AMD оцінила процесор Ryzen 7 8700F у $299, продажі стартують 14 травня

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Tyler
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AMD оцінила процесор Ryzen 7 8700F у $299, продажі стартують 14 травня

Стоп, це в нього виходить ціна як у 7700х, якому він зливає по кешу і частотам? Хоча 7700х, певно, вже і дешевше 299 новий продається.
Оце ціноутворення, відбраковка від 8700G за 300 баксів, фантастика
SergN
Member

Повідомлення

Було очікувано, що намагатимуться монетизувати магію більших цифр. Тих, хто не розуміє технічних характеристик, жорстко розведуть.
daesz
Member

Повідомлення

300$ за от це?
Це ціна 7800х3д на алі; враховуючи націнку наших бариг, то це буде теж саме що й 7800х3д взяти на хотлайні..
Зображення
KimRomik
Member

Повідомлення

Tyler: 01.05.2024 14:10Стоп, це в нього виходить ціна як у 7700х, якому він зливає по кешу і частотам?
і не тільки
у 7700x є робоча вбудовка
Ostin
Member

Повідомлення

SergN: 01.05.2024 14:19Тих, хто не розуміє технічних характеристик, жорстко розведуть.
Ха-ха, я деякий час взагалі не слідкував за новинами щодо випуску процесорів. І тут бачу, що новенький 8700 за три сотні виходить на старті. Думаю, нічого собі, це ж крутіше якогось попереднього із приставкою 3D, напевно. Ніби ж норм ціни пішли. Що ж трапилось? :dontknow:
А он воно що :lol:
Такі часи, що без форуму і процесор не купити :rotate:
erkins007
Member

Повідомлення

Tyler: 01.05.2024 14:10Хоча 7700х, певно, вже і дешевше 299 новий продається.
По 250 был по скидкам не так давно.

А тут проц урезаный во всем и по частотам и по каше, без видеоядра(которое конечно для галочки, но оно есть и даже старые игры тянет) дороже на 50$.
Я не знаю кто такое будет покупать, особенно если учитывать что 7800х3д по 350 можно взять
nochnik89
Member

Повідомлення

Успокойтесь, купят вначале фанаты, а потом и сами скинут цены из-за низкого спроса. Вспомните 5600й райзен
zaqik
Member

Повідомлення

8700 за три сотні виходить на старті. Думаю, нічого собі, це ж крутіше якогось попереднього із приставкою 3D

8700 > 7700, F > D :idea: Фсё лохично.
Mixx
Member

Повідомлення

nochnik89
это по идиотизму больше напоминает 5700g, цена конская, а производительность как у предыдущего поколения, а там, где нужно побольше кеша и хуже...
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Этот процессор это тест на дурака, кто купит тому сочувствую :laugh:
Ramzes82
Member

Повідомлення

Я чогось не розумію. Для чого це випустили? Судячи з того що це спрощений 7700 та без графіки , може треба було назвати 7700f щоб було зрозуміло його позиціювання? А так дивишся - наче щось нове випустили.
feniks_tm
Member

Повідомлення

А кому треба апушка без графіки, при цьому маючи майже ідентичний цінник? Так ще й з якогось дива менші частоти...
NiTr0
Member

Повідомлення

Ramzes82: 01.05.2024 18:24 Я чогось не розумію. Для чого це випустили?
для китайцев...
alextampa
Junior

Повідомлення

Щось АМД все більше і більше стає схожим на Інтел часів монополії на ринку проців... :-/
Snikard
Member

Повідомлення

хм, а випустили б на рожевому текстолиті (як на картинці) - фанати б одразу розгрібли не дивлячись на характеристики :)
waryag
Member

Повідомлення

Ostin: 01.05.2024 15:13Ха-ха, я деякий час взагалі не слідкував за новинами щодо випуску процесорів. І тут бачу, що новенький 8700 за три сотні виходить на старті. Думаю, нічого собі, це ж крутіше якогось попереднього із приставкою 3D, напевно. Ніби ж норм ціни пішли. Що ж трапилось? :dontknow:
Ну, той, хто трохи слідкує за залізом, навряд чи матиме ілюзії про первагу над х3д.
Але ж 8700ф, теоретично, може поступитися і формально молодшому 7500ф.
Mixx: 01.05.2024 17:51 это по идиотизму больше напоминает 5700g, цена конская, а производительность как у предыдущего поколения, а там, где нужно побольше кеша и хуже...
5700г пропонував найкращу інтеграшку свого часу при цілком пристойній процесорній частині (значно кращій, ніж у 4700г)

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
П.С. А взагалі треш - встройку, що займає ледь не половину кристалу, оцінили в 30 баксів. Ще й ШІ блок мабуть відключено.
yariksom
Member

Повідомлення

Смотри, не обожрись :lol: , потом ведь плохо будет :shuffle:

Отправлено спустя 13 минут 37 секунд:
alextampa: 01.05.2024 20:18 Щось АМД все більше і більше стає схожим на Інтел часів монополії на ринку проців... :-/
АМД, в свій час, теж ціни виставляла дай боже, 20 років назад було коли вони жадібністю Інтел перепльовували.
Однак завжди ціна-якість перемагала, та й потужності компаній мабуть навіть перше місце мають у ціновій політиці.
З часів могутніх атлонів, які просто рвали Інтел пройшло зовсім мало часу до корки2, яка змінила становище на більш чим десятиліття.
Думаю, якщо б в АМД вистачало розуму то вони уже з третього покоління райзенів почали відбирати відсотки ринку не одиницями а десятками, поступово захоплюючи.
А так, зі стороні здається, що бізнесом АМД володіють власники Інтел та нвідіа щоб мати конкурентів в очах регуляторів.
З випуском перших-других райзенів вони так рванули у напрямку ціна-якість, а уже з третього покоління ціна платформи АМД-Інтел була уже не принциповою, тут вже більше питання смаку і боротьба дешманських збірок.
erkins007
Member

Повідомлення

yariksom: 01.05.2024 23:14З випуском перших-других райзенів вони так рванули у напрямку ціна-якість, а уже з третього покоління ціна платформи АМД-Інтел була уже не принциповою, тут вже більше питання смаку і боротьба дешманських збірок.
Это если не брать 5800х3д/7800х3д.
Второй при цене в 350$ в играх превосходит 14900к ценой в 700$.
Earanak
Member

Повідомлення

erkins007, сорян если покажусь душнилой, странненько как-то 14900K против 7800X3D ставить в играх :spy:
Может тогда стоит сопоставлять 7950X3D и 14900К, выйдет так же быстрее в играх но уже без такого разрыва в цене.
И по Хотлайну 700$ это ближе к верхней планке ценника 14900K а 350$ 7800X3D это ниже самого дешевого предложения.
Я это не с целью спорить или что-то там доказывать, прост странное сопоставление какое то на мой взгляд.
К тому же получается на 14900К нужен лучше охлад, плата с более мощным VRM, БП на больше ватт, корпус компактнее не возьмешь.
По моему это несравнимые процессоры из разных лиг, с немного разным спектром задач, хоть и 7800X3D все равно лучше в играх, да.
Прост мне бы в голову никогда не пришло бы брать 14900К чисто под игровой комп, ну только если под Стрим-ПК разве что :think:
Ну а если хочется показать насколько 7800X3D крут в играх тогда уж можно сравнить его с 13700К за примерно те же деньги :dontknow:
VladimirV
Member

Повідомлення

С Алика прямо сейчас можно купить 7800x3d за 255$, даже если его растаможить по-чесному, это +30$. :-/
Відповісти