То само собою, але мав на увазі, що 4090 скисне так само, як 3090 скислаNortrom: ↑ 13.04.2024 15:47в 2025 по плану. Тут вопрос ещё в том сможет ли 5я серия противостоят против RDNA5, в любом случае пользователям на руку снижение цен.З виходом 5000 НВ, з'явиться
Останні статті і огляди
Новини
Користувачі GeForce RTX 4090 все ще мають проблеми з роз'ємом живлення
-
Геральт
Member
-
Earanak
Member
Вроде как на форуме достаточно много людей с 4090, интересно а есть ли местные погорельцы ?
В онлайн студии где я работаю вообще 4090 это 'база' и вроде никто не жаловался на прогары. Я не то что бы отрицаю проблему.
Прост странно, пару лет читаешь про все это, а знакомых или хотя бы людей с форума с прогаром чет так и не видать, как так то
Ну и ли это ошибки в статьях и магазинах что я нагуглил где пишут - 1x 16pin (12VHPWR).
Хотя там вроде как разные вендоры есть типа PNY, DELL, может кто то и ставит другие коннекторы.
В онлайн студии где я работаю вообще 4090 это 'база' и вроде никто не жаловался на прогары. Я не то что бы отрицаю проблему.
Прост странно, пару лет читаешь про все это, а знакомых или хотя бы людей с форума с прогаром чет так и не видать, как так то
Дык у А6000 Ada тоже 12VHPWR.l-m: ↑ 13.04.2024 14:47Причому, саме кумедне, що для професійних карт Нвідія використовувала eps12v, а для хом'яків вигадала невідомо навіщо цей новий чудо роз'єм
Ну и ли это ошибки в статьях и магазинах что я нагуглил где пишут - 1x 16pin (12VHPWR).
Хотя там вроде как разные вендоры есть типа PNY, DELL, может кто то и ставит другие коннекторы.
-
l-m
Member
Можливо на версії з Ada перейшли, у звичайної А6000 точно був один 8-pin EPS, та ті ж 300Вт TGP (сам роз'єм на 336 чи 384 Вт розрахований, не пам'ятаю точно).Earanak: ↑ 13.04.2024 15:55Дык у А6000 Ada тоже 12VHPWR.l-m: ↑ 13.04.2024 14:47Причому, саме кумедне, що для професійних карт Нвідія використовувала eps12v, а для хом'яків вигадала невідомо навіщо цей новий чудо роз'єм
Хотя там вроде как разные вендоры есть типа PNY, DELL, может кто то и ставит 8-Пины. Все таки у карты 300вт TGP.
В комплекті ще був перехідник з двох 8-pin PCIe на один 8-pin EPS
Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Ось лінк з того ж цього ж магазину - https://www.computeruniverse.net/en/p/2E17-06A
Power Supply: 1x 8pin
-
unique-neon
Member
Ставлюсь скептично до цього представника майстерні NorthridgeFix. Десь рік тому прислав знайомий лінк на його відео, де він в емоціях, з хейтом, розповідає який же поганий роз'єм у НВ. По словам цього спеціаліста горять не те що кабелі, а навіть сам перехідник святого CableMod. Знайомий доречі і кабель і кутовий перехідник собі взяв від CableMod. Благо то була 4080, а не 4090. Я тоді засумнівався зі словами, що запороти порт з пінами куди складніше ніж перехідник який механічно куди складніший. Я його таки переконав забрати той перехідник. І десь через пів року починають виходити статті про те, що в перехіднику CableMod є дефект який вона визнала. Потім CableMod визнає дефект уже у новій версії перехідника. Але у цього спеціаліста винувата НВ.
-
Denvys5
Member
Обидва варіанти існуютьEaranak: ↑ 13.04.2024 15:55может кто то и ставит другие коннекторы
-
Earanak
Member
l-m
A6000 Ampere это условный аналог ~3090 - 12VHPWR еще не используют. 2020 Год.
A6000 Ada это условный аналог ~4090 - 12VHPWR уже используют. 2022 Год.
Denvys5, понял-принял. Так и думал.
A6000 Ampere это условный аналог ~3090 - 12VHPWR еще не используют. 2020 Год.
A6000 Ada это условный аналог ~4090 - 12VHPWR уже используют. 2022 Год.
Denvys5, понял-принял. Так и думал.
Востаннє редагувалось 13.04.2024 16:22 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
-
гусь ясновидящий
Member
я мінус ліпити не буду))), але моя 7800хт в районі 240 ват , 4070 розігнана в районі 220-230, температури -в першої кращі, бо 4070 брав найдешевшу в там охлад так сєkairo: ↑ 13.04.2024 14:34Із споживанням у АМД справи гірші ніж у Нвідії.stakanctl: ↑ 13.04.2024 14:16 AMD немає сенсу гнатись за потужністю Nvidia. В них є свій цільовий покупець, котрому принципово непотрібен рей трейсинг та гпу на 600 ватт.
P.S. Фанатіки АМД не втримались, щоб не поставити мінуси)
-
kairo
Member
В любій грі при однакових налаштуваннях, карти 40-ї серії будуть споживати менше. Якщо говорити про максимальне споживання, то розігнана 7900хтх споживає 700 Вт в 3DMark в той час, як 4090 400-450 Вт.ZSX: ↑ 13.04.2024 15:19Із споживанням (Вт) - ні, а ось із співвідношенням FPS/Вт - так.kairo: ↑ 13.04.2024 14:34 Із споживанням у АМД справи гірші ніж у Нвідії.
