Вибір процесора

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Vlaad13
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 29.08.2025 15:41
Vlaad13: 29.08.2025 15:30
в мене знайомий збирає компи, йому прийшло 5 штук 7500ф і 5 штук 7700
всі десять курву взагалі не тримали (навіть -10) і грілися сильніше за стандарт
останні серії цих проців приходять не дуже щось
тому ті хто купляв перші 7700 можно сказати що пощастило, напевно весь гарний кремній зараз іде в 9000 серію або ще чогось :dontknow:
Бггг. Тобі вірити? Знов "твій знайомий" ? :gigi: :gigi:
На ютубі і Редіті також повно відосів на цю ж тему, вас ніхто вірити в це не змушує, я давно вже зрозумів що у вас своя реальність :lol:
Georgin
Member

Повідомлення

VladimirV
Чого Ви від мене хочете? Ви взагалі читали мій перший пост у цій темі? Я не "балакаю", а задавав конкретне питання "дайте посилання на надійний магазин".
Комрад Timedemo дав мені посилання і я йому подякував. Ви займаєтесь незрозуміло чим. Мені абсолютно пофігу, хто і які процесори купує та використовує.
Мене мало хвилює Ваша довіра чи недовіра до моїх слів. Я звернувся сюди за порадою - мені її дали. Будь ласка, самостверджуйтесь за рахунок когось іншого.
VladimirV
Member

Повідомлення

Georgin
Питань нема. Я не самостверджуюсь, в моєму віці це не потрібно. А от посилання де купляв і фото такого товару дуже б допомогло.
Бажаю успіхів з поверненням.
Melofon
Member

Повідомлення

Volodya811: 21.08.2025 20:12Боже яке кінчене (с)!
Кинчене скорее это тот кто так себе позволил общатся с другими комрадами на форуме :learn: ;)
karokum
Member

Повідомлення

Georgin: 29.08.2025 16:51 VladimirV
Чого Ви від мене хочете? Ви взагалі читали мій перший пост у цій темі? Я не "балакаю", а задавав конкретне питання "дайте посилання на надійний магазин".
Комрад Timedemo дав мені посилання і я йому подякував. Ви займаєтесь незрозуміло чим. Мені абсолютно пофігу, хто і які процесори купує та використовує.
Мене мало хвилює Ваша довіра чи недовіра до моїх слів. Я звернувся сюди за порадою - мені її дали. Будь ласка, самостверджуйтесь за рахунок когось іншого.
Якийсь ви ранимий дуже. І на самоствердження більше схоже ваше повідомлення :rolleyes: Вас просто попросили фото або хоча б маркування продукту, це було б дуже цікаво і корисно. (Мені в тому числі, бо маю 7500f який мав описані вами симптомами випадкового ребуту. Ось тільки в мене вони наразі пройшли після оновлення біосу :dontknow:)
Ви на форумі а не в кастомер сервісі :facepalm:
Volodya811
Member

Повідомлення

Melofon: 29.08.2025 17:14
Volodya811: 21.08.2025 20:12Боже яке кінчене (с)!
Кинчене скорее это тот кто так себе позволил общатся с другими комрадами на форуме :learn: ;)
Згоден. Та людина, що собі таке дозволяє писати у бік форумчан такою і є. Проте, я не забуваю правила: з вовками жити - по вовчи вити і перед свиньми бісером не метають (с) :learn:

Зверни увагу, що друга фраза цьго правила "перед свиньми бісером не метають (с)" стосується і тих, хто все перекручує з ніг на голову, вириває фрази з контексту, щоб займатися бабськими маніпуляціми.
Georgin
Member

Повідомлення

karokum
Яке моє повідомлення схоже на спробу мого самоствердження? У якій саме фразі Ви це побачили?
Ви точно прочитали моє перше повідомлення? Я там розказав про свою ситуацію і задав 2 конкретні запитання:

"Комради, хоч комусь з аліка приходили 7500f з партій 2023 чи 2024 року? І якщо так - у якому конкретно магазині брали?"

Я не пропонував обговорити конкретні непрацюючі СPU, які прийшли моєму другу саме тому, що їх вже відправили назад. Там нічого обговорювати - вони не працювали і їх повернули.
Все, що я хотів дізнатись - я сформулював у моїх питаннях і комрад Timedemo дав мені посилання на магазин, а комрад VladimirV дав посилання на перевірку дати CPU на маркуванні.

