Урізана GeForce RTX 5080 побувала в тестовій лабораторії Gamers Nexus

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Skiff93
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 20:07
Skiff93: 02.03.2025 20:04
Продуктивність на ват і долар у всіх червоних карт помітно краще.

Ну 550ti була сміттям.
6850 на 25-30% швидше і дорожче на 20 баксів (150 і 170) з майже однаковим TDP.
А ще вона у половині тогочасних ігор зливала 6770, яка на 20% дешевше і менше жерла.
На боці зелених лише незначна перевага у теселяції.
"продуктивність на ватт" ну ти от подивися споживання\фпс у всіх червоних карт перед тим як це писати? це наприклад легко перевірити, бо данні є, 4000 серія - краще за радеон в плані продуктивність\ватт, та в цілому споживання як раз таки - це сильна сторона нвідії, так не завжди, але в більшості випадків.
інше питання, як порахувати доллар\продуктивність, коли можна було придбати 4090 за 65к і за 120к? дякую за аргументовану відповідь. тому що, якщо брати сталу мсрп - там коливання від різних серій карт, а якщо брати прайс в магазинах, на це питання відповіді нема, я вже написав чому. бо порахувати долар/фпс можна за наявністю карт в магазинах в день, коли ти хочеш порівняти цей самий долар/фпс. тому що в один день ти бачиш 4090 за 65к, а через декілька місяців вже за 120к і тут узагальнення не працюватиме
Я про конкретні карти там пишу, про конкретне покоління. Роззуй очі і глянь попередній коментар. Там про Fremi йдеться і 5000, 6000 АМД. :facepalm:

У останнього покоління АМД (RX 7000), дійсно гірше продуктивність на Ват, ніж у конкурента (RTX 4000), а от RDNA2 помітно краще по енергоефективності за Ampere, бо хтось не економив на нормальному техпроцесі.

Я 4090 і 5090 взагалі відеокартами для ігор не вважаю, там з цінами хрінь повна і це скоріше виняток із привили. Ну і вся 5000 лінійка виняток крінжовий. А так, якщо винести майнинг за дужки, то все норм з рекомендованими цінами було. І в АМД в більшості випадків була перевага. Трасування і DLSS трішки ускладнили такі підрахунки. Надіюсь 9000 АМуДе карти урівняють більш-менш умови.

P.S. Не виривай з контексту, глянь, про що вся розмова спочатку.
_Andrik_
Member

Повідомлення

Hells Angels: 02.03.2025 21:08 Earanak червоні воюють проти зелених як завжди, зажали ропсів, горять/плавляться роз'єми радості повно, асрок та сапфір перейшли на 12vhpwr, будуть горіти/плавитись будуть зелені тикати пальцями. Все як завжди нічого нового, все по кругу :laugh:
На захист червоних відповім , що навіть досі деякі "екземпляри" розкажуть нісенітниці про глючні драйвери до АМД карт. Хоча це вже дуже давно не так ;)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Skiff93: 02.03.2025 21:22
Enjthesilence: 02.03.2025 20:07

"продуктивність на ватт" ну ти от подивися споживання\фпс у всіх червоних карт перед тим як це писати? це наприклад легко перевірити, бо данні є, 4000 серія - краще за радеон в плані продуктивність\ватт, та в цілому споживання як раз таки - це сильна сторона нвідії, так не завжди, але в більшості випадків.
інше питання, як порахувати доллар\продуктивність, коли можна було придбати 4090 за 65к і за 120к? дякую за аргументовану відповідь. тому що, якщо брати сталу мсрп - там коливання від різних серій карт, а якщо брати прайс в магазинах, на це питання відповіді нема, я вже написав чому. бо порахувати долар/фпс можна за наявністю карт в магазинах в день, коли ти хочеш порівняти цей самий долар/фпс. тому що в один день ти бачиш 4090 за 65к, а через декілька місяців вже за 120к і тут узагальнення не працюватиме
Я про конкретні карти там пишу, про конкретне покоління. Роззуй очі і глянь попередній коментар. Там про Fremi йдеться і 5000, 6000 АМД. :facepalm:

У останнього покоління АМД (RX 7000), дійсно гірше продуктивність на Ват, ніж у конкурента (RTX 4000), а от RDNA2 помітно краще по енергоефективності за Ampere, бо хтось не економив на нормальному техпроцесі.

