Не заважай, акцессуари та послуги це основний профіт більшості магазинів. Там з якогось проданого телефону профіту не те щоб багато, а ось плівочки, захистне скло і т.п. це десь 2/3 прибуткуGreenMile: ↑ 07.05.2025 12:04На який час, скільки ви плануєте той телефон використовувати, 20 років? Чи ви захисне скло раз на рік міняєте і за 5 років віддаєте за нього 40х5 = 200 баксів, ціну нового телефону?7mindfields: ↑ 07.05.2025 11:40 Розумію що у деяких фанатів corning gorilla glass з критичним мисленням туго, захисне скло це розхідник на якийсь час, щоб захистити екран з gorilla glass(!!!) від механічних пошкоджень.Поясните свою "нефанатську" позицію?
Віддати ціну нового телефону щоб захисти екран від кількох подряпин за життя? Це щось на богатому нефанатському, звісно ж
![]()
Я купую телефон, який не дає інших опцій, аніж горіла глас - я "фанат і лох".
Ви купляєте захисне скло за 40 баксів, у якого собівартість 1 доллар за погонний метр, щоб захисти екран від двох подряпинок за весть строк його використання - ви нелох і людина з критичним мисленням. Зрозуміло![]()
Новини
Останні статті і огляди
Выбор смартфона / коммуникатора
-
Donate
Member
-
7mindfields
Member
Ми ж говоримо про нормальне якісне скло, яке можна замовити з амазону, наприклад, за 10-15$, а не оверпрайс з магазину, який був придбаний на алі за 1-2$Donate: ↑ 07.05.2025 13:23Не заважай, акцессуари та послуги це основний профіт більшості магазинів. Там з якогось проданого телефону профіту не те щоб багато, а ось плівочки, захистне скло і т.п. це десь 2/3 прибуткуGreenMile: ↑ 07.05.2025 12:04 На який час, скільки ви плануєте той телефон використовувати, 20 років? Чи ви захисне скло раз на рік міняєте і за 5 років віддаєте за нього 40х5 = 200 баксів, ціну нового телефону?Поясните свою "нефанатську" позицію?
Віддати ціну нового телефону щоб захисти екран від кількох подряпин за життя? Це щось на богатому нефанатському, звісно ж
![]()
Я купую телефон, який не дає інших опцій, аніж горіла глас - я "фанат і лох".
Ви купляєте захисне скло за 40 баксів, у якого собівартість 1 доллар за погонний метр, щоб захисти екран від двох подряпинок за весть строк його використання - ви нелох і людина з критичним мисленням. Зрозуміло![]()
![]()
Подряпину так, а потенційно розбитий екран?GreenMile: ↑ 07.05.2025 13:06 з тим же успіхом цю подряпину можете ігнорувати і на екрані телефону? Нащо тоді скло?![]()
Я все ще чекаю на лінк, де порахували реальну вартість якісного скла за $40
-
GreenMile
Member
Так скло не гарантує захист від розбиття екрану.7mindfields: ↑ 07.05.2025 13:36 Подряпину так, а потенційно розбитий екран?
Я вам більше скажу, купляв батьку новий телефон. Він людина похилого віку, живе на дачі і постійно то на городі, то щось будує, ще й не дуже акуратний, бува забуде телефон на сонці на підмурку, або брудними руками в землі відповідає на дзвінки, то впустить просто так на сходах і той телефон летить на перший поверх по кожній сходинці, короче, типовий активний пенсіонер.
Знаючи його особливості, одразу в оф магазині наклеїли найкраще по захисним якостям скло, яке було в наявності. Сам телефон в штатному силіконовому чохлі. Очікувано, за місяць те скло тріснуло - починаючи від краю скла. Ну ок, я думав спершу, шо клас, скло захистило телефон. Купив в інтернеті теж якесь типу класне скло по оглядам, поміняв. Пройшло ще місяці два, друге скло так само тріснуло на купу частин і знову з краю, вже з іншого. Як-то кажуть, один раз - випадковість, два - співпадіння, три - закономірність. Замово третє скло якогось іншого виробника... за два тижні його просто покоробило і у нього відклеївся кутик і відламався, цього разу без тріщин, просто шматка скла в кутку нема. На цьому я просто зняв нафіг те скло і припинив витрачати на нього гроші, паралельно приглядаючи якийсь rugged телефон на випадок розбиття екрану. І що б видумали? Батько телефон впускати не перестав, але вже три роки у нього екран цілий і досі не розбився, не дивлячись на відстутність "захисного" скла. Так, коцки на екрані звісно є, але екран цілий і нема ніяких проблем з ним.
