Інженерний зразок AMD Ryzen 9000 на 19% швидше за Ryzen 9 7950X в однопотоковому тесті CPU-Z

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
taras_cs
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Інженерний зразок AMD Ryzen 9000 на 19% швидше за Ryzen 9 7950X в однопотоковому тесті CPU-Z

Цікаво, на що він здатний із мамками B650 / X670.
(Має бути така сама видайність, бо більшість контролерів - в самому проці, але хтозна)
Megaclite
Member

Повідомлення

19% круто, але Arrow Lake по ipc не дожене
erazel
Member

Повідомлення

Megaclite: 29.05.2024 11:04 19% круто, але Arrow Lake по ipc не дожене
ІРС це ж дій на такт, так? Тоді все буде визначатися ще й опорними мегагерцами і наскільки стабільно буде їх тримати.
kalakawa
Member

Повідомлення

Megaclite: 29.05.2024 11:04 19% круто, але Arrow Lake по ipc не дожене
дай будда щоб в тому арров лаке фпс було хоча б стільки як в 7000
avebael
Member

Повідомлення

taras_cs: 29.05.2024 11:00 Пропоную обговорити Інженерний зразок AMD Ryzen 9000 на 19% швидше за Ryzen 9 7950X в однопотоковому тесті CPU-Z

Цікаво, на що він здатний із мамками B650 / X670.
(Має бути така сама видайність, бо більшість контролерів - в самому проці, але хтозна)
Жду этот камень, всю систему уже собрал, материнку под него взял заранее (была хорошая скидка) https://pg.asrock.com/mb/AMD/B650M%20PG ... /index.asp
тоже надеюсь что не поспешил
Lorichic
Member

Повідомлення

kalakawa: 29.05.2024 11:14дай будда щоб в тому арров лаке фпс було хоча б стільки як в 7000
Чего фанаты интела молятся на этот ipc, а толку в играх как не было так и не будет, опять будут носится с тестами рендера, я вон на лето задавил 3D проц 4300мгц, естественно ipc дно, а фпс почти не упал, ну может 5%, как было 300фпс в BF2042, так и осталось, вместо 60w теперь 40w и температура меньше, кеш вытягивает, Raptor Lake не мог 300фпс при 40w так и Arrow Lake нисмагёт
спойлер
Без имени.png
taras_cs
Member

Повідомлення

Lorichic: 29.05.2024 11:26как было 300фпс в BF2042, так и осталось, вместо 60w теперь 40w и температура меньше, кеш вытягивает
А монітор який? Скільки фпс може?

Відправлено через 5 хвилин 18 секунд:
avebael: 29.05.2024 11:17Жду этот камень, всю систему уже собрал, материнку под него взял заранее (была хорошая скидка) https://pg.asrock.com/mb/AMD/B650M%20PG ... /index.asp
тоже надеюсь что не поспешил
Так, в мене теж B650, планував з часом оновитись до ZEN 5. Але не поспішатиму, бо мій Ryzen 7700 до того, як його купив, впав в ціні на $100, а вже після придбання ціна впала ще на $30.
Та й після старого i7-3770 новий 7700 літає, що та ракета.

Відправлено через 27 секунд:
Так, гарна мамка, має бути супер.
Lorichic
Member

Повідомлення

taras_cs
Монитор FHD, всё одно упор в видеокарту, надо разрешение снижать для наглядности потенцивала, или видяху менять :rotate:
А так то 300+ есть если без упора в гпу
taras_cs
Member

Повідомлення

Lorichic: 29.05.2024 11:37 taras_cs
Монитор FHD, всё одно упор в видеокарту, надо разрешение снижать для наглядности потенцивала, или видяху менять :rotate:
Я тут писав кілька днів тому, що не бачу (ІМХО) різниці між 60fps та 120fps на своєму TV LG OLED (4K) 120 Hz (тестував в Halo 4).
Тому я за те, щоб знижувати fps та піднімати решту показників, хоча для PvP шутера, звісно, краще так не робити.
Kashtan
Member