Я 4090 і 5090 взагалі відеокартами для ігор не вважаю, там з цінами хрінь повна і це скоріше виняток із привили. Ну і вся 5000 лінійка виняток крінжовий. А так, якщо винести майнинг за дужки, то все норм з рекомендованими цінами було. І в АМД в більшості випадків була перевага. Трасування і DLSS трішки ускладнили такі підрахунки. Надіюсь 9000 АМуДе карти урівняють більш-менш умови.

а вибач, "Продуктивність на ват і долар у всіх червоних карт помітно краще." - це було про окремі, не зрозумів одразу, перепрошую.
не тільки у останнього покоління були проблеми зі споживанням :) була перевога, повірив, знову без пруфів. "в більшостів випадків" - смішно, але ок. (https://www.techpowerup.com/review/asus ... oc/43.html в якій більшості?) навіть без трасування і длсс, ніхто нічого не ускладнив, якщо рахувати фпс\доллар за мсрп, а якщо рахувати іншим чином - такі данні не є релевантними і я написав чому.
Skiff93
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 21:25
Skiff93: 02.03.2025 21:22

а вибач, "Продуктивність на ват і долар у всіх червоних карт помітно краще." - це було про окремі, не зрозумів одразу, перепрошую.
була перевога, повірив, знову без пруфів. "в більшостів випадків" - смішно, але ок. (https://www.techpowerup.com/review/asus ... oc/43.html в якій більшості?) навіть без трасування і длсс, ніхто нічого не ускладнив, якщо рахувати фпс\доллар за мсрп, а якщо рахувати іншим чином - такі данні не є релевантними і я написав чому.
Ми там карти 2009 року обговорювали.
Може дійсно не сильно ясно виразився,
Але мав на увазі два конкретні покоління.
І ж написав, раніше, що актуальне покоління і попередній топ Nvidia - винятки. А так завжди все чудово працювало в плані таких підрахунків.

Дуже цікаві циферки, але такі порівняння актуальні в рамках конкретних поколінь-суперників. Той графік не для таких цілей взагалі.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Skiff93: 02.03.2025 21:31
Enjthesilence: 02.03.2025 21:25

була перевога, повірив, знову без пруфів. "в більшостів випадків" - смішно, але ок. (https://www.techpowerup.com/review/asus ... oc/43.html в якій більшості?) навіть без трасування і длсс, ніхто нічого не ускладнив, якщо рахувати фпс\доллар за мсрп, а якщо рахувати іншим чином - такі данні не є релевантними і я написав чому.
І ж написав, раніше, що актуальне покоління і попередній топ Nvidia - винятки. А так завжди все чудово працювало в плані таких підрахунків.
друже не тільки топ, розумієш, там табличка аж до ртх 2000, ніякого кращого споживання у амд нема. за карту 2009 зрозумів, актуально, це дуже допомагає амд тримати долю ринку у 2025 році.
а про доллар\фпс, повторю на прикладі: купив Микола 4090 за 65к, а Андрій за 115к. Як тут порахувати доллар\фпс? А якщо Глек купив собі 3080 у 2024 році за 3 копійки, то в нього виходить найкращий доллар\фпс з можливих? тому я і кажу, що підрахувати долар\фпс можливо лише за актуальною наявністю цих карт в магазині в цей самий день, або використовувати МСРП прайси. що то ху*ня, що інше. тому "доллар\фпс" - це одномоментний тейк, який як зелені так червоні використовують коли їм це зручно.
Востаннє редагувалось 02.03.2025 21:41 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
alextampa
Member

