Останні статті і огляди
Новини
ASUS однією з перших випустить ноутбук на базі Qualcomm Snapdragon X
-
1nsane
Member
Предлагаю обсудить ASUS однією з перших випустить ноутбук на базі Qualcomm Snapdragon X
>инновационные ИИ-функции
Дайте угадаю, армори крейт теперь пишут не индусы за полкопейки, а чатжпт?
>инновационные ИИ-функции
Дайте угадаю, армори крейт теперь пишут не индусы за полкопейки, а чатжпт?
-
mrigi
Member
Ну подивимось як воно буде проти 7840U.
-
AssayMAS
Member
я так и не увидел Винда 10 станет? Или только 11 для арм которую еще не ДОписали? Или будет кривая эмуляция Х86 на уровне какой-то ОС? или будет как в самобытных урусских процах что в 5 раз мощнее, но ФПС дают вполовину и только пару игор запускают (опосля недели танцев с бубном - Ютуберы лгать не будут - даже на завод изготовитель ПК звонили узнавали как в Дум поиграть - сайта то процов нет)... или будет как с Китайскими видеокартами за много денег - что только в паре игр паритет с gt1030 но цена в разы выше...
-
Евгений King
Member
Та ніяк, косинку/сапера потягне, все інше через емуляцію буде пасти задніх, а то і не запуститься зовсім або постійні вильоти і інші баги.mrigi: ↑ 30.04.2024 18:25 Ну подивимось як воно буде проти 7840U.
Якщо 7840U це повноцінна платформа котра може і в ігри, то Snap X це десь поряд валялось ні риба ні м'ясо.
По тим тестам що є, графіка Snapdragon X = radeon 680m, але 680m дає на 2-5фпс більше...
-
KimRomik
Member
Так, асусь ж робила такі ноути на Android. Не взлетіло...
-
ackstarvinta
Member
Евгений King: ↑ 30.04.2024 19:39Та ніяк, косинку/сапера потягне, все інше через емуляцію буде пасти задніх, а то і не запуститься зовсім або постійні вильоти і інші баги.mrigi: ↑ 30.04.2024 18:25 Ну подивимось як воно буде проти 7840U.
Якщо 7840U це повноцінна платформа котра може і в ігри, то Snap X це десь поряд валялось ні риба ні м'ясо.
По тим тестам що є, графіка Snapdragon X = radeon 680m, але 680m дає на 2-5фпс більше...
Чекайте чекайте, то тільки по презентаціях.
Подивимось як воно буде в тому ж кіберпуку. Вангую половину від 680м і це вже буде впринципі перемога
-
AFU_power
Member
Ох ці критичні 2-5 фпс в малюванні інтерфейсу.... тож всі іграми думають і живуть. а по факту я навіть не знаю як це коментувати, вже є ноутбуки на снапдрегонах і вони нормальні. Навіть є криві порти вінди на телефони ванплас та ланшети сяомі і вони о чудо тоже норм працюють. Я не знаю до чого цей консерватізм, враховуючи що сучасні процессори вже давно не х86, а risc і це не приховується.Евгений King: ↑ 30.04.2024 19:39Та ніяк, косинку/сапера потягне, все інше через емуляцію буде пасти задніх, а то і не запуститься зовсім або постійні вильоти і інші баги.mrigi: ↑ 30.04.2024 18:25 Ну подивимось як воно буде проти 7840U.
-
waryag
Member
Индусы из чатжпт!1nsane: ↑ 30.04.2024 17:53 Дайте угадаю, армори крейт теперь пишут не индусы за полкопейки, а чатжпт?
-
Scoffer
Member
В х86 немає абсолютно нічого від risc від слова зовсім. І ніколи не було. Більш того, в сучасних рісках від рісків дуже мало залишилось. Міпси і спарки зі статичними 5-стадійними конвеєрами і бранч делеями пали смертю хоробрих.AFU_power: ↑ 30.04.2024 20:49процессори вже давно не х86, а risc і це не приховується
Ти цитуєш маркетингову пропаганду від інтела при чому ну дуже бородатих часів, десь початку 90х, коли вони скандували шо пентіум кращий ріск ніж самі ріски.
