PlayStation 4 допомогла AMD уникнути банкрутства

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
KimRomik
Member

Повідомлення

Я думаю, що якби AMD ще тоді реалізувала схожий APU для десктопів (щоб потужний цпу та гпу в одному кристалі), то вона фінансово полетіла б в космос.
Alexsandr
Member

Повідомлення

yariksom: 05.07.2024 14:03 fantomrulezz
Сучасні радеони доволі таки конкурентноспроможні в розрізі ціна/якість.
Просто росте число адептів, які дивляться на успіхи нвідія взагалі і роблять висновки, що це бестбай, я на своїй 6700ХТ ще довго сидіти буду допоки не згорить.
Куда. Она много перехватила рынка. Без куды я рассматриваю амд в видеокартах только в крайнем случае.

Отправлено спустя 14 минут 26 секунд:
Melofon: 05.07.2024 15:00 Конечно, а видеокарты у них на столько плохие что который год из них делают консоли, и дальше будут делать т.к. сейчас только АМД может сделать комбайн где будет и мощная видяха и нормальный проц по вменяемой цене, ни инвидия ни Интел в ближайшем будущем такого не сделают это точно, хоть амд и отстаёт немного по развитию технологий, но они сейчас точно не загибаются и не летят в трубу как говорят некоторые местные аналитеги. :gigi:
Вполне могло быть, что АМД просто согласилась выпустить чипы под заказ + низкая цена. Цена только бы не обанкротиться. А дальше переходу мешает совместимость. Интел не даст особых плюсов, АРМ тоже не выдает ничего особого.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 05.07.2024 17:17
Enjthesilence: 05.07.2024 17:11 трасування в будь якому вигляді буде продуктивніше у нвідія.
Не факт
Зображення
Погоджусь, але люмен - це "спрощений" ретрейсинг, принцип роботи інший.
Phos4
Member

Повідомлення

vmsolver
не надо говорить за всех
А де я говорив за всіх? Говорю за себе, коли я купую авто я вибираю чи хочу я платити за шкіряні сидіння чи коробку автомат, тут мені вибору ніхто не дає.
LordTornado
Member

Повідомлення

doc-oc: 05.07.2024 15:45 Я всеми руками ЗА, чтоб они смогли в графику, как сейчас могут в ЦП, но они по какой-то причине не могут уже который год. Хуангу нужен волшебный пендаль, а дать его некому :spy:
Интел со своими поделками тоже обосралась и пока прогресса не видно, увы!
Вообще-то причина очевидна. Это дядя и племянница. Лиза будет делать ровно то, что выгодно её дяде. Если бы у Радеон 7600 было 12 гигов видеопамяти, я бы взял его, а не 3060. Лучи мне нахрен не нужны...
AFU_power
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 05.07.2024 14:08
yariksom: 05.07.2024 14:03Сучасні радеони доволі таки конкурентноспроможні в розрізі ціна/якість.
Ні, нічого подібного.

Вони з дуже великою натяжкою конкурентоспроможні лише в деяких окремих юзеркейсах. Лише ігри, лише старі ігри, лише растер, лише низькі налаштування, лише якщо пофіг на споживання і при цьому ціна така сама як у конкурента, який у все інше вміє краще.

Вони забезпечують лише парітет по продуктивності в растері.
Вони гірше по продуктивності в рейтрейсингу.
В них гіршої якості і запізно реалізовані клони технологій конкурента (DLSS, FG і т.д.).
Вони гірше по енергоефективності.
І т.д. і т.п.

В результаті в них кардинально гірший функціонал за $.

Тому доля ринку відповідно нижче плинтуса і на ринку відеокарт АМД катиться в трубу.
Якби не дуже вдалі процесори, зараз АМД знов була б на грані банкрутства.
Зображення
Така доля ринку в амд зберігається десятками років, які питання?
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

yariksom: 05.07.2024 14:03 fantomrulezz
Сучасні радеони доволі таки конкурентноспроможні в розрізі ціна/якість.
Просто росте число адептів, які дивляться на успіхи нвідія взагалі і роблять висновки, що це бестбай, я на своїй 6700ХТ ще довго сидіти буду допоки не згорить.
Сучасний Радеон - це сміття в порівнянні з НВ. Напревеликий жаль.
АМД зробила з АТІ, який на той момент був лідером галузі дискретних GPU, якщо не по кількості, то по технологіям і іноваціям, бліду тінь самої себе.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

АМД треба усвідомлювати - ВОНИ НЕ Інвідія, в них багато проблем, вони гірші у ПЗ, в них гірше підтримка, гірше якість, гірше споживання, вони так близькі по швидкодії тільки в обмежених іграх.
Тому АМД має коштувати х2 дешевше за схожу швидкодію за Нвідію, інакше доля АМД 5-7%, і с часом навіть ті 5-7% ,от побачите, зневіряться пошлють все до біса і придбають Нвідію. Щоб АМД вийти з цієї прірви, вони зобов'язані 3-4 покоління продавати х2 дешевше за схожу швидкодію - тільки так вони повернуть 25-30% ринку. А наразі бачу що АМД навмисно вбиває свій підрозділ графічний, в угоду чи картельної змови, чи племінниця за ради дядька старається, у Санта-Клаусів, ельфів та єдинорогів зі збігами не вірю.
Melofon
Member