Повідомлення

По сервісу МSІ проблем ніколи не було, у всякому разі до війни, прямо зараз не можу сказати. По ноутбукам звертався не раз до них, діяла міжнародна гарантія взагалі без проблем в Україні.
Skiff93
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 21:38
Skiff93: 02.03.2025 21:31

друже не тільки топ, розумієш, там табличка аж до ртх 2000, ніякого кращого споживання у амд нема. за карту 2009 зрозумів, актуально, це дуже допомагає амд тримати долю ринку у 2025 році.
а про доллар\фпс, повторю на прикладі: купив Микола 4090 за 65к, а Андрій за 115к. Як тут порахувати доллар\фпс? А якщо Глек купив собі 3080 у 2024 році за 3 копійки, то в нього виходить найкращий доллар\фпс з можливих? тому я і кажу, що підрахувати долар\фпс можливо лише за актуальною наявністю цих карт в магазині в цей самий день, або використовувати МСРП прайси. що то ху*ня, що інше. тому "доллар\фпс" - це одномоментний тейк, який як зелені так червоні використовують коли їм це зручно.
Ну а Євкакій дуже хотів грати в ігри у 2020 і купив 3060 за штуку баксів.
Яка це ж відстійна відеокарта.
А я купив 6500хт за 8000 грн тоді, бо по ціна/фпс вона була у 5 разів краще за 3060.

Знову ці 4090 і подібне кукурікання. Це карти для хом'яків, мажорів і понторізів.
Цих можна доїти по повній. (ну ще тих, хто з допомогою цих карт заробляє, то адекватні люди просто інвестують).

ну оверпрайс і неадекватні ціни, далекі від рекомендованих - про Nvidia більше, через вище згаданих індивідів.

Глянь окремо огляди 6600хт у порівнянні з 3060, 6600 і 3050, 6800хт і 3080.
Яка там продуктивність і енергоспоживання потім розкажеш.

А чому про карту 2009 року мова пішла - сам почитай. Витрачати час на ткання носом лінь.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Skiff93: 02.03.2025 22:02
Enjthesilence: 02.03.2025 21:38

А я купив 6500хт за 8000 грн тоді, бо по ціна/фпс вона була у 5 разів краще за 3060.

Знову ці 4090 і подібне кукурікання. Це карти для хом'яків, мажорів і понторізів.
Цих можна доїти по повній. (ну ще тих, хто з допомогою цих карт заробляє, то адекватні люди просто інвестують).

ну оверпрайс і неадекватні ціни, далекі від рекомендованих - про Nvidia більше, через вище згаданих індивідів.

А чому про карту 2009 року мова пішла - сам почитай. Витрачати час на ткання носом лінь.

я ж саме тому і написав про 3080, як і ти який взяв 6500 за 8000 бо ТОДІ ціна/фпс була у 5 разів краще. (а це коли було? хочу перевірити про в 5 разів. в якому магазині купляв?) і це дебільний тейк, тому що "а МІША купив за 3000грн 3060, що тепер?" це треба дійсно пояснювати? хочеш купити карту, обираєш між 2 конкурентами, дивишся їх фпс\доллар в день, коли хочеш придбати і якщо це важливо для тебе вже тепер порівнюєш технології. (наприклад особисто мені це треба і якщо радеон маючи фпс на 1 долар дешевше в растері, але буде на 20% повільніший в рт і без нормального апскейлера, я все ж візьму нвідію)
так, споживання у амд краще, саме тому 13 перших позицій за енергоефективністю займає нвідія, ок. я вже написав, що є ВИЙНЯТКИ, як карти 3000 серії, коли це було не так, але в більшості випадків енергоефективність за нвідією, а в останніх 2х поколіннях без шансів. я не дивлюсь споживання карт 16 річної давнини, вибач
Востаннє редагувалось 02.03.2025 22:35 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Earanak: 02.03.2025 21:05 В прошлые разы когда нищуки обрыганские и бизнесмены зажиточные ругались - было ясно где кто и кто за что воюет.
Тут я как то уже и суть утратил. Кто против кого, у кого больше яйца, кого попустили. Кто прав. Ничего непонятно
:lol:
Заметил только что те кто хотел себе 5080 уже ее взяли. А кто бухтел, так и бухтят :popcorn:
Там також докотилося все до банального "я митець - я так бачу".
Піду навалю 60ватт своїй 3050 і 14ггц огризаній пам'яті, запущу сталкера 2 в ~35 фпс і буду далі "насолоджуватись" ігровим процесом. :beer:
Skiff93
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 22:17
Skiff93: 02.03.2025 22:02

