Seasonic представила вентилятор MAXFlow 120 завтовшки 30 мм

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Seasonic представила вентилятор MAXFlow 120 завтовшки 30 мм
подвійний підшипник кочення
Дивно, що не гідродинаміка, раз намагаються зробити безкомпромісний продукт.
nazar-pc
Member

Повідомлення

waryag: 09.05.2025 12:56 Пропоную обговорити Seasonic представила вентилятор MAXFlow 120 завтовшки 30 мм
Noctua інженери колись говорили про це, з GamersNexus інтерв'ю було якщо не помиляюся, що не лише тип підшипника важливий, в межах одного типу є багато варіацій та нюансів.
Головне щоб довго і тихенько крутився, решта не так важливо.
koniyoto
Member

Повідомлення

waryag: 09.05.2025 12:56 Дивно, що не гідродинаміка, раз намагаються зробити безкомпромісний продукт.
Тому, що гідродінаміка це не "безкомпромісний" варіант. Судячи з усього ці кулери скоріше за все планують використовувати на малих обертах. :rotate:
waryag
Member

Повідомлення

nazar-pc: 09.05.2025 13:19Noctua інженери колись говорили про це, з GamersNexus інтерв'ю було якщо не помиляюся, що не лише тип підшипника важливий, в межах одного типу є багато варіацій та нюансів.
Головне щоб довго і тихенько крутився, решта не так важливо.
У кульок більше нюансів по шуму. Хоча на ті, що в мене були (БЖ, відяха) я не можу поскаржитися, працювали(-ють) довго і не голосно.

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
koniyoto: 09.05.2025 13:40 Тому, що гідродінаміка це не "безкомпромісний" варіант. Судячи з усього ці кулери скоріше за все планують використовувати на малих обертах. :rotate:
Поправте мене, якщо помиляюся, але всі топові комерційні вентилі (ноктуа, фантекс і бк) на гідродинаміці.
koniyoto
Member

Повідомлення

waryag: 09.05.2025 13:48 Поправте мене, якщо помиляюся, але всі топові комерційні вентилі (ноктуа, фантекс і бк) на гідродинаміці.
Ах, ну якщо всі топові, то можна і не розбиратися як воно працює, вони ж топові.
Nutbar
Member

Повідомлення

koniyoto: 09.05.2025 13:40 Судячи з усього ці кулери скоріше за все планують використовувати на малих обертах. :rotate:
Та не скажіть.
Для Seasonic MAXFlow 120 заявлено швидкість обертання до 3300 об/хв
Для 120мм 3300 обертів це багато.
Kashtan
Member

Повідомлення

Nutbar: 09.05.2025 14:39
koniyoto: 09.05.2025 13:40 Судячи з усього ці кулери скоріше за все планують використовувати на малих обертах. :rotate:
Та не скажіть.
Для Seasonic MAXFlow 120 заявлено швидкість обертання до 3300 об/хв
В мене є 120мм з 8000 обертами і я вважаю що це мало.
waryag
Member

Повідомлення

Kashtan: 09.05.2025 14:54 В мене є 120мм з 8000 обертами і я вважаю що це мало.
Для дому чи серверної? :gigi:
Etra
Member

Повідомлення

Nutbar
Я тоже знатно прифигел от таких цифр. Думал, что времена Thermaltake Volcano 7+ давно прошли, но выходит что нет...

P.S. Thermaltake Volcano 7+ - это из 2002 года, если что.
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Звучит очень грозно: жидко-кристалические лопасти, подшипники произведены в Японии... Но, по-ходу, Noctua будет оставаться эталоном, на который будут ориентироваться покупатели.
Melofon
Member

Повідомлення

Японские подшипники это норм, я сам себе когда-то менял в вентиле на японские и они меня очень порадовали своим качеством.

Отправлено спустя 10 минут 41 секунду:
waryag: 09.05.2025 12:56 Пропоную обговорити Seasonic представила вентилятор MAXFlow 120 завтовшки 30 мм
Ничего удивительного когда скорость оборотов нужна больше трёх тысяч бо шар Ки в таком случае будут надёжней, но правда немного шумнее, а ещё таким вентилям на шариках пофиг частые старт-стопы если его ставить куда-то где полупассив.
waryag
Member

Повідомлення

Melofon: 09.05.2025 19:30Ничего удивительного когда скорость оборотов нужна больше трёх тысяч бо шар Ки в таком случае будут надёжней, но правда немного шумнее, а ещё таким вентилям на шариках пофиг частые старт-стопы если его ставить куда-то где полупассив.
Из коробки есть возможность ограничения на 1000 и 2000, плюс регулирование.
Melofon
Member

