Пропоную обговорити Стали відомі перші плати MSI LGA1851 на базі логіки Intel Z890 та B860
Після x570 Unify відпало бажання msi купляти. В передтоповій платі фонить вбудований аудіовихід. Це рівень.
І в іншому корпусі стоїть дешманський Asrock b450 Fatailty ITX/ac і там звук чистий.
До цього були давно 970 Fatality, a88x btc, z390 taichi - зі всіма було 0 проблем, тільки позитивні спогади
Чекатимемо на Asrock ))
P.S. - Це чисто моя власна думка і мій досвід використання. Не буду стверджувати, що всі плати msi погані.
Останні статті і огляди
Новини
Стали відомі перші плати MSI LGA1851 на базі логіки Intel Z890 та B860
-
alexeygalas
Member
-
kalakawa
Member
Дожили
За півтори найбюджетніші мамки можна новий стімдек на олх взяти
За півтори найбюджетніші мамки можна новий стімдек на олх взяти
-
p0_x_1
Junior
А в мене навпаки всі плати асрок були з дефектами, лонг старт, звук "тррррр" періодично, бсоди та неможливість пам'яті працювати вище 2666МГц. А от з мсі, яких в мене було штук 5 жодних проблем за увесь час експлуатаціїalexeygalas: ↑ 28.05.2024 12:08 Пропоную обговорити Стали відомі перші плати MSI LGA1851 на базі логіки Intel Z890 та B860
Після x570 Unify відпало бажання msi купляти. В передтоповій платі фонить вбудований аудіовихід. Це рівень.
І в іншому корпусі стоїть дешманський Asrock b450 Fatailty ITX/ac і там звук чистий.
До цього були давно 970 Fatality, a88x btc, z390 taichi - зі всіма було 0 проблем, тільки позитивні спогади
Чекатимемо на Asrock ))
P.S. - Це чисто моя власна думка і мій досвід використання. Не буду стверджувати, що всі плати msi погані.
Тож для мене саме асрок є сміттям, у кожного своя вибірка, але продивляючись форуми можна помітити, що найнестабільнішими, особливо на програмному рівні, є плати від гіги та асроку, хоча є багато людей хто їх купляє та користується без проблем.
-
alexeygalas
Member
p0_x_1
От про гіги точно правда. Було в мене 2 колись. Хапнув з ними горя. І зарікся більше не брати материнки від гіги взагалі. Відеокарти нвідія в них хороші, а мат плати - мають болячки, за які не варто платити прайси, які вони за них хочуть
От про гіги точно правда. Було в мене 2 колись. Хапнув з ними горя. І зарікся більше не брати материнки від гіги взагалі. Відеокарти нвідія в них хороші, а мат плати - мають болячки, за які не варто платити прайси, які вони за них хочуть
-
heidfeld
Member
Плат Гиги не было, но главный их косяк это то, что они тасуют ревизии и упрощают платы втихаря. В обзорах одно, а купить можно совсем другое
-
zaqik
Member
А можно мне плату без wi-fi, но с нормальным аудиочипом? Универсальный PS/2 не прошу, понятно что оно устарело и есть переходники за сотку, но неужели все настолько крутые, что звук с материнки выводят по hdmi? А главное куда - на встроенные в монитор хрипелки?..
-
l-m
Member
zaqik: ↑ 28.05.2024 23:27 неужели все настолько крутые, что звук с материнки выводят по hdmi? А главное куда - на встроенные в монитор хрипелки?..
- майже
- кумедна історія, після покупки Одіссей Г7 майже так й роблю. Якщо точніше, використовую його вихід на навушники для настільної акустики (звук йде з відеокарти та по DP, але з МП по hdmi - те саме).
Чому? Бо, як не дивно, але якість краща ніж вбудований в МП Realtek ALC1220
Але все одно для HI-Fi звісно не годиться.
Тому для навушників — зовнішній юсб ЦАП та підсилювач для навушників. Це й же підсилювач навушників працює як передпідсилювач для HI-Fi підсилювача з великою підлоговою акустикою.
Для старого 7.1 ресивера — оптичний S/PDIF.
Для телевізора — HDMI з відеокарти (та оптика з телевізора в ресивер).
Як бачимо, вбудований звук материнки знадобився тільки як транспорт для оптичного SPDIF. Та й то, був би у мене сучасний ресивер з підтримкою всіх цих Dolby Vison, то туди б одразу йшов тільки hdmi, та з нього hdmi в телевізор.
Підсумовуючи:
купіть зовнішній юсб ЦАП й забудьте ці муки вибору материнок за "аудиочипом", все одно він завжди буде гірше.
-
zaqik
Member
l-m: ↑ 29.05.2024 19:04 купіть зовнішній юсб ЦАП й забудьте ці муки вибору материнок за "аудиочипом", все одно він завжди буде гірше.
А можно поконкретнее? А то смотрю ассортимент: либо нонейм-китай за 200 грн для, собственно, юсб, либо для пси-е - асус хонар за дохера денег, а у меня оно когда-то было, такие захватывающие приключения с драйверами...
-
l-m
Member
zaqik
Певно не там дивитесь - https://hotline.ua/ua/av/cifro-analogov ... cap/45200/
Нонейм за 200 грн певно краще не треба, але за 400 вже є смішний шнурок Apple, якій звучить краще за більшу частину МП - https://hotline.ua/ua/computer-kabeli-u ... ter-mu7e2/
Взагалі з цим питанням краще у відповідну тему для конкретики.
Певно не там дивитесь - https://hotline.ua/ua/av/cifro-analogov ... cap/45200/
Нонейм за 200 грн певно краще не треба, але за 400 вже є смішний шнурок Apple, якій звучить краще за більшу частину МП - https://hotline.ua/ua/computer-kabeli-u ... ter-mu7e2/
Взагалі з цим питанням краще у відповідну тему для конкретики.