Продуктивність 12-ядерного процесора AMD Ryzen 9 9900X у Cinebench R23 на 20% вище, ніж у Ryzen 9 7900X

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Ray2000gt
Не оцінить бо інтол все одно швидше за рахунок купи недоядер.
yariksom
Member

Повідомлення

Якщо дивитися на TDP то хороший приріст на 120.
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

Scoffer: 08.07.2024 11:40Не оцінить бо інтол все одно швидше за рахунок купи недоядер.
https://benchmark.chaos.com/corona/v10/ ... only=false

Багато в топі бачиш недоядер? :D
Scoffer
Member

Повідомлення

prosha_evolist
Enarak'у не подобаються твої ріпери разом з зіонами. Він вже кілька раз цілі трактати писав чому саме.
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

Потенційний 9950х виглядає дуже цікаво, можна було б взяти погратись :shuffle:

Відправлено через 53 секунди:
Scoffer
цілі трактати
Та я читав що він пише :laugh: Подобається людини писати купу однакових лонгрідів, що поробиш...

Просто, загалом, якщо в тебе проекти "швидкі на рендер", то звичайний райзен на високих частотах краще в роботі, але рендерить він куди повільніше, і коли 20+ кадрів з "злим" дедлайном, то з тредріппером сильно краще ;)
Scoffer
Member

Повідомлення

prosha_evolist
Я максимально далекий від отих ваших рендерів. Просто констатував факт що конкретна персона не оцінить бо він вже сто раз пояснював шо йому треба.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Тільки не зрозумів - радіти чи засмучуватись, адже у Cinebench 5950х також біля 29000 балів було.
Ghody
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 08.07.2024 12:27 Тільки не зрозумів - радіти чи засмучуватись, адже у Cinebench 5950х також біля 29000 балів було.
У него на 4 ядра больше
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Неплохо, как раз оптимизировали жор и повысили быстродействие, может для обновы с 7000 серии особого смысла нет, а вот с 3000 или 5000 серии уже вполне огонь будет.
Earanak
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 08.07.2024 11:33Earanak оцінить.
Scoffer: 08.07.2024 11:40Не оцінить бо інтол все одно швидше за рахунок купи недоядер.
prosha_evolist: 08.07.2024 11:47Та я читав що він пише
Лаконичный ответ
Достало уже все это железо, ничего себе не хочу. Хочу купить еще одну зарядную станцию и пить пиво играя в игры.
Развернутый ответ
Меня 9900X и не интересует, на 9950X хотел глянуть, ну Core Ultra 9 285K посмотреть. Но без энтузиазма и там и там.
Меня мой нынешний комп во всех смыслах устраивает и его хватает и для поиграть и для поработать. И в энергоэффективность может.

Когда я на 100% работал в Короне с большими объемами, купил себе рендер ноды на 3950X и бед не знал.
Как в студии на UE5 начали потихоньку переходить, все это начало застаиваться, распродал в размен на видеокарту.
Сейчас вообще непонятно куда все идет... Делаю часть проектов в Короне, часть в Анриале. Ни туды-ни сюды.
Недавно вот рендрил 12 панорам в Короне с 12к разрешением, было долго и не круто, но сейчас это не так часто происходит.
Я прост устал уже метаться от оффлайн CPU-Рендеров до Реалтайма на GPU, плюнул на все и ниче не хочу обновлять уже.

Тут еще надо понимать что придется на DDR5 переходить, у 9000 Ryzen-ов писали что КП (IMC) прокачали всего на +200Mhz :-/
https://wccftech.com/amd-ryzen-9000-zen ... y-default/
Я как то ожидал чего-то более интересного. UE5 умеет использовать Shared GPU Memory (это строго 50% от установленной ОЗУ).
И на DDR5, за счет высокой ПСП просадка в рендере выходит меньше когда памяти сильно не хватает (из за неоптимизированных ассетов).
В общем то я видел как на дичайших вольтажах гонят 192гб DDR5 до 5600Mhz/CL28, круто, но хотелось бы что бы IMC(КП) как то подросли в этом плане.
Судя по тому что в новости я прочитал они лишь охотнее будут в 1:2 режим переходить что бы держать высокие частоты на четырех плашках, ну такое :horror:

Еще интересно было насколько они эффективно отрабатывают на низком потреблении в 70-90вт :
https://wccftech.com/amd-ryzen-9-9950x- ... -as-7950x/
Судя по всему на том же уровне как и 7950Х, хотя тут есть простор для спекуляций на тему 'инженерника'.
Впрочем это не киллер-фича и не гейм-ченджер для меня. Все равно уже на 110вт 13900-14900K теряют это преимущество.