Повідомлення

waryag: 09.05.2025 19:36
Melofon: 09.05.2025 19:30Ничего удивительного когда скорость оборотов нужна больше трёх тысяч бо шар Ки в таком случае будут надёжней, но правда немного шумнее, а ещё таким вентилям на шариках пофиг частые старт-стопы если его ставить куда-то где полупассив.
Из коробки есть возможность ограничения на 1000 и 2000, плюс регулирование.
Я в курсе, но раз вентиль рассчитан на 3000+ то они решили таки поставить хорошие шарики, их фирменные SSO2 тоже конечно хорошие, но видимо таки шарики в таком случае лучше для 3300 оборотов.
Igoretc
Member

Повідомлення

Взагалі не дивуюсь чому не гідродинаміка, чи не якась інша супер-пупер технологія... Бо по-перше - це все маркетинг, який має одну єдину ціль - максимальні продажі для заробітку, а не для нашого з вам вічного щастя від ефективності і тиші дівайсів. По-друге випливає з першого, тобто ще не було в природі такого виробника, якому вигідно продавати "вічні двигуни". Тому хаваймо ту всю локшину далі, яку нам постійно будуть вішати виробники словами спеціально для цього навчених гарнооплачуваних маркетологів.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

а що є в конкурентів?
yurius_r
Member

Повідомлення

Якась дивна товщина. Воно ж буде мати проблеми із сумісністю
daesz
Member

Повідомлення

yurius_r: 09.05.2025 22:06 Якась дивна товщина. Воно ж буде мати проблеми із сумісністю
В поголовній більшості випадків - ні. До того ж всі 140мм пропелери (мб з винятком в якісь 1-2% від загальної кількості) мають товщина 27, а то й 28мм і щось я поки не чув про проблеми з їх сумісністю :)
Afit
Member

Повідомлення

Igoretc: 09.05.2025 20:14 Взагалі не дивуюсь чому не гідродинаміка, чи не якась інша супер-пупер технологія... Бо по-перше - це все маркетинг, який має одну єдину ціль - максимальні продажі для заробітку, а не для нашого з вам вічного щастя від ефективності і тиші дівайсів. По-друге випливає з першого, тобто ще не було в природі такого виробника, якому вигідно продавати "вічні двигуни". Тому хаваймо ту всю локшину далі, яку нам постійно будуть вішати виробники словами спеціально для цього навчених гарнооплачуваних маркетологів.
Я б не сказав що маркетинг. В мене є Noctua, які з 2014р щоденно крутяться й працюють так же тихо як і в перший день покупки. Є й більш свіжий, з 2018р. Вважаю в рамках заліза 11 років вже вічністю. Тим паче що це очевидно не межа для них
yurius_r
Member

Повідомлення

daesz
Так це 120мм, де стандарт 25мм. Але вашу думку я зрозумів
daesz
Member

Повідомлення

yurius_r: 10.05.2025 01:51 daesz
Так це 120мм, де стандарт 25мм. Але вашу думку я зрозумів
Я розумію, що це 120, але більшість великих (в розумінні мАТХ/АТХ) корпусів мають універсальні посадочні місця під пропелери, які передбачають і 120, і 140 мм, я до цього. Тож якщо 14028 лізе, то напевно й 12030 попхати вийде :)
Afit: 10.05.2025 00:33
Igoretc: 09.05.2025 20:14 Взагалі не дивуюсь чому не гідродинаміка, чи не якась інша супер-пупер технологія... Бо по-перше - це все маркетинг, який має одну єдину ціль - максимальні продажі для заробітку, а не для нашого з вам вічного щастя від ефективності і тиші дівайсів. По-друге випливає з першого, тобто ще не було в природі такого виробника, якому вигідно продавати "вічні двигуни". Тому хаваймо ту всю локшину далі, яку нам постійно будуть вішати виробники словами спеціально для цього навчених гарнооплачуваних маркетологів.
Я б не сказав що маркетинг. В мене є Noctua, які з 2014р щоденно крутяться й працюють так же тихо як і в перший день покупки. Є й більш свіжий, з 2018р. Вважаю в рамках заліза 11 років вже вічністю. Тим паче що це очевидно не межа для них
У ноктуа не гідродинаміка, у них якийсь свій тих "підшипника" :
https://noctua.at/en/sso2-bearing
Я в видах підшипників "не бум-бум", тож без поняття яка між ним на FDB/гідродинамікою різниця :shuffle:
Відповісти