ASRock та Sapphire оснастили топові варіанти Radeon RX 9070 (XT) роз'ємом 12V-2x6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Reverse_rain
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 21:51
так і є, це рівень не 2 по 8 чи 12 пін одним роз'ємом
це рівень двз чи електричка, порівняння топ
а так з часом подивимось, чи будуть активно купляти, чи навпаки будуть краще купляти зі старим роз'ємом
там як то кажуть риночок порішає
може це більше порівняння стім дека який 800р екран з леново легіон го з 2к екраном?
наче легіон новіший, але яка консоль краща для геймінгу? чи це погане порівняння?
Ой, та це лише приклад. Не подобаеться електричка та двз, ок. Прикладів можна навести безліч, від нарізного батона, до наявності системи контролю тиску в шинах автомобіля. Коли корпораціями просуваеться новий продукт під кшвалт критики і згодом він стає певним стандартом, без якого вже ніяк.
FastBullet: 02.03.2025 23:48
Reverse_rain: 02.03.2025 20:45

Давай скажу тобі по серету, що 8 пін теж горять! Як зі сторони відеокарти, так і зо сторони блока живлення. Подивись на тому ж редіті. Просто це такий хайп не підіймає. Але це секрет!
скажу тобі по-секрету, то якщо такі як ти купують у китаців провода, тоді і горять)) тільки нікому не кажу - це секрет))
Стривай, я сказав що з 8 пін теж проблеми, і логіка вам підказала що я закуповую китайські провода? Як це працює?
starinfo
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 03.03.2025 01:00
а так з часом подивимось, чи будуть активно купляти, чи навпаки будуть краще купляти зі старим роз'ємом
може це більше порівняння стім дека який 800р екран з леново легіон го з 2к екраном?
наче легіон новіший, але яка консоль краща для геймінгу? чи це погане порівняння?
Ой, та це лише приклад. Не подобаеться електричка та двз, ок. Прикладів можна навести безліч, від нарізного батона, до наявності системи контролю тиску в шинах автомобіля. Коли корпораціями просуваеться новий продукт під кшвалт критики і згодом він стає певним стандартом, без якого вже ніяк.

скажу тобі по-секрету, то якщо такі як ти купують у китаців провода, тоді і горять)) тільки нікому не кажу - це секрет))
Стривай, я сказав що з 8 пін теж проблеми, і логіка вам підказала що я закуповую китайські провода? Як це працює?
та "найчудовіший" провід, має вся планета переходить
але може ви мені зможете пояснити нащо він потрібен в 200 ваттних відеокартах? і як ми без цього неправильно жили?
oversteve
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 03.03.2025 01:00 Стривай, я сказав що з 8 пін теж проблеми, і логіка вам підказала що я закуповую китайські провода? Як це працює?
там логіка не працює, людина порівнює кабелі до відяхи із дротами до стартового акуму в машині :rolleyes:

Відправлено через 5 хвилин 28 секунд:
starinfo: 02.03.2025 22:09 нащо в відюхах з 200-300 ватт щось городити?)
грубо кажучи - присобачити 1 роз'єм замісь 2-3, для споживача я не знаю чи є профіт, можливо легше кабель укладати в корпусі, профіт для виробника - менше мороки з розводкою, менше текстоліт, компактніші карти
в відяхахах де можна обійтися 1х 8-пін роз'ємом його і лишають - є купа 4070 з ним, всі 4060
starinfo
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 10:16
Reverse_rain: 03.03.2025 01:00 Стривай, я сказав що з 8 пін теж проблеми, і логіка вам підказала що я закуповую китайські провода? Як це працює?
там логіка не працює, людина порівнює кабелі до відяхи із дротами до стартового акуму в машині :rolleyes:

