Процесори Intel Core Ultra 7 265K та Core Ultra 7 265KF продовжують дешевшати

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
man1242
Member

Повідомлення

Nekros: 21.06.2025 23:28
Ektalion: 21.06.2025 23:22 В нульових було часто далеко не 60 фпс і люди грали , очі не втомлювались.
Покоління пепсі , якому подавай 60+ фпс :dontknow:
Так я сам у дитинстві грав у 40фпс якщо пощастить і нормально було. Але зараз не можу навіть у 60, а якщо це шутер від першої особи так взагалі 1 час пограю і очам габелі, голова починає боліти. Тому я шутери обхожу стороною а в інші ігри тільки 100+
Монітор у мене 34* 3440х1440 140гц VA
Хочу олед 240гц :-P

Якось у друга пограв на ПС4 у відьмака 3 чисто по фану, вистачило на 20 хвилин ледве не риганув, отак укачало 30фпс :gigi:
ну 30фпс если без статеров разрывов и дропов то после пары часов привыкаешь и кайфуешь :beer:
Gold_Star
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.06.2025 23:34Аж боляче від того, на що ми проміняли crt. Картинка плавна, чорний колір є, ніяких синхронізацій не потрібно. Але здоровий зараза.
Тому щоб наблизитись до подібного досвіду користування зараз беруть OLED. Важкі реалії сучасності :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Gold_Star
Проблема в нашому мозку
Всі рк екрани малюють кадр повністю і тримають його, длки не настане час змінити. І різко заміняє його наступним.
Наш мозок від цього конфузить. Він не розуміє, куди поділось зобоаження.
Черезтрокова розгортка - це коли біжить промінь построково зліва на право зверху вниз і малює на люмінофорі строки. Вони світяться певний проміжок часу і починають плавно затухати. І коли промінь дійде низу екрану домальовуючи низ кадру - верхня половина кадру затухає а на її місці промінь починає спочатку малювати наступний кадр. Таким чином зміна кадру відбувається з плавним переходом і наш мозок її не помічає.
Зображення
Gold_Star
Member

Повідомлення

alexeygalas
До чого тут розгортка кадрів, кінескопи завжди вміли і в прогресивну. Просто у кінескопа час реакції фактично не рахуємий, там нічому оновлюватись оскільки промінь в трубці вже сформований. Після кінескопа по часу реакції йде плазма, вже 10 років як зникла з прилавків технологія.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Gold_Star: 21.06.2025 23:39різницю у часі реакції
А про лаг все набагато простіше - аналоговий відео сигнал, який не потрібно декодувати, апскейлити даунскейлити. По кабелю біжать 3 сигнали про червоний синій та зелений і 2 сигнали синхронізації HSync і VSync. Лаг нульовий

Відправлено через 5 хвилин 21 секунду:
Gold_Star: 21.06.2025 23:50кінескопи завжди вміли і в прогресивн
Вміли але телебачення все було в інтерлейзі через малу ширину радіо каналу і мало того ще й композитно кодувалось в pal або ntsc. Прогресив це вже була прерогатива dvd програвачів та супутникового hdtv. Інтерлейс - Це просто як приклад щоб пояснити, чому картинка на рк сприймається не плавною.

Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
Gold_Star: 21.06.2025 23:50Після кінескопа по часу реакції йде плазма, вже 10 років як зникла з прилавків технологія
І плазму мав свого часу. Після 100гц crt LG.
Але в плазми теж свої недоліки були. Перш за все це шум в зображенні і стробіння через принцип її роботи.
Gold_Star
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.06.2025 23:59Інтерлейс - Це просто як приклад щоб пояснити, чому картинка на рк сприймається не плавною.
Ну на ПК дехто примусово запускав інтерлейсне розширення для збільшення фпс, едакий древній аналог длсс :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Gold_Star: 22.06.2025 00:02Ну на ПК дехто примусово запускав інтерлейсне розширення для збільшення фпс, едакий древній аналог длсс
Минулого року я саме так і робив - чіт на герци ))
PS. Дуже ще хочу знайти crt проєктор живий типу sony d50 поганяти. Але розумію, що він коштуватиме як крило від літака і решту свого життя я витрачу на зведення променів на ньому. А потім дружина мене з ним вижене з дому :laugh:
https://www.reddit.com/r/projectors/s/kLd8LlzR3t
Gold_Star
Member

Повідомлення

alexeygalas: 22.06.2025 00:04Дуже ще хочу знайти crt проєктор живий типу sony d50 поганяти. Але розумію, що він коштуватиме як крило від літака і решту свого життя я витрачу на зведення променів на ньому.
Вже краще LG G5 або Samsung S95F взяти :gigi:
Ektalion
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.06.2025 23:34 В нульових ще були crt. Тому і не втомлювались
Я минулий рік був впав в дитинство. У мене був ретро міні windows xp пк на sandy bridge і r7 260x. 17" lg flatron f720p. Знайшов за 300грн майже в ідеалі. Я зміг з нього вичавити 2670x1200@120hz. Відчуття не передати. Аж боляче від того, на що ми проміняли crt. Картинка плавна, чорний колір є, ніяких синхронізацій не потрібно. Але здоровий зараза.
Що, що ? Навпаки від кінескопних моніторів очі швидко втомлювались. Був викинутий мною в історію ще 2004 року.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Піздно вліз в тему.
Читав вище що хтось незадоволений тим що амд це топ для іграшок. Так ось колись деяка компанія інтел випускала i9 9900k і голосно на весь світ і всюди кричала що це "бест гей-мінг процесор" . Звичайно, когорта синюків набігала в форуми, тицяла своїми сотнями фпс і графіками та й знущаючись питала "а ваша амудя так може?!".
Коли ситуація змінилася на 180 градусів то виявляється ігри це не головне і взагалі 20 дешевих ядер топ. Упс, а що трапилось?
erkins007
Member

