Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
Clever
Member

Повідомлення

mult: 23.10.2024 20:19 Clever
По картинкам звичайний корпус, вроді як з продувом і повинно все бути норм.
З переду ж сітка?
Як і на картинці зробить 3 на вдув, 2 на видув, повинно бути досить.
Може в ньому вентилятори дніще.
Поставить би нормальні 140 де можна і подивитись.
Лицьова панель: 2 x 120 мм ARGB і інше не поставити, знизу займає місце БП, хіба що знизу біля лицьової поверхні можна поставити, але він буде пересікатись з потоком повітря від передньої панелі, тому не ок. По суті на вдув більше нема куди ставити, хіба що зверху, поставити 2 і буде 2 на вдув і 3 на видув :spy:
0kie: 23.10.2024 20:23 Clever
Нужно было брать ATX материнку, не гнаться за мелкотой.
Нужно брать что-то типа аквариума или Jonsbo D41, настраивать вентиляторы так, чтобы они дополняли имеющиеся на видяхе и ЦП, а не заменяли/дублировали их. В каждой теме пишу, но кто меня слушает?
Современное железо горячее и его нужно продувать иной системой корпуса, современной. Вся эта "поддонная" хрень, закрывающая БП, уже не годится. Никакие вертушки не помогут, никакой их диаметр не спасёт. Проверено и на полноценных ATX корпусах, и на мелких mATX.
viewtopic.php?p=3846575#p3846575 - здесь моё видео с тестами профильной системы. Глянь температуры. Это синтетика. В играх ещё меньше. Делай выводы... ;)
вже як є, хотів компактний. Є сенс брати Jonsbo D41 під матх? Ну і поставити 2 знизу на вдув, одна позаду на вдув (для цпу) і 2 зверху на видув
daesz
Member

Повідомлення

Нужно брать что-то типа аквариума или Jonsbo D41, настраивать вентиляторы так, чтобы они дополняли имеющиеся на видяхе и ЦП, а не заменяли/дублировали их. В каждой теме пишу, но кто меня слушает?
Современное железо горячее и его нужно продувать иной системой корпуса, современной. Вся эта "поддонная" хрень, закрывающая БП, уже не годится. Никакие вертушки не помогут, никакой их диаметр не спасёт. Проверено и на полноценных ATX корпусах, и на мелких mATX.
viewtopic.php?p=3846575#p3846575 - здесь моё видео с тестами профильной системы. Глянь температуры. Это синтетика. В играх ещё меньше. Делай выводы... ;)
У мене в 15ти літровому корпусі температури на ВК такі ж, як і в д31 були, і вони 1в1 з тими ж, що ТРА має на оупенстенд тестах. Мб варто всетаки купляти нормальні корпуси ;)

Ну і 70/90 на ВК, в мене 64/82. В мене, щоправда, топове виконання, а що в пана - без поняття. Глянув ТРА : 70/90 - це нормально для 6900хт (в оупенстенді :D ).
Востаннє редагувалось 23.10.2024 20:41 користувачем daesz, всього редагувалось 2 разів.
0kie
Member

Повідомлення

Dark-seer
Полноразмерные. Это хорошо. Но для его rx 6900xt будет также жарко, ибо нихрена оно не продувается из-за поддона над БП. Особенно если видяха трёхвентиляторная и средняя дует в другую сторону. Дунь в корпус паром от вейпа и глянь. :-/
oversteve
Member

Повідомлення

Clever: 23.10.2024 20:36
mult: 23.10.2024 20:19 Clever
По картинкам звичайний корпус, вроді як з продувом і повинно все бути норм.
З переду ж сітка?
Як і на картинці зробить 3 на вдув, 2 на видув, повинно бути досить.
Може в ньому вентилятори дніще.
Поставить би нормальні 140 де можна і подивитись.
Лицьова панель: 2 x 120 мм ARGB і інше не поставити, знизу займає місце БП, хіба що знизу біля лицьової поверхні можна поставити, але він буде пересікатись з потоком повітря від передньої панелі, тому не ок. По суті на вдув більше нема куди ставити, хіба що зверху, поставити 2 і буде 2 на вдув і 3 на видув :spy:
вже як є, хотів компактний. Є сенс брати Jonsbo D41 під матх? Ну і поставити 2 знизу на вдув, одна позаду на вдув (для цпу) і 2 зверху на видув
якщо хочете реально "компактний" і з температурами +- як в Д41, то візьміть джонсбо Z20 і нормальні вентилятори
Melki
Member

Повідомлення

Clever: 23.10.2024 20:362 x 120 мм ARGB і інше не поставити
это как не поставить?
вентиляторы вообще крутятся для красоты или создают какой-то поток? на каких оборотах настроены?
Clever
Member

