Останні статті і огляди
Новини
PlayStation 4 допомогла AMD уникнути банкрутства
-
fantomrulezz
Member
Предлагаю обсудить PlayStation 4 допомогла AMD уникнути банкрутства
Радий за те, що компанія уціліла, проте це дуже ризиковано так залежати від одного єдиного партнера.
Треба диверсифіковувати бізнес, щоб уникати таких ситуацій.
Треба мати і розвивати власні успіні продукти (Zen ), не сувати кроваті, а справді щось міняти, коли продукти неконкурентоспроможні (сучасні радеони ), дивитись на інші перспективні сегменти ринку (ШІ).
Конкурент в цьому плані більш ефективний.
Підряди для інших корпорацій сьогодні є завтра нема, наприклад Інтел занадто довго сподівався на яблучні ПК.
Радий за те, що компанія уціліла, проте це дуже ризиковано так залежати від одного єдиного партнера.
Треба мати і розвивати власні успіні продукти (Zen ), не сувати кроваті, а справді щось міняти, коли продукти неконкурентоспроможні (сучасні радеони ), дивитись на інші перспективні сегменти ринку (ШІ).
Підряди для інших корпорацій сьогодні є завтра нема, наприклад Інтел занадто довго сподівався на яблучні ПК.
-
yariksom
Member
fantomrulezz
Сучасні радеони доволі таки конкурентноспроможні в розрізі ціна/якість.
Просто росте число адептів, які дивляться на успіхи нвідія взагалі і роблять висновки, що це бестбай, я на своїй 6700ХТ ще довго сидіти буду допоки не згорить.
Сучасні радеони доволі таки конкурентноспроможні в розрізі ціна/якість.
Просто росте число адептів, які дивляться на успіхи нвідія взагалі і роблять висновки, що це бестбай, я на своїй 6700ХТ ще довго сидіти буду допоки не згорить.
-
fantomrulezz
Member
Ні, нічого подібного.yariksom: ↑ 05.07.2024 14:03Сучасні радеони доволі таки конкурентноспроможні в розрізі ціна/якість.
Вони з дуже великою натяжкою конкурентоспроможні лише в деяких окремих юзеркейсах. Лише ігри, лише старі ігри, лише растер, лише низькі налаштування, лише якщо пофіг на споживання і при цьому ціна така сама як у конкурента, який у все інше вміє краще.
Вони забезпечують лише парітет по продуктивності в растері.
Вони гірше по продуктивності в рейтрейсингу.
В них гіршої якості і запізно реалізовані клони технологій конкурента (DLSS, FG і т.д.).
Вони гірше по енергоефективності.
І т.д. і т.п.
В результаті в них кардинально гірший функціонал за $.
Тому доля ринку відповідно нижче плинтуса і на ринку відеокарт АМД катиться в трубу.
Якби не дуже вдалі процесори, зараз АМД знов була б на грані банкрутства.
-
Hells Angels
Member
когда у курточки вообще не станет конкурентов, то вертел он тогда антимонопольщиков, и условный будущий мидл будет дороже нинешнего топаfantomrulezz: ↑ 05.07.2024 14:08Тому доля ринку відповідно нижче плинтуса і на ринку відеокарт АМД катиться в трубу.
-
yariksom
Member
fantomrulezz
Включи ретрейсинг на конкуренті по ціні 6700ХТ на 2560х1440 (як в мене) і дізнаєшся як він з тим ретрейсингом потягне
Звичайно, вибір не топової карти це завжди компроміс але 4060 на такому розрішенні програє без ретрейсингу а з ретрейсингом виграє так, що грати не захочеться при таких фпс.
Включи ретрейсинг на конкуренті по ціні 6700ХТ на 2560х1440 (як в мене) і дізнаєшся як він з тим ретрейсингом потягне
Звичайно, вибір не топової карти це завжди компроміс але 4060 на такому розрішенні програє без ретрейсингу а з ретрейсингом виграє так, що грати не захочеться при таких фпс.
-
Earanak
Member
fantomrulezz, та забейте. Тут люди вне зависимости от бренда - любят защищать свои 'любимки' и высказывать свое 'фё' на конкурентов при любой удобной возможности. А вы пробуете в аргументы, статистику какую то... Тут это так не работает, по крайней мере не припомню что бы кто-то сказал - 'да, вы правы, я купил себе не особо удачный продукт и защищаю его что бы не чувствовать себя лохом'. Это я в целом, а не про Радеоны.
Мне например пофиг кто какую там видяху себе в комп всунул, как то ровно отношусь к этому. Я на своем веку уже ни раз сталкивался с форумчанами которые вопили что я взял 2080Ti с ранним Микроном и она сдохнет (не сдохла), 3090 с MLCC/POSCAP кондёрами и будет работать нестабильно (работала стабильно), 4090 с 12VHPWR который сгорит (пока еще не сгорел), кидаются будто быки на красное - "УУУ, как ты мог купить ЭТУ видеокарту а не ту которую хочу Я !"