я ж саме тому і написав про 3080, як і ти який взяв 6500 за 8000 бо ТОДІ ціна/фпс була у 5 разів краще. (а це коли було? хочу перевірити про в 5 разів. в якому магазині купляв?)
так, споживання у амд краще, саме топу 13 перших позицій за енергоефективністю займає нвідія, ок. давай цей тейк тупий, бо я вже написав, що є ВИЙНЯТКИ, як карти 3000 серії, коли це було не так, але і більшості випадків енергоефективність за нвідією, а в останніх 2х поколіннях без шансів.
У період буму майнингу це було, коли 3060 по 1000+ доларів коштували і то їх нереально було знайти. А 6500 копати були нездатні. Все це не буквально про 5 разів, але щось явно близьке. Але з доступних карт за не космічні суми не було альтернатив. Це була середина 2022. В Телемарті купив, мабуть. Де дешевше знайшов короче.

Не знаю де ти слово "ВИЙНЯТОК" взяв :gigi:
Але я з цим не сперечаюсь і сам писав, що Ada lovelace краще по енергоефективності за RDNA3. А Також, що Maxwell зробили прорив в плані енергоефективності, а Fermi - провал в цьому плані. Kepler і GCN були на одному рівні.

Але ще не варто забувати, що карти АМД нових поклонінь виходили раніше, перші освоювали нові техпроцеси, нові API, типи пам'яті не одне покоління.

Ну щось 9070ХТ не гірше по енергоефективності за 5070ті.

А такі неадекватні ціни Nvidia ставить через таких фанатиків, як ти. Все одно ж куплять. Розумію, що болюча тема, бо свою 5080 явно далеко не по msrp купив.

Я от 6500хт лише через те, що на моєму itx ПК на 5600g Elden Ring йшов лише в 30 кадрів. Продав його за 16к і за цю суму зібрав ПК на B550 Ryzen 3100 і 6500xt.
Потім перейшов на 3600 і 6600. І лише, коли монітор на 1440p змінив перейшов на 6700xt. Ну і недавно 5700х купив, бо чомусь мені здалося, що 5500 мало (так я поміняв 3600 на 5500 заради спортивного інтересу), але якось не побачив різниці.

Що у тебе були до 5080 і навіщо взагалі її зараз купувати для мене загадка.
Мажори на АМ4 в 2025 не сидять.
GreenMile
Member

