Розробники S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl пояснили причину проблем з A-Life 2.0

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
n3w613
Junior

Повідомлення

dead_rat: 04.12.2024 10:11 Отакої, а в Космічних рейнджерах усі кораблі жили своім життям і прораховувалися на калькуляторі
Сделали бы ремастер или продолжени,с удовольствием бы залип
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Нафига вообще эта А-лайф нужна? Нужны фиксы и патчи на всё, что есть, а А-лайф можно в ДЛС добавить потом когда-нибудь, как Киберпанк 2.0
У меня от текущего состояния Сталкера горит, а тут про какой-то А-лайф говорят :dispute: :banghead:
И да, можно же этот А-лайф просто на 4 потоках высчитывать в 4 км от героя, остальное фризить. В результате герой просто не будет замечать, что где-то что-то зафрижено, зато когда бежит - постепенно будет открываться этот а-лайф и грузить отдельные потоки процессора, особенно хорошо будет для е-ядер.
t0xa
Junior

Повідомлення

таке відчуття, що ті хто невдоволені або на калькуляторі грають або на друкацькій машинці або кривий піратський репак юзають. наскільки дивився, там поки не зовсім корректно працюють налаштування графіки (з чужих слів) або все на рівні фолла 4 або максимальні. в мене, наприклад, все гаразд, нічо не лагає і не лагало з початку. 71 годин поки наїграно. були софтлоки і їх швидко поправили. те що декому не подобається що спавняться ззаду, ну нє, в зоні, де екстремальні умови, де мутанти, де ворожі фракції воюють між собою, то імхо всі сидять тихо і по ничкам і пересуваються непомітно, але декому треба щоб спавнились в лоб за кілометр, щоб зразу всіх можна були побачити ) напевно це нормальна логіка, сидіти на ничці і підкрадатись і нападати ззаду або збоку. тут теж декому хочеться щоб за кожним деревом і кущем щось чекало по ходу. мені якось більше так подобається гнітюча обстановка, почуття одинокості, ще й музика додає. вночі в дощ зустрічаєш кота баюна, то вообще капець ) що в тих частинах не слідкував за життям а-лайф, що в цьому особливо не слідкую. якщо введуть то наче буде круто.

забув додати, або хто грає в ютубі і дивиться ворожих блогерів і читає їх коменти і вірить на слово )
MaxZema
Member

Повідомлення

t0xa: 09.12.2024 06:54 таке відчуття, що ті хто невдоволені або на калькуляторі грають або на друкацькій машинці або кривий піратський репак юзають. наскільки дивився, там поки не зовсім корректно працюють налаштування графіки (з чужих слів) або все на рівні фолла 4 або максимальні. в мене, наприклад, все гаразд, нічо не лагає і не лагало з початку. 71 годин поки наїграно. були софтлоки і їх швидко поправили. те що декому не подобається що спавняться ззаду, ну нє, в зоні, де екстремальні умови, де мутанти, де ворожі фракції воюють між собою, то імхо всі сидять тихо і по ничкам і пересуваються непомітно, але декому треба щоб спавнились в лоб за кілометр, щоб зразу всіх можна були побачити ) напевно це нормальна логіка, сидіти на ничці і підкрадатись і нападати ззаду або збоку. тут теж декому хочеться щоб за кожним деревом і кущем щось чекало по ходу. мені якось більше так подобається гнітюча обстановка, почуття одинокості, ще й музика додає. вночі в дощ зустрічаєш кота баюна, то вообще капець ) що в тих частинах не слідкував за життям а-лайф, що в цьому особливо не слідкую. якщо введуть то наче буде круто.

забув додати, або хто грає в ютубі і дивиться ворожих блогерів і читає їх коменти і вірить на слово )
В мене все було чудово доки я не дійшов до Ростка. Мінус продуктивність, купа багів, зависання, вильоти... :rotate: Награв до Ростка 102 години по стіму (все облазив)! Все було ок окрім софтлока в Заліссі (патч не виправив ситуацію). Тепер грати анріал. Вирішив видалити гру та не страждати :insane: Повернуся до неї через рік , а може і більше, коли все виправлять та завезуть доповнення (якщо не заб'ють пісюна).
nochnik89
Member

Повідомлення

t0xa: 09.12.2024 06:54Таке відчуття, що ті хто невдоволені або на калькуляторі грають або на друкацькій машинці або кривий піратський репак юзають.
райзен 5700х+ 3070 . Вполне себе крепкая народная сборка. Понятно, не топ, но в целом среднячек под игры. Не было ни одной проблемы с другими интересующими меня играми.
Не доволен производительностью в 2к. Игра куплена, потенциал у игры огромный. Тоже решил не проходить сейчас, вернусь может через пол годика или вообще годик как допилят.
t0xa
Junior

Повідомлення

MaxZema: 09.12.2024 08:07 В мене все було чудово доки я не дійшов до Ростка. Мінус продуктивність, купа багів, зависання, вильоти... :rotate: Награв до Ростка 102 години по стіму (все облазив)! Все було ок окрім софтлока в Заліссі (патч не виправив ситуацію). Тепер грати анріал. Вирішив видалити гру та не страждати :insane: Повернуся до неї через рік , а може і більше, коли все виправлять та завезуть доповнення (якщо не заб'ють пісюна).
це на 1.0.3? в мене був теж софт лок на заліссі, але там сьогодні в ютубі попалось рішення, що скрипт очікую заходу з певного направлення, і треба було там покрутитись і потім він спрацьовує, я в свою чергу пройшов по такому солюшену що потім в мене Ріхтер лежав мертвий в барі, то лишився сейв ще до того коли брав той квест і після патчу він почав працювати нормально і а-лайф, хоч типу і обмеженому полі зору, але наче краще. може воно якось має різний радіус в залежності від продуктивності, не знаю. зустрічав таке, що зараз в першу чергу фіксять і оптимізують перфоманс щоб вивільнити ресурси для лайфу.
MaxZema
Member