Відправлено через 5 хвилин 28 секунд:
starinfo: 02.03.2025 22:09 нащо в відюхах з 200-300 ватт щось городити?)
грубо кажучи - присобачити 1 роз'єм замісь 2-3, для споживача я не знаю чи є профіт, можливо легше кабель укладати в корпусі, профіт для виробника - менше мороки з розводкою, менше текстоліт, компактніші карти
в відяхахах де можна обійтися 1х 8-пін роз'ємом його і лишають - є купа 4070 з ним, всі 4060
я до цього і вів людину, тобто що це просто маркетинг по факту і все
але він так і не зміг родити відповідь
в 200 ватних відюхах буде такий самий перевірений часом один 8-ми піннік
але навіть з вашої відповіді окрім естетичності(яка сумнівна знову з тим же вигоранням) більше нічого нового кабель не несе
"Чесно? Не дуже. Для RTX 4070 чи подібних карт (200–250 Вт) старий 8-піновий роз’єм був би достатнім і безпечнішим, бо він перевірений роками й не має проблем із оплавленням, як ранній 12VHPWR. Плюси 12VHPWR реально відчутні лише для топів типу RTX 4080/4090, де два-три 8-піни замінюються одним кабелем. У масовому сегменті це більше маркетинг і "підготовка до майбутнього", ніж реальна потреба." - ось така власне відповідь ШІ теж
просто мені дуже хотілось щоб людина сама дійшла до відповіді і знайшла її, замість того щоб писати що в нього все нормально
oversteve
Member

Повідомлення

starinfo: 03.03.2025 10:59 але навіть з вашої відповіді окрім естетичності(яка сумнівна знову з тим же вигоранням) більше нічого нового кабель не несе
для мене як користувача несе - менші габарити текстоліту на 2-3 см - можливість зробити радіатор з наскрізним продувом довшим або зробити карту коротшою, мене наприклад дуже напрягають розміри деяких відеокарт :dontknow:
starinfo: 03.03.2025 10:59 старий 8-піновий роз’єм був би достатнім і безпечнішим, бо він перевірений роками й не має проблем із оплавленням, як ранній 12VHPWR
вони так само горять час від часу, як і 12вхпвр, просто всім повіг, бо на цьому хайп не зробиш і перегляди не накрутиш, от яскравих новин і немає, а якщо погуглити, то знайдеться достатньо випадків тих же 7900хтх або 3090, в яких один з 3 роз'ємів погорів
ну і власне умовно безпечним він був лише у дорогих бж, де виробники за своєю ініціативою використовують товстіші кабелі і якісніші термінали "з запасом", якщо взяти якусь рандомну бронзу, де все зроблено "по стандарту", то 12вхпвр буде безпечнішим, бо банально сам його стандарт передбачає використання проводів і терміналів розрахованих на більший струм, ніж у старих 8-пін
starinfo
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 11:14
starinfo: 03.03.2025 10:59 але навіть з вашої відповіді окрім естетичності(яка сумнівна знову з тим же вигоранням) більше нічого нового кабель не несе
для мене як користувача несе - менші габарити текстоліту на 2-3 см - можливість зробити радіатор з наскрізним продувом довшим або зробити карту коротшою, мене наприклад дуже напрягають розміри деяких відеокарт :dontknow:
starinfo: 03.03.2025 10:59 старий 8-піновий роз’єм був би достатнім і безпечнішим, бо він перевірений роками й не має проблем із оплавленням, як ранній 12VHPWR
вони так само горять час від часу, як і 12вхпвр, просто всім повіг, бо на цьому хайп не зробиш і перегляди не накрутиш, от яскравих новин і немає, а якщо погуглити, то знайдеться достатньо випадків тих же 7900хтх або 3090, в яких один з 3 роз'ємів погорів
ну і власне умовно безпечним він був лише у дорогих бж, де виробники за своєю ініціативою використовують товстіші кабелі і якісніші термінали "з запасом", якщо взяти якусь рандомну бронзу, де все зроблено "по стандарту", то 12вхпвр буде безпечнішим, бо банально сам його стандарт передбачає використання проводів і терміналів розрахованих на більший струм, ніж у старих 8-пін
для вас як користувача несе економія текстоліту якісь бонуси? там ці нвідієвські відюхи і так тонкі і прозорі, це точно бонус?
те що відюха з часом гнеться ви мабуть теж не чули? після цього ще може бути відвал чипа, це теж новинка?

