Вклавшись із днаві та мейнкастом в авантюру, скосили на податках*strannik18: ↑ 03.10.2024 15:43 пану Григоровичу звичайно распкет і уважуха за донати для ЗСУ(((
Останні статті і огляди
Новини
MSI готує GeForce RTX 4070 Ti Super для фанатів S.T.A.L.K.E.R. 2. Покупці отримають копію гри
-
daesz
Member
-
Ijachok
Member
1. А звідки впевненість, що гра взагалі окупилась? Навіть якщо вірити адекватність цієї логіки, у гри може не бути жодної копії, яка буде у вашій категорії "всі решта". Тому тут "навіть" пів року не допоможеAndy07: ↑ 03.10.2024 15:221. Виходжу з думки що перед тим як розробляти гру роками і вкладати туди мільйони люди/маркетологи, аналізують ринок і дивляться скільки копій можна продати! Розробник готує бізнес план, шукає інвесторів, видавців які готові оплачувати ці щорічні витрати з розрахунку на те що з виходом гри ці витрати по криються продажами. Отже є якась орієнтовна к-сть копій що покриє витрати на її розробку (наприклад 1млн. - чисто цифра для прикладу). Отже якщо продали 1.2 млн. то вже трохи заробили прибутку.Ijachok: ↑ 03.10.2024 13:13
Ок, побавимось в абсурд
1. Звідки інформація саме про 1.2 млн?
2. А якщо 2 млн? Чи 3?
3. Ви впевненені, що ваша піратка, це одиниця з цих "все решта"?
От і все.
3. Поки піратка не моя. Зараз мені ця гра не потрібна, а колись по знижці можна купити.
Але виходячи з логіки Вашого питання то якщо скачати наприклад за пів року після релізу то з великою імовірністю ця копія буде у "всі решта"!
Зрештою кожен дивиться на витрати на гру з своїх бажань та можливостей.
Я ще всі Dlc до Метро не пройшов, Сталкер не на часі!
3. Плюсую
-
bes
Member
Фанаты там документалка вышла
- спойлер
-
Andy07
Junior
Ijachok: ↑ 03.10.2024 16:09 Та логіка звісно не ідеальна.
Проте від людей які з піною в роті доводять, що копія гри і палка ковбаси це одне і теж мене аж тіпає. От я і пробую пояснити що не зовсім це так!
Як взяти глобально то в Україні на цей ринок і кіно впливає загальний рівень доходів громадян, наявність чи відсутність регіональних цін, ну і виховання/самосвідомість. Кримінальної ж відповідальності в нас нема за це (і добре) !
Доходи в нас не у всіх адекватні. Пам'ятаю колись КОЛ ОФ ДЮТІ коштував на етапі виходу 60 у.о. Якось для нас дорогувато. В перші СД диких в Україні які і не пахли ліцензіями, а були тупо скопійовані - не розвали ли ж західні компанії.
Зараз все краще. Є гарні знижчи Епік роздає купу ігр на халяву - бери та грай (як є час), підписки і тд.
Регіональні ціни в нас теж не найкращі. Пам'ятаєте коли люди реєструвались в Стіни кацапському бо там кращі ціни! Я там не реєструвався якщо що!
Треба якось доводити світовим компаніям що в нас не може бути ціни в 60 Євро за гру бо ж не всі ІТшники ! І по відеосервісах також треба регіональні ціни. І тоді менше будуть піратити.
-
kairo
Member
Бо як товар, це одне й те саме. Є собівартість та очікуваний дохід. На ваш аргумент, що після певної проданої копії ігри вже мають нульову собівартість, я можу привести приклад із ковбасою. Якщо виробник має націнку в 50%, то кожна друга палка теоретично безкоштовна, адже її собівартість оплачена першою палкою. Тому, якщо бачите в магазині дві палки ковбаси, сміливо кладіть в карман одну, вона нічого не вартує))Проте від людей які з піною в роті доводять, що копія гри і палка ковбаси це одне і теж мене аж тіпає.
