Користувачі GeForce RTX 4090 все ще мають проблеми з роз'ємом живлення

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Nortrom: 13.04.2024 15:47
З виходом 5000 НВ, з'явиться
в 2025 по плану. Тут вопрос ещё в том сможет ли 5я серия противостоят против RDNA5, в любом случае пользователям на руку снижение цен.
То само собою, але мав на увазі, що 4090 скисне так само, як 3090 скисла :)
Earanak
Member

Повідомлення

Вроде как на форуме достаточно много людей с 4090, интересно а есть ли местные погорельцы ?
В онлайн студии где я работаю вообще 4090 это 'база' и вроде никто не жаловался на прогары. Я не то что бы отрицаю проблему.
Прост странно, пару лет читаешь про все это, а знакомых или хотя бы людей с форума с прогаром чет так и не видать, как так то :dontknow:
l-m: 13.04.2024 14:47Причому, саме кумедне, що для професійних карт Нвідія використовувала eps12v, а для хом'яків вигадала невідомо навіщо цей новий чудо роз'єм :rotate:
Дык у А6000 Ada тоже 12VHPWR.
Ну и ли это ошибки в статьях и магазинах что я нагуглил где пишут - 1x 16pin (12VHPWR).
Хотя там вроде как разные вендоры есть типа PNY, DELL, может кто то и ставит другие коннекторы.
l-m
Member

Повідомлення

Earanak: 13.04.2024 15:55
l-m: 13.04.2024 14:47Причому, саме кумедне, що для професійних карт Нвідія використовувала eps12v, а для хом'яків вигадала невідомо навіщо цей новий чудо роз'єм :rotate:
Дык у А6000 Ada тоже 12VHPWR.
Хотя там вроде как разные вендоры есть типа PNY, DELL, может кто то и ставит 8-Пины. Все таки у карты 300вт TGP.
Можливо на версії з Ada перейшли, у звичайної А6000 точно був один 8-pin EPS, та ті ж 300Вт TGP (сам роз'єм на 336 чи 384 Вт розрахований, не пам'ятаю точно).
В комплекті ще був перехідник з двох 8-pin PCIe на один 8-pin EPS :)

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Ось лінк з того ж цього ж магазину - https://www.computeruniverse.net/en/p/2E17-06A
Power Supply: 1x 8pin
unique-neon
Member

Повідомлення

Ставлюсь скептично до цього представника майстерні NorthridgeFix. Десь рік тому прислав знайомий лінк на його відео, де він в емоціях, з хейтом, розповідає який же поганий роз'єм у НВ. По словам цього спеціаліста горять не те що кабелі, а навіть сам перехідник святого CableMod. Знайомий доречі і кабель і кутовий перехідник собі взяв від CableMod. Благо то була 4080, а не 4090. Я тоді засумнівався зі словами, що запороти порт з пінами куди складніше ніж перехідник який механічно куди складніший. Я його таки переконав забрати той перехідник. І десь через пів року починають виходити статті про те, що в перехіднику CableMod є дефект який вона визнала. Потім CableMod визнає дефект уже у новій версії перехідника. Але у цього спеціаліста винувата НВ.
Denvys5
Member

Повідомлення

Earanak: 13.04.2024 15:55может кто то и ставит другие коннекторы
Обидва варіанти існують
спойлер
https://videocardz.com/newz/nvidia-rtx- ... ts-at-7350
Зображення
Earanak
Member

Повідомлення

l-m
A6000 Ampere это условный аналог ~3090 - 12VHPWR еще не используют. 2020 Год.
A6000 Ada это условный аналог ~4090 - 12VHPWR уже используют. 2022 Год.

Denvys5, понял-принял. Так и думал.
Востаннє редагувалось 13.04.2024 16:22 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
гусь ясновидящий
Member

Повідомлення

kairo: 13.04.2024 14:34
stakanctl: 13.04.2024 14:16 AMD немає сенсу гнатись за потужністю Nvidia. В них є свій цільовий покупець, котрому принципово непотрібен рей трейсинг та гпу на 600 ватт.
Із споживанням у АМД справи гірші ніж у Нвідії.

P.S. Фанатіки АМД не втримались, щоб не поставити мінуси)
я мінус ліпити не буду))), але моя 7800хт в районі 240 ват , 4070 розігнана в районі 220-230, температури -в першої кращі, бо 4070 брав найдешевшу в там охлад так сє
kairo
Member

Повідомлення

ZSX: 13.04.2024 15:19
kairo: 13.04.2024 14:34 Із споживанням у АМД справи гірші ніж у Нвідії.
Із споживанням (Вт) - ні, а ось із співвідношенням FPS/Вт - так.
В любій грі при однакових налаштуваннях, карти 40-ї серії будуть споживати менше. Якщо говорити про максимальне споживання, то розігнана 7900хтх споживає 700 Вт в 3DMark в той час, як 4090 400-450 Вт.
KimRomik
Member