Повідомлення

Melki: 23.10.2024 21:13
Clever: 23.10.2024 20:362 x 120 мм ARGB і інше не поставити
это как не поставить?
вентиляторы вообще крутятся для красоты или создают какой-то поток? на каких оборотах настроены?
під інше я мав на увазі не поставити спереди 3 або 2x140, заживлені через молекс, потік повітря є, але на мою думку недостатній
oversteve: 23.10.2024 20:42
Clever: 23.10.2024 20:36

якщо хочете реально "компактний" і з температурами +- як в Д41, то візьміть джонсбо Z20 і нормальні вентилятори
Z20 гарний варіант, тільки ніде немає в наявності
daesz
Member

Повідомлення

Clever: 23.10.2024 21:17 Z20 гарний варіант, тільки ніде немає в наявності
https://vi.aliexpress.com/w/wholesale-z20-jonsbo.html
Ціна питання 100$, єдине що там скло і трохи лячно за доставку (особливо якщо УП вийде).
Clever
Member

Повідомлення

daesz: 23.10.2024 21:24
Ціна питання 100$, єдине що там скло і трохи лячно за доставку (особливо якщо УП вийде).
Напевно не буду ризикувати і візьму D4, трохи більше місця під кабелі, по розміру мені ок.
HDD/SSD не буде, тому питання - як краще, знизу 3x120 на вдув, позаду вдув 120мм і 3x120мм на видув?
Чи 2x140 знизу, 1x120 вдув позаду і 2x140мм на видув? Чому думаю про 3x120 знизу, щоб не було повітряного карману для повітря, який може утворитись при 2x140мм, що думаєте?
oversteve
Member

Повідомлення

буквально місяць-півтора тому біли всюди, думаю скоро знову з'являться
daesz
Member

Повідомлення

Clever: 23.10.2024 21:57
daesz: 23.10.2024 21:24
Напевно не буду ризикувати і візьму D4, трохи більше місця під кабелі, по розміру мені ок.
HDD/SSD не буде, тому питання - як краще, знизу 3x120 на вдув, позаду вдув 120мм і 3x120мм на видув?
Чи 2x140 знизу, 1x120 вдув позаду і 2x140мм на видув? Чому думаю про 3x120 знизу, щоб не було повітряного карману для повітря, який може утворитись при 2x140мм, що думаєте?
Якщо взяти на прикладі арктиків Р12 та Р14 макс - по спеках Р14 має 95.00 cfm потік та 4.18 mmH2O стат тиск, а Р12 - 81.04 cfm потік та 4.35 mmH2O тиск (зрозуміло, що ніхто їх на максималках ганяти не буде, але звірятись із тим який тиск/потік і на яких оборотах у них співставні - це задача не на декілька хвилин), стат тиск можна відкинути - він майже співставний, але 3х81 - це все ще більше ніж 2х95.
Якщо хдд/сатассд не плануються - то 2х Р12 краще.

Мені візуально дуже подобається Д32 (не про версія), відео кидав десь на попередній сторінці/ках. Але він у нас, швидше за все, ще не скоро з'явиться.
Melki
Member

Повідомлення

Clever: 23.10.2024 21:17заживлені через молекс
значит крутятся на максимальных и никто не знает на каких
если корпус менять уже надумал, то в него нужны вентиляторы - начни с них и поставь их в этот, настрой нормально и будет счастье
daesz
Member

Повідомлення

daesz: 23.10.2024 22:04 Якщо хдд/сатассд не плануються - то * Р12 краще.
Фігню написав :D
0kie
Member

Повідомлення

Clever: 23.10.2024 21:57Чому думаю про 3x120 знизу, щоб не було повітряного карману для повітря, який може утворитись при 2x140мм, що думаєте?
Нет там никакого "воздушного кармана". Три реверсивные 120-ки от того же Jonsbo будут красиво смотреться, а при правильной настройке - эффективно работать. У меня для симметрии 140-ки сверху и снизу, спереди слимка 120х12 мм и сзади на выдув обычная 120-я вертушка. Ты глянь моё видео, вторую половину хотябы, чтобы видеть температуры в системе. Не бери обычные не реверсивные вертушки - глаз будут резать своей жопкой к верху. Не слушай математиков от стандартной горизонтальной системы продува с их давлениями потоков - в вертикальном немного другая физика процесса.
Clever
Member

Повідомлення

daesz: 23.10.2024 22:04
Clever: 23.10.2024 21:57

Якщо взяти на прикладі арктиків Р12 та Р14 макс - по спеках Р14 має 95.00 cfm потік та 4.18 mmH2O стат тиск, а Р12 - 81.04 cfm потік та 4.35 mmH2O тиск (зрозуміло, що ніхто їх на максималках ганяти не буде, але звірятись із тим який тиск/потік і на яких оборотах у них співставні - це задача не на декілька хвилин), стат тиск можна відкинути - він майже співставний, але 3х81 - це все ще більше ніж 2х95.