чесно сказати за весь свій доволі не малий досвід ніразу не бачив якісь кабеля 8 пінові які б згоріли, тільки у випадку коли з якогось фраймкома за ціною сока намагались через перехідник закинути якусь умовну гтх260 чи 275, вже не пам'ятаю, давн оце було
тому я звісно мрію послухати про вагони згорілих кабелів 8ми пінніків, але вигляда це більш смішно ніж по ділу
якщо ще й дивитись знову ж на середній сегмент то щось мені здаєтсья там це буде в рамках похибки

і знову нам треба новий кабель, бо старий теж горить... оце я розумію підхід)
спойлер
Зображення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

starinfo
Живимо топову картку 2009 року. Беремо молекси, чіпляємо на них 6 пін псіх-павер, а дві крайніх землі перемичкою коротимо :gigi:

через півроку йдемо купляти новий бж та відеокартку.
Два рукожопи :laugh:
Зате в чисте небо пограли :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

starinfo: 03.03.2025 11:28 для вас як користувача несе економія текстоліту якісь бонуси? там ці нвідієвські відюхи і так тонкі і прозорі, це точно бонус?
те що відюха з часом гнеться ви мабуть теж не чули? після цього ще може бути відвал чипа, це теж новинка?

чесно сказати за весь свій доволі не малий досвід ніразу не бачив якісь кабеля 8 пінові які б згоріли, тільки у випадку коли з якогось фраймкома за ціною сока намагались через перехідник закинути якусь умовну гтх260 чи 275, вже не пам'ятаю, давн оце було
тому я звісно мрію послухати про вагони згорілих кабелів 8ми пінніків, але вигляда це більш смішно ніж по ділу
якщо ще й дивитись знову ж на середній сегмент то щось мені здаєтсья там це буде в рамках похибки

спойлер
Зображення
а як довший текстоліт від прогину спасе? :think: він толком не дає ніякої жорсткості і як раз більше імовірність, що деформується, для жорсткості ставлять металеві рами і підпорки
я ніде не писав про вагони згорівших 8пін, власне і вагонів згорівших 12вхпвр також немає, але є роздутий хайп
от вам пару недавніх прикладів з 7900
viewtopic.php?f=23&t=286179&p=3932187#p3932187

старий кабель не горить, якщо його нормально вставити, просто в 2 версії додали захист від рукожопів, де реально була проблема так це з неякісними перехідниками в комплекті з деякими картами
starinfo
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 11:47
starinfo: 03.03.2025 11:28 для вас як користувача несе економія текстоліту якісь бонуси? там ці нвідієвські відюхи і так тонкі і прозорі, це точно бонус?

спойлер
Зображення
а як довший текстоліт від прогину спасе? :think: він толком не дає ніякої жорсткості і як раз більше імовірність, що деформується, для жорсткості ставлять металеві рами і підпорки
я ніде не писав про вагони згорівших 8пін, власне і вагонів згорівших 12вхпвр також немає, але є роздутий хайп
от вам пару недавніх прикладів з 7900
viewtopic.php?f=23&t=286179&p=3932187#p3932187

старий кабель не горить, якщо його нормально вставити, просто в 2 версії додали захист від рукожопів, де реально була проблема так це з неякісними перехідниками в комплекті з деякими картами
новий кабель гарний бо старий теж горить(с), я зрозумів це файний тейк
"менше мороки з розводкою, менше текстоліт, компактніші карти"
ви вже вибачте, тоді ви не зовсім корректно написали, бо в моєму розумінні менший текстоліт це про товщину текстоліту
другий момент, ви розумієте що довжина карти не залежить від роз'єму живлення?
є ті ж 4060(ті) які не потребують багато живлення і сам текстоліт короткий, але це не заважає навісити на цю ж відеокарту ще півтори її довжини і 3й куллер, це не так працює
я не розумію в данному випадку як роз'єм живлення впливає на довжину карти, я навіть не розумію як ви все це викрутили в цю сторону?
для вас є маленькі однокуллерні рішення і якось там ніхто не робить специфічний роз'єм живлення
питання в тому чи вистачить того одного куллера?
якщо відеокарта жере, її треба охолоджувати, для цього треба охолодження, наче все логічно? сам роз'єм в цій концепції ніяк не ліпиться
ну тобто навіть розводка тих дорожок в випадку з 3ма куллерами не зробить 2.5 куллера бо новий роз'єм, це все-рівно буде 3 куллера чи ви думаєте куллери поставлять замість 90мм на 60мм і цього буде достатньо для 600 ватт ної відеокарти?
на всяк ще раз повторюсь що розмір відеокарти залежить від того що її треба охолоджувати, а не від розводки доріжок до роз'єму живлення
oversteve
Member