Повідомлення

В форумі по посиланню інший скрін видали.
спойлер
Зображення
В будь-якому разі, чекати потрібно 9800х3д з моночіплетом, а це якщо згадати еволюцію рафаелів - звичайні 27 вересня 2022, а з в-кеш - 4 січня 2023, 3.5 місяці від появи звичайних граніт рідж до граніт рідж х3д. До кінця року може і буде.
myravei
Member

Повідомлення

taras_cs: 29.05.2024 11:44
Я тут писав кілька днів тому, що не бачу (ІМХО) різниці між 60fps та 120fps на своєму TV LG OLED (4K) 120 Hz (тестував в Halo 4).
Тому я за те, щоб знижувати fps та піднімати решту показників, хоча для PvP шутера, звісно, краще так не робити.
на сони тв 120 гц разница заметна так что незаметить невозможно 60/60 и 120/120, days gone затестил и офигел на сколько же приятнее и плавнее 120/120
Nortrom
Member

Повідомлення

на скриншоте Zen4 with modified CPUID :D
LowHP
Junior

Повідомлення

taras_cs
візуально можна не помітити, але можна отримати різні бенефіти від 300фпс, наприклад як в CS1.6, зрозуміло що ігра стара, сподіваюсь зараз не роблять такий кривий код для мультіплеєра, і не слідкую за новинками тож треба перевіряти
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

taras_cs: 29.05.2024 11:44
перевірте зір, бо коли в мене телефон дропає з 90 до 60 це помітно. Я так і розумію що на зарядку треба ставити :D
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Megaclite: 29.05.2024 11:0419% круто, але Arrow Lake по ipc не дожене
А где можно посмотреть информацию по Arrow Lake? Нигде. До этого были только слухи и про Zen 5 в том числе про прирост > 30%, а оно вон как оказалось - 18.6% для топового CPU.
Nortrom
Member

Повідомлення

а оно вон как оказалось - 18.6% для топового CPU.
кто вам скаща 18.6? Можно инфу посмотреть? Скриншот из новости это Zen4
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Nortrom
910/767=1.18644...
Nortrom
Member

Повідомлення

910/767=1.18644...
То понятно, но уже давно выяснили, что это фейк. Zen4 with modified CPUID
FreezerUA
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 29.05.2024 14:35 ... До этого были только слухи и про Zen 5 в том числе про прирост > 30%, а оно вон как оказалось - 18.6% для топового CPU.
Не забувайте що це показники Sample'а, що буде в реальних процах можна лише здогадуватись, але точно не меньше. ;)
Earanak
Member

Повідомлення

+19% неплохой буст был бы как для инженерника, жаль что фейком оказался.
Если 9950X будет из коробки выдвать ~55к CBR23 баллов то для меня это будет неплохим поводом для апгрейда.
Lorichic: 29.05.2024 11:26фанаты интела молятся на этот ipc, а толку в играх как не было так и не будет, опять будут носится с тестами рендера
Не факт что будут, ведь в Arrow Lake отключают HT судя по всему.
И это скорее всего сильнее всего по рендрингу и ударит.
Может выйти так что 15900K (или как их там переименуют) будет медленней в рендере чем 13900K. Но это лишь догадки.
Вдруг там настолько радикально переработали архитектуру что это компенсирует все потери от отключения HT, маловероятно.

А вообще, что кому важнее в его задачах тот с тем и носиться. Для вас странным выглядит как люди носятся с тестами в рендринге.
Для меня например странно что люди носятся с тестами в игрушках не являясь кибер-котлетами которые на этом зарабатывают :dontknow:

P.S. Я например по однопотоку не сказать что прям сильно переживаю.
Единственное где мне он прям вот важен это в 3Ds Max.
Но там уже 7950X/13900K выдают супер-комфортный уровень.
Відповісти