Б550 Аорус Про тоже как вариант. 2 сата отключаются, если использовать самый нижний 3.0х2 слот. Первый 4.0х4 М.2 идет от процессора, а второй 3.0х4 М.2 делит линии со вторым 3.0х4 слотом.falameezaar: ↑ 31.07.2024 09:53На MSI B550 Tomahawk вміють одночасно працювати обидва м.2 та 6 сата, в неї обмеження вивернуті в бік pcie-слотів. Бонусом дві мережевих і доволі жирна VRM, яка мій 5950х взагалі не відчуваєstarinfo: ↑ 31.07.2024 09:35 але 6 сата портів не працюють з 2ма м.2 на жодній б550, або я не бачив "ту саму"
Останні статті і огляди
Новини
AMD також перенесла реліз процесорів Ryzen 7 5800XT і Ryzen 9 5900XT
-
Intel74320ASuperFin+
Member
-
starinfo
Member
перша плата за 17к... не хочу це навіть коментуватиalexeygalas: ↑ 31.07.2024 10:01 MSI B550 Unify-X або Asrock B550 PG Velocita - жирні плати і є все
асрок я не буду брати ніколи в житті, ця лотирея не для мене
-
alexeygalas
Member
Не поділитеся в чому лотерея? В мене просто був z390 Taichi і зараз є b450 fatality itx на якій все ідеально працює - тому цікаво в чому лотереяstarinfo: ↑ 31.07.2024 10:08ця лотирея
-
Melofon
Member
Это я в курсе но мы говорим про сейчас а не тогда, тогда я тоже выбрал себе В550 а не 570 тупо из-за этой жужалки, а если бы и взял бы 570 то лишние линии не особо пригодились что тогда что сейчас.Scoffer: ↑ 30.07.2024 21:03570S з'явились значно пізніше. Я свого часу взяв B550-E замість 570 виключно через відсутність крутилятора. Це от прям єдиний аргумент був.Melofon: ↑ 30.07.2024 20:49570S не нужно
Отправлено спустя 2 минуты 46 секунд:
Это каким нужно быть криворуким чтобы куда не тыкать всё отпадает нормальные стабильные платы, у меня два года пашет уже, всё норм.starinfo: ↑ 31.07.2024 09:35 поки не бачив нормальних плат на б550, там якшо шось тикати, шось відпадає
-
starinfo
Member
малось ан увазі що чіпсет компромісний, і наприклад якщо буде 2 м.2 то відпадає 2 сата і які небуть ще лінії...Melofon: ↑ 31.07.2024 12:32Это я в курсе но мы говорим про сейчас а не тогда, тогда я тоже выбрал себе В550 а не 570 тупо из-за этой жужалки, а если бы и взял бы 570 то лишние линии не особо пригодились что тогда что сейчас.Scoffer: ↑ 30.07.2024 21:03
570S з'явились значно пізніше. Я свого часу взяв B550-E замість 570 виключно через відсутність крутилятора. Це от прям єдиний аргумент був.
Отправлено спустя 2 минуты 46 секунд:Это каким нужно быть криворуким чтобы куда не тыкать всё отпадает нормальные стабильные платы, у меня два года пашет уже, всё норм.starinfo: ↑ 31.07.2024 09:35 поки не бачив нормальних плат на б550, там якшо шось тикати, шось відпадає
але наєжаль вам мабуть не зрозуміти
Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
в мене було багато досвіду з фантомними проблемами мат плат саме цього виробника починаючи ще з часів 2 покоління корівalexeygalas: ↑ 31.07.2024 10:56Не поділитеся в чому лотерея? В мене просто був z390 Taichi і зараз є b450 fatality itx на якій все ідеально працює - тому цікаво в чому лотереяstarinfo: ↑ 31.07.2024 10:08ця лотирея
кривий біос чи якісь незрозумілі проблеми
можливо зараз в них зроблена робота над помилками і ця компанія стала найкраща в світі, але це мій вибір
я нікому нічого не нав'язую, користуйтесь на здоров'я тим, що вам подобаєтсья це ж чисто мій вибір
і тому я цього виробника оминаю
-
Scoffer
Member
starinfo
А правдоподібні приклади використання 6 сата одночасно з забиттям всіх pci-e на звичайному десктопі будуть чи просто або ляпнути?
А правдоподібні приклади використання 6 сата одночасно з забиттям всіх pci-e на звичайному десктопі будуть чи просто або ляпнути?
-
Denvys5
Member
TRX40 без компромісів, підбирайте собі плату на відповідному чіпсетіstarinfo: ↑ 31.07.2024 14:32малось ан увазі що чіпсет компромісний, і наприклад якщо буде 2 м.2 то відпадає 2 сата і які небуть ще лінії...