-
AFU_power
Member
Причому тут маркетингова пропаганда? Я про факт, сучасний х86 процесор - це вже давно не х86 процесор взагалі, це процесор іншої архітектури здатен виконувати х86 інструкції. Просто на оверах консерватори мертвою хваткою вчепились в х86, коли він вже давно такий і з піною у рота доводять що арм їх не потіснить ніколи. Ви хоч читали моє повідомлення взагалі, вивчали тему з чого складається сучасний кор або райзен з атлоном?Scoffer: ↑ 30.04.2024 21:47В х86 немає абсолютно нічого від risc від слова зовсім. І ніколи не було. Більш того, в сучасних рісках від рісків дуже мало залишилось. Міпси і спарки зі статичними 5-стадійними конвеєрами і бранч делеями пали смертю хоробрих.AFU_power: ↑ 30.04.2024 20:49процессори вже давно не х86, а risc і це не приховується
Ти цитуєш маркетингову пропаганду від інтела при чому ну дуже бородатих часів, десь початку 90х, коли вони скандували шо пентіум кращий ріск ніж самі ріски.
-
Scoffer
Member
AFU_power
Сучасний процесор х86 є саме х86, а не якимось там процесором з іншою архітектурою. Всі його нутрощі розраховані на особливості х86 коду, а не іншого. Спроба присобачити до нього альтернативний фронтенд, армовський наприклад, закінчиться рівно тим же чим закінчилась в амд к5 - з прекрасного проца зробили помиї.
І так, я трішки знаю з чого складаються сучасні процесори
Відправлено через 8 хвилин 59 секунд:
Історія знала процесори, котрі виконували не свій код, а займались бінарною трансляцією х86 в нативний, ітаніум наприклад в одному з режимів або процесори контори трансмета завжди. Мейнстрімна лінійка, що росте ногами з пентіумів ніколи такою не була. У амд був один раз подібний досвід з к5, теж невдалий і взагалі то давно і неправда. Настільки невдалий що довелось купляти конкурента NexGen щоб отримати хоч на щось придатний проц.
Сучасний процесор х86 є саме х86, а не якимось там процесором з іншою архітектурою. Всі його нутрощі розраховані на особливості х86 коду, а не іншого. Спроба присобачити до нього альтернативний фронтенд, армовський наприклад, закінчиться рівно тим же чим закінчилась в амд к5 - з прекрасного проца зробили помиї.
І так, я трішки знаю з чого складаються сучасні процесори
Відправлено через 8 хвилин 59 секунд:
Історія знала процесори, котрі виконували не свій код, а займались бінарною трансляцією х86 в нативний, ітаніум наприклад в одному з режимів або процесори контори трансмета завжди. Мейнстрімна лінійка, що росте ногами з пентіумів ніколи такою не була. У амд був один раз подібний досвід з к5, теж невдалий і взагалі то давно і неправда. Настільки невдалий що довелось купляти конкурента NexGen щоб отримати хоч на щось придатний проц.
-
Kimonoy
Member
Ох ці критичні 2-5 фпс в малюванні інтерфейсу.... тож всі іграми думають і живуть. а по факту я навіть не знаю як це коментувати, вже є ноутбуки на снапдрегонах і вони нормальні. Навіть є криві порти вінди на телефони ванплас та ланшети сяомі і вони о чудо тоже норм працюють. Я не знаю до чого цей консерватізм, враховуючи що сучасні процессори вже давно не х86, а risc і це не приховується.
AFU_power
лайконув за все крім останнього речення.
AFU_power
лайконув за все крім останнього речення.
-
AFU_power
Member
Якось незручно був забутий процесор епл, який має спеціальний блок для зручнішої трансляції розетти2Scoffer: ↑ 30.04.2024 22:05 AFU_power
-
Scoffer
Member
AFU_power
Тому що це ще що вважати таким блоком. Безпосередня трансляція відбувається виключно в програмному режимі на відміну від перечислених вище процесорів, котрі дійсно мали відповідні апаратні блоки.
Епл додала лише TSO буфер, але це взагалі-то конструкція, котра часто зустрічається в адекватних процесорах. Наприклад TSO буфером мають в обов'язковому порядку бути оснащені всі спарки включно з мікроконтролерними інакше не відповідатимуть специфікації. Але ж ніхто не віщає що спарки для розетти.