Повідомлення

KimRomik: 05.07.2024 19:36 Я думаю, що якби AMD ще тоді реалізувала схожий APU для десктопів (щоб потужний цпу та гпу в одному кристалі), то вона фінансово полетіла б в космос.
Сказки мечтателей :lol: , если бы да кабы :gigi: , на самом деле если бы было возможно сделать десктопный проц уровня консоли за АДЕКВАТНУЮ цену то уже давно бы сделали и продавали , но раз есть очень много препятствий для выпуска такой платформы значит это наверняка не так просто, во первых это конкуренция с самими консолями, во вторых само производство сильно дороже чем просто проц со встройкой бо тут чип сильно больше и тут нужен другой сокет для развязки, больше линий , сложнее плата, на консолях большая часть самого железа сильно занижена за счёт более дорогих игр с которых и идёт большая часть прибыли производителям консолей, я не спорю что скоро выйдет похожий чип в лице какой-то там ридж где будет 40 блоков графики но это тоже не то потому как тут нет как в консолях общая встроенная память, а общем преград много как финансовых так и многих других . Это только на словах деванного эксперда легко можно сделать игровой чип где будет 8 ядер с большим 3д кэшем третьего уровня и мощной топовой встройкой с HBM3E памятью или гддр7 которой хватает для всего и широкой шиной между ними ;) , но такой чип будет стоить скорее всего к сожалению дороже чем две 4090 если мощность видеоядра будет схожей.
waryag
Member

Повідомлення

KimRomik: 05.07.2024 19:36Я думаю, що якби AMD ще тоді реалізувала схожий APU для десктопів (щоб потужний цпу та гпу в одному кристалі), то вона фінансово полетіла б в космос.
Успіх пастген консолей, це, передусім, успіхи команд соні та майкрософт, які виробляли, просували та продавали консолі, створювали ПЗ, ігри і т.п.

АМД не може реалізувати весь комплекс навіть зараз, у незрівняно кращій ситуації, а тоді вона примудрилася провалитися навіть з цілком вдалими АПУ ллано.
Scoffer
Member

Повідомлення

Melofon: 05.07.2024 22:33но такой чип будет стоить к сожалению дороже чем две 4090 как минимум.
Це міф. Епл штампує супержирні чіпи, сує в мобільники і їх це не напрягає. Ще більш жирні чіпи в десктопах, тих же мак міні, а ціна все ще конкурентна.
Наприклад в m2 pro з мак міні за тищу триста готовим пристроєм аж 40 лярдів транзисторів що приблизно як в RX7800XT+5950X разом взятих, і ПСП пам'яті 200GB/s, що приблизно як в чотирьох повних каналах DDR5 6400.
Polyaan
Member

Повідомлення

LordTornado: 05.07.2024 21:27
doc-oc: 05.07.2024 15:45 Я всеми руками ЗА, чтоб они смогли в графику, как сейчас могут в ЦП, но они по какой-то причине не могут уже который год. Хуангу нужен волшебный пендаль, а дать его некому :spy:
Интел со своими поделками тоже обосралась и пока прогресса не видно, увы!
Вообще-то причина очевидна. Это дядя и племянница. Лиза будет делать ровно то, что выгодно её дяде. Если бы у Радеон 7600 было 12 гигов видеопамяти, я бы взял его, а не 3060. Лучи мне нахрен не нужны...
Кто мешал взять 6700-6800?
Я вот взял почти на старте 6700xt, тогда она стоила копейка в копейку как 3600, а после во второй комп взял 3600 ti. Когда стоял вопрос выезда из-за войны, продал ПК с 3060ti, посчитал, что у меньшего объема памяти нет будущего, и не прогадал.
Сейчас комп на базе 6700xt просто самый бестбай так сказать

Все тянет , не много жрет электроэнергии(лёгкий андервольт проца и карты, на производительности не сказывается)
Смотрю сравнения с 4060 и понимаю, что сделал правильный выбор :super: :super: :super:
vmsolver
Member

Повідомлення

Phos4: 05.07.2024 21:05 А де я говорив за всіх? Говорю за себе, коли я купую авто я вибираю чи хочу я платити за шкіряні сидіння чи коробку автомат, тут мені вибору ніхто не дає.
Вы говорили про "большую долю людей", а потом оказывается вы имели в виду только себя :lol: Широчайшей души вы человек :D
Є велика доля людей які дійсно купують ігрові відеокарти для того щоб ігри грати, і всі ці технології їм не потрібні але платити за них вони мусять
Тезис про "доплата за лучи" уже не раз обговорен, поищите на форуме полно постов, где объяснено, что за новые технологии вы не платите, вы платите за новую карту, чип которой выполнен по другому техпроцессу, реализована следующая архитектура GPU, добавлены кодеки, проапгрейджены Fixed Function Units и т.д. Поэтому вы не доплачиваете за новые технологии, вы покупаете другую карту, вот она такая какую предлагают, другой нет и не будет, а если вы думаете что если из карты уберут аппаратное ускорение лучей или любую другую технологию, то она станет дешевле - вы окончательно перестали понимать происходящее. Цена карты это то сколько покупатели готовы заплатить, поэтому 4090 с лучами стоит абсолютно ровно столько же сколько 4090 без лучей. Поэтому радуйтесь что новые карты имеют новые фичи, потому что для вас это то, что упало с неба бесплатно, никто не доплачивает за Радеоны потому что у них дисплей порт последней спецификации, никто не доплачивает за новые кодеки в GPU или обновлённую шейдерную модель. Кстати, использовать новые фичи никто вас не заставляет. Поэтому не питайте иллюзий, что карта была бы дешевле если бы у неё не было бы чего-то там, не будет она дешевле, конторы снижают цены в самом последней случае, когда вот уже по-другому никак, например действия конкурента, которые сулят потерю части рынка.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