Яка тут мораль? А проста, весь той "захист " - то чисто від подряпин для наступного власника
Одразу, як тільки ви відповісте на мої питання, які я вам вище до цього задавав, а ви проігнорували7mindfields: ↑ 07.05.2025 13:36Я все ще чекаю на лінк, де порахували реальну вартість якісного скла за $40![]()
-
Ozumat
Junior
Человек который ходит с с8 в 25 году… ему не объяснить что поклеив стекло свои с8 можно было продать в идеале за 85% от фул праиса в идеале, и купить с9. И так практически не теряя денег взять себе с25 ультра без слез в треде «что за аутисты покупают телефоны за 60к при зп 10к» 
-
GreenMile
Member
Це хто в 25 році ходить з С8?Ozumat: ↑ 07.05.2025 14:11 Человек который ходит с с8 в 25 году…
Поклеїти скло за 40 баксів, щоб потім продати телефон дорожче на 20, розумію
Востаннє редагувалось 07.05.2025 14:14 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
-
Ozumat
Junior
Ну вы же, не я жGreenMile: ↑ 07.05.2025 14:13Це хто в 25 році ходить з С8?Ozumat: ↑ 07.05.2025 14:11 Человек который ходит с с8 в 25 году…
-
GreenMile
Member
Може, вам варто менше фантазувати і уважніше читати?Ozumat: ↑ 07.05.2025 14:13Ну вы же, не я жGreenMile: ↑ 07.05.2025 14:13 Це хто в 25 році ходить з С8?![]()
-
Ozumat
Junior
Так вы договаривайте. Мы клеим стекла на дорогие телефоны в треде, и готовы отдать 20$ чтоб защитить экран от царапин. А вы пытаетесь доказать что стекло за 20 $ некамильфо на ваш смартфон за 40$. Это логично, тут с вами никто не споритGreenMile: ↑ 07.05.2025 14:13Це хто в 25 році ходить з С8?Ozumat: ↑ 07.05.2025 14:11 Человек который ходит с с8 в 25 году…
Поклеїти скло за 40 баксів, щоб потім продати телефон дорожче на 20, розумію![]()
-
GreenMile
Member
Я намагаюсь довести, що клеїти скло на будь-який сучасний телефон - то давно зайве. Ви можете не вриачати ті 20 на скло, а просто продати телефон з дисконтом у ті самі 20 і у вас його з руками відірвуть. І до чого тут смартфон за 40 господи, перечитайте тред, будь ласка.Ozumat: ↑ 07.05.2025 14:16Так вы договаривайте. Мы клеим стекла на дорогие телефоны в треде, и готовы отдать 20$ чтоб защитить экран от царапин. А вы пытаетесь доказать что стекло за 20 $ некамильфо на ваш смартфон за 40$. Это логично, тут с вами никто не споритGreenMile: ↑ 07.05.2025 14:13 Це хто в 25 році ходить з С8?
Поклеїти скло за 40 баксів, щоб потім продати телефон дорожче на 20, розумію![]()
-
Ozumat
Junior
Зацарапанный 16про макс при цене 60к со скидкой 20$ вряд ли комуто интересен, вы ведете речь о том, о чем не знаетеGreenMile: ↑ 07.05.2025 14:19Я намагаюсь довести, що клеїти скло на будь-який сучасний телефон - то давно зайве. Ви можете не вриачати ті 20 на скло, а просто продати телефон з дисконтом у ті самі 20 і у вас його з руками відірвуть. І до чого тут смартфон за 40 господи, перечитайте тред, будь ласка.Ozumat: ↑ 07.05.2025 14:16
Так вы договаривайте. Мы клеим стекла на дорогие телефоны в треде, и готовы отдать 20$ чтоб защитить экран от царапин. А вы пытаетесь доказать что стекло за 20 $ некамильфо на ваш смартфон за 40$. Это логично, тут с вами никто не спорит
-
Donate
Member
Основна проблема скла в тому що воно не захищає скло від розбиття. В мене за скільки років розбилася лише задня кришка на девайсі від удару як раз в бік.7mindfields: ↑ 07.05.2025 13:36Ми ж говоримо про нормальне якісне скло, яке можна замовити з амазону, наприклад, за 10-15$, а не оверпрайс з магазину, який був придбаний на алі за 1-2$Donate: ↑ 07.05.2025 13:23
Не заважай, акцессуари та послуги це основний профіт більшості магазинів. Там з якогось проданого телефону профіту не те щоб багато, а ось плівочки, захистне скло і т.п. це десь 2/3 прибутку![]()
Востаннє редагувалось 07.05.2025 14:24 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
Знову якісь фантазії. Для початку, я би хотів побачити "зацарапаний" 16 про макс при звичайному побутовому використанні. Без "прохолодних історій"™ що ви працюєте по 8- годин на день у піщаному кар'єрі і по 10 разів на день впускаєте телефон на землю і наступаєте на нього.Ozumat: ↑ 07.05.2025 14:20Зацарапанный 16про макс при цене 60к со скидкой 20$ вряд ли комуто интересен, вы ведете речь о том, о чем не знаетеGreenMile: ↑ 07.05.2025 14:19 Я намагаюсь довести, що клеїти скло на будь-який сучасний телефон - то давно зайве. Ви можете не вриачати ті 20 на скло, а просто продати телефон з дисконтом у ті самі 20 і у вас його з руками відірвуть. І до чого тут смартфон за 40 господи, перечитайте тред, будь ласка.![]()
-
Valdey377
Member
При должной сноровке можно разбить даже чугунную трубу, за почти 15 лет владения смартфонами я ни то что родного, даже защитное не смог разбить, а жена смогла и не раз, защитные слава Богу токо разбивала, хотя есть кто и основное грохает на раз два но без защитыGreenMile: ↑ 07.05.2025 14:09Так скло не гарантує захист від розбиття екрану.7mindfields: ↑ 07.05.2025 13:36 Подряпину так, а потенційно розбитий екран?