Навіщо людині релізний КОД, якщо їй це дорогувато? Гру беруть для мультиплеєру, тому піратка все одно не допоможе. Це ж не товар першої необхідності.Пам'ятаю колись КОЛ ОФ ДЮТІ коштував на етапі виходу 60 у.о. Якось для нас дорогувато.
Регіональні ціни в нас одні із найкращих. Ціни в кацапії якщо і відрізнялись, то не сильно.Регіональні ціни в нас теж не найкращі.
Не купувати ігри за 60Є. Купувати ті, що мають адекватні регіональні ціни та на розпродажах. Я так по 100-300 грн набрав, в мене в черзі +30 ігор. Поки їх пройду, релізи по 60 Євро будуть із -60% знижками продавати. Хоча чекайте, глянув Топ продажів та новинок Стім, ні однієї гри по 60Є.Треба якось доводити світовим компаніям що в нас не може бути ціни в 60 Євро за гру
-
Sanьka
Member
Чукча не читач?Kassatka: ↑ 03.10.2024 15:11в мінімальних вимогах, н
Я ж на українській мові написав - насолодитися.
А ти витираєш про якісь мінімальні вимоги.
Ще про 720р згадай
Тому це явно не 11к комп.
А якщо людина може придбати/придбала відповідний комп, вона може і гру придбати не ниючи.
-
kairo
Member
Якщо виробник випустив партію ковбаси, наприклад 1000 палок із націнкою 50%, то перша половина партії буде мати повну собівартість, а друга буде безкоштовна, адже вже оплачена першою половиною партії. Тому, якщо людина вкраде ковбасу із другої половини партії, то вона отримає безкоштовну ковбасу. Це ваша логіка.Andy07: ↑ 10.10.2024 15:08Ваш приклад не вдалий тому що кожна друга це не всі наступні! Та й в моєму прикладі ніхто не забирає 20% прибутку!kairo: ↑ 03.10.2024 18:11
Якщо виробник має націнку в 50%, то кожна друга палка теоретично безкоштовна, адже її собівартість оплачена першою палкою. Тому, якщо бачите в магазині дві палки ковбаси, сміливо кладіть в карман одну, вона нічого не вартує))
От якби ви могли безкоштовно "скопіювати" ковбасу то так!
Давайте завершимо цю безперспективну дискусію якщо нема бажання чути та думати!
-
Andy07
Junior
kairo: ↑ 10.10.2024 15:19 Ні!
Якщо 1000 палок дозволить виробнику покрити всі витрати та отримати, 20% прибутку, а кожна наступна палка матиме собівартість 0,0 грн. Ось це буде приклад адекватний для порівняння. Нажаль копіювати ковбасу як на принтері ще не придумали, і скачати на торенті її теж неможна, тому ковбаса зовсім! не схожа на цифрову копію гри.
-
daesz
Member
Кожна ковбаса потребує ресурси та час на виробництво, гру раз зробив, продав певну кількість та вийшов в плюс. Кожна наступна копія після цього не коштує виробнику нічого.
Таке собі порівняння.
Таке собі порівняння.
-
kairo
Member
Пояснюю на пальцях:Andy07: ↑ 10.10.2024 15:41 Ні!
Якщо 1000 палок дозволить виробників покрити всі витрати та отримати, 20% прибутку, а кожна наступна палка матиме собівартість 0,0 грн. Ось це буде приклад адекватний для порівняння. Нажаль копіювати ковбасу як на принтері ще не придумали, і скачати на торенті її теж неможна, тому ковбаса зовсім! не схожа на цифрову копію гри.
1. Виробник випустив партію в 1000 палок по собівартості 100 грн/шт, або 100 000 грн за партію.
2. Із націнкою 50%, це 150 грн/палка.
3. Після того, як продались перші 800 палок на суму 120 000 грн, завод відбив усі затрати на виробництво та заробив 20%.
4. Наступні 200 палок із партії "безкоштовні".
Можете йти в магазин та сміливо красти ковбасу. Тільки почекайте, щоб перед вами придбали 8 палок, наступні дві безкоштовні))
В мене, до речі, економічна освіта
-
Andy07
Junior
kairo
Економічна освіта це ТОП!