Повідомлення

Earanak: 13.04.2024 15:55 Вроде как на форуме достаточно много людей с 4090, интересно а есть ли местные погорельцы ?
В онлайн студии где я работаю вообще 4090 это 'база' и вроде никто не жаловался на прогары. Я не то что бы отрицаю проблему.
Прост странно, пару лет читаешь про все это, а знакомых или хотя бы людей с форума с прогаром чет так и не видать, как так то
бо це ж форум))
бо тут сидять прошарені, і читають новини)
погорілі роз"єми мають в основному звичайні користувачі, які купують готові комп"ютери або збирають самі, і не знають ось таких нюансів про кабелі та фізику струму
а про те як правильно наносити термопасту я взагалі мовчу
Earanak
Member

Повідомлення

Был бы я инженером, я бы поставил датчик дыма на коннекторы, на зло всем курильщикам :gigi:
KimRomik
Member

Повідомлення

yurez2008: 13.04.2024 14:28 200 штук за місяць? Це ж скільки їх накупили тих 4090х
не виключено, що в ремонт повертались одні і ті ж 4090 від тих ж користувачів :shuffle:
Sanc
Member

Повідомлення

Зробили кастровану дурню, і тепер вона не працює як треба, дивина та й годі

Можна було зробити замість 3x6+2pin зробити спаяний 2х8pin EPS (процесорний) який реально тягнув би 600Вт.
І виробникам БП було б простіше, було б 3-4коси: 1-2 на проц і 2 на відяху.
vmsolver
Member

Повідомлення

unique-neon: 13.04.2024 16:14Ставлюсь скептично до цього представника майстерні NorthridgeFix
Если учесть, что его ютюб канал это реклама для привлечения клиентов для его бизнеса, то очевидно ему выгодно быть на слуху, так что поорать про то какая плохая Нвидиа это обычное дело для таких, а раз повторяет такие видео значит реклама работает. Пиар любого знака это всё равно пиар.

Он упоминал про 200 штук в месяц, а потом сказал что половина это CabelMod, эта контора несколько месяцев назад отозвала все свои изделия, может же быть так, что брак переходника плавил разъемы на плате, а он их менял и вот поэтому новость про горящий разъем, когда дело в переходнике, про который фирма производитель уже давно всё объяснила и отозвала. Хм, тут есть место для манипуляций, а значит и сомнений.

Да и вообще, ты собрался записывать видео о разъемах, нельзя посчитать точно сколько и каких разъемов в коробке, привести эту статистику помесячно, это бы и не выглядело бы как просто хайп, а был бы фактаж. Но нет, он как бы между прочим показывает эту коробку, типа даже не планировал, просто под руку попалась (ага, щаз).

Так что да, скептически, это ещё мягко сказано.
AssayMAS
Member

Повідомлення

Guest003: 13.04.2024 15:22Аналоги карт від нвідії, у амд жеруть більше
так ты выбери игру оптимизированную под карты АМД и будет картина в точности наоборот.
И ты же знаешь что порой в 2К разница 10 кадров, а в 4К-8К уже МИНУС 10 кадров...
так что твой принтскрин как пруфф и не пруфф вовсе.
А по "статистике" у видеокарт за одинаковую цену обычно у АМД ФПС в играх чуток поболее (без лучей), а вот попугаев (из ПО всякого) у Нвиди из за куда.

Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
Earanak: 13.04.2024 16:43Был бы я инженером, я бы поставил датчик дыма на коннекторы, на зло всем курильщикам
обычного термо предохранителя хватило б градусов на 100
Геральт
Member

Повідомлення

Performance per Watt
Зображення
vmsolver
Member

Повідомлення

Не всё так однозначно
Energy Efficiency
Зображення
l-m
Member

Повідомлення

Sanc: 13.04.2024 16:45 І виробникам БП було б простіше, було б 3-4коси: 1-2 на проц і 2 на відяху.
Та й користувачам також — для всього однаковий роз'єм, шикарно ж.
Nortrom
Member

Повідомлення

Не всё так однозначно
Теперь можно сравнит в нашей стране
Зображення

Вот по курсу сегодняшнему.
Зображення

Если играть каждый день по 4 часа, то выходит за 4года ~37$ разницы.

P.S по отношению 7700XT и 4060ti
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Earanak: 13.04.2024 15:55 Вроде как на форуме достаточно много людей с 4090, интересно а есть ли местные погорельцы
Тут сидять залізячні ентузіасти. Якщо прямими руками його встромляти, то проблем, як правило не виникає.
З EPS12V непогана ідея, але вони наче 250 Вт по стандарту, тому формально потрібно було б 3 шт ставити, що теж не є ідеальним.
Взагалі цей стандарт вже відживає своє. Проблеми з живленням, вагою кулерів (=зайве навантаження на текстоліт, привіт Гнілобіт :gigi: ), розміром, тепловідведенням. Все вказує на те, що пора переходити на формат як для ШІ прискорювачів, вони і з 1 кВт нормально себе почувають.
Denvys5
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 13.04.2024 20:37але вони наче 250 Вт по стандарту
384вт*
І це з значним запасом міцності, а не як у 16-пін коннектора - на межі безпечної роботи
Відповісти