Китай заявляє про прорив у кремнієвій фотоніці

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Artempo100
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Китай заявляє про прорив у кремнієвій фотоніці

Знову лабораторії в ухані , хрінове там у них містечко з дурною славою 😄
Геральт
Member
Аватар користувача
Звідки: з Рівії

Повідомлення

Зараз би вірити уханьським вченим :D
спойлер
Зображення
Евгений King
Member
Аватар користувача
Звідки: Казна-де

Повідомлення

Artempo100: 07.10.2024 09:52 Знову лабораторії в ухані , хрінове там у них містечко з дурною славою 😄
Штеуд теж заявляли про прорив в 10нм :lol:
Fulkrum
Member
Аватар користувача
Звідки: Днепр

Повідомлення

Евгений King: 07.10.2024 09:57Штеуд теж заявляли про прорив в 10нм
Вони й про оптично силиконовий прорив заявляли
https://www.optica-opn.org/home/industr ... t_chiplet/
Правда треба ще років 5 щоб воно десь запрацювало, але на відміну від китайців це реальний робочий чіп.
ddO
Member

Повідомлення

Вкладаючи колосальні ресурси в науку та техніку - прогрес буде. Кремнієва долина також не відразу з'явилася. Тільки я підозрюю що це буде "розпил бабла" із "аналоговнєт" результатами. :D
maxud_b
Member
Аватар користувача
Звідки: Харків

Повідомлення

Про фотонні комп'ютери та проблему штучного інтелекту ще львів'янин С. Лем років 50 назад писав в "Голем XIV"... Невже вгадав напрямок розвитку? А китайцям я щось не дуже вірю - зазвичай вони голосно заявляють в цілях пропаганди, а справжні досягнення замовчують і про них не дуже то і розповсюджуються, як про штучний інтелект, коронавірус і т.д.
mrigi
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Британські вчені отримали потужного конкурента по заявам.
Захар Беркут
Member
Аватар користувача

Повідомлення

А мені вже лячно, останній раз за науковий прорив в Ухані я читав на форумах Китаю на початку 2019 року, стосувався цей прорив за мікробіологію та вірусологію по заявам Китаю...
Так що ще за гидоту принесе їх наступний "науковий прорив"?
-Чорну діру посеред планети чи пульсар створять?
Китайці ви гарні та працьовиті хлопці, але може наука це не ваше, може дасте ще планеті хоч трохи бути з біосферою?
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Захар Беркут: 07.10.2024 10:38Так що ще за гидоту принесе їх наступний "науковий прорив"?
Самореплікуючихся бойових кошкожінороботів :laugh:
Kirakishou
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 07.10.2024 10:38А мені вже лячно, останній раз за науковий прорив в Ухані я читав на форумах Китаю на початку 2019 року, стосувався цей прорив за мікробіологію та вірусологію по заявам Китаю...
Потім показували фото з цієї лабораторії, там стояли звичайні офісні стільці зі спинками та сидіннями оббитими тканиною, що за словами спеціалістів є порушенням всіх правил роботи з особливо небезпечними вірусами.
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Kirakishou
То не справжня лабораторія. У китайців є обширна мережа "заводів" і "лабораторій", котрі нічо на роблять, але дуже фотогенічно виглядають в рекламних буклетах. І іноземців по ним водять показувати який красивий філіал заводику. Якщо іноземець дуже завзятий то може сходити на один і той же завод від ста різних контор і кожна буде переконувати шо це її завод :laugh:
vmsolver
Member

