Кількість користувачів GeForce RTX 3060 у Steam зросла

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Vpupkin: 04.04.2024 22:24 Кто вам обещал фотореализм в ведьмаке?
Очікування:
спойлер
Реальність:
спойлер
Зображення
:gigi:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Очікування:
RTX нінужон

Реальність:
Продажі графічних процесорів зростають, але відеокарти AMD серії RX 7000 є найменш конкурентоспроможними за останні 20 років.
GPU sales are on the up but AMD's RX 7000-series graphics cards are its least competitive in 20 years

Зображення
Геральт
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 05.04.2024 14:31 Очікування:
RTX нінужон

Реальність:
Продажі графічних процесорів зростають, але відеокарти AMD серії RX 7000 є найменш конкурентоспроможними за останні 20 років.
Зі стімом не вийшло, то нова спроба? :)
7000 якраз таки дозволила потроху повертати долю ринку, яка просіла в часи 6000/3000 через майнінг. І на графіку те все є. Навіть "crypto mining hipe" тобі прописали.
А промені такі потрібні, що половина володарів власників НВ ними не користується
Аналіз/цифри, то не твоє.
Краще 7 забавок назви, зі свого списку, які я там "оминув"
Вкладення
1.jpg
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Геральт: 05.04.2024 15:25Зі стімом не вийшло, то нова спроба?
Так, це мій хитрий план :laugh:
Спочатку я сфальсифікував всю статистику найбільшої ПК платформи світу з більш ніж 33 мільйонами користувачів.
Тепер я домовився з такою малееенькою компанією і нікому невідомою компанією як Mercury Research і сфальсифікував їх дослідження світового ринку (яке використовують компанії з капіталізацією в сотні мільярдів долларів, але куди тим бомжацьким компаніям до мене).
От такий я всемогутній.
Твої пости все більше нагадують анекдот про автотренінг і іжачка, якому дуже хотілось в туалет.
Отак і тобі так хотілось, щоб статистика була протилежною, що ти звик чорне називати білим.
Розкрию тобі таємницю - від того, що ти ще кілька разів повториш брехню - правдою вона не стане.
fantomrulezz: 05.04.2024 15:43Аналіз/цифри, то не твоє.
Ага, не моє :laugh:
Воно такої собі компанії Mercury Research.
Ну ти мабуть про такі компанії як Mercury Research, GFK, McKinsey та інші відомі на весь світ аналітичні компанії і не чув.
До речі твій скрін зроблений схоже з того ж самого дослідження, тільки замість періода з 2002 по 2023 взятий лише період в півтора роки.
Адекватні аналітики, коли оцінюють успішність того чи іншого продукту, оцінюю весь його життєвий цикл. І як раз по цьому графіку чудово видно, що життєвий цикл 7xxx найгірший всю історію існування компанії.
спойлер
Зображення
Геральт
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 05.04.2024 15:43 Так, це мій хитрий план :laugh:
спойлер
Спочатку я сфальсифікував всю статистику найбільшої ПК платформи світу з більш ніж 33 мільйонами користувачів.
Тепер я домовився з такою малееенькою компанією і нікому невідомою компанією як Mercury Research і сфальсифікував їх дослідження світового ринку (яке використовують компанії з капіталізацією в сотні мільярдів долларів, але куди тим бомжацьким компаніям до мене).
Ну ти мабуть про такі компанії як Mercury Research, GFK, McKinsey і не чув.
От такий я всемогутній.
Твої пости все більше нагадують анекдот про автотренінг і іїжачка, якому дуже хотілось в туалет.
Отак і тобі так хотілось, щоб статистика була протилежною, що ти звик чорне називати білим.
Розкрию тобі таємницю - від того, що ти ще кілька разів повториш брехню - правдою вона не стане.
Ти не статку сфальсифікував, а висновки як сову на глобус натягнув. Фальсифікував ти кропи
Мені така статистика на користь. Але ти цього і так не зрозумієш ;)
Там на графіку, найменша цифра в АМД (10%) - 3Q22. 7000 формально вийшла 4Q22. А реально ще пізніше. Обидві лінійки (4000/6000) формувались весь 2023. І коли сформувались, частка АМД зросла з 10% у 3Q22 до 19% 4Q2023. Це майже 2х приріст за рік. Але "RX 7000-series graphics cards are its least competitive in 20 years" :D
Ось така от "адекватна аналітика". :(
Mercury Research дає просто цифри. А їх інтерпретація то вже інше питання
"Запозичення авторитету" - непоганий психологічний прийом, проблема в тому, що не завжди "твій" авторитет може бути авторитетом для опонента. Це так, на майбутнє.
Мій скрін зроблений з посилання в твої статті. Який же ж ти кумедний
То що там з 7кою променястих забавок, не подужав?
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Геральт: 05.04.2024 16:00І коли сформувались, доля АМД зросла з 10% у 3Q22 до 19% 4Q2023.
Так, зрозуміло, в мат. статистику ти зовсім не вмієш :-/ Що взяти з гуманітаріїв :laugh:

А тепер порахуй середню долю АМД на ринку за період існування лінійки RX 7000. Можу підказати як це просто зробити без інтегралу - порахуй площу графіка під амд-шним чартом за період з q4`22 по q4`23 включно. І поділи на кількість кварталів.