Чим конкретно оцей Ваш пост може допомогти мені знайти хороший магазин на Ali чи юзерам у виборі процесора?
Це конкретна тема щодо вибору CPU, це не тема "Флуд". Будь ласка залишайте свої беззмістовні набори слів у відповідній темі.
karokum
Member

Повідомлення

Georgin
:facepalm:
Зразу видно що тут клініка, але поясню
спойлер
Ти скидаєш маркування ДВОХ бракованих (за твоєю версією) процесорів. Користувачі дивляться маркування, і якщо раптом воно в якомусь місці збігається роблять висновок що наприклад якусь партію, рік, місце виробництва чи будь який інший критерій або їх набір краще оминати. Інший користувач сюди заходить (читати як я) і бачить схожу на його ситуацію, звіряє маркування і можливо підтверджує або спростовує ТВОЮ теорію. Ти з 11 року тут, а враження ніби з космосу :rolleyes:
Georgin: 30.08.2025 08:40 беззмістовні набори слів
це твої останні два повідомлення в яких більше пафосу ніж сенсу
Вже би давно міг дати маркування, як це одразу адекватно попросили, або написати що їх не зберіг, або взагалі проігнорувати
Але ні, краще розказати іншим що тобі треба відписувати тільки по формі і не дай бог додаткові питання поставити. Точно не самоствердження, ага розкажеш :lol:
Georgin
Member

Повідомлення

karokum
:facepalm:
Зразу видно що тут клініка, але поясню
спойлер
Я кажу "Знайомий замовив 2 штуки - прийшли з партії 2022 і один відразу DOA, а другий з ребутами.
Комради, хоч комусь з аліка приходили 7500f з партій 2023 чи 2024 року? І якщо так - у якому конкретно магазині брали?"

У наступному пості комрад дає мені посилання на конкретний магазин, я дякую.

Далі комрад "STARLIGHT" запитує:
"Це якийсь окремий випадок чи якась статистика? Через мене прийшло з ~декілька десятків 7500F / 7700 за останній рік так точно. Проблем не має ні в складі збірок, ні окремими продажами. "

Відповідаю:
Та ні, для статистики замало екземплярів. Особистий досвід, досвід знайомого, огляди на youtube та екземпляри з OLX, власники яких чесно кажуть про саме ці проблеми з CPU.
Цього вистачає, щоб зародилися сумніви у доцільності такої покупки. Але кожен для себе сам хай вирішує. (оце речення спеціально для тебе, karokum, виділив).

Приходить комрад VladimirV і каже:
"А фото можна, коли такі дані у вас є? Чому такі старі можуть приходити? Де виговлені?
Дивіться де рік/тиждень і інша інформація написані https://www.reddit.com/r/Amd/comments/1 ... ean/?tl=ru
Це для початку. Якось все занадто сумнівно."

Відповідаю:
"Фото зробити не вийде - їх вже назад на Ali відправили.
Але це мало що змінює - вони ж нормально не працювали не через те, що я дату неправильно визначив.
Окрім того, навряд чи при замовленні вийде отримати процесор з певною датою виробництва - ніхто там не буде цим займатись. Та і яку дату конкретно просити?
Там вищє комрад вже кинув посилання на якийсь типу найдійний магазин і я це посилання перекинув знайомому - якщо вирішить повторити, то може більше пощастить.
Сам я поки що апгрейд відклав, а потім скоріш за все буду вже брати 7600 - новий чи б.в. з залишковою гарантією. Ризикувати вже не хочу."

Ніби все тему вичерпано. Але комрад продовжує:
"Навіть якщо ви їх "відправили", фото і відео у вас має бути вагон і маленька тєлєжка. Бо Алік по іншому не працює, і Refund не одобрить.
Всі проци, що приходять новими, майже напевно будуть марковані 2025 роком, бо старіші давно продані.
Без ввідних даних немає про що балакати.
Де брав (магазин/посилання)? Який завод (малайзія/тайванькитай)? Який рік/неділя випуску? (за одно і визначилось би, наскільки вони нові). А так... Пусте."

Я бачу, що комрад не читав мій перший пост і не розуміє, що ці процесори замовляв не я, відправляв назад теж не я і доступу до алі-акаунту в мене немає, тому я не можу надати фото.
А головне, що я зайшов не для того, щоб знайти спосіб заставити напівживий СPU працювати - я зайшов, щоб мені порадили надійний магазин на Ali.
А комрад веде себе так, наче я прийшов просто розвести "балачки" і навмисне очорнити ці алішні процесори (а він якраз продавав учора саме 7500f). І реагую я на таке ставлення відповідно.
Але зрештою ми з ним розмову завершили.

