Флагманський процесор Intel Core Ultra 9 285K не принесе приросту ігрової швидкодії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nick_888
Junior

Повідомлення

Volodya811: 09.10.2024 00:23
Nick_888: 08.10.2024 20:40 Не важливо, який ISA, важливий дизайн ядра. Lion Cove ядро на кристалі має розмір на 30-40% більший, ніж M3 P-ядро, але програє останньому в IPC, продуктивності і енергоефективності.
Продуктивності в яких задачах? В задачах для смарфону? Згоден. Для легкого ноута? Згоден, але частково. І на тому - все. АРМ закінчився.
Погугліть в яких задачах. Хочете загальну продуктивність - дивимось результати SPEC тестів. Все просто. Ну а хочете мірятись кількістю фпс в ігрульках - це не сюди.
Volodya811
Member

Повідомлення

Nick_888: 09.10.2024 01:26
Volodya811: 09.10.2024 00:23

Продуктивності в яких задачах? В задачах для смарфону? Згоден. Для легкого ноута? Згоден, але частково. І на тому - все. АРМ закінчився.
Погугліть в яких задачах. Хочете загальну продуктивність - дивимось результати SPEC тестів. Все просто. Ну а хочете мірятись кількістю фпс в ігрульках - це не сюди.
Навіщо мені ці тести дивитися? Що це дасть? Швидкості Інтел ядра Санді брідж частотою 3 ГГц зразка 2011 року повністю достатньо для офісних задач + серфінг в Інтернеті. Ядро Ейпл швидше працює в цих задачах? Завантаження процесора не 3%, як у ядра Санді Брідж, а 1%. Що далі?
Зараз в корпоративному сегменті ніхто компи не міняє по 10 років. Так! 10 років зараз амортизація згідно чинного законодавства, а ще у 2000-х була 5 років. І все тому, що продуктивності сучасних ПК більш ніж достатньо для 90% задач.
Що може запропонувати Ейпл нового? Все те саме + для блогерів у неї є свій редактор. І при цьому, жодної конкуренції х86 Ейпл скласти на ринку потужних робочих станцій не може. Сервервів також. А про ігри я промовчу.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

waryag
майків є певний зв'язок з виробниками заліза і дещо може погоджуватися ще на ранніх етапах розробки (як ШІ блоки під сопайлот), але це зовсім не те, що може робити яблуко.
Так, але скоріше зворотній. Тобто майки можуть підлаштовуватися. А щодо вінди то проблема з потоками райзена і перекиданням на е-ядра показує зворотнє. Тому 50/50. ШІ блоки це скоріше намагання втиснутися в останній вагон а не під копайлот. Деяка прив'язка до копайлота це ще і змога зразу взяти якусь долю ринку, бо без велика проблема конкурувати з НВ.
waryag
Member

Повідомлення

Pathfinder: 09.10.2024 08:28ШІ блоки це скоріше намагання втиснутися в останній вагон а не під копайлот. Деяка прив'язка до копайлота це ще і змога зразу взяти якусь долю ринку, бо без велика проблема конкурувати з НВ.
Зараз на ПК це ледь не єдине розумне застосування цим блокам (бо для серйозних ШІ задач ви візьмете відеокарту).
Nick_888
Junior

Повідомлення

Volodya811: 09.10.2024 01:38
Nick_888: 09.10.2024 01:26

Навіщо мені ці тести дивитися? Що це дасть? Швидкості Інтел ядра Санді брідж частотою 3 ГГц зразка 2011 року повністю достатньо для офісних задач + серфінг в Інтернеті. Ядро Ейпл швидше працює в цих задачах? Завантаження процесора не 3%, як у ядра Санді Брідж, а 1%. Що далі?
Зараз в корпоративному сегменті ніхто компи не міняє по 10 років. Так! 10 років зараз амортизація згідно чинного законодавства, а ще у 2000-х була 5 років. І все тому, що продуктивності сучасних ПК більш ніж достатньо для 90% задач.
Що може запропонувати Ейпл нового? Все те саме + для блогерів у неї є свій редактор. І при цьому, жодної конкуренції х86 Ейпл скласти на ринку потужних робочих станцій не може. Сервервів також. А про ігри я промовчу.
Ну так і сидіть далі на своєму допотопному Сандрі Брідж. Більш ніж впевнений, що навіть при відкритті складних сторінок він буде захльобуватись.
Volodya811
Member

Повідомлення

Nick_888: 10.10.2024 15:42 Ну так і сидіть далі на своєму допотопному Сандрі Брідж. Більш ніж впевнений, що навіть при відкритті складних сторінок він буде захльобуватись.
Я зараз сиджу на і9-11900 з 2021 року. Проте, у мене до 2020 року був комп на базі і7 2600. Різниці в інтенсивній роботі браузера чи офісних програм я не помітив. Єдине, що помітив - це зростання швидкості завантаження важких програм (що, насправді, не критично). А от швидкість роботи в іграх зросла в понад 2-3 рази. Значне підвищення швидкості у відео та фото редакторах також відчувається.
daesz
Member

Повідомлення

Ждуни чуда від інтела in shambles :rotate:
Відповісти