Останні статті і огляди
Новини
Серверні процесори Intel Xeon 6900P отримали до 128 ядер із підтримкою Hyper-Threading
-
Andy7
Member
Пропоную обговорити Серверні процесори Intel Xeon 6900P отримали до 128 ядер із підтримкою Hyper-Threading
Intel 9900E Kilowatt Edition на підході.
-
Artempo100
Junior
Хоч серверне залізо інтел планку тримають
-
1234waltz
Member
Серверні товсті 128 ядер - по специфікаціям 500 Вт.
Десктопні 8 товстих + 16 тонких ядер - по специфікаціям 250 Вт в PL2.
Відразу зрозуміло на які процесори віддані лінії виробництва Intel 3, а на які старі Intel 7 (10+++++). Хоча позиція зрозуміла, баба Ліза он прямим текстом сказала, що їх серверний сегмент більше цікавить, а десктопному сегменту тільки огризки зі столу, а лептопному хай вендори дякують, що індуси з сапорту в обличчя не плюють.
Десктопні 8 товстих + 16 тонких ядер - по специфікаціям 250 Вт в PL2.
Відразу зрозуміло на які процесори віддані лінії виробництва Intel 3, а на які старі Intel 7 (10+++++). Хоча позиція зрозуміла, баба Ліза он прямим текстом сказала, що їх серверний сегмент більше цікавить, а десктопному сегменту тільки огризки зі столу, а лептопному хай вендори дякують, що індуси з сапорту в обличчя не плюють.
-
nochnik89
Member
Вы посмотрите серверное железо с 2009года. Там всегда так было1234waltz: ↑ 25.09.2024 09:37що їх серверний сегмент більше цікавить
-
7mindfields
Member
В ультра серії HT не потрібен був, зроз
mrigi: ↑ 24.09.2024 14:10 Це лише доводить шо hyperthreading завжди був маркетинговим булшитом.
-
jumanji
Member
Память для серваков подтянули, обычно отставала по частотам .
-
Kashtan
Member
Кіловат давав ще 7980, під авх та звісно розгоном. Хоча багато хто тут сумнівається.Andy7: ↑ 25.09.2024 08:41 Пропоную обговорити Серверні процесори Intel Xeon 6900P отримали до 128 ядер із підтримкою Hyper-Threading
-
Alligator
Member
Intel десктоп: Hyper-Threading це пережиток минулого!
Intel сервера: В арсеналі процесорів ... Hyper-Threading!
У них там є комунікація між підрозділами?
-
Scoffer
Member
7mindfields
Alligator
В мобіліті і десктопах нові ядра, в серверах старий рефреш. Сервера відстають на ціле покоління.
Alligator
В мобіліті і десктопах нові ядра, в серверах старий рефреш. Сервера відстають на ціле покоління.
-
WarraxUA
Member
це не комунікації, це чийсь надто вузький світоглядAlligator: ↑ 25.09.2024 11:22 Intel десктоп: Hyper-Threading це пережиток минулого!
в десктопах така кількість тредів (до якої вже дійшли) реально просто не потрібна - їх немає чим там нагрузити, крім як тестами бенчмарків,
тому - награлись в кого більше і повернулись до здорового глузду,
в серверах же - навпаки, х2 тредів за +15% транзисторного бюджету - завжди актуально, особливо для гіперскайлерів
Востаннє редагувалось 25.09.2024 11:56 користувачем WarraxUA, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Та ви зверніть увагу на мікроархітеутуру ядер. Це серверна версія метеор лейку, він і на десктопі ще з НТ. Наступне буде вже без. Році так в 27му. Інтел просто слоупок.
-
Inqizitor2022
Member
Мені будь ласка заверніть 60 ядер без гіпертредінгу на 5.0 частоті штатній з турбо 5.8 до 8 потоків та 800мб кешем л3 та нічого не треба іншого. Мені більше 60 потоків на десктопі не треба взагалі, але великі. Моя вода все буде охолоджувати нормально.
-
Alligator
Member
"Серверні процесори" - "Мені більше 60 потоків на десктопі"Inqizitor2022: ↑ 25.09.2024 12:20 Мені будь ласка заверніть 60 ядер без гіпертредінгу на 5.0 частоті штатній з турбо 5.8 до 8 потоків та 800мб кешем л3 та нічого не треба іншого. Мені більше 60 потоків на десктопі не треба взагалі, але великі. Моя вода все буде охолоджувати нормально.
- спойлер
-
rjavyi_pastor
Member
зараз під'їдуть рендерщики і скажуть шо надо. та і мені 8/16 це мінімум(бо тести та іншу бодягу гоняти треба, а воно зараз всі 8/16 грузить)WarraxUA: ↑ 25.09.2024 11:54 це не комунікації, це чийсь надто вузький світогляд
в десктопах така кількість тредів (до якої вже дійшли) реально просто не потрібна - їх немає чим там нагрузити, крім як тестами бенчмарків,
тому - награлись в кого більше і повернулись до здорового глузду,
в серверах же - навпаки, х2 тредів за +15% транзисторного бюджету - завжди актуально, особливо для гіперскайлерів
-
fuksa
Member
маловато этого что бы конкурировать с эпиками