Вообще мне сейчас больше зарядные станции интересуют чем апгрейд компа :gigi: А все эти железяки, сейчас не до них.
Я вон молился на RTX 5090 надеясь на 32гб VRAM, а тут вот такое с отключениями света и новостями про 28GB, ни туды ни сюды.
Так что одна станция хорошо, а две лучше, железо подождет, там уже виднее по работе будет куда мне обновляться, обратно в рендер-ноды или на 5090/A6000.
nochnik89
Member

Повідомлення

сейчас бы еще верить в тесты на слайдах :laugh:
Как выйдут тесты от реальных людей - то тогда уже можно что-то говорить
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

Earanak: 08.07.2024 15:10Лаконичный ответ
Як кажуть.... Такий шлях :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Де ті фанати інцелу які зі своїми 5% приросту сміхуйочечки з амуде травили? :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
Захар Беркут: 08.07.2024 12:27 Тільки не зрозумів - радіти чи засмучуватись, адже у Cinebench 5950х також біля 29000 балів було.
Ну то може порівняєте його з 7950х у якого майже 39к?
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Ghody: 08.07.2024 13:07
У него на 4 ядра больше
- Швидкодія близька до процесора що зараз коштує 200-240 євро. Ні не зрозуміли? Не второпали про що я? За їх же логіки 9900 коштуватиме 250-300 доларів?

daesz: 08.07.2024 18:18 Де ті фанати інцелу які зі своїми 5% приросту сміхуйочечки з амуде травили? :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
Ну то може порівняєте його з 7950х у якого майже 39к?
Я порівняв за швидкодією - щоб акцент уваги зробити на вартість.
DuckRider
Member

Повідомлення

prosha_evolist: 08.07.2024 11:45
https://benchmark.chaos.com/corona/v10/ ... only=false

Багато в топі бачиш недоядер? :D
При чем баребуховый 14900кф там рядом с 7950х и на сколько я знаю такие тесты, интел там раскочегарен, от чего скоропостижно покинет бренный мир :laugh:
А пацаны в сейвовом режиме этой производительности и не увидят никогда
Lorichic
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 08.07.2024 20:38Я порівняв за швидкодією - щоб акцент уваги зробити на вартість.
Это мулька из секты ксеонщиков, типа зачем покупать за 300 доларов 8700к, когда есть ксеон 8-10 ядерный за сотку с теми же балами в синебенче, короче новый проц дорого и ненужно
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Lorichic: 08.07.2024 20:57
Захар Беркут: 08.07.2024 20:38Я порівняв за швидкодією - щоб акцент уваги зробити на вартість.
Это мулька из секты ксеонщиков, типа зачем покупать за 300 доларов 8700к, когда есть ксеон 8-10 ядерный за сотку с теми же балами в синебенче, короче новый проц дорого и ненужно
Ні, Сіони то Сіони, я ж Жнеців чи Епіки не згадував,
а згадав цілком актуальний та сучасний процесор, який є в продажу, чи знов - "ви не панімаіті вутета дрюгої"?
daesz
Member

Повідомлення

Захар Беркут: 08.07.2024 20:38 Я порівняв за швидкодією - щоб акцент уваги зробити на вартість.
Ви порівнюєте 2 проци з різною кількістю ядер, це для початку, а також різним положенням в ієрархії амуде.
Підіграю вам : навіщо випускати було 14700k, якщо є 13900к, який має той же результат, та ще й менше їсть. Питання риторичне.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

daesz: 08.07.2024 21:02
Захар Беркут: 08.07.2024 20:38 Я порівняв за швидкодією - щоб акцент уваги зробити на вартість.
Ви порівнюєте 2 проци з різною кількістю ядер, це для початку, а також різним положенням в ієрархії амуде.
А для вас важливе що намалює АМД в ієрархії?
Чи це "новий" тролінг такий з 80х років?
Процесори зі схожою швидкодією, з меншою вартістю системи на швидкодію, але ні ні мені АМД має дозволити своє бачення ієрархію... Геніально(ні).
Відповісти