Повідомлення

Skiff93: 02.03.2025 22:52А такі неадекватні ціни Nvidia ставить через таких фанатиків, як ти. Все одно ж куплять. Розумію, що болюча тема, бо свою 5080 явно далеко не по msrp купив.
Чергова дитяча диванна аналітика. Неадекватні ціни на циргаки і алкоголь тому, що фанатики їх купують, не інакше, ринок ціноутворення - то вигадка якась, можна ж просто всім кинути палити і бухати - і ціна одразу впаде! :facepalm: "Фанатків", тобто, людей, які куплять будь що, аби оцієї фірми в загальній кількості продажів - мізер, інших цікавить лише, що воно мені дасть і за які гроші. А далі все просто, якщо мене влаштовує ціна - я купую оце, якщо не влаштовує - купую щось інше, або не купую.
АМД ніхто не заважає випускати конкурентні карти, або зробити їх значно дешевшими, якщо вони десь там не дотягують, з процами у АМД чомусь вийшло, а от з картами - ну прямо ніяк, шо ж таке, мабуть, пороблено! Але виявляється, шо корпорацій добра не існує, і всіх цікавить лише прибуток. І вас точно так же цікавив би лише прибуток на посту СЕО АМД, а не то, що бідні геймери не можуть собі дозолити топовий геймінг.
Skiff93
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.03.2025 23:18
Skiff93: 02.03.2025 22:52А такі неадекватні ціни Nvidia ставить через таких фанатиків, як ти. Все одно ж куплять. Розумію, що болюча тема, бо свою 5080 явно далеко не по msrp купив.
Чергова дитяча диванна аналітика. Неадекватні ціни на циргаки і алкоголь тому, що фанатики їх купують, не інакше, ринок ціноутворення - то вигадка якась, можна ж просто всім кинути палити і бухати - і ціна одразу впаде! :facepalm: "Фанатків", тобто, людей, які куплять будь що, аби оцієї фірми в загальній кількості продажів - мізер, інших цікавить лише, що воно мені дасть і за які гроші. А далі все просто, якщо мене влаштовує ціна - я купую оце, якщо не влаштовує - купую щось інше, або не купую.
АМД ніхто не заважає випускати конкурентні карти, або зробити їх значно дешевшими, якщо вони десь там не дотягують, з процами у АМД чомусь вийшло, а от з картами - ну прямо ніяк, шо ж таке, мабуть, пороблено! Але виявляється, шо корпорацій добра не існує, і всіх цікавить лише прибуток. І вас точно так же цікавив би лише прибуток на посту СЕО АМД, а не то, що бідні геймери не можуть собі дозолити топовий геймінг.
Ну хтось мені тут тричі писав, що msrp не існує, спираючись на ціни на 4090 і 5000 серію.
Немає нічого більш дитячого, ніж сунути свої п'ять копійок з такими тупими аналогіями. Про ринок, де немає конкуренції і є психологічна і фізіологічна залежність від продукції.
Тільки глянь в якій попі Інтел через свої фейли.
АНАЛлітик від бога, бог АНАЛогій.

Чому 3050 в рази краще за 6600 купували наприклад? 1050ті замість 470.?

Немає корпорацій добра, але й 90% покупців відеокарт - повні нулі в характеристиках і продуктивності відеокарт.
Вони тупо купують більш популярне.
На цьому все. Зараз можна сказати, що АМД погано тягне трасування, DLSS краще за FSR, а раніше такого ж не було - тільки натив, растеризація.
В якийсь момент Nvidia маркетологи дійсно відробили зарплату.

Якщо в плані процесорів АМД, навіть до Zen3 відставати могли сильно, то з відеокартами такого ніколи не було.

І ти не повіриш скільки людей не побачать значної різниці між FSR і DLSS, різниці з трасуванням і без.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Skiff93: 02.03.2025 22:52
Enjthesilence: 02.03.2025 22:17

я ж саме тому і написав про 3080, як і ти який взяв 6500 за 8000 бо ТОДІ ціна/фпс була у 5 разів краще. (а це коли було? хочу перевірити про в 5 разів. в якому магазині купляв?)
так, споживання у амд краще, саме топу 13 перших позицій за енергоефективністю займає нвідія, ок. давай цей тейк тупий, бо я вже написав, що є ВИЙНЯТКИ, як карти 3000 серії, коли це було не так, але і більшості випадків енергоефективність за нвідією, а в останніх 2х поколіннях без шансів.
У період буму майнингу це було, коли 3060 по 1000+ доларів коштували і то їх нереально було знайти. А 6500 копати були нездатні. Все це не буквально про 5 разів, але щось явно близьке. Але з доступних карт за не космічні суми не було альтернатив. Це була середина 2022. В Телемарті купив, мабуть. Де дешевше знайшов короче.

