Не повіриш. Не в будь якій і не навіть не компанії, а цілій структурі.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:43Він не сумісний з ексель і вордом.
Я не розумію що ти стараєшся мені донести. Це смішно просто. В будь якій компанії ввесь офіс - майкрософтовський, ти від цього нікуди не подінешся. Єдине що рятує - онлайн версія office.com
Останні статті і огляди
Новини
Частка Linux на ринку операційних систем зросла до рекордних 4,45%
-
Alligator
Member
-
Scoffer
Member
ArmagedoonZergs
Тобі шашечки чи їхати?
Якщо їхати то прив'язка до вінди це на сто кілометрів попереду за GNU хоча б з тої причини що вінда сама по собі архітектурно краще за юнікси бо була розроблена вже з врахуванням їхніх проблем.
А лінукс потрібен тому що це єдине пристойне відкрите ядро. Ядро до апі ОС має дуже віддалений стосунок. В тій же вінді ядра сто раз замінювали.
PS: У гугла вже є аж дві ОС: гугл ОС і відроїд. Витіснення вінди від них чогось не спостерігається. Можливо тому що зараз не 70ті і гола ос з можливістю писати свії програми не бейсіку нафіг нікому не всралась, цінний лише юзерський софт.
PPS: Стімдек як мало не самий популярний десктопно-лінуксний проект злетів виключно завдяки вайну, що доволі показово.
Тобі шашечки чи їхати?
Якщо їхати то прив'язка до вінди це на сто кілометрів попереду за GNU хоча б з тої причини що вінда сама по собі архітектурно краще за юнікси бо була розроблена вже з врахуванням їхніх проблем.
А лінукс потрібен тому що це єдине пристойне відкрите ядро. Ядро до апі ОС має дуже віддалений стосунок. В тій же вінді ядра сто раз замінювали.
PS: У гугла вже є аж дві ОС: гугл ОС і відроїд. Витіснення вінди від них чогось не спостерігається. Можливо тому що зараз не 70ті і гола ос з можливістю писати свії програми не бейсіку нафіг нікому не всралась, цінний лише юзерський софт.
PPS: Стімдек як мало не самий популярний десктопно-лінуксний проект злетів виключно завдяки вайну, що доволі показово.
-
artko
Member
щось ви дуже швидко перестрибнули з кінцевого користувача на якісь там компанії. Яка мені різница, що там і як робить компанія? я про себе особисто. З чого раптом мої таблиці, особисті, буду давати компанії? (в якої, доречі, є інстанс некстклауда з інтегрованім лібреофісом, тому навіть якщо треба - подивитись не проблема).ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:45 Це якщо ти вдома в трусах сидиш, то твій підхід працює.
В реальному світі твоя компанія використовує зум-тімс-оффіс. І все,крутись як хочеш, нікоу твої таблиці з лібровськими формулами не цікаві.
-
1234waltz
Member
Ви чимось окрім побутової популярної моделі МФУшки 10 річної давнини користувались? На великих сучасних МФУ якщо базові функції запустились, вже щастя. В мене в офісі Canon, який ні Мак, ні Лінух не хавають. А от старенький HP - так, заводиться. От тільки Канон кольоровий з друком на А3, а HP древній ч/б лазерник на А4.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 15:02 Ставиш пакет CUPS, твій мфу відразу видимий в гномі як мфу, і є нормальний інтерфейс для скана і друку.
Що в тебе пішло не так?
-
Геральт
Member
Вже не згадаю, що пішло не так, але кінцевий результат геть не сподобався. Ще з прикладів - десктопний вайбер, людський моніторинг/тюнінг відяхи та інші штуки.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 15:02 Ставиш пакет CUPS, твій мфу відразу видимий в гномі як мфу, і є нормальний інтерфейс для скана і друку.
Що в тебе пішло не так?
Інтрефейс кривий, запускається з бубном, абсолютно не інтуітивне. Оті записки, що собі понастворював при налаштуванні убунти і досі актуальні, бо я махав тримати в голові стрічки на 100+ символів.
-
artko
Member
проблеми сумісності існують будь де, бува он стоїть в мене принтер, під який виробник сказав - ми не будемо робити драйвера, купляйте новий. цілком справний. Що, там windows винувата, чи лінух?Геральт: ↑ 28.08.2024 15:00 Є ідея посканувати на MF3010. На вінді тягну драйвер з рідного сайту, встановлюю і сканую. На лінуксі пів вечора намагаюсь знайти софт для сканування і потім подружити його з драйвером, пробую різні версії софту, сяк-так встановлюю і насолоджуюсь абсолютно вбогим інтерфейсом. Але формально, ідея реалізована
на жаль, так, треба дивитись що по обладнанню і як. Звертаючи увагу на цю проблему, намагаюсь обирати мережеві принтери та сканери, з ними якось простіше з ПЗ. Поточний мфу - так зовсім не налаштовував, лінух сам підхопив і працює (hp ink tank wireless 415)
-
_clawfinger_
Member
Я в тому ж посту давав посилання на індусів, та на китайців. Як би подивився, то не робив би таких помилкових стверджень.1234waltz: ↑ 28.08.2024 14:33Ще раз - Лінукс на серверах улюблена іграшка корпорацій, бо платити треба менше. Лінукс на десктопі улюбленна іграшка тоталітарних помийок, бо можно якись БазальтЛінукс або РедСтар ОС, або Діпін зробити, одобрений ГБнею, не платячи за це багато грошей.
