогою можна звернутись на форум каналу у відповідний розділ.
-
Hotspur
Member
однозначноnochnik89: ↑ 10.10.2025 11:34Ніхрена не добрий ранок.
Відправлено через 59 секунд:
куплю я напевно собі ще 4 штучки 320
-
tablestikus
Member
пішла 13 година блекауту)
-
Hotspur
Member
такtablestikus: ↑ 10.10.2025 15:41 пішла 13 година блекауту)
-
fludimir
Member
5 годин посидів на батареях, перший раз з минулого літа як інвертор поставив і відключення закінчилися
-
Hotspur
Member
в мене 15 годин блекауту вжеfludimir: ↑ 10.10.2025 17:10 5 годин посидів на батареях, перший раз з минулого літа як інвертор поставив і відключення закінчилися
-
Z440_User
Member
В мене вітчизняний інтерактивний ДБЖ "Кулон" фірми Елекс на 1кВт + 2*100А*г автомобільних аккума для авто із функцією "старт-стоп". Чистий синус, сквозний нуль, тривалі перегрузки для пускових токів електродвигунів і виходу їх на режим...
Після графіків 12...14 годин без світла/2...4 години зі світлом напругою 160...190В, прийшло розуміння що ті всі кВт'и непотрібні, бо в тебе працює інверторний холодильник(влітку)/котел(взимку) та пара світлодіодних лампочок, а ти ходиш і дивишся - чи дотягнеш ти до наступного сеансу електропостачання та чи встигнеш зарядитися.
Після графіків 12...14 годин без світла/2...4 години зі світлом напругою 160...190В, прийшло розуміння що ті всі кВт'и непотрібні, бо в тебе працює інверторний холодильник(влітку)/котел(взимку) та пара світлодіодних лампочок, а ти ходиш і дивишся - чи дотягнеш ти до наступного сеансу електропостачання та чи встигнеш зарядитися.
-
Hotspur
Member
свинець це не те що треба. і треба більша ємністьZ440_User: ↑ 10.10.2025 18:19В мене вітчизняний інтерактивний ДБЖ "Кулон" фірми Елекс на 1кВт + 2*100А*г автомобільних аккума для авто із функцією "старт-стоп". Чистий синус, сквозний нуль, тривалі перегрузки для пускових токів електродвигунів і виходу їх на режим...
-
Z440_User
Member
Hotspur
Запропонуйте в цінах 2024р кращій співставний варіант по ціні 15тис.грн за комплект (ДБЖ+Аккум мінімум 200А*г), який буде сам все робити без моєї участі і який можна спокійно залишити без нагляду?
В сенсі підключив, виставив струм заряду і забув про нього. Є світло - заряджає АКБ + стабілізатор, зникло світло - автоматично перекинувся на батарею, з'явилося - автоматично перейшов в режим зарядне+стаб.
Запропонуйте в цінах 2024р кращій співставний варіант по ціні 15тис.грн за комплект (ДБЖ+Аккум мінімум 200А*г), який буде сам все робити без моєї участі і який можна спокійно залишити без нагляду?
В сенсі підключив, виставив струм заряду і забув про нього. Є світло - заряджає АКБ + стабілізатор, зникло світло - автоматично перекинувся на батарею, з'явилося - автоматично перейшов в режим зарядне+стаб.
-
Hotspur
Member
Оновлено: Згодом в «Укренерго» додали, що після обстрілу знеструмлена значна кількість споживачів у дев’яти областях і Києві. У них всіх ввели аварійні відключення. Тому в підсумку, аварійні вимкнення діють у:
Києві;
Київській області;
Донецькій області;
Дніпропетровській області;
Черкаській області;
Чернігівській області;
Харківській області;
Сумській області;
Полтавській області;
Одеській області.
Києві;
Київській області;
Донецькій області;
Дніпропетровській області;
Черкаській області;
Чернігівській області;
Харківській області;
Сумській області;
Полтавській області;
Одеській області.
-
Z440_User
Member
Hotspur
Уходив на роботу вранці, десь біля 8:00 світло вимкнули, зараз прийшов з роботи, ще немає, батарей вистачить ще на 3-4 години до повного розряду, якщо окрім котла та холодильника дозволити собі трохи подивитися ТВ та вимикати всюди світло і користуватись чимось на кшталт настільної лампи.
Уходив на роботу вранці, десь біля 8:00 світло вимкнули, зараз прийшов з роботи, ще немає, батарей вистачить ще на 3-4 години до повного розряду, якщо окрім котла та холодильника дозволити собі трохи подивитися ТВ та вимикати всюди світло і користуватись чимось на кшталт настільної лампи.