Останні статті і огляди
Новини
За підсумками року обсяги постачання OLED-моніторів зростуть на 181%
-
Lekrs
Member
Пропоную обговорити За підсумками року обсяги постачання OLED-моніторів зростуть на 181%
Можливо через рік - два й ціни нормалізуються, а то поки що це лютий оверпрайс, враховуючи недоліки.
Хоча поки не пофіксять vrr на олед, брати не буду.
Можливо через рік - два й ціни нормалізуються, а то поки що це лютий оверпрайс, враховуючи недоліки.
Хоча поки не пофіксять vrr на олед, брати не буду.
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Текст насколько помню по некоторым обзорам тоже не очень хорошо выглядит, чем на IPS.
-
Prescott
Member
Это про мерцание при активации гсикн-фрисинк?Lekrs: ↑ 17.10.2024 14:00Хоча поки не пофіксять vrr на олед, брати не буду.
-
maxn
Member
А шо не так с олед? Я просто уже месяц сижу играю на самсунге g8 и никаких приколов не увидел.Lekrs: ↑ 17.10.2024 14:00 Хоча поки не пофіксять vrr на олед, брати не буду.
-
xIIImaL
Junior
Шось не так з олед тільки у тих , у кого їх немає .maxn: ↑ 17.10.2024 14:37А шо не так с олед? Я просто уже месяц сижу играю на самсунге g8 и никаких приколов не увидел.Lekrs: ↑ 17.10.2024 14:00 Хоча поки не пофіксять vrr на олед, брати не буду.
-
konb999
Member
Как по мне он в играх и работе с текстом браузингом просто глаза выедает. Телек смотреть это одно, - круто а вот в качестве моника ИМХО лучше ips
-
xIIImaL
Junior
Там даже настройки для избранных есть на любой вкус и цвет . Можно подкрутить чтоб не выедало ничего .konb999: ↑ 17.10.2024 14:40 Как по мне он в играх и работе с текстом браузингом просто глаза выедает. Телек смотреть это одно, - круто а вот в качестве моника ИМХО лучше ips
-
Lekrs
Member
G-sync юзаєш?maxn: ↑ 17.10.2024 14:37А шо не так с олед? Я просто уже месяц сижу играю на самсунге g8 и никаких приколов не увидел.Lekrs: ↑ 17.10.2024 14:00 Хоча поки не пофіксять vrr на олед, брати не буду.
-
Nutbar
Member
Я впевнений на 100%, якщо перед вами вдень поставити 4к OLED монік і якісний IPS/VA, то різницю в тексті/браузінгу ви взагалі не помітите. От просто під прямим кутом навіть на скажете де який. Нічого не віїдає.konb999: ↑ 17.10.2024 14:40 Как по мне он в играх и работе с текстом браузингом просто глаза выедает
Проблема з врр флікером є на всіх моніках, просто на оледах більш помітна за рахунок миттєвого перемикання пікселів. Є вже деякі фікси. Наприклад, на самсунгу є фіча що повністю його прибирає, але додається незначний інпут лаг, що відчутний лише в кіберкотлетних шутерах. Та й в принципі проблема перебільшена, видно лише при низькому фпс на темному екрані, ну тобто на якомусь екрані завантаження, в реальній грі норм.Lekrs: ↑ 17.10.2024 14:00 Хоча поки не пофіксять vrr на олед, брати не буду.
Востаннє редагувалось 17.10.2024 15:08 користувачем Nutbar, всього редагувалось 1 раз.
-
maxn
Member
Lekrs
Да. G-sync. Если я правильно понимаю проблема в мерцании когда диапазон частоты G-sync (30-240) выходит за пределы монитора (1-175) ?
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... sb-s34bg85
Там в разделе VRR Flicker есть видео с мерцающей подсветкой, когда на статичном кадре меняют частоту от 3-20 FPS до 173 и этот переход сопровождается мерцанием. Вы про это?
На сколько я понял то да.... Ну я вам так скажу, если у вас фпс опускается до 3-20 FPS то мерцанием подсветки самая меньшая из ваших проблем.
И ещё мне не понятен прикол что всем в обзорах не хватает яркости, все хотят больше яркости........ монитор яркий на столько что я им помогаю войскам пво подсвечивать шахедов пролетающих у меня над домом. Я не знаю кто эти люди которым не хватает яркости. Если включить пиковую яркость на уровне высокий, то после неё глаза как после сварки.
Да. G-sync. Если я правильно понимаю проблема в мерцании когда диапазон частоты G-sync (30-240) выходит за пределы монитора (1-175) ?
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... sb-s34bg85
Там в разделе VRR Flicker есть видео с мерцающей подсветкой, когда на статичном кадре меняют частоту от 3-20 FPS до 173 и этот переход сопровождается мерцанием. Вы про это?
На сколько я понял то да.... Ну я вам так скажу, если у вас фпс опускается до 3-20 FPS то мерцанием подсветки самая меньшая из ваших проблем.
И ещё мне не понятен прикол что всем в обзорах не хватает яркости, все хотят больше яркости........ монитор яркий на столько что я им помогаю войскам пво подсвечивать шахедов пролетающих у меня над домом. Я не знаю кто эти люди которым не хватает яркости. Если включить пиковую яркость на уровне высокий, то после неё глаза как после сварки.