Тому що це ще що вважати таким блоком. Безпосередня трансляція відбувається виключно в програмному режимі на відміну від перечислених вище процесорів, котрі дійсно мали відповідні апаратні блоки.
Епл додала лише TSO буфер, але це взагалі-то конструкція, котра часто зустрічається в адекватних процесорах. Наприклад TSO буфером мають в обов'язковому порядку бути оснащені всі спарки включно з мікроконтролерними інакше не відповідатимуть специфікації. Але ж ніхто не віщає що спарки для розетти.
-
rjavyi_pastor
Member
Ну так як універсальна машина умовно х86 в ноуті це норм, але як усе універсальне програє в чомусь специфічному. Я б купив мак якби на ньому ігри грались як на 4060, але чого нема того нема(мак на роботі не видають, а 2 ноути купувати я по грошах не витягну)AFU_power: ↑ 30.04.2024 21:51Причому тут маркетингова пропаганда? Я про факт, сучасний х86 процесор - це вже давно не х86 процесор взагалі, це процесор іншої архітектури здатен виконувати х86 інструкції. Просто на оверах консерватори мертвою хваткою вчепились в х86, коли він вже давно такий і з піною у рота доводять що арм їх не потіснить ніколи. Ви хоч читали моє повідомлення взагалі, вивчали тему з чого складається сучасний кор або райзен з атлоном?Scoffer: ↑ 30.04.2024 21:47
В х86 немає абсолютно нічого від risc від слова зовсім. І ніколи не було. Більш того, в сучасних рісках від рісків дуже мало залишилось. Міпси і спарки зі статичними 5-стадійними конвеєрами і бранч делеями пали смертю хоробрих.
-
7mindfields
Member
грошей на другий ноут немає, але на мак з інтегрованою або дискретною графікою на рівні 4060 (якби такий був, з відповідним цінником, який важко уявити) гроші є, кулсторіrjavyi_pastor: ↑ 02.05.2024 10:07 Я б купив мак якби на ньому ігри грались як на 4060, але чого нема того нема(мак на роботі не видають, а 2 ноути купувати я по грошах не витягну)
Купуєш мак на інтелі і підкидаєш до нього egpu через умовний razer core x, якщо так потрібен ігровий мак
-
rjavyi_pastor
Member
так зараз всі маки з інтегрованою бо м процесори. а друге - ноут мінімум за 50к+мак за 100к чи мак за 120к якби м2 макс якийсь тягнув ігри як 40607mindfields: ↑ 02.05.2024 10:24грошей на другий ноут немає, але на мак з інтегрованою або дискретною графікою на рівні 4060 (якби такий був, з відповідним цінником) гроші є, кулсторіrjavyi_pastor: ↑ 02.05.2024 10:07 Я б купив мак якби на ньому ігри грались як на 4060, але чого нема того нема(мак на роботі не видають, а 2 ноути купувати я по грошах не витягну)
Купуєш мак на інтелі - я звісно трохи того, але не настільки
-
7mindfields
Member
Мак за 100-120к з графікою рівня 4060? Це якийсь нездоровий оптимізмrjavyi_pastor: ↑ 02.05.2024 10:33 мак за 100к чи мак за 120к якби м2 макс якийсь тягнув ігри як 4060
Якщо не хочеться ранити віндовс через віртуалки на М процесорах, це ж тобі мак потрібен для ігорrjavyi_pastor: ↑ 02.05.2024 10:33 Купуєш мак на інтелі - я звісно трохи того, але не настільки
-
rjavyi_pastor
Member
Мені не мак потрібен для ігор, мені потрібен один ноут для всього і тут або амд ноут, або мак.7mindfields: ↑ 02.05.2024 10:45Мак за 100-120к з графікою рівня 4060? Це якийсь нездоровий оптимізмrjavyi_pastor: ↑ 02.05.2024 10:33 мак за 100к чи мак за 120к якби м2 макс якийсь тягнув ігри як 4060Якщо не хочеться ранити віндовс через віртуалки на М процесорах, це ж тобі мак потрібен для ігорrjavyi_pastor: ↑ 02.05.2024 10:33 Купуєш мак на інтелі - я звісно трохи того, але не настільки