Scoffer
Як не крути, а самий звичайнісінький linux. Нехай там і є напрацювання від valve.
Останні статті і огляди
Новини
Nvidia перейде на драйвери Linux із відкритим кодом модулів ядра
-
Ekz0rcyst
Member
-
l-m
Member
Ага, так у нас тут 10-хвилиний спеціаліст, який наївся лайна (інакше те що по лінку назвати важко) розповідає КАК ОНО НАСАМОМ ДЕЛЕAssayMAS: ↑ 19.07.2024 15:44вы из этих у которых существует два мнения- моё и неправильное? Или тех кто статистику от фактов не отличает?l-m: ↑ 19.07.2024 14:07А яка ціна подібної маячні?
Цена ну минут 10 моего времени.вражеский сайт - только с ВПН пускают (раз на раз не приходится)artko: ↑ 19.07.2024 13:26в якій - конкретній?
https://overclockers.ru/blog/Hard-Works ... ered-Steel
Причому розповідає тим, хто сотні годин награв)
Ну ок, питань більше не маю. Та про маячню питання теж було жартівливо-риторичне, наче ж очевидно.
-
AssayMAS
Member
ну как бы в статье приведены ФАКТЫ - что никс по ФПС проигрывает в конкретной игре на конкретном железе Винде.l-m: ↑ 19.07.2024 20:00Ага, так у нас тут 10-хвилиний спеціаліст, який наївся лайна (інакше те що по лінку назвати важко) розповідає КАК ОНО НАСАМОМ ДЕЛЕ
Причому розповідає тим, хто сотні годин награв)
Ну ок, питань більше не маю. Та про маячню питання теж було жартівливо-риторичне, наче ж очевидно.
Суть то спора что на 5-40% ФПС статистически в винде больше... как и то что на Нвидии теряется ФПС меньше чем на АМД (влом искать пруфф давно читал).
Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
я на свой металлом его втулить не могу (нет дров под сата3) что бы точно с пруфами привести ФУНДАМЕНТАЛЬНЫЕ отличия. Ну например дрова то разные требуются в них прям написано для steam deck, а не ар4. Из гуголя:Ekz0rcyst: ↑ 19.07.2024 18:22Звичайний arch стоїть на steam deck.
Steam Deck использует оптимизированную для мобильного использования версию SteamOS 3.0 на базе Arch Linux, которая включает поддержку Proton — слоя совместимости, позволяющего играть в большинство игр Microsoft Windows на операционной системе на базе Linux.
Так что steam deck ВНЕЗАПНО работает на SteamOS 3.0 что имела в предках Arch Linux.
Это как Винда 95\98 на ДОСе работали...
-
Scoffer
Member
Ekz0rcyst
Звичайнісінький для лінукса це сильно відносне поняття. Як мінімум у них там свій композитор, відміний від того що на арчі, та і взагалі будь-де. А з композитором в інших дистрибутивах якраз великі проблеми з енергозбереженнями. Плюс ще налаштування ядра явно тюнили під цю ж справу. І може ще яку обв'язку, не вникав в тему.
Я теж не згоден з визначенням що це не гну/лінукс. Лінукс звичайно, але зі своїм власним блекджеком.
Відправлено через 4 хвилини 13 секунд:
Я це до того що прирівнювати стімос з умовною бубунтою в ігровому плані не зовсім коректно. Це як вінда з пекарні і вінда з ящика, наче і те вінда, і те, але є нюанс.
Звичайнісінький для лінукса це сильно відносне поняття. Як мінімум у них там свій композитор, відміний від того що на арчі, та і взагалі будь-де. А з композитором в інших дистрибутивах якраз великі проблеми з енергозбереженнями. Плюс ще налаштування ядра явно тюнили під цю ж справу. І може ще яку обв'язку, не вникав в тему.
Я теж не згоден з визначенням що це не гну/лінукс. Лінукс звичайно, але зі своїм власним блекджеком.
Відправлено через 4 хвилини 13 секунд:
Я це до того що прирівнювати стімос з умовною бубунтою в ігровому плані не зовсім коректно. Це як вінда з пекарні і вінда з ящика, наче і те вінда, і те, але є нюанс.
-
1nsane
Member
Что такое допиленный арч? Арч кастомизируется по уши, в этом весь смысл арча. Это как сказать "я допилил кирпичи! теперь из них можно строить еще больше!"Scoffer: ↑ 19.07.2024 18:50 Ekz0rcyst
Ну все таки допилений арч там стоїть. СтімОС не ставиться простими методами на рандомну залізяку.
СтимОС это просто несколько доп обвязок к самому стиму. Ось все так и остается арчем. Хочешь свой СтимОС - поставь арч и стим лол, у тебя будет 99% функциональности стимдека.
Честно, я такой дичи про линукс/драйвера/протон давно не читал, как в этом треде. Столько экспертов, которые ни одну из этих вещей либо в глаза не видели, либо поставили на полчаса поиграться, ничего не поняли, и снесли с негативным опытом. Но щаз мы вам докажем, что оно-то все по-другому!
-
yurius_r
Member
ma_rch41
Наприклад можливість відносно просто додати до якогось Snapdragon X Elite дискретний GPU. Ось приклад того що працює зараз і деякий час назад навіть мріяти не можна було
Наприклад можливість відносно просто додати до якогось Snapdragon X Elite дискретний GPU. Ось приклад того що працює зараз і деякий час назад навіть мріяти не можна було
-
l-m
Member
Там gamescope, його можна використовувати на будь-якому дистрибутиві - https://github.com/ValveSoftware/gamescopeScoffer: ↑ 19.07.2024 22:22 Як мінімум у них там свій композитор, відміний від того що на арчі, та і взагалі будь-де.
До речі, класна штука як старих моніторів-телевізорів без VRR, так й для нових OLED, де є так званий "VRR flicker".