-
KimRomik
Member
бо це ж форум))Earanak: ↑ 13.04.2024 15:55 Вроде как на форуме достаточно много людей с 4090, интересно а есть ли местные погорельцы ?
бо тут сидять прошарені, і читають новини)
погорілі роз"єми мають в основному звичайні користувачі, які купують готові комп"ютери або збирають самі, і не знають ось таких нюансів про кабелі та фізику струму
а про те як правильно наносити термопасту я взагалі мовчу
-
Earanak
Member
Был бы я инженером, я бы поставил датчик дыма на коннекторы, на зло всем курильщикам
-
KimRomik
Member
не виключено, що в ремонт повертались одні і ті ж 4090 від тих ж користувачівyurez2008: ↑ 13.04.2024 14:28 200 штук за місяць? Це ж скільки їх накупили тих 4090х
-
Sanc
Member
Зробили кастровану дурню, і тепер вона не працює як треба, дивина та й годі
Можна було зробити замість 3x6+2pin зробити спаяний 2х8pin EPS (процесорний) який реально тягнув би 600Вт.
І виробникам БП було б простіше, було б 3-4коси: 1-2 на проц і 2 на відяху.
Можна було зробити замість 3x6+2pin зробити спаяний 2х8pin EPS (процесорний) який реально тягнув би 600Вт.
І виробникам БП було б простіше, було б 3-4коси: 1-2 на проц і 2 на відяху.
-
vmsolver
Member
Если учесть, что его ютюб канал это реклама для привлечения клиентов для его бизнеса, то очевидно ему выгодно быть на слуху, так что поорать про то какая плохая Нвидиа это обычное дело для таких, а раз повторяет такие видео значит реклама работает. Пиар любого знака это всё равно пиар.unique-neon: ↑ 13.04.2024 16:14Ставлюсь скептично до цього представника майстерні NorthridgeFix
Он упоминал про 200 штук в месяц, а потом сказал что половина это CabelMod, эта контора несколько месяцев назад отозвала все свои изделия, может же быть так, что брак переходника плавил разъемы на плате, а он их менял и вот поэтому новость про горящий разъем, когда дело в переходнике, про который фирма производитель уже давно всё объяснила и отозвала. Хм, тут есть место для манипуляций, а значит и сомнений.
Да и вообще, ты собрался записывать видео о разъемах, нельзя посчитать точно сколько и каких разъемов в коробке, привести эту статистику помесячно, это бы и не выглядело бы как просто хайп, а был бы фактаж. Но нет, он как бы между прочим показывает эту коробку, типа даже не планировал, просто под руку попалась (ага, щаз).
Так что да, скептически, это ещё мягко сказано.
-
AssayMAS
Member
так ты выбери игру оптимизированную под карты АМД и будет картина в точности наоборот.Guest003: ↑ 13.04.2024 15:22Аналоги карт від нвідії, у амд жеруть більше
И ты же знаешь что порой в 2К разница 10 кадров, а в 4К-8К уже МИНУС 10 кадров...
так что твой принтскрин как пруфф и не пруфф вовсе.
А по "статистике" у видеокарт за одинаковую цену обычно у АМД ФПС в играх чуток поболее (без лучей), а вот попугаев (из ПО всякого) у Нвиди из за куда.
Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
обычного термо предохранителя хватило б градусов на 100Earanak: ↑ 13.04.2024 16:43Был бы я инженером, я бы поставил датчик дыма на коннекторы, на зло всем курильщикам
-
Геральт
Member
- Performance per Watt
-
vmsolver
Member
Не всё так однозначно
- Energy Efficiency
-
l-m
Member
Та й користувачам також — для всього однаковий роз'єм, шикарно ж.Sanc: ↑ 13.04.2024 16:45 І виробникам БП було б простіше, було б 3-4коси: 1-2 на проц і 2 на відяху.
-
Nortrom
Member
Теперь можно сравнит в нашей странеНе всё так однозначно
Вот по курсу сегодняшнему.
Если играть каждый день по 4 часа, то выходит за 4года ~37$ разницы.
P.S по отношению 7700XT и 4060ti
-
Ray2000gt
Advanced Member
Тут сидять залізячні ентузіасти. Якщо прямими руками його встромляти, то проблем, як правило не виникає.Earanak: ↑ 13.04.2024 15:55 Вроде как на форуме достаточно много людей с 4090, интересно а есть ли местные погорельцы
З EPS12V непогана ідея, але вони наче 250 Вт по стандарту, тому формально потрібно було б 3 шт ставити, що теж не є ідеальним.
Взагалі цей стандарт вже відживає своє. Проблеми з живленням, вагою кулерів (=зайве навантаження на текстоліт, привіт Гнілобіт ), розміром, тепловідведенням. Все вказує на те, що пора переходити на формат як для ШІ прискорювачів, вони і з 1 кВт нормально себе почувають.
-
Denvys5
Member
384вт*Ray2000gt: ↑ 13.04.2024 20:37але вони наче 250 Вт по стандарту
І це з значним запасом міцності, а не як у 16-пін коннектора - на межі безпечної роботи