-
artko
Member
відяха часом не нвідія? бо радеони моніторяться та налаштовуються без проблем наче. а вайбер - він сам по собі кривий. (але працює)Геральт: ↑ 28.08.2024 15:11 Вже не згадаю, що пішло не так, але кінцевий результат геть не сподобався. Ще з прикладів - десктопний вайбер, людський моніторинг/тюнінг відяхи та інші штуки.
Інтрефейс кривий, запускається з бубном, абсолютно не інтуітивне. Оті записки, що собі понастворював при налаштуванні убунти і досі актуальні, бо я махав тримати в голові стрічки на 100+ символів.
-
ArmagedoonZergs
Member
Якраз для нвідії є nvtop а для амд нічого подобіного нема. Але дрова для амд краще.artko: ↑ 28.08.2024 15:15відяха часом не нвідія? бо радеони моніторяться та налаштовуються без проблем наче. а вайбер - він сам по собі кривий. (але працює)Геральт: ↑ 28.08.2024 15:11 Вже не згадаю, що пішло не так, але кінцевий результат геть не сподобався. Ще з прикладів - десктопний вайбер, людський моніторинг/тюнінг відяхи та інші штуки.
Відправлено через 27 секунд:
Розумію.Геральт: ↑ 28.08.2024 15:11Вже не згадаю, що пішло не так, але кінцевий результат геть не сподобався. Ще з прикладів - десктопний вайбер, людський моніторинг/тюнінг відяхи та інші штуки.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 15:02 Ставиш пакет CUPS, твій мфу відразу видимий в гномі як мфу, і є нормальний інтерфейс для скана і друку.
Що в тебе пішло не так?
Просте правило лінукса - використовуй саме популярне що тільки можеш. Проблем буде кратно менше.
-
Геральт
Member
Та профільна відяха. Ага, моніторяться. В стімі )artko: ↑ 28.08.2024 15:15 відяха часом не нвідія? бо радеони моніторяться та налаштовуються без проблем наче. а вайбер - він сам по собі кривий. (але працює)
А за межами стіму - то знову бубен. До речі, на вінді моніторинг ФПС у вайбері показує. Воно нафіг не треба, але просто заради сміху/порівняння.
Окай, для 10ки зміна напруги ядра відяхи на постійно:
1) скачати MorePowerTools (MoreClockTool)
2) під адміном запустити і в якійсь там табі (не маю зараз під руками проги) встановити потрібно напргу.
3) ребут
Лінукс:
Вайбер на 7ці норм працював, на 10ці норм працює. Як на 11 не в курсі. В лінуксі як мінімум біда зі шрифтами. Як максимум - вильоти, краші
Востаннє редагувалось 28.08.2024 15:26 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
-
ArmagedoonZergs
Member
Нажаль ні. Не користувався.1234waltz: ↑ 28.08.2024 15:11Ви чимось окрім побутової популярної моделі МФУшки 10 річної давнини користувались? На великих сучасних МФУ якщо базові функції запустились, вже щастя. В мене в офісі Canon, який ні Мак, ні Лінух не хавають. А от старенький HP - так, заводиться. От тільки Канон кольоровий з друком на А3, а HP древній ч/б лазерник на А4.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 15:02 Ставиш пакет CUPS, твій мфу відразу видимий в гномі як мфу, і є нормальний інтерфейс для скана і друку.
Що в тебе пішло не так?
Погоджуюсь що підтримка розробниками, як заліза так і сфота - на околонульовому рівні.
-
artko
Member
та ладноArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 15:24Якраз для нвідії є nvtop а для амд нічого подобіного нема. Але дрова для амд краще.artko: ↑ 28.08.2024 15:15
відяха часом не нвідія? бо радеони моніторяться та налаштовуються без проблем наче. а вайбер - він сам по собі кривий. (але працює)
- спойлер
-
ArmagedoonZergs
Member
Вау, прикольно. Але цій тулзі трішки більше року. Тож можна мені простити що я про неї не знав.artko: ↑ 28.08.2024 15:26та ладноArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 15:24
Якраз для нвідії є nvtop а для амд нічого подобіного нема. Але дрова для амд краще.
- спойлер
- amdgputop.jpg
Про стандарти і компанії. Робота з будь якими документами підрозуміває роботу з ними - декільком людям. І якщо в більшості людей інший стандарт, треба підлаштовуватись, а не навпаки.