Мне например пофиг кто какую там видяху себе в комп всунул, как то ровно отношусь к этому. Я на своем веку уже ни раз сталкивался с форумчанами которые вопили что я взял 2080Ti с ранним Микроном и она сдохнет (не сдохла), 3090 с MLCC/POSCAP кондёрами и будет работать нестабильно (работала стабильно), 4090 с 12VHPWR который сгорит (пока еще не сгорел), кидаются будто быки на красное - "УУУ, как ты мог купить ЭТУ видеокарту а не ту которую хочу Я !"
-
Phos4
Member
fantomrulezz
Є велика доля людей які дійсно купують ігрові відеокарти для того щоб ігри грати, і всі ці технології їм не потрібні але платити за них вони мусять. Інша справа те що якщо в однакову ціну карта без технологій і з ними то всі розуміють що вибере покупець навіть в тому випадку якщо воно йому не потрібне. Тому нвідія робить те що робить а амд мусить задовільнятись тим що має поки не зможе запропонувати альтернативу, в демпінг цін з нвідією вони нажаль гратись не можуть.
Є велика доля людей які дійсно купують ігрові відеокарти для того щоб ігри грати, і всі ці технології їм не потрібні але платити за них вони мусять. Інша справа те що якщо в однакову ціну карта без технологій і з ними то всі розуміють що вибере покупець навіть в тому випадку якщо воно йому не потрібне. Тому нвідія робить те що робить а амд мусить задовільнятись тим що має поки не зможе запропонувати альтернативу, в демпінг цін з нвідією вони нажаль гратись не можуть.
-
fantomrulezz
Member
Взагалі то це вже сталось і вже кілька поколінь тягнеться. І це дуже сумно.Hells Angels: ↑ 05.07.2024 14:14когда у курточки вообще не станет конкурентов, то вертел он тогда антимонопольщиков, и условный будущий мидл будет дороже нинешнего топа
За топові джифорси дорожче кілобаксу треба дякувати в першу чергу немощним радеонам, які взагалі неконкурентоспроможні.
Лол, топова відеокарта АМД за $1000 7900xtx видає на максимальних налаштуваннях з РТ в кіберпанку 20 фпс Це за тисячу мать її баксів !!!
І немає dlss та fg щоб це скомпенсувати.
Причому прямий конкурент по ціні 4080 видає в нативі в півтора рази більше, і має чудово працюючі dlss та fg з якими супер комфортний фреймрейт.
Не переплутайте, 20 фпс за $1000 від Лізи - це свята дешева АМД, а 60-100 від Хуанга - це прокляті бариги
-
vmsolver
Member
Говорите за себя, не надо говорить за всех. Как и делать выводы о том, за что заставляют платить.Phos4: ↑ 05.07.2024 14:21і всі ці технології їм не потрібні але платити за них вони мусять
-
Earanak
Member
fantomrulezz, ну так сейчас вам скажут что DLSS и FG это все мыло, нечестные кадры и рейтрейсинг от лукавого !
-
doc-oc
Member
Earanak: ↑ 05.07.2024 14:18 fantomrulezz, та забейте. Тут люди вне зависимости от бренда - любят защищать свои 'любимки' и высказывать свое 'фё' на конкурентов при любой удобной возможности. А вы пробуете в аргументы, статистику какую то... Тут это так не работает, по крайней мере не припомню что бы кто-то сказал - 'да, вы правы, я купил себе не особо удачный продукт и защищаю его что бы не чувствовать себя лохом'. Это я в целом, а не про Радеоны.
Всё так)
Все те индивиды, которые сейчас защищают Радоны, просто вызывают смех. Как обычно никаких аргументов и только желание оправдаться перед самим собой, что не лошара последний. По факту же очень печально, что зажравшаяся контора не имеет вообще никакой конкуренции. Но текущая линейка Радонов - это просто позор на фоне и так не выдающихся зелёных, так ещё продающихся по оверпрайсу. Но даже так красные выкатываются унылое г…
-
doc-oc
Member
Вот кстати да и DLSS и FG это срань полная. Но так как криворукие разрабы ориентированы именно на использование этих костылей, то и приходится покупать то оборудование, которое эти костыли поддерживает. В отдельных проектах оно работает сносно, тогда как в других это реально мыло и артефакты и не замечать это может только слепой.Earanak: ↑ 05.07.2024 14:31 fantomrulezz, ну так сейчас вам скажут что DLSS и FG это все мыло, нечестные кадры и рейтрейсинг от лукавого !
-
Melofon
Member
Вот как раз куртка этого не позволит себе - не иметь конкурента, чтоб вы знали если его вообще не станет то антимонопольный комитет просто распилит компанию на несколько чтобы они друг с другом конкурировали, таковы законы рынка в Америке, по закону нельзя быть единственным на рынке в одной нише. Куртке выгодней иметь слабого конкурента чем не иметь вовсе.Hells Angels: ↑ 05.07.2024 14:14когда у курточки вообще не станет конкурентов, то вертел он тогда антимонопольщиков, и условный будущий мидл будет дороже нинешнего топаfantomrulezz: ↑ 05.07.2024 14:08Тому доля ринку відповідно нижче плинтуса і на ринку відеокарт АМД катиться в трубу.