-
Melofon
Member
Эта инфа заранее известна из хар-тик поэтому это может для кого-то удивление что при подключении м2/2 выключаются 2сата, а для остальных это в порядке вещей и если те сата не на столько важны то вообще пофиг, мало кто использует больше четырех сата имея уже два м2, так что не нужно думать что ты умнее кого-то если просто знаешь нюансы работы чипсета и ваш опыт никак не корелируется с тем что есть в реальности, он может быть просто одиночным , и как сказали выше мало кто забивает 6 сата и все м2 одновременно в обычном использовании но главное ляпнуть чтобы заминусить чипсет который и не должен был давать то что не должен, его возможностей достаточно для большинства пользователей.starinfo: ↑ 31.07.2024 14:32наприклад якщо буде 2 м.2 то відпадає 2 сата і які небуть ще лінії...
-
starinfo
Member
я чудово розумію що якщо я не використовую, то значить світ закінчуєтьсяScoffer: ↑ 31.07.2024 14:58 starinfo
бо все ж робиться сама для мене, нема тут про що балакати
та й почитавши власне не один рік овери тут зібрались тіки вершки нації, найбагатші люди з нескінченними запасами всього
в мене є зайві ссд по 500гб, я б з радістю їх приткнув в системний блок
це конкретно мій кейс, конкретно тому я і дивився б на х570 бо там таких проблем не було
на цьому власне все
Відправлено через 24 секунди:
дякую, я зрозумів що 6 сата це вже сервериDenvys5: ↑ 31.07.2024 15:03TRX40 без компромісів, підбирайте собі плату на відповідному чіпсетіstarinfo: ↑ 31.07.2024 14:32малось ан увазі що чіпсет компромісний, і наприклад якщо буде 2 м.2 то відпадає 2 сата і які небуть ще лінії...
Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
я відповів вище, вам тіки додам що наче ж я мат.плату обираю, тому це мої критеріїMelofon: ↑ 31.07.2024 15:21Эта инфа заранее известна из хар-тик поэтому это может для кого-то удивление что при подключении м2/2 выключаются 2сата, а для остальных это в порядке вещей и если те сата не на столько важны то вообще пофиг, мало кто использует больше четырех сата имея уже два м2, так что не нужно думать что ты умнее кого-то если просто знаешь нюансы работы чипсета и ваш опыт никак не корелируется с тем что есть в реальности, он может быть просто одиночным , и как сказали выше мало кто забивает 6 сата и все м2 одновременно в обычном использовании но главное ляпнуть чтобы заминусить чипсет который и не должен был давать то что не должен, его возможностей достаточно для большинства пользователей.starinfo: ↑ 31.07.2024 14:32наприклад якщо буде 2 м.2 то відпадає 2 сата і які небуть ще лінії...
те що ви обираєте собі я ні в якому разі не забороняю, користуйтесь на здоров'я, я нічого не маю проти
мені тіки незрозуміло чому я повинен вірити вашим поглядам і якось серйозно їх сприймати
-
p0_x_1
Junior
6 сата це доволі рідкісний випадок для того щоб ВСІ плати з 550 чіпсетом наділяти можливостями 570, відповідно роблячи його трошки, але дорожче. Є сегменти, стартовий, мідл, топ та так званий High-END, підбирайте саме те, що потрібно саме Вам, а не те що б Вам хотілось бачити всюди. Як людина що працює в сервісі я бачу що 90% звичайним користувачам, не гікам, вистачило б навіть А520 чіпсета, є плати на ньому з VRM, які потягнуть 8-ядерник, як той же асус таф. Цього з головою вистачає щоб зібрати збірку на хх80 карті з декільками ТБ ссд/хдд для домашнього користування, ті 6 сата, 2,5ГБ лан, 4.0 псі, розгон всього що тільки можна звичайним користувачам нафіг не вперся тож ні мені, ні виробникам теж не хочеться пояснювати таким людям навіщо платити 200$ за B плату щоб мати змогу поставити туди 6 сатаstarinfo: ↑ 31.07.2024 15:27я чудово розумію що якщо я не використовую, то значить світ закінчуєтьсяScoffer: ↑ 31.07.2024 14:58 starinfo
та й почитавши власне не один рік овери тут зібрались тіки вершки нації, найбагатші люди з нескінченними запасами всього
це конкретно мій кейс, конкретно тому я і дивився б на х570 бо там таких проблем не було
на цьому власне все
Відправлено через 24 секунди:дякую, я зрозумів що 6 сата це вже сервери
То чи треба всі б550 плати наділяти підтримкою 6 сата?