Я вам більше скажу, купляв батьку новий телефон. Він людина похилого віку, живе на дачі і постійно то на городі, то щось будує, ще й не дуже акуратний, бува забуде телефон на сонці на підмурку, або брудними руками в землі відповідає на дзвінки, то впустить просто так на сходах і той телефон летить на перший поверх по кожній сходинці, короче, типовий активний пенсіонер.
Знаючи його особливості, одразу в оф магазині наклеїли найкраще по захисним якостям скло, яке було в наявності. Сам телефон в штатному силіконовому чохлі. Очікувано, за місяць те скло тріснуло - починаючи від краю скла. Ну ок, я думав спершу, шо клас, скло захистило телефон. Купив в інтернеті теж якесь типу класне скло по оглядам, поміняв. Пройшло ще місяці два, друге скло так само тріснуло на купу частин і знову з краю, вже з іншого. Як-то кажуть, один раз - випадковість, два - співпадіння, три - закономірність. Замово третє скло якогось іншого виробника... за два тижні його просто покоробило і у нього відклеївся кутик і відламався, цього разу без тріщин, просто шматка скла в кутку нема. На цьому я просто зняв нафіг те скло і припинив витрачати на нього гроші, паралельно приглядаючи якийсь rugged телефон на випадок розбиття екрану. І що б видумали? Батько телефон впускати не перестав, але вже три роки у нього екран цілий і досі не розбився, не дивлячись на відстутність "захисного" скла. Так, коцки на екрані звісно є, але екран цілий і нема ніяких проблем з ним.
Яка тут мораль? А проста, весь той "захист " - то чисто від подряпин для наступного власниката для власного самозаспокоєння, і для того, щоб, як камрад правильно вище написав, продавці скла і магазини мали свій профіт на продажі цього копіуму для народу.
Одразу, як тільки ви відповісте на мої питання, які я вам вище до цього задавав, а ви проігнорували7mindfields: ↑ 07.05.2025 13:36Я все ще чекаю на лінк, де порахували реальну вартість якісного скла за $40![]()
![]()
-
GreenMile
Member
Ozumat
Окей, я додам, що, якщо у вас сценарій використання телефонів: купую новий, рік хожу і продаю -> купую новий, рік хожу і продаю і так по колу, то згоден, в такому випадку краще клеїти і скло, і чхол і брати телефон тільки знежиреними руками.
Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Окей, я додам, що, якщо у вас сценарій використання телефонів: купую новий, рік хожу і продаю -> купую новий, рік хожу і продаю і так по колу, то згоден, в такому випадку краще клеїти і скло, і чхол і брати телефон тільки знежиреними руками.
Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Про те і мова, що скло до цього ніякого відношення не має. У мене перша трубка з'явилась у 2002, я не розбив жодного екрану за все життя. Корпуси так - розбивались (тріщини від падіння), мінялись, а екрани не ламавValdey377: ↑ 07.05.2025 14:30 При должной сноровке можно разбить даже чугунную трубу, за почти 15 лет владения смартфонами я ни то что родного, даже защитное не смог разбить, а жена смогла и не раз, защитные слава Богу токо разбивала, хотя есть кто и основное грохает на раз два но без защиты
Востаннє редагувалось 07.05.2025 14:37 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
-
wolf359
Member
Запитайте в Бульдозера, що в нього там за півтора роки по використанню було.GreenMile: ↑ 07.05.2025 14:24Знову якісь фантазії. Для початку, я би хотів побачити "зацарапаний" 16 про макс при звичайному побутовому використанні. Без "прохолодних історій"™ що ви працюєте по 8- годин на день у піщаному кар'єрі і по 10 разів на день впускаєте телефон на землю і наступаєте на нього.Ozumat: ↑ 07.05.2025 14:20
Зацарапанный 16про макс при цене 60к со скидкой 20$ вряд ли комуто интересен, вы ведете речь о том, о чем не знаете![]()
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
А в мене був зворотній приклад. Коли скло захистило екран. То виходить що ступінь захисту 50 на 50 ?Donate: ↑ 07.05.2025 14:24 Основна проблема скла в тому що воно не захищає скло від розбиття. В мене за скільки років розбилася лише задня кришка на девайсі від удару як раз в бік.Як мені з цим би допомогло захисне скло я не знаю, якийсь мякий селіконовий чохол з бортами напевно буде непоганою ідеєю. А так...