KimRomik: 05.07.2024 19:36 Я думаю, що якби AMD ще тоді реалізувала схожий APU для десктопів (щоб потужний цпу та гпу в одному кристалі), то вона фінансово полетіла б в космос.
Це неможливо сьогодні - через пам'ять, реалізувати таке лише можливо якщо зробити 8 канал мінімум, бо річ саме у охолодженні сучасної відеопам'яті, тобто реалізувати-компенсувати можливо, охолодити занадто затратно, ви б купляли таке за х2-х3 вартість від швидкодії? Але років через 20 це реалізують новим кешем, який вже буде не 200-300мб, а 64-128гб. Особисто я бачу на 99% майбутнє АМД - все буде важко, через Лізу Су і її диверсійну діяльність, і як фінал Нвідія - викупить АМД, залишаться два конкурента у відеокартах та процесорах, це буде Інтел та Нвідія.
Phos4
Member

Повідомлення

vmsolver
Саме так, велика доля людей не дорівнює всім. Якщо ви вважаєте що покупець 3050 має доплачувати за ваші ''лучи'' то ви мабуть живете десь не в тій реальності, бо він ними не скористується навіть якщо сильно захоче.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Я просто нагадаю - хто не цікавився або забув.
спойлер
Коли у АМД була криза, один розумний, молодий хлопець якого щойно призначили, швидко закрив усі розробки FX, та найняв Келлера для розробки Zen - за що його сильно критикували, та виливши бочку лайна на нього за його витрати на розробку Zen, змістили на Лізу Су, а як вже за розробку було сплачено 80%+, та і сама розробка була готова більше ніж на 80 відсотків, хоч Ліза Су і заявила, що вважає помилкою, вона ЗАЯВИЛА ДОСЛІВНО - "це помилка витрати на Келлера та розробку Zen, замість жорсткої економії". Так от крах АМД та продаж їх Нвідії міг відбутись значно раніше. АМД Врятував Келлер та хлопець антикризового керівництва, а Ліза Су - смерть АМД, паразит, диверсант. Тому даю 99% - Нвідія завдяки Лізі доб'є АМД до продажу.
ImperiumAeternum
Member

Повідомлення

Захар Беркут
Как умного молодого звали то?)
Захар Беркут
Member

Повідомлення

ImperiumAeternum: 06.07.2024 01:06 Захар Беркут
Как умного молодого звали то?)
Історія замовчує, але є здогадки оскільки відомо що це був зам. Ріда з процесорного підрозділу, інженер, відомо що спілка директорів тоді це назвали "антикризове керівництво", сталося це на початку 2013 (таки 2012)року коли і винайняли Келлера, а вже у 2014 якщо не помиляюсь поставили Лізу.

спойлер
А вже до кінця 2015 року з'явились перші інженерні зразки 1700-1800 Райзенів, які ще мали досить низькі частоти, 3.1-3.3Ггц, їх і досі можливо знайти в Китаї щоб придбати, у свою чергу повноцінні 1800 та 1700 Райзени масово вироблялись вже у 2016 році, а представленні були у 2017, та мали частоти 3.8-4.1Ггц.

Вибачаюсь помилився, таки пошукав інфу - Рорі Рід запросив Келлера ще у 2012 році, а його зам. вже втілив плани Ріда. Так що хлопців було двоє - один з них Рорі Рід таки. А от про його зама чомусь усюди інфа наче як прибрана, як той нюанс що саме Рід доклався до винайму Келлера, невже от настільки тухла Ліза, що хоче приховати інфу. Ні консерва Ліза ти як і росія палишся, може частково люди і забудуть точні дати, але суть ні.
dead_rat
Member

Повідомлення

Захар Беркут
Які страшні казки, чого ж Келлера нема вже 9 років, а проци в АМД в повному порядку?
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Дядьки, котрі вінду NT малювали, вже мабуть років з 20 з нею не працюють, а вінда все ще працездатна попри всі старання місцевих майкрософтовських транс-індусів.
Насправді до зенів є деякі питання. Якщо до першого це було "чого так пізно", то до інших "на біса вам тут ці кляті чіплети якщо все одно доводиться робити по унікальному чіпу і/о на сокет і окремі чіпи для мобільників і консолей".
Відповісти