-
Denvys5
Member
p0_x_1
starinfo
Так одна справа 6 сата портів, але ж цього мало
А дайте ще другий pcie слот
А ще хочу М.2... Ні, два М.2
І це ще не було "а хочу щоб все Pcie4, і на повних швидкостях"
B550 Unify-X
6 Sata + 2 M.2 Pcie4.0 x4 + Pcie3.0 x4 слот - цілком валідна конфігурація, хоч і з Pcie4.0 x8 основним слотом
https://download.msi.com/archive/mnu_ex ... NIFY-X.pdf стр. 33
starinfo
B550 Unify-X
6 Sata + 2 M.2 Pcie4.0 x4 + Pcie3.0 x4 слот - цілком валідна конфігурація, хоч і з Pcie4.0 x8 основним слотом
-
Melofon
Member
Denvys5
У моей Стрикс В550А можно 4сата и два м2 один из которых pci-e 4.0 а другой 3.0 и при этом 16 pci-e для видяхи, но мне и этого с головой, как раньше есть 4 ссд сата и пока один м2 который дополню ещё одним м2 , пока больше не вижу смысла
У моей Стрикс В550А можно 4сата и два м2 один из которых pci-e 4.0 а другой 3.0 и при этом 16 pci-e для видяхи, но мне и этого с головой, как раньше есть 4 ссд сата и пока один м2 который дополню ещё одним м2 , пока больше не вижу смысла
-
starinfo
Member
не розумію де ви прочитали що я стверджував що всі б550 повинні бути з 6 сата і тд?p0_x_1: ↑ 31.07.2024 15:456 сата це доволі рідкісний випадок для того щоб ВСІ плати з 550 чіпсетом наділяти можливостями 570, відповідно роблячи його трошки, але дорожче. Є сегменти, стартовий, мідл, топ та так званий High-END, підбирайте саме те, що потрібно саме Вам, а не те що б Вам хотілось бачити всюди. Як людина що працює в сервісі я бачу що 90% звичайним користувачам, не гікам, вистачило б навіть А520 чіпсета, є плати на ньому з VRM, які потягнуть 8-ядерник, як той же асус таф. Цього з головою вистачає щоб зібрати збірку на хх80 карті з декільками ТБ ссд/хдд для домашнього користування, ті 6 сата, 2,5ГБ лан, 4.0 псі, розгон всього що тільки можна звичайним користувачам нафіг не вперся тож ні мені, ні виробникам теж не хочеться пояснювати таким людям навіщо платити 200$ за B плату щоб мати змогу поставити туди 6 сатаstarinfo: ↑ 31.07.2024 15:27
я чудово розумію що якщо я не використовую, то значить світ закінчується
на цьому власне все
Відправлено через 24 секунди:
дякую, я зрозумів що 6 сата це вже сервери
То чи треба всі б550 плати наділяти підтримкою 6 сата?
я писав що пропали х570 якраз це все підтримувавли, а вже юзвері тут наляпали незрозуміло чого і роздули з мухи слона
і ще писав що ціна на б550 майже така сама як була на х570
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
ви живете в своїй реальності, живіть там далі задавайте собі питання, потім самі на них відповідайте і пишіть що це логічно і хтось таке казавDenvys5: ↑ 31.07.2024 16:05 p0_x_1
starinfo
B550 Unify-X
знаєте, материнка яку ви пропонуєте якщо вірити хотлайну коштує 17к, я розумію що за ці ггроші добре що вона вімкнулась і вам більшого не треба
тому користуйтесь
-
alexeygalas
Member
Ну справедливо бо в мене така ж історія з гігами по життю. На першій платі vrm не тягнув і проц постійно при навантаженні перегружав систему. Довелось здати.starinfo: ↑ 31.07.2024 14:32я нікому нічого не нав'язую, користуйтесь на здоров'я тим, що вам подобаєтсья це ж чисто мій вибір
і тому я цього виробника оминаю
На іншій не запускався відеосигнал в BIOS через встройку (ну 1 раз з 15 могло пощастити).
На третій була противна пікалка яка не вирубалась. І в старті в якості сервера без клави і монітора він кожен раз видавав 6 довгиг біпів.
На четвіртій в мене ігнрились налаштування таймінгів DDR. Після цього я зарікся ніколи більше не мати справу з платами від гіги
-
Alligator
Member
Ryzen 7 5800XT це Ryzen 7 5800X з + 0.1ГГц у бусті?
-
waryag
Member
Процитувати, що ви писали?starinfo: ↑ 31.07.2024 16:42не розумію де ви прочитали що я стверджував що всі б550 повинні бути з 6 сата і тд?
я писав що пропали х570 якраз це все підтримувавли, а вже юзвері тут наляпали незрозуміло чого і роздули з мухи слона
- спойлер
- starinfo: ↑ 31.07.2024 09:35я поки не бачив нормальних плат на б550, там якшо шось тикати, шось відпадає
-
starinfo
Member
і ви десь тут прочитали що треба щоб на всих платах було по 6 сата?waryag: ↑ 31.07.2024 20:44Процитувати, що ви писали?starinfo: ↑ 31.07.2024 16:42не розумію де ви прочитали що я стверджував що всі б550 повинні бути з 6 сата і тд?
- спойлер
starinfo: ↑ 31.07.2024 09:35я поки не бачив нормальних плат на б550, там якшо шось тикати, шось відпадає
я пояснював чому мені цікаві плати на х570 і чому не подобаються плати на б550
що не так?
-
l-m
Member
Поправлю трохи як власник плати — там буде не два M.2 Pcie4.0 x4, а три.Denvys5: ↑ 31.07.2024 16:05 B550 Unify-X
-
waryag
Member
Ви просто назвали всі плати, що не відповідають вашим критеріям, ненормальними.starinfo: ↑ 31.07.2024 21:08і ви десь тут прочитали що треба щоб на всих платах було по 6 сата?
я пояснював чому мені цікаві плати на х570 і чому не подобаються плати на б550
що не так?
Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
І щось відпадає, не якщо "щось тикати", а якщо тикати все і відразу.