Але я з цим не сперечаюсь і сам писав, що Ada lovelace краще по енергоефективності за RDNA3. А Також, що Maxwell зробили прорив в плані енергоефективності, а Fermi - провал в цьому плані. Kepler і GCN були на одному рівні.

Але ще не варто забувати, що карти АМД нових поклонінь виходили раніше, перші освоювали нові техпроцеси, нові API, типи пам'яті не одне покоління.

А такі неадекватні ціни Nvidia ставить через таких фанатиків, як ти. Все одно ж куплять. Розумію, що болюча тема, бо свою 5080 явно далеко не по msrp купив.

Я от 6500хт лише через те, що на моєму itx ПК на 5600g Elden Ring йшов лише в 30 кадрів. Продав його за 16к і за цю суму зібрав ПК на B550 Ryzen 3100 і 6500xt.
Потім перейшов на 3600 і 6600. І лише, коли монітор на 1440p змінив перейшов на 6700xt. Ну і недавно 5700х купив, бо чомусь мені здалося, що 5500 мало (так я поміняв 3600 на 5500 заради спортивного інтересу), але якось не побачив різниці.

так от бачиш, твій доллар\фпс був кращим через майнінг бум в моменті, я про це і кажу. що ці доллар\фпс використовують люди з різними картами коли їм зручно.
в мене була 3080 майже 5 років, замінив на 5080. З ам4 проблем не бачу, мою карту 5800х3д розкриває повністю, а стрибати на ам5 зараз за той прайс, навіщо? я граю на високих налаштуваннях і отримаю від зміни платформи майже нічого.
Skiff93
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 23:58
Skiff93: 02.03.2025 22:52

так от бачиш, твій доллар\фпс був кращим через майнінг бум в моменті, я про це і кажу. що ці доллар\фпс використовують люди з різними картами коли їм зручно.
в мене була 3080 майже 5 років, замінив на 5080. З ам4 проблем не бачу, мою карту 5800х3д розкриває повністю, а стрибати на ам5 зараз за той прайс, навіщо? я граю на високих налаштуваннях і отримаю від зміни платформи майже нічого.
А навіщо було брати 5080 зараз по оверпрайсу?
Я бачив сенс в покупці 6500 тоді, практично по рекомендованій ціні, коли інші карти (де 8+ пам'яті) коштували неадекватно в х2 чи х3 рази дорожче рекомендованих.
Але зараз 5080 коштує неадекватно.
І це ж не бум майнингу.
Msrp не працює ніколи, бо я купив так.
Єдине, що я почув...
І 5080 для 27" монітора? 1440p точно.
При 5800х3d. Ну таке собі відверто.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Skiff93: 03.03.2025 00:12
Enjthesilence: 02.03.2025 23:58

Я бачив сенс в покупці 6500 тоді, практично по рекомендованій ціні, коли інші карти (де 8+ пам'яті) коштували неадекватно в х2 чи х3 рази дорожче рекомендованих.
І це ж не бум майнингу.
Єдине, що я почув...
ти купив карту, тому що конкурент коштував дорожче бо "майнінг"
так, зараз "бум" витрачати чіпи на рішення з ШІ в дата центри, от тобі і дефіцит на полицях, от і високі ціни. а через місяць, другий, буде більше карт і хтось придбає 5080 не за 70к а за 55, як приклад, розумієш як це працює? а хтось почекає рік і взагалі можливо купить дешевше за мсрп.
я купляв карту в данії, до 60к мені обійшлась, якщо тобі цікаво.
про 2к і 5080х3д не зрозумів) в чому проблема? з останнього в 2к нативних (длаа трансформер), екстрім налаштування КСД2 110-140 фпс (в лісі), чудово, карта 99% навантажена. я граю на вискоих налаштуваннях, сучасні ігри чудово ставлять раком гпу і 5080хд ще в жодній грі мене не підводив, щоб я сказав щось про продуктивність саме цп. це все ще напевно топ 5 камінь для ігор, ти якщо хочеш щось сказати про цп чи карту, говори конкретніше без цього "При 5800х3d. Ну таке собі відверто." ми же намагаємося конструктивно спілкуватись
Востаннє редагувалось 03.03.2025 00:39 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
LordTornado
Member

