MessiaH: ↑
03.10.2024 12:01
Мне может кто-нибудь пояснить почему на этом ублюдском движке постоянно проскакивают стартеров в играх??? Почему этой хрени нет в играх на других движках (кроме unity, он такой же ублюдский)???
Купив Stormgate по передзамовленню - моя перша гра на UE5. Системні вимоги мінімальні 6 ядер CPU 2.3 ГГц, GTX 1060; рекомендовані 8 ядер 3 ГГц, RTX 2060. Уперше запустив, коли не міг користуватися своєю RX 6800, а тимчасово сидів на RX 580 8 Гб - лагодром, ну нехай думаю, почекаю RX 6800. Чекав місяць, поки справив комп, запустив на i7-11700 + RX 6800 16 Гб. 4K на високих лагодром. Виставив 1080p на мінімальних налаштуваннях без зглажування - все рівно лагодром. Середнє FPS в обох випадках піднімається аж до 60 FPS, а от 99 перцентиль часом падає аж до 2-4 FPS.
І ці статери не лише на початку гри, а й протягом усього її часу. І воно відчувається - час від часу все як ніби на частку секунди завмирає. Карта прокручується ривками, що гірше всього, то не прокручується, то зразу на півекрана. Хотів хоча б пройти кампанію, але я, який звик до 15 FPS геймінгу, не можу в таких умовах. Коли в мене був Core 2 Quad Q6600 + Radeon HD 7750 1 Гб та ігри йшли в 7-8 FPS - і то відчуття ніби приємніші були. А якісь люди ще й пробували на цьому Stormgate кіберспортивні турніри проводити, не уявляю як.
Яке щастя, що в стратегіях поки що цей "ублюдський" рушій майже не використовують.