І тут на сцену виходишь ти з оцим:
"Якийсь ви ранимий дуже. І на самоствердження більше схоже ваше повідомлення :rolleyes: Вас просто попросили фото або хоча б маркування продукту, це було б дуже цікаво і корисно. (Мені в тому числі, бо маю 7500f який мав описані вами симптомами випадкового ребуту. Ось тільки в мене вони наразі пройшли після оновлення біосу :dontknow:)
Ви на форумі а не в кастомер сервісі :facepalm:"

Що це як не флуд? Про це я і сказав. Але ж тобі мало, хочеться випендритись і ти продовжуєш:
"Ти скидаєш маркування ДВОХ бракованих (за твоєю версією) процесорів. Користувачі дивляться маркування, і якщо раптом воно в якомусь місці збігається роблять висновок що наприклад якусь партію, рік, місце виробництва чи будь який інший критерій або їх набір краще оминати. Інший користувач сюди заходить (читати як я) і бачить схожу на його ситуацію, звіряє маркування і можливо підтверджує або спростовує ТВОЮ теорію. Ти з 11 року тут, а враження ніби з космосу. це твої останні два повідомлення в яких більше пафосу ніж сенсу Вже би давно міг дати маркування, як це одразу адекватно попросили, або написати що їх не зберіг, або взагалі проігнорувати
Але ні, краще розказати іншим що тобі треба відписувати тільки по формі і не дай бог додаткові питання поставити. Точно не самоствердження, ага розкажеш"

Оце буде моя остання відповідь на твій тролінг - на цьому форумі є дуже багато юзерів, які спочатку читають тему і читають її повністю, потім обмірковують, чи можуть вони додати щось цінне у цю тему,
а вже потім пишуть чи не пишуть пости. Я вірю, що юзерів, які прочитають тільки мій перший пост і відразу почнуть щось там оминати виключно через мої слова - тут мінімум. Більшість тут все ж таки думає власною головою
і перед прийняттям рішення все добре зважує. Сподіваюсь, колись і ти перестанеш читати по діагоналі, а потім, можливо, навчишься мислити і еволюціонуєш від верескливої мавпи до homo sapiens.
Хоча може й ні, але то вже твої проблеми з твоєю головою.
karokum
Member

Повідомлення

Georgin
Та це ти не зрозуміло як читаєш. Тебе питають про маркування, а ти починаєш розповідати що тобі на все пофіг і нікому нічо не хочеш доводити. Я тобі ще раз кажу що людей цікавить маркування, а ти тепер пишеш щось про "я не прийшов оживити CPU" і що камради ведуть себе якось не так :-/
Тому я одразу і написав про "ранимий", бо чомусь слова VladimirV ти сприйняв як претензію, хоча він задав конкретні і головне цінні питання
Конкретна відповідь на них якраз то і була б цінним вкладом в цю тему
Ти намагаєшся довести що не прийшов розводити "балачки", цим самим їх розводячи, замість того щоб просто дати відповідь на питання :facepalm:
phd_eng
Junior

Повідомлення

Панове, а наскільки погана ідея взяти зараз 8700G, якщо я працюю переважно с FEM / CFD (openfoam, немає підтримки gpu)? Граю дуже рідко у щось старе - на кшталт Skyrim / Divinity.
Rezvan
Member

Повідомлення

Georgin: 26.08.2025 09:34 Щось останнім часом на українському ринку з'явилося забагато аліекспресних 7500F і навіть 7700 з напівмертвими контролерами. Основний симптом - навіть зі стоковою пам'яттю рандомно ребутять ПК.
Причому одразу це і не виявити - перезавантаження реально рандомні, навіть високе навантаження на процесор не завжди ініціює ребут. Хотів собі придивитись, але якось дуже стрьомно стало брати.
Знайомий замовив 2 штуки - прийшли з партії 2022 і один відразу DOA, а другий з ребутами. Комради, хоч комусь з аліка приходили 7500f з партій 2023 чи 2024 року? І якщо так - у якому конкретно магазині брали?
Мені дуже повезло з профільним 7500f :super:
спойлер
Ryzen 7500F (OC 5.4GHz 1.15v)
Магаз де купував тільки в приватні за донат на ЗСУ :D
Mtang
Member

Повідомлення

Доброго дня, хто що порадить бо є можливість змінити процесор на більш продуктивний. Не можу визначитись що краще взяти 9700x або 7800x3d, на даний момент різниця між ними 2500грн. На даний час стоїть 7500f. Плата msi b850m mortar wi-fi, 240 водянка, rtx5070. Вимоги для ігор в 2к не кібер спорт та щоб споживання було мінімальне та не грівся як кипятильник. Дякую.
Artem_M
Member