-
Melofon
Member
Конечно, а видеокарты у них на столько плохие что который год из них делают консоли, и дальше будут делать т.к. сейчас только АМД может сделать комбайн где будет и мощная видяха и нормальный проц по вменяемой цене, ни инвидия ни Интел в ближайшем будущем такого не сделают это точно, хоть амд и отстаёт немного по развитию технологий, но они сейчас точно не загибаются и не летят в трубу как говорят некоторые местные аналитеги.fantomrulezz: ↑ 05.07.2024 14:08Якби не дуже вдалі процесори, зараз АМД знов була б на грані банкрутства.
Востаннє редагувалось 05.07.2024 15:10 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
-
Stalker22
Member
З чого взято не конкурентоспроможні сучасні радеони?!! На мою думку переплата за ост. покоління нв, це брєд сивої кобили, тупо для фанатиків променів! Одна норм карта це 4090, але цінник!!!fantomrulezz: ↑ 05.07.2024 13:56 Предлагаю обсудить PlayStation 4 допомогла AMD уникнути банкрутства
-
Hells Angels
Member
конкурент может свернуть свое производство, что бы не попадать в убытки, а интел со своими ARC такое себеMelofon: ↑ 05.07.2024 14:52Куртке выгодней иметь слабого конкурента чем не иметь вовсе.
Єдиний варіант де у Хуанга розвязані руки по ціні то 4090 на яку просто немає відповіді у конкурентівfantomrulezz: ↑ 05.07.2024 14:29Взагалі то це вже сталось і вже кілька поколінь тягнеться. І це дуже сумно.
не всім потрібні карти за косарь, 500-600 ото де массовий сигмент .. і там не все так прям однозначно відностно того що виберуть сторону зелених заради фіч, деякі банально беруть те що по карману і де більше відеобуферfantomrulezz: ↑ 05.07.2024 14:29Не переплутайте, 20 фпс за $1000 від Лізи - це свята дешева АМД, а 60-100 від Хуанга - це прокляті бариги
-
Alligator
Member
Что-то ничего не ясно, высосано с пальца, а первоисточник и вовсе походу сделан, чтоб зафорсить статью по PS5.
Окей продано 117,2 млн Playtstation 4, а Xbox One примерно 58 млн, но это на сегодня, а если 2013 год?
К концу 2013 года мировые продажи Xbox One составляли более 3 миллионов штук.
К концу 2013 года цифра продаж Playtstation 4 достигла 2,1 миллиона.
Окей продано 117,2 млн Playtstation 4, а Xbox One примерно 58 млн, но это на сегодня, а если 2013 год?
К концу 2013 года мировые продажи Xbox One составляли более 3 миллионов штук.
К концу 2013 года цифра продаж Playtstation 4 достигла 2,1 миллиона.
-
Васильович
Member
Melofon
Це справедливо лише для x86 архітектурисейчас только АМД может сделать комбайн где будет и мощная видяха и нормальный проц по вменяемой цене
-
fantomrulezz
Member
Чіпи для консолей ≠ відеокарти.Melofon: ↑ 05.07.2024 15:00Конечно, а видеокарты у них на столько плохие
Там має значення в першу чергу надзвичайно низька ціна, а ніяк не технологічність та революційність.
Це як порівняння ланосу з S-класом.
Те, що ланос продавався мільйонними партіями, не робить його чудовим авто, просто ультрабюджетником.
Якщо ж ці відеокарти такі чудові, то чому ж ці "чудові" відеокарти взагалі не продаються?
Доля ринку відеокарт з 50%+ в часи ATI впала до 12% в Q1`24.
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 06/134923/
Тобто читати ми не вмієм?Melofon: ↑ 05.07.2024 15:00но они сейчас точно не загибаются и не летят в трубу
fantomrulezz: ↑ 05.07.2024 14:08Якби не дуже вдалі процесори, зараз АМД знов була б на грані банкрутства.
-
Alligator
Member
Ага, 59,2 мільйона одиниць PlayStation 5 ніяк не впливають, мільйони RX 7000, десятки лямів RX 6000.. бідні-нещасні тільки на десктоп процах і тримаються, про оптрони та тредріпери теж забули, всюди збитки.fantomrulezz: ↑ 05.07.2024 14:08Якби не дуже вдалі процесори, зараз АМД знов була б на грані банкрутства.
P.S. я прекрасно розумію бажання компаній нажитися на сплаті податків показуючи розходи близькі до банкрутства, на продажі санкційного товару, на інвесторах видаючі продажі майнерам як звичайним користувачам й т.д., але я не розумію нащо їх за це хтось захищає?