Повідомлення

t0xa: 09.12.2024 08:25
MaxZema: 09.12.2024 08:07 В мене все було чудово доки я не дійшов до Ростка. Мінус продуктивність, купа багів, зависання, вильоти... :rotate: Награв до Ростка 102 години по стіму (все облазив)! Все було ок окрім софтлока в Заліссі (патч не виправив ситуацію). Тепер грати анріал. Вирішив видалити гру та не страждати :insane: Повернуся до неї через рік , а може і більше, коли все виправлять та завезуть доповнення (якщо не заб'ють пісюна).
це на 1.0.3? в мене був теж софт лок на заліссі, але там сьогодні в ютубі попалось рішення, що скрипт очікую заходу з певного направлення, і треба було там покрутитись і потім він спрацьовує, я в свою чергу пройшов по такому солюшену що потім в мене Ріхтер лежав мертвий в барі, то лишився сейв ще до того коли брав той квест і після патчу він почав працювати нормально і а-лайф, хоч типу і обмеженому полі зору, але наче краще. може воно якось має різний радіус в залежності від продуктивності, не знаю. зустрічав таке, що зараз в першу чергу фіксять і оптимізують перфоманс щоб вивільнити ресурси для лайфу.
я заходив з 3х сторін))) не спрацювало для мене.
username_1
Junior

Повідомлення

Вышедшие запускающиеся игры бывают в 3 состояниях: оптимизированные, не оптимизированные и S.T.A.L.K.E.R. :D
Dremjke
Member

Повідомлення

Если честно, как-то пофиг на тот A-Life, как он должен или не должен работать. Очевидно, что ИИ в нынешнем состоянии в игре требует доработки, но это вопрос времени и патчей. С монстрами полный порядок, они в меру сложные и схватки с ними интересные и требуют сосредоточения и концентрации, меткости, ловкости рук, а иногда и ног :) С противниками-людьми примерно та же ситуация, особенно, если наловчиться как можно быстрее головы отстреливать. Согласен с мнением, что Зона - это место, где старешься болтаться без привлечения не нужного к себе внимания и с этим в сталкере всё в полном порядке, атмосфера на высоком уровне.
VovaII
Member

Повідомлення

Earanak: 05.12.2024 09:45Вот бы кто объяснил чем "2.0" должна по задумке быть лучше чем "1.0"
Там стелс круче. — В игру уже месяц играют а 2.0 еще никто не видел.

Відправлено через 12 хвилин 35 секунд:
Отключенный А-лайф не волнует, пока:
1) зависания квестов не поправили. — (лично меня это сильно обламывает — играешь в игру, выполняешь квест, а тебе облом без причины)
2) ненастроенный спавн — В некоторых местах спавн с ума сходит и спавнит слишком часто. Это когда не успел с одной пачкой разобраться — на тебе на голову следующая.
3) Вместо А-лайфа пусть день в 3 раза длиннее сделают и возможность спать/ожидать определенное количество часов, а не непойми как.
4) Еще возможность продвинутый фонарик купить. А лучше по квесту(а лучше по нескольким квестам — вдруг кто не все квесты выполняет) средней сложности получить. Или например за определенные артефакты?

КСТАТИ!
СТАЛКЕРЫ кто игру прошел: сколько было квестов на артефакты?
Eduard1980
Member

Повідомлення

VovaII: 09.12.2024 12:54 пусть день в 3 раза длиннее сделают
Ставиш мод для збільшення дня і ночі і радієш життю ;)
1A343
Member

Повідомлення

Вирішив таки пограти. На хімзаводі один вартівець, що біля вертольота, бігає і кричить, що поруч вороги. Всім навколо начхати на це. Через пару хвилин туди прибігає зграя якихось вояків, чи що, і починають мене вбивати. Всім начхати, що на їх базі твориться. Скільки не перезавантажувався- результат один і той же.
avuremybe
Member

Повідомлення

VovaII: 09.12.2024 12:54СТАЛКЕРЫ кто игру прошел: сколько было квестов на артефакты?
Я зустрів один другорядний квест, де просили артефакт принести (він лежав біля трупа).
І ще один другорядний, де посеред поля аномалій лежав застрелений сталкер, а другий поряд (вочевидь убивця) просив його звідти витягти, але не лутати (на трупі теж був артефакт).
MaxZema
Member

Повідомлення

Начебто зміг побороти вильоти з гри в локаціях після Ростка з ним включно. Відключив DLSS та поставив просто TAA. :spy:
Краш гри зміг повторити увімкнувши длсс та побігавши по Ростку. Дива прям.
t0xa
Junior

Повідомлення

та напевно краще поки відкласти поки норм не пофіксять і оптимізують, в своєму випадку просто раз вже почав, то вже хочеться пробігтись по одному з виборів сюжету, якщо не залагає десь, бо без длсс, я думаю, там взагалі слайд-шоу буде в 2к )
Відповісти