На справді скло захищає екран і від подряпин і від розбиття. Але не на 100% це точно. Звичайно треба купувати скло від нормального виробника а не з алі по 15грн. Хоча і воно може захистити проте впевненості в цьому значно меньше. Звичайно для телефону за 200 баксів скло за 40 не потрібне, ну або ви той телефон дуже любите.
Рамку і край екрану захистить якісний чохол. Але може комусь це все не підходить і він має змогу міняти швидко телефон, хай ходить без. Його ж кошти, його справа.
-
GreenMile
Member
Так він уже відповів: "Я ношу без стекла и не сильно над ним трясусь".wolf359: ↑ 07.05.2025 14:36Запитайте в Бульдозера, що в нього там за півтора роки по використанню було.GreenMile: ↑ 07.05.2025 14:24 Знову якісь фантазії. Для початку, я би хотів побачити "зацарапаний" 16 про макс при звичайному побутовому використанні. Без "прохолодних історій"™ що ви працюєте по 8- годин на день у піщаному кар'єрі і по 10 разів на день впускаєте телефон на землю і наступаєте на нього.
Ось так виглядає мій rugged-телефон CAT S60, який був чисто робочим інструментом, над яким я теж не трусився ніколи і навіть натяку на обережне поводження не було.
Таке по всьому телефону. Екран цілий до речі
- спойлер
P.S. Як варіант, можуть бути сліди від кільця на пальці, якщо діставати телефон з карману то десь там і може бути контакт постіний.
У мене схожий випадок був у знайомого, купив авто, і за рік кермо просто в хлам, машина я к нова, а шкіра на кермі виглядає просто як пробіг 500 тисяч. Виявилось, що у нього від природи дуже пітніють руки + персні на руках носить - к-к-к-комбо
-
DuckRider
Member
Материаловедение: мягкие материалы имеют большую ударопрочность, твердые материалы имеют большую прочность к царапинам. Т.е слово "хуже" в абсолютном понятии тут не подходит. Стекло крякнуть стало сложнее. Поцарапать проще. Например у меня горилла виктус на 6 про был поцарапан пальцем под который попало что-то, если ногтем провести, прям ощущается, что глубоко поцарапан. А вот стекло камеры поцаралось уже в попытке протереть микрофиброй. Заднее стекло поцарапалось в чехле, тут вообще помянем, навоз и палки
-
1985god
Member
Короче виробники геть чисто наглі за 3 роки жодного прогресу в бюджетному сегменті
https://www.gsmarena.com/compare.php3?& ... one1=11149
Навпаки гірше за більші гроші
В на почтаку 2025 купив просто звонилку і для месинджерів самуснг А06 так виявилось він ще гірше ніж старий самсунг А13 5g бо той ще й 5g ! З екраном 90 Гц в той час як А06 який вийшов через 3 роки ще гірше … Тож змінювати смарфон навіть раз на 3 роки в своєму ціновому діапазоні не варто , прогрес таке враження не стосується бюджетного сегменту …
Можливо А13 5g на старті коштував дорочже ,ніж зараз А 06 , але ну таке 3 роки пройшло мали б більше фішок в бюджетний сгемент дати
Відправлено через 4 хвилини 48 секунд:
Ok A15 5g $140 на старті продажу
А06 $120..
Може воно так і має бути але три роки пройшло я очікував більшого прогресу
https://www.gsmarena.com/compare.php3?& ... one1=11149
Навпаки гірше за більші гроші
В на почтаку 2025 купив просто звонилку і для месинджерів самуснг А06 так виявилось він ще гірше ніж старий самсунг А13 5g бо той ще й 5g ! З екраном 90 Гц в той час як А06 який вийшов через 3 роки ще гірше … Тож змінювати смарфон навіть раз на 3 роки в своєму ціновому діапазоні не варто , прогрес таке враження не стосується бюджетного сегменту …
Можливо А13 5g на старті коштував дорочже ,ніж зараз А 06 , але ну таке 3 роки пройшло мали б більше фішок в бюджетний сгемент дати
Відправлено через 4 хвилини 48 секунд:
Ok A15 5g $140 на старті продажу
А06 $120..
Може воно так і має бути але три роки пройшло я очікував більшого прогресу
-
Барбарис
Member
1985god, це ж самсунг. Вони давно оверпрайс в кожному сегменті.