Повідомлення

Прорыв это интегрировать лазер в чип и запустить его? Порадуемся за китайцев, у них ещё очень много прорывов впереди, чтобы просто запустить что-то работающее.
На следующем этапе, задумаются зачем это всё, транзисторы уже давно меньше длины синего света, а фотоника будет оперировать инфракрасным или красным, длина волны 600-900 нм, транзисторы со всеми контактами 40-50нм и будут ещё меньше, будут выращиваться друг над другом и так далее. Волновод для фотоники не может быть меньше длины волны, поэтому 900нм волновод будет огромным по сравнению с транзисторами и их соединениями.
Удел фотоники это прежде всего специализированные чипы. Будет классно, если элементы фотоники начнут внедрять в кремниевые чипы, как расшивка узких мест, это шины данных или критические пути распространения сигнала, то есть использовать только и сугубо только там, где фотоника лучше полевых транзисторов. Что автоматически означает, просто обычные кремниевые чипы будут лучше, а на чистую фотонику мы не перейдём, её плотность гораздо меньше кремниевой, а энергоэффективность в первое время под очень большим сомнением, в перспективе просто под сомнением.

Это они просто лазер "подпаяли" в чипе, то далее надо формировать каналы распространения сигнала, фотодатчики для преобразования сигнала в электрический, и лучше бы их выращивать как часть технологического процесса, а не внедрять как в статье написано. Если они будут внедрять элементы фотоники в чип то это не прорыв, а забавный рисёрч, интегрировать 20к лазеров в один чип даже в автоматическом варианте это не серьёзно. Интегрировать такие штуки можно уже давно, но это не промышленное производство, а удел пробных серий на лабораторных установках, максимум.
Vlaad13
Member
Аватар користувача

Повідомлення

понятное дело что попил бабла присутствует - но даже в этом случае прогрес у них будет двигаться хоть не так быстро как остальных
вон мы в Украине просто воруем без всякого прогресса - думаю это гораздо хуже
Kirakishou
Member

Повідомлення

Vlaad13: 07.10.2024 14:08вон мы в Украине просто воруем без всякого прогресса - думаю это гораздо хуже
Именно поэтому я стараюсь не комментировать новости насчет научных достижений Индии или Китая, для меня это равнозначно тому, чтобы критиковать отличника будучи двоечником, даже если этот отличник занял на областной олимпиаде второе или третье место. Нам до Китая или Индии «як до Києва рачки». Это при том, что я практически с детства виабу, то есть я не фанат Китая.
Fulkrum
Member
Аватар користувача
Звідки: Днепр

Повідомлення

Vlaad13: 07.10.2024 14:08мы в Украине просто воруем без всякого прогресса
Враховуючи розмір нашої економіки у світовому масштабі Україна доволі передова країна, тим паче зараз коли створює інтегровані системи для артилерії та дронів. В тому числі машине навчання та нові розробки безпілотників.
Можете привести приклад країни з бюджетом у 50 мільярдів на рік з кращою ефективність.. це моя суб'єктивна думка але я вважаю проблема України не стільки у корупції (вона є, просто вона не найгірша в світі і не сильно гірша від деяких країн ЄС) а у слабкій інтеграції у міжнародній економічній системі.
Hells Angels
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Fulkrum: 07.10.2024 14:39нашої економіки
вона у сраці, зі зменшенням віку призову вона ще більше піде у сраку. Те що робиться у дронах та безпілотниках участь держави мізер, все витягують частніки котрим не пофіг.
спойлер
мільярд дерев, мільйон дронів так і не виконана лапша від потужного :gigi: :laugh: :lol:
Ooops
Member
Аватар користувача
Звідки: Čystaja-śvietłaja