І порівняй з середньою долею АМД на ринку за період існування лінійки RX 6000. Вона буде десь раза в два менше.

А тепер порівняй з середньою долею АМД на ринку за період існування лінійки RX 5000. Вона буде десь раза в три менше.

А тепер порівняй з середньою долею АМД на ринку за період існування лінійки Radeon x1000 чи Radeon HD 5000 (коли АМД ще вміла випускати гарні реально конкурентооспроможні продукти). Навіть рахувати смішно, там щось в 4-5 разів різниця.

Очікування:
спойлер
Геральт: 05.04.2024 16:00Це майже 2х приріст
Реальність:
спойлер
відеокарти AMD серії RX 7000 є найменш конкурентоспроможними за останні 20 років
Геральт
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 05.04.2024 16:19 Так, зрозуміло, в мат. статистику ти зовсім не вмієш
Як все запущено. 7000 стартувала з низької бази (10%) і за рік "відтиснула" в конкурента ще 9%
5000 стартувала з 27% і на момент виходу 6000 втратила 10%. 6000 втратила ще 7%, і лишила для 7000 скромні 10% ринку.
Ні 5000 ні 6000 (якщо дивитись на ці цифри) успішними лінійками вважати не можна. Але і там можна пояснити: 5000 без топів, а 6000 гірше майнила за 3000. В будь-якому випадку, 7000 відвоювала трохи те, що спочатку втратила 5000, а потім і 6000.
І тому постає цілком логічне питання, як 7000 може бути "найменш" конкурентною, якщо АМД збільшила частку на ринку вдвічі від попередника. За рахунок чого, як не конкурентно спроможності? Невже чумадани?
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Геральт: 05.04.2024 16:327000 стартувала з низької бази (10%) і за рік "відтиснула" в конкурента ще 9%
Це і є ефект низької бази.
Дуже легко рости, коли маєш найнижчу в історії долю, достатньо викатити хоч якийсь продукт, наситити їм роздріб і за рахунок одних тільки фанатів бренду отримати хоч якійсь продажі.
І історично так само себе вели і лінійка 6000 і лінійка 5000 (на старті доля низька, потім росте).

От тільки кумулятивна доля компанії за весь період систематично знижується з кожним новим поколінням.
Це і показує тренд (якщо тобі взагалі відомо що це таке :laugh: ):
Зображення

І якщо компанія не змінить свій підхід до розробки продуктів то з таким трендом в наступному поколінні будуть починати з долі 5%, які під кінець покоління перетворяться на 10%, а нефоннати гуманітарії будуть розказувати байки про те як підрастає процент жиров у маслі доля амд на ринку
Геральт
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 05.04.2024 16:50 Це і є ефект низької бази.
Дуже легко рости, коли маєш найнижчу в історії долю
Це правда, але за рахунок фанатів, якщо карти г. 2x не зробиш. Тут ти трошки того, перебільшив. А якщо врахувати показник попередника 6000, то збільшення вийшло за рахунок фанатів...куртки )
спойлер
І історично так само себе вели і лінійка 6000 і лінійка 5000 (на старті доля низька, потім росте).
5000 практично не росла, 6000 росла не так стрімко
І якщо компанія не змінить свій підхід до розробки продуктів то з таким трендом в наступному поколінні будуть починати з долі 5%, які під кінець покоління перетворяться на 10%
А ось це ми вже подивимось при виході 8000. Але ти молодець, підстелив соломку "змінить свій підхід". Головне, що під ту "зміну підходу" можна будь-що притягнути.

Навіщо ти мені 3й раз на тій самі сторінці скрін скидаєш? Він в мене відкритий на сусідній вкладці, великим планом.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Геральт: 05.04.2024 17:03Навіщо ти мені 3й раз на тій самі сторінці скрін скидаєш?

Я там лінію тренду на графік додав
Геральт
Member

Повідомлення

fantomrulezz
А на другому що ти додав, спойлер, так?
А на 4му буде лінія+спойлер, "не гуманітарій"? :gigi:

зі. То вів би вже ту лінію від початку. Адекватні аналітики, коли оцінюють успішність того чи іншого продукту, оцінюють весь його життєвий цикл
Відповісти