Тема становится на ремонт
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.
Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)
Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Останні статті і огляди
Новини
Термопаста. Выбор обсуждение
-
EUGENEY
Member
наверно одинаково будет по сравнению с 5550, на таких процах где большая крышка, кулер большой, большая поверхность отдачи тепла, там разницы особо не будетdaesz: ↑ 29.01.2025 21:56 EUGENEY
а як взагалі температури з птм7950 на райзенах 7000 серії? краще/гірше в порівнянні, наприклад, із 5550?
Я роздумую, щоб спробувати щось із цього коли буду в новий корпус перезбируватись, там буде ЛП кулер, тож кожний градус на рахунку
Зараз МХ5, паста як паста, не відвертий хлам, але десь на не цілий градус краща за МХ4/ТФ7 всього навсього.
если планируете воду, то только паста, материалы с фазовым переходом корректно не работают с водянкой
-
daesz
Member
Кулер не буде великий, в ідеалі планую ось цейEUGENEY: ↑ 29.01.2025 22:10наверно одинаково будет по сравнению с 5550, на таких процах где большая крышка, кулер большой, большая поверхность отдачи тепла, там разницы особо не будетdaesz: ↑ 29.01.2025 21:56 EUGENEY
а як взагалі температури з птм7950 на райзенах 7000 серії? краще/гірше в порівнянні, наприклад, із 5550?
Я роздумую, щоб спробувати щось із цього коли буду в новий корпус перезбируватись, там буде ЛП кулер, тож кожний градус на рахунку
Зараз МХ5, паста як паста, не відвертий хлам, але десь на не цілий градус краща за МХ4/ТФ7 всього навсього.
если планируете воду, то только паста, материалы с фазовым переходом корректно не работают с водянкой
- спойлер
-
EUGENEY
Member
это гораздо мощнее кулер чем в ноутбуках, в ноутах там маленький кристалл проца и много тепла выделяет, там на несколько градусов 7950 лучше, берите 5550 будет хорошоdaesz: ↑ 29.01.2025 22:15Кулер не буде великий, в ідеалі планую ось цейEUGENEY: ↑ 29.01.2025 22:10
наверно одинаково будет по сравнению с 5550, на таких процах где большая крышка, кулер большой, большая поверхность отдачи тепла, там разницы особо не будет
если планируете воду, то только паста, материалы с фазовым переходом корректно не работают с водянкойАле подивимся що з нього вийде коли вже поступить в продаж, якщо ні, то ось цей із заміною вентилятора на 12025 Якщо різниці не буде, то вже напишу в ПМ як буду перезбирувати все та візьму 5550
- спойлер
-
feniks_tm
Member
Та нормально воно працює, якщо не упарюватись в sub-ambient. З температурою рідини до 40 градусів на відясі показує себе точно не гірше за свіжонанесену термуху, яка через півроку все одно здохне, привіт kryonaut’у.EUGENEY: ↑ 29.01.2025 22:10 материалы с фазовым переходом корректно не работают с водянкой
Дати пройти пару повноцінних циклів фазового переходу і забути про її існування на рочки два, а точніше до наступного обслуговування/перезбору контура.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:26 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
-
daesz
Member
EUGENEY: ↑ 29.01.2025 22:22это гораздо мощнее кулер чем в ноутбуках, в ноутах там маленький кристалл проца и много тепла выделяет, там на несколько градусов 7950 лучше, берите 5550 будет хорошоdaesz: ↑ 29.01.2025 22:15
Кулер не буде великий, в ідеалі планую ось цейАле подивимся що з нього вийде коли вже поступить в продаж, якщо ні, то ось цей із заміною вентилятора на 12025 Якщо різниці не буде, то вже напишу в ПМ як буду перезбирувати все та візьму 5550
- спойлер
-
EUGENEY
Member
там проблема в другом, температура фазового перехода 45 градусов, материал становится мягче, расширяется, если сильно мощная водянка быстро охлаждает (отбирает много тепла) он не успевает вернуться в свою форму и трескается слойfeniks_tm: ↑ 29.01.2025 22:22Та нормально воно працює, якщо не упарюватись в sub-ambient. З температурою рідини до 40 градусів на відясі показує себе точно не гірше за свіжонанесену термуху, яка через півроку все одно здохне, привіт kryonaut’у.EUGENEY: ↑ 29.01.2025 22:10 материалы с фазовым переходом корректно не работают с водянкой
-
feniks_tm
Member
При нормальних умовах такого не має бути, хіба, знову ж таки, sub-ambient з чілером.EUGENEY: ↑ 29.01.2025 22:30там проблема в другом, температура фазового перехода 45 градусов, материал становится мягче, расширяется, если сильно мощная водянка (отбирает много тепла) он не успевает вернуться в свою форму и трескается слойfeniks_tm: ↑ 29.01.2025 22:22
Та нормально воно працює, якщо не упарюватись в sub-ambient. З температурою рідини до 40 градусів на відясі показує себе точно не гірше за свіжонанесену термуху, яка через півроку все одно здохне, привіт kryonaut’у.
-
EUGENEY
Member
ну да, это кастомные мощные водянки, это не везде будет)feniks_tm: ↑ 29.01.2025 22:32При нормальних умовах такого не має бути, хіба, знову ж таки, sub-ambient з чілером.EUGENEY: ↑ 29.01.2025 22:30
там проблема в другом, температура фазового перехода 45 градусов, материал становится мягче, расширяется, если сильно мощная водянка (отбирает много тепла) он не успевает вернуться в свою форму и трескается слой
-
feniks_tm
Member
То вже не "мошні", а упороті, бо втрачається основний сенс кастома (тишина)EUGENEY: ↑ 29.01.2025 22:37ну да, это кастомные мощные водянки, это не везде будет)feniks_tm: ↑ 29.01.2025 22:32
При нормальних умовах такого не має бути, хіба, знову ж таки, sub-ambient з чілером.
Ну і загалом, чим більш масштабованіший кастом, тим менше там коливань температури. На умовному сетапі із зовнішнім радіатором типу Mo-Ra3/4 дельта рідини (відповідно і колдплейтів водоблоків) зводиться десь до ~5-10 градусів відносно кімнатної температури. І от на повітрі там коливання будуть значно більш різкі, тому я навіть не знаю, що більш схильне до тріскання у такому випадку.
-
snapdragon999
Member
Noctua NT-H2 VS MX6 ?