Повідомлення

Mtang: 09.09.2025 09:53 Доброго дня, хто що порадить бо є можливість змінити процесор на більш продуктивний. Не можу визначитись що краще взяти 9700x або 7800x3d, на даний момент різниця між ними 2500грн. На даний час стоїть 7500f. Плата msi b850m mortar wi-fi, 240 водянка, rtx5070. Вимоги для ігор в 2к не кібер спорт та щоб споживання було мінімальне та не грівся як кипятильник. Дякую.
Поглянь у бік 9600Х, помітно дешевше ніж 9700Х і нічим йому не поступається у іграх (якщо виключно для ігор), вистачить для 2к в парі з 5070.
В іграх споживає 65-85 ват, гріється 60-70 (арктік 360). Але я не впевнений що там буде помітний профіт у порівнянні з 7500ф.
ilcattivo
Member

Повідомлення

Mtang: 09.09.2025 09:53 Доброго дня, хто що порадить бо є можливість змінити процесор на більш продуктивний. Не можу визначитись що краще взяти 9700x або 7800x3d, на даний момент різниця між ними 2500грн. На даний час стоїть 7500f. Плата msi b850m mortar wi-fi, 240 водянка, rtx5070. Вимоги для ігор в 2к не кібер спорт та щоб споживання було мінімальне та не грівся як кипятильник. Дякую.
А чим не влаштовує 7500f? Нещодавно Hardware Unboxed випускали відео де порівнювали 7600 і 9800X3D і там навіть з RTX 5080 різниця в 2К була не сильно відчутною. Я би вже чекав Zen 6
Mtang
Member

Повідомлення

ilcattivo
Поки вистачає, але руки чухаються спробувати щось нове вже зараз а не чекати zen6. Завтра то буде завтра та і не відомо на скільки той zen6 буде краще, до того часу і відеокарту можно буде змінити на щось більш потужніше.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Підкажіть шановні Гуру, чи є зараз сенс переходити з амд 5600 на інтел сокет 1700, 12 або 13 поколінь цпу?
Мене все влаштовує але непокоїть факт у плані загальних затримок(latency) систем амд vs intel, не заради чергового холівору.
FirstTDM
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 12.09.2025 12:41Підкажіть шановні Гуру, чи є зараз сенс переходити з амд 5600 на інтел сокет 1700, 12 або 13 поколінь цпу?
Странный вопрос - конечно Core i7-13700K будет раза в два быстрее, чем Ryzen 5 5600... но ведь сейчас начнутся крики, что надо просто воткнуть новый AMD в тот же сокет и в играх 1080р он будет быстрее интел... :)
Entar
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 12.09.2025 12:41 Підкажіть шановні Гуру, чи є зараз сенс переходити з амд 5600 на інтел сокет 1700, 12 або 13 поколінь цпу?
Мене все влаштовує але непокоїть факт у плані загальних затримок(latency) систем амд vs intel, не заради чергового холівору.
Якщо все влаштовує, то для чого щось міняти?
Щоб знизити latency треба брати амд з 3д кешем. Я після нового року взяв 5700х3д.

Можливо в вашому випадку, якщо коштів не жалко можна взяти 7800х3д, а якщо зовсім не жалко 9800х3д, переходячи на АМ5. Якщо вам для ігр, то буде різниця позитивна порівняно з інтелом. Але може поки якщо все влаштовує нічого не міняти? А як перестане влаштовувати то щось нове вийде або наявне подешевшає?

Як вище вірно підмітили, в більшості ігор у вас все скоріше в відеокарту упреться. І люди беруть простий 7500f а недавно 9500f вийшов і горя не знають
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

FirstTDM: 12.09.2025 12:48
OldGoodGames: 12.09.2025 12:41Підкажіть шановні Гуру, чи є зараз сенс переходити з амд 5600 на інтел сокет 1700, 12 або 13 поколінь цпу?
Странный вопрос - конечно Core i7-13700K будет раза в два быстрее, чем Ryzen 5 5600... но ведь сейчас начнутся крики, что надо просто воткнуть новый AMD в тот же сокет и в играх 1080р он будет быстрее интел... :)
:facepalm: В роботі дуже чудово порівнювати 6/12 і 8+8/24 щей вийшовшими з різницею в 2 роки.
А чого вже не в 4ри рази, недолюблюєш синю любимку, в 4к твоє чудо на 3% краще.
спойлер
https://tpucdn.com/review/intel-core-i7 ... 0-2160.png
Відправлено через 15 хвилин 14 секунд:
OldGoodGames: 12.09.2025 12:41 Підкажіть шановні Гуру, чи є зараз сенс переходити з амд 5600 на інтел сокет 1700, 12 або 13 поколінь цпу?
То може вгамуєте своє непокойство хоча б огляди подивившись. 60-65 НС будуть у співставних за ядрами ЦП.
А для дешевого апдейту то у 5900 близько 60НС
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Відповісти