Повідомлення

Раньше производители при наличии брака продавали товар дешевле. Но Куртка ещё на 970 с её 3.5+0.5 гигами памяти понял, что хомяки схавают всё. Поэтому бракованные карты теперь продают по полной стоимости. Только падение продаж может заставить его шевелиться. Но в ближайшие годы этого не будет...
Skiff93
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.03.2025 00:19
Skiff93: 03.03.2025 00:12

І це ж не бум майнингу.
Єдине, що я почув...
так, зараз "бум" витрачати чіпи на рішення з ШІ в дата центри, от тобі і дефіцит на полицях, от і високі ціни. а через місяць, другий, буде більше карт і хтось придбає 5080 не за 70к а за 55, як приклад, розумієш як це працює? а хтось почекає рік і взагалі можливо купить дешевше за мсрп.
про 2к і 5080х3д не зрозумів) в чому проблема? з останнього в 2к нативних (длаа трансформер), екстрім налаштування КСД2 110-130 фпс, чудово, карта 99% навантажена. я граю на вискоих налаштуваннях, сучасні ігри чудово ставлять раком гпу і 5080хд ще в жодній грі мене не підводив, щоб я сказав щось про продуктивність саме цп. це все ще напевно топ 5 камінь для ігор, ти якщо хочеш щось сказати про цп чи карту, говори конкретніше без цього "При 5800х3d. Ну таке собі відверто." ми же намагаємося конструктивно спілкуватись
Карту за 60к без гарантії купувати.... Ну таке собі. 3080 за 15, мабуть продав і скільки приросту?
А в нас по 75... Ну хоч ропів насипали по дефолту.

Ну і у мене на високих Kingdom Come 2 йде в 90-120 в 2к (різниця в візуалі буде мінімальна) . А я її за 12 купив 3 роки тому.

Відносно 5800x3d:
Кеш, то звісно добре, але архітектура 2019 року і низькі частоти, DDR4 3600...
Чудес не буває...

Це не процесор для 5080.
Але, якщо норм - тобі не потрібна 5080.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Skiff93: 03.03.2025 00:47
Enjthesilence: 03.03.2025 00:19

про 2к і 5080х3д не зрозумів) в чому проблема? з останнього в 2к нативних (длаа трансформер), екстрім налаштування КСД2 110-130 фпс, чудово, карта 99% навантажена. я граю на вискоих налаштуваннях, сучасні ігри чудово ставлять раком гпу і 5080хд ще в жодній грі мене не підводив, щоб я сказав щось про продуктивність саме цп. це все ще напевно топ 5 камінь для ігор, ти якщо хочеш щось сказати про цп чи карту, говори конкретніше без цього "При 5800х3d. Ну таке собі відверто." ми же намагаємося конструктивно спілкуватись
Карту за 60к без гарантії купувати.... Ну таке собі. 3080 за 15, мабуть продав і скільки приросту?

Ну і у мене на високих Kingdom Come 2 йде в 90-120 в 2к (різниця в візуалі буде мінімальна) . А я її за 12 купив 3 роки тому.

Відносно 5800x3d:
Чудес не буває...