Повідомлення

bes: 21.06.2025 23:21
erkins007: 21.06.2025 23:18
Ты действительно думаешь что покупая к 5090 которая через 3 года потеряет 50+к цены я буду выбирать проц по периметру потеряет ли он 5к грн или 6к?
Интеловоды дичь про остаточную стоимость от яблочников переняли когда остальные аргументы кончились?
Так и тут мимо - новые коре ультра вдвое подешевели меньше чем за год.
да всем плевать что ты будешь делать, ты думаешь что на тебя тут кто то ориентируется с твоей 5090 ? я видел больше что с тебя смеются как ты что то выбираешь
Всем плевать на людей которые купили устаревшие на два поколения ультра и щас задвигают про кодеки, синебенчи и остаточную стоимость.
daesz
Member

Повідомлення

10 сторінок війни :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

Gold_Star: 21.06.2025 23:50 alexeygalas
До чого тут розгортка кадрів, кінескопи завжди вміли і в прогресивну. Просто у кінескопа час реакції фактично не рахуємий, там нічому оновлюватись оскільки промінь в трубці вже сформований. Після кінескопа по часу реакції йде плазма, вже 10 років як зникла з прилавків технологія.
ОЛЕД. Время реакции меньше 1мс

Отправлено спустя 1 минуту 56 секунд:
AntonyKandaurov: 22.06.2025 00:35 Піздно вліз в тему.
Читав вище що хтось незадоволений тим що амд це топ для іграшок. Так ось колись деяка компанія інтел випускала i9 9900k і голосно на весь світ і всюди кричала що це "бест гей-мінг процесор" . Звичайно, когорта синюків набігала в форуми, тицяла своїми сотнями фпс і графіками та й знущаючись питала "а ваша амудя так може?!".
Коли ситуація змінилася на 180 градусів то виявляється ігри це не головне і взагалі 20 дешевих ядер топ. Упс, а що трапилось?
Во, во, а АМДшники тогда задвигали про фпс на доллар) щас же позиции поменялись.
bes
Member

Повідомлення

erkins007: 22.06.2025 00:36 Всем плевать на людей которые купили устаревшие на два поколения ультра и щас задвигают про кодеки, синебенчи и остаточную стоимость.
не плевать только на то что ты купил. А что бы в этом убедиться ты бегаешь всем рассказываешь за свою 5090 к месту и не к месту :laugh: :lol:
erkins007
Member

Повідомлення

bes: 22.06.2025 00:47
erkins007: 22.06.2025 00:36 Всем плевать на людей которые купили устаревшие на два поколения ультра и щас задвигают про кодеки, синебенчи и остаточную стоимость.
не плевать только на то что ты купил. А что бы в этом убедиться ты бегаешь всем рассказываешь за свою 5090 к месту и не к месту :laugh: :lol:
Лол, так ты же начал втирать про остаточную стоимость (на которую всем плевать) причем совершенно мимо втирать ведь как видим на примере ультра дешевеют они почти вдвое за полгода
bes
Member

Повідомлення

erkins007: 22.06.2025 00:52
bes: 22.06.2025 00:47
Лол, так ты же начал втирать про остаточную стоимость (на которую всем плевать) причем совершенно мимо втирать ведь как видим на примере ультра дешевеют они почти вдвое за полгода
если тебе плевать чего ты влез в разговор ? :laugh: :lol:

Три дня я гналась за вами, что бы сказать как вы мне безразличны (с)
Megaclite
Member

Повідомлення

erkins007: 22.06.2025 00:36
bes: 21.06.2025 23:21
да всем плевать что ты будешь делать, ты думаешь что на тебя тут кто то ориентируется с твоей 5090 ? я видел больше что с тебя смеются как ты что то выбираешь
Всем плевать на людей которые купили устаревшие на два поколения ультра и щас задвигают про кодеки, синебенчи и остаточную стоимость.
А що робити людям в яких устарівші на два покоління 9700x/9900x/9950x?
erkins007
Member

Повідомлення

bes: 22.06.2025 00:58если тебе плевать чего ты влез в разговор ?
Чувак, это форум, а не чат в вайбере с женой. Если ты пишешь бред, то будет готов что тебя в это ткнут носом.

Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
Megaclite: 22.06.2025 01:35устарівші на два покоління 9700x/9900x/9950x?
Слабо интересуюсь сугубо рабочей производительностью поэтому спорить на тему 9950х/285к в рабочих задачах даже и не буду.
А если для игр, то без х3д имеет смысл щас брать только младшие процы а бюджетные сборки.
bes
Member

Повідомлення

erkins007: 22.06.2025 01:41 Чувак, это форум, а не чат в вайбере с женой. Если ты пишешь бред, то будет готов что тебя в это ткнут носом.
и что если форум то надо тебе обязательно показать себя клоуном а потом говорить что тебе это вообше не интересно? Тебе надо сидеть не на форуме и показывать свою глупость рассказами о своей 5090 - а сидеть в отзывах в интернет магазине и там постоянно писать о ней.
Востаннє редагувалось 22.06.2025 02:07 користувачем bes, всього редагувалось 1 раз.
erkins007
Member

Повідомлення

bes: 22.06.2025 02:05
erkins007: 22.06.2025 01:41 Чувак, это форум, а не чат в вайбере с женой. Если ты пишешь бред, то будет готов что тебя в это ткнут носом.
и что если форум то надо тебе обязательно показать себя клоуном а потом говорить что тебе это вообше не интересно?
Клоуном показал себя ты, тебе просто на это вежливо указали.
Відповісти