Повідомлення

Дзе сёньня Украіна, якая 30-ць гадоў таму была адной з мацнейшых краінаў калі не сьвету, дык Эўропы - дакладна ў сэнсе навукова-прамысловага комплексу і дзе сёньня Кітай, які тыя ж 30-ць гадоў таму здольны быў хіба што падробкі самага таннага гатунку экспартаваць, а сёньня адціскае рынкі нават у старых аўтагігантаў, запускае ўсё новыя і новыя касьмічныя ракетаносьбіты, экспартуе ўзбраеньне, уключна зьнішчальнікі? :apes:
А блазны са скуры лезуць, намагаючысь перавершыць адно аднога ў справе аспрэчваньня рэчаіснасьці. :facepalm:
Кітай хутка на месяцы людзей высадзіць, а не ў забаве і базу разбудуе - пра лунаходы і марсаходы ўжо не кажу, а вы з голым азадкам седзячы, прасраўшы і разрабаваўшы што толькі было можна і нават што было нельга, што куркі тыя квохчаце сьмеючыся над тым, хто вас на 100 гадоў наперад абагнаў. :-/
Разумнікі канапныя. :facepalm:
Vlaad13
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Hells Angels: 07.10.2024 14:52
Fulkrum: 07.10.2024 14:39нашої економіки
вона у сраці, зі зменшенням віку призову вона ще більше піде у сраку. Те що робиться у дронах та безпілотниках участь держави мізер, все витягують частніки котрим не пофіг.
спойлер
мільярд дерев, мільйон дронів так і не виконана лапша від потужного :gigi: :laugh: :lol:
Та с дронами у нас провал и если бы не волонтеры москали давно бы нас захватили
Министерство безпилотников есть, а гос безпилотников в армии - нет :weep:
Востаннє редагувалось 07.10.2024 15:35 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
vmsolver
Member

Повідомлення

Kirakishou: 07.10.2024 14:23 Именно поэтому я стараюсь не комментировать новости насчет научных достижений Индии или Китая, для меня это равнозначно тому, чтобы критиковать отличника будучи двоечником
Хах, а что есть критика научных достижений? Достижения никто не критикует, критикуют маркетинг научных заявлений, вот зачем это называть прорывом? Прорыв это когда они разработают технологический процесс электроники на базе фотоники или с элементами фотоники. Написали бы нормально, чего они добились, это бы и обсуждали нормально. Даже если они шагнули на одну ступеньку вверх, называть это прорывом мягко говоря идея так себе.
А ваша точка зрения как бы сквозит идеей сперва добейся, что больше не про объективность, а про манипулятивность, не вижу причин, почему мы все должны укорять себя, что мы не занимаемся фотоникой и что у нас нет достижений в этой области, мы всё равно можем иметь достаточно кругозора, чтобы понимать сколько ещё предстоит сделать до практически значимых результатов, которые уже можно называть прорывом. А то ведь можно заявить, что начали строить звездолёт и найдя б/у автомобильную шину, собрать пресс-конференцию, о будущих полётах к звёздам, и заявить о прорыве в строительстве важной части звёздного судна, но вашего кругозора ведь будет достаточно чтобы не называть это прорывом? Вот так и у китайцев, им ещё крутить и крутить педали, прорыв это когда докрутят до чего-то практически полезного. В лабораторных условиях можно много чего сделать, но в промышленность это не идёт по конкретным причинам.

А вообще, над этим работают все кому не лень, например интел. Почитайте внимательнее кто хочет, может на этой страничке все китайские прорывы по теме аккуратно собраны в едином месте :gigi:
(если что - сарказм, интел давно работает в этой теме, один из технологических пионеров в этой области)
Vlaad13
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Fulkrum: 07.10.2024 14:39
Vlaad13: 07.10.2024 14:08мы в Украине просто воруем без всякого прогресса
Враховуючи розмір нашої економіки у світовому масштабі Україна доволі передова країна, тим паче зараз коли створює інтегровані системи для артилерії та дронів. В тому числі машине навчання та нові розробки безпілотників.
Можете привести приклад країни з бюджетом у 50 мільярдів на рік з кращою ефективність.. це моя суб'єктивна думка але я вважаю проблема України не стільки у корупції (вона є, просто вона не найгірша в світі і не сильно гірша від деяких країн ЄС) а у слабкій інтеграції у міжнародній економічній системі.
Враховуючи що у нас нормальна за розміром країна, ми маємо гарний клімат, купу корисних копалин, зручні торгові шляхи і вихід до моря - проблема тільки в управлінні. Ті ж євреї які мешкають на клапті пустелі де нічого немає чи японці яких затисло на островах без копалин та жорстоких погодних умовах - живуть значно краще нас. А ви нам про інтеграцію розповідаєте :lol:
Відповісти