Мені візуально дуже подобається Д32 (не про версія), відео кидав десь на попередній сторінці/ках. Але він у нас, швидше за все, ще не скоро з'явиться.
Я вірно розумію, що краще тоді брати бандли arctic Р12 або Р14? І маємо 2 варіанти:
1. 2x140 вдув низ + 2x140 видув верх + 1x120 вдув позаду (для ЦПУ)
2. 3x120 вдув низ + 2x120 видув верх + 1x120 вдув позаду (для ЦПУ)
daesz
Member

Повідомлення

Clever: 24.10.2024 20:42
daesz: 23.10.2024 22:04

Я вірно розумію, що краще тоді брати бандли arctic Р12 або Р14? І маємо 2 варіанти:
1. 2x140 вдув низ + 2x140 видув верх + 1x120 вдув позаду (для ЦПУ)
2. 3x120 вдув низ + 2x120 видув верх + 1x120 вдув позаду (для ЦПУ)
Так, 3х120 буде ефективніше, 2х140 буде дешевше :)
Vinzy
Member

Повідомлення

У меня корпус Jonsbo D31. Так вот там есть слоты для SSD 2.5". И вот я думаю, а возможно туда всобачить HDD 2.5". Почему именно туда, слот для HDD заняты вентиляторами. Снимать не хочу вентиляторы. Геморойно. А вот ещё возможно ли его как-то кинуть туда чтобы не мешал? Ну тип просто в корпусе у задней стенки влезет или нет? Или 3.5" запихнуть не используя слот для 3.5" нечем заметить расстояние у стенки:rotate:
Вопрос к тем кто может уже занимался подобным с таким корпусом
Да понимаю звучит как бред, но мало ли кто занимался таким
daesz
Member

Повідомлення

Vinzy: 25.10.2024 15:05 У меня корпус Jonsbo D31. Так вот там есть слоты для SSD 2.5". И вот я думаю, а возможно туда всобачить HDD 2.5". Почему именно туда, слот для HDD заняты вентиляторами. Снимать не хочу вентиляторы. Геморойно. А вот ещё возможно ли его как-то кинуть туда чтобы не мешал? Ну тип просто в корпусе у задней стенки влезет или нет? Или 3.5" запихнуть не используя слот для 3.5" нечем заметить расстояние у стенки:rotate:
Вопрос к тем кто может уже занимался подобным с таким корпусом
Да понимаю звучит как бред, но мало ли кто занимался таким
Тільки якщо це 7мм, якщо 15мм - то не влізе по товщині.
Clever
Member

Повідомлення

daesz: 24.09.2024 21:18
Clever: 24.09.2024 21:05

В тебе відяха без 2мм лежить на вентиляторах, скільки по товщині відяха і вентилятори?)
Так ми зараз про кабелі від БЖ. До чого тут відяха? :D
25мм пропелери, ВК 63мм (особисто не міряв, взяв число із сайту виробника).
Це я питав до того, що в мене під відяхою ще мережева картка буде, але таке враження що в тебе нижні вентилятори перекривають нижній PCIE на материнці і якщо мені брати такий копрус, то хіба що пробувати слім версію вентиляторів на 15мм
daesz
Member

Повідомлення

Clever: 25.10.2024 22:27
daesz: 24.09.2024 21:18
Так ми зараз про кабелі від БЖ. До чого тут відяха? :D
25мм пропелери, ВК 63мм (особисто не міряв, взяв число із сайту виробника).
Це я питав до того, що в мене під відяхою ще мережева картка буде, але таке враження що в тебе нижні вентилятори перекривають нижній PCIE на материнці і якщо мені брати такий копрус, то хіба що пробувати слім версію вентиляторів на 15мм
Поки був в д31 - вони не перекривали нижній рсіе, його перекривала ВК.
Пропелери частково перекривали різні виходи (ще на мАТХ дошці), всякі конектори передньої панелі, конектори для пропелерів, тощо. І не в сенсі повністю перекривали - просто те що в них було включено доводилось трохи більше перегинати.
Clever
Member

Повідомлення

daesz: 25.10.2024 22:56
Clever: 25.10.2024 22:27

Поки був в д31 - вони не перекривали нижній рсіе, його перекривала ВК.
Пропелери частково перекривали різні виходи (ще на мАТХ дошці), всякі конектори передньої панелі, конектори для пропелерів, тощо. І не в сенсі повністю перекривали - просто те що в них було включено доводилось трохи більше перегинати.
А як ви заживили передній usb-c порт? У вас безпосередньо роз'єм на материнці є чи там подовжувач і його можна вивести на задні виходи мат.плати?
Відповісти