І яка спеціальність та освітній ступінь?
Не по повторюйтесь в прикладах. Ви навіть не спробували вникнути в мій приклад, а вперто доводите те чого нема.
Наступні 200 і наступні ВСІ це не одне і теж!
Як тільки скачаєте з торнета ковбасу і з'їсте зразу зможем поговорити про аморальність цього. Поки це неможливо! Отже товар все ж відрізняється! Та й як фізичний товар можна порівнювати з нематеріальним мені незрозуміло.
Економічна освіта це ТОП!
І яка спеціальність та освітній ступінь?
Не по повторюйтесь в прикладах. Ви навіть не спробували вникнути в мій приклад, а вперто доводите те чого нема.
Наступні 200 і наступні ВСІ це не одне і теж!
Як тільки скачаєте з торнета ковбасу і з'їсте зразу зможем поговорити про аморальність цього. Поки це неможливо! Отже товар все ж відрізняється! Та й як фізичний товар можна порівнювати з нематеріальним мені незрозуміло.
-
kairo
Member
Маркетинг. Магістр. Які у вас?І яка спеціальність та освітній ступінь?
Тема ж не змінилась. Ви ж досі пишете, про одне й те саме.Не по повторюйтесь в прикладах.
На основі чого конкретно ви зробили даний висновок?Ви навіть не спробували вникнути в мій приклад
Чому? Обґрунтуйте.Наступні 200 і наступні ВСІ це не одне і теж!
При чому тут торрент? Якщо я скачаю спірачену гру із Гугл-диску, це що вже не крадіжка?Як тільки скачаєте з торнета ковбасу і з'їсте зразу зможем поговорити про аморальність цього.
Мило відрізняється від молока, що далі? Мило красти не можна, а молоко можна?Отже товар все ж відрізняється!
Дивлячись в якому контексті. В даному цілком нормально.Та й як фізичний товар можна порівнювати з нематеріальним мені незрозуміло.
Востаннє редагувалось 12.10.2024 21:59 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
nochnik89
Member
kairo
Кому Вы тут доказываете очевидные вещи? бросьте это, всех не переспорите. Чел уверовал что воровать контент - это норм и все. Оставьте его и не опускайтесь до его уровня.
Кому Вы тут доказываете очевидные вещи? бросьте это, всех не переспорите. Чел уверовал что воровать контент - это норм и все. Оставьте его и не опускайтесь до его уровня.
-
domi_nator
Junior
Я продав кейси від КСго і якраз на сталкер 2 по знижці вистачило , чекаю недочекаюсь вже )
-
yupi
Member
Физический создаётся руками, а не физический мозгами. Может так дойдётAndy07: ↑ 12.10.2024 14:40як фізичний товар можна порівнювати з нематеріальним мені незрозуміло.
-
Andy07
Junior
Фінанси. Магістр.kairo: ↑ 12.10.2024 21:47Маркетинг. Магістр. Які у вас?І яка спеціальність та освітній ступінь?Тема ж не змінилась. Ви ж досі пишете, про одне й те саме.Не по повторюйтесь в прикладах.На основі чого конкретно ви зробили даний висновок?Ви навіть не спробували вникнути в мій прикладЧому? Обґрунтуйте.Наступні 200 і наступні ВСІ це не одне і теж!При чому тут торрент? Якщо я скачаю спірачену гру із Гугл-диску, це що вже не крадіжка?Як тільки скачаєте з торнета ковбасу і з'їсте зразу зможем поговорити про аморальність цього.Мило відрізняється від молока, що далі? Мило красти не можна, а молоко можна?Отже товар все ж відрізняється!Дивлячись в якому контексті. В даному цілком нормально.Та й як фізичний товар можна порівнювати з нематеріальним мені незрозуміло.
Загалом дана дискусія зайшла в глухий кут.
Повторювати ще раз те ж саме немає сенсу.
Якщо для Вас фізичний товар (ковбаса) який можна пощупати і з'їсти, це те ж саме що електронна копія гри, яка є продуктом інтелектуальної власності то про, що далі говорити!