-
artko
Member
corectrl спробуйте. показує все що треба, або amdgputop. оверлей в самій іграшці - mangohud мені подобається. постобробка шейдерна - vk basaltГеральт: ↑ 28.08.2024 15:24 Та профільна відяха. Ага, моніторяться. В стімі )
А за межами стіму - то знову бубен. До речі, на вінді моніторинг ФПС у вайбері показує. Воно нафіг не треба, але просто заради сміху/порівняння.
під лінуксом - corectrl. працює собі, моніторіть, профілі під конкретну софтину та інше...Геральт: ↑ 28.08.2024 15:24 Окай, для 10ки зміна напруги ядра відяхи на постійно:
1) скачати MorePowerTools (MoreClockTool)
2) під адміном запустити і в якійсь там табі (не маю зараз під руками проги) встановити потрібно напргу.
3) ребут
Лінукс:
- спойлер
та воно криве в мене вайбер крашиться, якщо перед запуском не зміню англійську розкладку на будь яку іншу. тоді все окГеральт: ↑ 28.08.2024 15:24 Вайбер на 7ці норм працював, на 10ці норм працює. Як на 11 не в курсі. В лінуксі як мінімум біда зі шрифтами. Як максимум - вильоти, краші
-
Геральт
Member
Дякую, але наст. підхід до лінукса буде через рік мабуть, коли вінда знову чимось вибісить. З mangohud мордувався. Щось там також не гладко було.artko: ↑ 28.08.2024 15:30 corectrl спробуйте. показує все що треба, або amdgputop. оверлей в самій іграшці - mangohud мені подобається. постобробка шейдерна - vk basalt
https://gitlab.com/corectrl/corectrl/-/wikis/Setup
-
artko
Member
то воно виглядає трохи страшно в мене обійшлося просто встановленням пакету та вмиканням дозвілу на зміну параметрів видяхи. ну тобто фактично як в вінді - встановлення, ребут, все працює.Геральт: ↑ 28.08.2024 15:44Дякую, але наст. підхід до лінукса буде через рік мабуть, коли вінда знову чимось вибісить. З mangohud мордувався. Щось там також не гладко було.artko: ↑ 28.08.2024 15:30 corectrl спробуйте. показує все що треба, або amdgputop. оверлей в самій іграшці - mangohud мені подобається. постобробка шейдерна - vk basalt
https://gitlab.com/corectrl/corectrl/-/wikis/Setup
-
waryag
Member
Лише за 22-23 роки продажі стімдеку оцінюються в 3-4 мільйони, валве доповідала про кілька мільйонів продажу в кінці минулого року.kalakawa: ↑ 28.08.2024 09:33Якщо вірити статистиці Жирного, стімдек займає лише 0,49% серед користувачів Стіму, яких нехай мільйонів 150(враховуючи онлайн в 32млн) тобто стібдеків не більше 1млн. Нк думающо в світі зараз використовують менше пари мільярдів компьютерів різних мастей. Тобто тімдек з його <0.1% навряд міг вплинути на статистику
-
kalakawa
Member
5млн пристроїв це все ще ~0.1-0.2%waryag: ↑ 28.08.2024 15:57Лише за 22-23 роки продажі стімдеку оцінюються в 3-4 мільйони, валве доповідала про кілька мільйонів продажу в кінці минулого року.kalakawa: ↑ 28.08.2024 09:33Якщо вірити статистиці Жирного, стімдек займає лише 0,49% серед користувачів Стіму, яких нехай мільйонів 150(враховуючи онлайн в 32млн) тобто стібдеків не більше 1млн. Нк думающо в світі зараз використовують менше пари мільярдів компьютерів різних мастей. Тобто тімдек з його <0.1% навряд міг вплинути на статистику
-
Shandor1982
Member
Трохи вивчаю командний рядок Ubuntu, чисто для себе.
Загалом, все нормально вже для звичайного юзера, якому посьорфіти чисто треба. Хром, вайбер, телеграм, спотіфай, ютуб,опен офіс...все є.
Не відчув проблем з драйверами.
Грати вже можна, хоча й не в усе.
На ноутах погана оптимізація роботи батареї.
Тому має право на життя.
Але ще є звичка
Мені, особисто, що 10, що 11 Windows все одно.
Після ХП теж були діди, що 7 хаяли, нічого - звикли.
Загалом, все нормально вже для звичайного юзера, якому посьорфіти чисто треба. Хром, вайбер, телеграм, спотіфай, ютуб,опен офіс...все є.
Не відчув проблем з драйверами.
Грати вже можна, хоча й не в усе.
На ноутах погана оптимізація роботи батареї.
Тому має право на життя.
Але ще є звичка
Мені, особисто, що 10, що 11 Windows все одно.
Після ХП теж були діди, що 7 хаяли, нічого - звикли.
-
SergiusTheBest
Member
LibreOffice або OnlyOffice, Teams перейшов на PWA (відкриваєте сторніку в браузері і в менюшці є конпка інстал), Slack є натівний клієнт, як і Zoom.ArmagedoonZergs: ↑ 28.08.2024 14:15 Офісний пакет, офіційний робочий клієнт тімза, слака, зум який під вейлендом працює. І це я про "базові речі" кажу, які треба всім.