Повідомлення

starinfo: 03.03.2025 12:03 новий кабель гарний бо старий теж горить(с), я зрозумів це файний тейк
обидва нормальні, обидва час від часу можуть горіти :dontknow:
starinfo: 03.03.2025 12:03 "менше мороки з розводкою, менше текстоліт, компактніші карти"
ви вже вибачте, тоді ви не зовсім корректно написали, бо в моєму розумінні менший текстоліт це про товщину текстоліту
є ті ж 4060(ті) які не потребують багато живлення і сам текстоліт короткий, але це не заважає навісити на цю ж відеокарту ще півтори її довжини і 3й куллер, це не так працює
я не розумію в данному випадку як роз'єм живлення впливає на довжину карти, я навіть не розумію як ви все це викрутили в цю сторону?
а яким чином товщина текстоліту впливає на можливість розмістити ще один роз'єм? :think: та й я написав зробити текстоліт на 2-3см коротше, якщо ви подивитесь на плати карт, то зазвичай роз'єми як раз на кінці текстоліту і для того, щоб пхнути ще один роз'єм треба добавити ще кусок текстоліту під нього
в свою чергу коротший текстоліт дає можливість зробити більшу частину радіатору з наскрізним продувом або просто вкоротити ту частину трубок/радіатора, яка буде висіти над платою, в першому випадку буде більша ефективність радіатора за рахунок додаткової секції з наскрізним продувом, в другому будуть менші габарити при +- тій самій ефективності, як у довшої плати з топ флоу секцією
starinfo
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 12:19
starinfo: 03.03.2025 12:03 новий кабель гарний бо старий теж горить(с), я зрозумів це файний тейк
обидва нормальні, обидва час від часу можуть горіти :dontknow:
starinfo: 03.03.2025 12:03 "менше мороки з розводкою, менше текстоліт, компактніші карти"
а яким чином товщина текстоліту впливає на можливість розмістити ще один роз'єм? :think: та й я написав зробити текстоліт на 2-3см коротше, якщо ви подивитесь на плати карт, то зазвичай роз'єми як раз на кінці текстоліту і для того, щоб пхнути ще один роз'єм треба добавити ще кусок текстоліту під нього
в свою чергу коротший текстоліт дає можливість зробити більшу частину радіатору з наскрізним продувом або просто вкоротити ту частину трубок/радіатора, яка буде висіти над платою, в першому випадку буде більша ефективність радіатора за рахунок додаткової секції з наскрізним продувом, в другому будуть менші габарити при +- тій самій ефективності, як у довшої плати з топ флоу секцією
я зрозумів, ви не вбачаєте ніякої логіки окрім своєї
сенсу в подальшій розмові нема
дякую за відповідь
oversteve
Member