Торрент (хай буде і Гугл диск) був вказаний як приклад саме того що фізичний товар неможна неможна скачати з будь чого! І він скінчений на відміну від копій гри.
Якщо завтра 5 міліардів людей захоче качнути PUBG то легко і безкоштовно це зробить. В з фізичним товаром так не вийде.
Ті ж снаряди для України не можливо виготовити в потрібній хоча їх вартість зросла в рази.
Тому пропоную поставити крапку в дискусії.
Отправлено спустя 10 минут 44 секунды:
Ого! В чат зайшла "св'ята" людина.nochnik89: ↑ 12.10.2024 21:59 kairo
Підкажіть будь ласка Ви:
-Ніколи не встановлювали, не користувались не ліцензійною копією Windows ?
-Ніколи не користувались ломаним програмним забезпеченням на ПК чи телефоні?
-Ніколи не дивились новинки кіно поза кінотеатром, а серіали поза стрімінговими платформами?
-Сталкер вже придбали?
Як ні то до чого Ваш пафос і хамство! Чи коли ви воруєте то другоє ?
Отправлено спустя 5 минут 3 секунды:
Ознайомтесь з темою дискусії, а не з останнім постом. Може і Вам щось дойде!yupi: ↑ 13.10.2024 10:43Физический создаётся руками, а не физический мозгами. Может так дойдётAndy07: ↑ 12.10.2024 14:40як фізичний товар можна порівнювати з нематеріальним мені незрозуміло.
Я пишу про неможливість порівняння, ви про чим создается. Давайте не рівняти тепле з м'яким!
Різницю відчуваєте?
-
kairo
Member
Якщо для Вас фізичний товар (ковбаса) який можна пощупати і з'їсти, це те ж саме що електронна копія гри
Ковбасу не можна налити, а молоко не можна нарізати. І що з того? В контексті собівартості, ці товари можна порівнювати. Так само можна порівнювати гру і ковбасу. Це товари, на виробництво яких були затрачені ресурси. Створені вони були для отримання прибутку. Казати, що гра має 0 собівартість, бо її скопіювали, це обман. Це результат праці та ресурсів, що не дорівнює нулю.фізичний товар неможна неможна скачати з будь чого!
Ось і відповідь. Вкрасти інтелектуальну власність набагато легше ніж ковбасу в магазині. Саме через це, а не нульову собівартість люди качають ігри з торрентів.Якщо завтра 5 міліардів людей захоче качнути PUBG то легко і безкоштовно це зробить.
Можливо звичайно. Просто це не вигідно виробникам. Для цього треба кратно збільшувати виробництво, яке буде простоювати, коли війна закінчиться. Це рашка перевела свою економіку на військові рейки, Захід живе мирним часом(поки що).Ті ж снаряди для України не можливо виготовити в потрібній хоча їх вартість зросла в рази.
-
Andy07
Junior
kairo: ↑ 14.10.2024 17:07 А як з вашою логікою ви поясните наявність безкоштовних ігр наприклад PUBG чи Cs і відсутність безкоштовної ковбаси ?
Може все ж товар не можна порівнювати і його фізичні властивості мають значення?
Також якщо гра це є продукт інтелектуальної власності, як наприклад і патент то чому ми всі ще досі не платимо внукам Рентгена, Едісона та багатьом іншим, винаходами яких ми користуємось? Безкоштовне користування це ж крадіжка?
-
kairo
Member
Заходите в магазин, а там дегустація ковбаси, безкоштовно. Зайшли пограти в ПАБГ і просадили на скінчики усі гроші, які мама дала на обід.А як з вашою логікою ви поясните наявність безкоштовних ігр наприклад PUBG чи Cs і відсутність безкоштовної ковбаси ?
Якщо у вас економічна освіта, то ви повинні знати, що товар можна порівнювати.Може все ж товар не можна порівнювати і його фізичні властивості мають значення?
Бо є законодавчо прописані умови та строки дії патентів та інтелектуальної власності. Вам треба пояснювати такі банальні речі?Також якщо гра це є продукт інтелектуальної власності, як наприклад і патент то чому ми всі ще досі не платимо внукам Рентгена, Едісона та багатьом іншим