-
DiSEqC
Member
Головне питання, за 8-10 років ці екрани не вигорять в хлам?
Першим ділом вигорить Пуск і 3 кнопки у правому кутку вікна.
По друге, як там справи з ШІМ?
ОЛЕДу потрібно мати більшу бітність ніж він відображає щоб мати плавну градацію затемнення і не калічити зображення постерізацією.
По друге, як там справи з ШІМ?
ОЛЕДу потрібно мати більшу бітність ніж він відображає щоб мати плавну градацію затемнення і не калічити зображення постерізацією.
Востаннє редагувалось 17.10.2024 15:32 користувачем DiSEqC, всього редагувалось 4 разів.
-
penetrator
Member
Сцыкую пока переходить. Я работаю из дому и юзаю монитор 10-12 часов в сутки. не знаю как глаза выживут после оледа. Плюс 8 часов на экране почти статичная картинка, от которой даже мой IPS потом отходит несколько часов, пока следы не пропадут.
Ах да, еще производители оледов любят пихать в мониторы вентиляторы, чего я тоже не переживу с моим утонченным слухом
Ах да, еще производители оледов любят пихать в мониторы вентиляторы, чего я тоже не переживу с моим утонченным слухом
-
Lekrs
Member
Достатньо 5 - 6. А потім на смітник.DiSEqC: ↑ 17.10.2024 15:25 Головне питання, за 8-10 років ці екрани не вигорять в хлам?
По друге як там справи з ШІМ?
ОЛЕДу потрібно мати більшу бітність ніж він відображає щоб мати плавну градацію затемнення і не калічити зображення.
-
maxn
Member
Почему не 25? ведь все покупают себе новые мониторы раз в 25 лет. А если вдруг его купил дед за 10 лет до своей смерти, то монитор дарят внуку, который обязан сидеть за ним ещё 15.DiSEqC: ↑ 17.10.2024 15:25 Головне питання, за 8-10 років ці екрани не вигорять в хлам?
Отправлено спустя 2 минуты 15 секунд:
Lekrs
Ну так что, вы про это?проблема в мерцании когда диапазон частоты G-sync (30-240) выходит за пределы монитора (1-175) ?
-
denizen
Member
в мене oled, і немає ніяких проблем. Головне відразу налаштувати яскравість, і все, працюй собі. Кольри теж легко налаштовуються, якщо працюєш в SDR ставиш sRGB і нічого не віїдає. люди вже роками радіють, грають, та працюють за олед, і все норм.
-
DiSEqC
Member
Якщо в індустрії буде застій, 4К з dci-p3 то хай хоч 25 років працює, аби не деградував від старості.maxn: ↑ 17.10.2024 15:36Почему не 25? ведь все покупают себе новые мониторы раз в 25 лет. А если вдруг его купил дед за 10 лет до своей смерти, то монитор дарят внуку, который обязан сидеть за ним ещё 15.DiSEqC: ↑ 17.10.2024 15:25 Головне питання, за 8-10 років ці екрани не вигорять в хлам?
Отправлено спустя 2 минуты 15 секунд:
LekrsНу так что, вы про это?проблема в мерцании когда диапазон частоты G-sync (30-240) выходит за пределы монитора (1-175) ?
-
Геральт
Member
Ні, одразу після гарантійного в утиль. Все одно за 3 роки щось нове придумали/покращили. А хто користується монітором, який його влаштовує, 15 років, той жмикрут і ретроград.Почему не 25? ведь все покупают себе новые мониторы раз в 25 лет. А если вдруг его купил дед за 10 лет до своей смерти, то монитор дарят внуку, который обязан сидеть за ним ещё 15.
Пуск, до речі, можна переміщувати, хоч через день.
-
VRoman
Member
Проблема текста есть только у панелей с белым светодиодом в пикселе WRGB (WOLED). Винда так и не научилась работать такими панелями. Они мылят текст. Эти панели были изначально предназначены для телевизоров. У меня есть такой. Текст и прямые линии размываются на нём. RTINGS даёт им рейтинг 7 из 10 для текста, а я бы сказал что дела обстоят гораздо хуже чем 7...Nikolay Yeryomenko: ↑ 17.10.2024 14:12 Текст насколько помню по некоторым обзорам тоже не очень хорошо выглядит, чем на IPS.
-
1234waltz
Member
Не розумію хейтерів OLED екранів. Головна проблема не в самому OLED, а жлобстві деяких виробників, що пхають pwm. Вихід простий - не купувати шлак з мерехтінням, тільки Flicker Free. І тут вже ситуація цікавіша, бо значна кількість моделей це шлак з pwm (що в ноутбуках, що в моніторах, що на смартфонах, навіть в частині Пікселів це позорисько поставили).
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
5 років назад брав IPS з 100% sRGB. Питання. Нащо мені його міняти на третій рік, якщо жодного вау ефекту новий дісплей, якщо я не споживаю на моніторі HDR контент (ну знаєте, тєлік є), а для роботи за монітором мені більше не треба?Геральт: ↑ 17.10.2024 15:54 Ні, одразу після гарантійного в утиль. Все одно за 3 роки щось нове придумали/покращили. А хто користується монітором, який його влаштовує, 15 років, той жмикрут і ретроград.
Пуск, до речі, можна переміщувати, хоч через день.