Повідомлення

starinfo: 03.03.2025 12:21 я зрозумів, ви не вбачаєте ніякої логіки окрім своєї
дякую за відповідь
ви просили пояснити навіщо треба 12вхпвр на 300вт картах, я пояснив і свою точку зору обгрунтував, я не знаю що ще ви від мене хочете, якщо самі адекватних контраргументів не приводите :dontknow:
starinfo
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 12:33
starinfo: 03.03.2025 12:21 я зрозумів, ви не вбачаєте ніякої логіки окрім своєї
дякую за відповідь
ви просили пояснити навіщо треба 12вхпвр на 300вт картах, я пояснив і свою точку зору обгрунтував, я не знаю що ще ви від мене хочете, якщо самі адекватних контраргументів не приводите :dontknow:
мої контраргументи в тому що старий роз'єм перевірений часом, не потребує додатковиї перехідників і різниці впаяти новий роз'єм чи один 8ми пінник ніякої нагрузки не несе
тому в данному випадку просто маркетинг

ви самі написали про "менший текстоліт" але як виявилось в вас це не про товщину, а про довжину(можно ж тепле назвати м'яким, але хто це крім вас буде розуміти?)
потім про розміри відеокарт які не залежать від роз'єму живлення ви прикрутили все ж до довжини текстоліту і я знову нічого незрозумів
вам критичний розмір текстоліту, хоча він ні як не пов'язаний з розмірами самої відеокарти бо розміри відеокарти залежать від охолодження
тому я вас не розумію, але ви подовжуєете пояснювати
тому ми вже змішали все і власне продовжувать сенсу нема
oversteve
Member

Повідомлення

starinfo: 03.03.2025 12:39 мої контраргументи в тому що старий роз'єм перевірений часом, не потребує додатковиї перехідників і різниці впаяти новий роз'єм чи один 8ми пінник ніякої нагрузки не несе
старий роз'єм також горить, для нового роз'єму також не потрібні перехідники, якщо він є на бж
якщо 1 роз'єму достатньо, то виробники і використовують старий 8-пін, на жаль для 300вт одного стандартизованого 8-пін не достатньо :dontknow:
starinfo: 03.03.2025 12:39 ви самі написали про "менший текстоліт" але як виявилось в вас це не про товщину, а про довжину(можно ж тепле назвати м'яким, але хто це крім вас буде розуміти?)
я написав
менші габарити текстоліту на 2-3 см
хто у відях товщину текстоліту в сантиметрах вимірює? треба краще читати :-/
starinfo: 03.03.2025 12:39 вам критичний розмір текстоліту, хоча він ні як не пов'язаний з розмірами самої відеокарти бо розміри відеокарти залежать від охолодження
коротший текстоліт при тій самій довжині охолодження => можливість зробити більшу секцію радіатора з наскрізним продувом => вища ефективність і тихіше охолодження
коротший текстоліт при коротшій довжині охолодження => можливість добитися такої ж ефективності СО, як і у відяхи з "довшим" текстолітом, обрізавши пару см не дуже ефективної секції, яку продуває в текстоліт
здається мені я все досить доступно розжував :dontknow:
starinfo
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 12:57
starinfo: 03.03.2025 12:39 мої контраргументи в тому що старий роз'єм перевірений часом, не потребує додатковиї перехідників і різниці впаяти новий роз'єм чи один 8ми пінник ніякої нагрузки не несе
старий роз'єм також горить, для нового роз'єму також не потрібні перехідники, якщо він є на бж
якщо 1 роз'єму достатньо, то виробники і використовують старий 8-пін, на жаль для 300вт одного стандартизованого 8-пін не достатньо :dontknow:
starinfo: 03.03.2025 12:39 ви самі написали про "менший текстоліт" але як виявилось в вас це не про товщину, а про довжину(можно ж тепле назвати м'яким, але хто це крім вас буде розуміти?)
я написав
менші габарити текстоліту на 2-3 см
starinfo: 03.03.2025 12:39 вам критичний розмір текстоліту, хоча він ні як не пов'язаний з розмірами самої відеокарти бо розміри відеокарти залежать від охолодження
коротший текстоліт при тій самій довжині охолодження => можливість зробити більшу секцію радіатора з наскрізним продувом => вища ефективність і тихіше охолодження
коротший текстоліт при коротшій довжині охолодження => можливість добитися такої ж ефективності СО, як і у відяхи з "довшим" текстолітом, обрізавши пару см не дуже ефективної секції, яку продуває в текстоліт
зрозумів, тобто не писати треба зрозуміліше, а треба інакше читати, ясно
якщо інакше читати то дякую, ви все чудово пояснили
як чиста теорія вона вірна, але на практиці від цих 2-3 см може не бути суттєвого приросту або в рамках похибки

Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
starinfo: 03.03.2025 13:01
oversteve: 03.03.2025 12:57

я написав

зрозумів, тобто не писати треба зрозуміліше, а треба інакше читати, ясно
в мене виникло інше питання, я дивлюсь на сам перехідник і воно з 2х(3х або 4х) 8ми пінників робить один оцей мегачудовий роз'єм
тобто з 2х возьмипінників які можно навісити взагалі з одного хвоста бп(бувають хвости на яких два 8ми пінніка на кінці одного шнурка) і які наче 150 ват повинні видавати умовно, ми отримуємо 600 ватт в результаті і це вважється надійним рішенням?
спойлер
Зображення
russell-ander
Member

Повідомлення

ASRock та Sapphire не купуємо ))
FastBullet
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 03.03.2025 01:00

Тобі все пояснювати ?? Чи сам здогадаєшся))?
oversteve
Member

Повідомлення

starinfo: 03.03.2025 13:04 зрозумів, тобто не писати треба зрозуміліше, а треба інакше читати, ясно
якщо для вас "габарити текстоліту в сантиметрах" то про його товщину, то так, треба уважніше читати :)
starinfo: 03.03.2025 13:04
в мене виникло інше питання, я дивлюсь на сам перехідник і воно з 2х(3х або 4х) 8ми пінників робить один оцей мегачудовий роз'єм
тобто з 2х возьмипінників які можно навісити взагалі з одного хвоста бп(бувають хвости на яких два 8ми пінніка на кінці одного шнурка) і які наче 150 ват повинні видавати умовно, ми отримуємо 600 ватт в результаті і це вважється надійним рішенням?
спойлер
Зображення
ці рідні перехідникі йдуть з різними класами відях в залежності від їх жору, 2х8-пін з 4070, 3х8 з 4080, 4х8 з 4090, і в них є простенька логіка, яка на виході роз'єму обмежує потужність за допомогою сенс пінів до 300 і 450 Вт відповідно, тобто навіть якщо ви заморочитесь і купите оригінальний перехідник на 2х8пін і вставите його в 4090, то вона або не стартане, або буде працювати в режимі обрізаної продуктивності, точно не пам'таю який там нижній поріг

до речі ви самі привели цікавий аргумент "за" 12вхпвр - якщо у вас на відясі 2х або 3х8-пін, то якийсь умовний рукожоп так само може підключити 2 роз'єми на 1 косу з додатковим роз'ємом як у вашому прикладі з перехідником, ну а якщо є бж і відяха з 12вхпвр, то таких приколів не вийде і все буде ок працювати

Відправлено через 11 хвилин 8 секунд:
starinfo: 03.03.2025 13:04 як чиста теорія вона вірна, але на практиці від цих 2-3 см може не бути суттєвого приросту або в рамках похибки
це не тільки теорія, подивіться на процесорні кулери і порівняйте ефективність охолодження башт і топ-флоу кулерів, так що якийсь профіт з температурами в любому випадку є
starinfo
Member

Повідомлення

oversteve: 03.03.2025 13:35
starinfo: 03.03.2025 13:04 зрозумів, тобто не писати треба зрозуміліше, а треба інакше читати, ясно
якщо для вас "габарити текстоліту в сантиметрах" то про його товщину, то так, треба уважніше читати :)
starinfo: 03.03.2025 13:04
спойлер
Зображення
ці рідні перехідникі йдуть з різними класами відях в залежності від їх жору, 2х8-пін з 4070, 3х8 з 4080, 4х8 з 4090, і в них є простенька логіка, яка на виході роз'єму обмежує потужність за допомогою сенс пінів до 300 і 450 Вт відповідно, тобто навіть якщо ви заморочитесь і купите оригінальний перехідник на 2х8пін і вставите його в 4090, то вона або не стартане, або буде працювати в режимі обрізаної продуктивності, точно не пам'таю який там нижній поріг