Це не процесор для 5080.
Чому без гарантії, я що її з рук купив? Купив офіційно, чек є, гарантія від магазина також.
я бачу різницю у візуалі чудово, особливо в тінях між ультра і екстрім і що? Взагалі амд дуже слабенько себе показали в цій грі, дивно чому. РТ нема, чистий растер але радеон сильно позаду, але й таке.
Низькі частоти, стара архітектура, ну і що? (проц 22го року якщо що) Відкривай бенчмарки і дивись топ процесорів в іграх. В чому проблема? В мене нема ботлнеку. Карта навантажена, в мене такий самий фпс, як в людини з 9800х3д, розумієш? Я не граю в 1080 на низьких налаштуваннях, щоб дивитись як мій цп не встигає за гпу, бо карта максимально навантажена, середній і 0.1 не скаче як навіжений не бачу сенсу, купляти нову материнку, озу і проц за декілька фпс. ам5 - дорогі зараз, ціни на 9800х3д бачив? от вже коли буду міняти 5080 через роки 4, тоді вже змінювати платформу буду 100%. а так 1440р, багато фепсів, олед, низький інпут лаг, мені 27 як раз чудово підходить. 4к - це історія для 5090 і то під питанням, мені мало тих фпс, мені подобається моушн кларіті і респонс тайм високої гц моніторів.
Edelveys
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 16:52
VladimirV: 02.03.2025 16:48 Ну у блогера в тесті Фаундер карта. Єдине питання, як нвідіа взагалі пропустила через відділ тех. контролю таку карту? Але добре, замнемо цю тему.
А що робити нашим покупцям, якщо він просто купив карту в якомусь напів-лівацькому магазині в Україні? Чи є це гарантійним випадком? Чи так безпроблемно буде зроблений обмін або повернення коштів?
І ще питання, у яких вендорів цей брак зустрічається частіше?
не купляти карти в сіровозів? хоча тут були історії, що гарантійні випадки нормально працювали і карти замінювались в таких магазинах.
якщо навіть в фе карті не вистачає ропів - то байдуже у яких, думаю в першій партії цей гемблінг можливий у картах кожного aib партнера.
А причому тут сіровози не сіровози, адже куртка всех послал... К производителю... А там либо єто твоя карта либо не твоя, и она подделка... В такому случає уже производителю вьіясняет кто их поддельівает...
П.с. а все таки куртка не плохо своем стадо хомячков разводит ... :lol: :lol: :lol:
Skiff93
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.03.2025 01:00
Skiff93: 03.03.2025 00:47

Відносно 5800x3d:
Чудес не буває...

Це не процесор для 5080.
Чому без гарантії, я що її з рук купив? Купив офіційно, чек є, гарантія від магазина також.
я бачу різницю у візуалі чудово, особливо в тінях між ультра і екстрім і що? Взагалі амд дуже слабенько себе показали в цій грі, дивно чому. РТ нема, чистий растер але радеон сильно позаду, але й таке.
Низькі частоти, стара архітектура, ну і що? (проц 22го року якщо що) Відкривай бенчмарки і дивись топ процесорів в іграх. В чому проблема? В мене нема ботлнеку. Карта навантажена, в мене такий самий фпс, як в людини з 9800х3д, розумієш? Я не граю в 1080 на низьких налаштуваннях, щоб дивитись як мій цп не встигає за гпу, бо карта максимально навантажена, середній і 0.1 не скаче як навіжений не бачу сенсу, купляти нову материнку, озу і проц за декілька фпс. ам5 - дорогі зараз, ціни на 9800х3д бачив? от вже коли буду міняти 5080 через роки 4, тоді вже змінювати платформу буду 100%. а так 1440р, багато фепсів, олед, низький інпут лаг, мені 27 як раз чудово підходить. 4к - це історія для 5090 і то під питанням, мені мало тих фпс, мені подобається моушн кларіті і респонс тайм високої гц моніторів.
Ні, проц 2019 року з кешом зверху.
Бачу різницю, але не зрівнював в реалі (ну ж 60к віддав).
Є гарантія, але за покатушки пару тисяч віддай і чекай півроку.
Захисна реакція "нехом'як".
Вірю, заспокойся.

АМ5 х3d - оверпрайс лютий, реально.
Навіть, 7000 серія.

Піду третю роботу шукати, бо заздрю.
Відповісти