до речі ви самі привели цікавий аргумент "за" 12вхпвр - якщо у вас на відясі 2х або 3х8-пін, то якийсь умовний рукожоп так само може підключити 2 роз'єми на 1 косу з додатковим роз'ємом як у вашому прикладі з перехідником, ну а якщо є бж і відяха з 12вхпвр, то таких приколів не вийде і все буде ок працювати

Відправлено через 11 хвилин 8 секунд:
starinfo: 03.03.2025 13:04 як чиста теорія вона вірна, але на практиці від цих 2-3 см може не бути суттєвого приросту або в рамках похибки
це не тільки теорія, подивіться на процесорні кулери і порівняйте ефективність охолодження башт і топ-флоу кулерів, так що якийсь профіт з температурами в любому випадку є
добре що ви відредагували, але з самого початку ви писали просто про менший текстоліт замість слова коротша плата
і тут як не читай так і не читається, в чому ви мене переконати хочете? чіплятись до слів можно в 2 сторони
спойлер
не бачу тут сантиметрів, але ок
я так розумію ви завжди праві і помилок не робите
так це ж цікавий аргумент в обидві сторони, можно і цей роз'єм начепити на 4090 і невідомо що буде, чи це працює тіки в вашій ситуції що 8ми пінники погані?
я і сказав, що в чистому виді як теорія воно гарне, але на ділі ми не перевіримо, бо балакаємо за 2-3 см радатора який буде продуватись, не додатковий куллер, не додатковий обдув, нічого не зміниться, просто замість плати воно буде дути умовно вгору
і ви вірите що умовно при температурі в 60-65 градусів ці лише 2-3 см в одній з секцій зможуть якось суттєво вплинути на температуру? може 50 зроблять, чи 40? ні, це фантастика, там в кращому випадку якщо зійдуться всі зорі то буде 1-2 градуси і то добре якщо так... а це по факту і є похибка
oversteve
Member

Повідомлення

starinfo: 03.03.2025 13:39 добре що ви відредагували, але з самого початку ви писали просто про менший текстоліт замість слова коротша плата
і тут як не читай так і не читається, в чому ви мене переконати хочете? чеплятись до слів можно в 2 сторони
спойлер
зразу ж мій наступний пост, де все розжовано, я не знаю як ви читали :dontknow:
спойлер
oversteve: 03.03.2025 11:14 для мене як користувача несе - менші габарити текстоліту на 2-3 см - можливість зробити радіатор з наскрізним продувом довшим або зробити карту коротшою, мене наприклад дуже напрягають розміри деяких відеокарт :dontknow:
starinfo: 03.03.2025 13:39 так це ж цікавий аргумент в обидві сторони, можно і цей роз'єм начепити на 4090 і невідомо що буде, чи це працює тіки в вашій ситуції що 8ми пінники погані?
ви взагалі-то про аргументи на користь роз'єму для 300вт відях питали :think: але в цілому 12 вхпвр цілком ок і на 600Вт працює
starinfo: 03.03.2025 13:39 я і сказав, що в чистому виді як теорія воно гарне, але на ділі ми не перевіримо, бо балакаємо за 2-3 см радатора який буде продуватись, не додатковий куллер, не додатковий обдув, нічого не зміниться, просто замість плати воно буде дути умовно вгору
і ви вірите що умовно при температурі в 60-65 градусів ці лише 2-3 см в одній з секцій зможуть якось суттєво вплинути на температуру? може 50 зроблять, чи 40? ні, це фантастика, там в кращому випадку якщо зійдуться всі зорі то буде 1-2 градуси і то добре якщо так... а це по факту і є похибка
ось вам приклад, щоб не просто теорія
https://noctua.at/en/products/cpu-coole ... cification
https://www.thermalright.com/product/pe ... ini-black/
перший кулер топфлоу і важить 1кг, другий башта з наскрізним продувом і важить на третину менше, ефективність у них однакова
Відповісти